I got a feeling, that tonight’s gonna be a good night

Har spenderat förmiddagen tillsammans med Malin på Solänget! Började dagen med att fota henne och Maria tillsammans med hästarna :) Är faktiskt riktigt nöjd över bilderna! Så skönt att man kan börja rida ute nu när våren är på ingång! Ni kan följa systrarna på deras blogg!
Strax blir det middag, vad kvällen sedan har att erbjuda är ännu ovisst! Det enda jag vet är att jag kommer spendera den med bästa vännen. Hoppas att ni läsare får en mysig lördagkväll!

Uteritt på bulldozern



Uteritt igår med tävlingsgrupperna :) Eftersom jag red dressyrträning på Donna blev det buslus som fick hänga med ut i skogen. Störst går först var vårt motto, haha! Han skötte sig exemplariskt. Något tveksam innan vi kommit förbi E4:an men sedan vände det fort. For och studsade runt lite hit och dit och tyckte att all tempo som jag bestämde gick för långsamt. Benen pinnade på åt alla håll och kanter och helt ärligt tror jag inte han visste själv vad han gjorde, men framåt skulle han! I princip resten av ponnyerna och hästarna for och bockade, galopperade och hade sig bakom oss men Lusen märkte ingenting. Han hade bara "fullt ös medvetslös" i skallen. Mysigt var det i alla fall, trots snöflingorna som föll ner på oss! Troligen sista gången det händer innan sommaren så man passade på att njuta :)

Dressyrträning Donna

För att få motivationen att stiga ännu mer så bokade jag in en privatlektion igår med Helen för någon vecka sedan. Dressyrträning på schemat och vi började med grunderna för att få till min sits och mina hjälper. Senaste tiden har det känts som att jag har fastnat i ett dåligt mönster i ridningen på Donna och det blir bara skit av det hela. Passet började jättebra! Jag vågade sitta stilla och bara använda skänklarna och sätet för att driva och styra. Hon är så himla fin att rida då, finfina Donnis. Bra tryck bakifrån, stadig form och hur mjuk och trevlig som helst. Alla gångarter satt, övergångarna helt ok men inte helt 100 men det kommer. Vi la in lite skänkelvikningar och dom flöt på riktigt bra :) Formen inte 100 men fullt godkänd! Förvända galoppen inga som helst problem, det är vår styrka just galoppdelen.

Därefter en paus och sedan red vi igenom LA:1 programmet. Shit, jag tappar verkligen all ridning i traven i programmen! Det känns som att jag bara sitter och åker häst och när galoppen tar vid är det helt annan ridning. Tror att det sitter för mycket inprintat i bakhuvudet att jag ska sitta blickstilla och vågar därav inte rida som jag brukar. Fullt godkänt program i alla fall! Vi avslutade med att få till traven via tempoväxlingar, volter, skänkelvikningar och mellantrav. Det var längesen jag kämpade så med Donna så att svetten verkligen rann! Men härligt var det och jag fick till känslan som vi var ute efter :)

Foto: Malin Nordin

Köksinspiration

Mer inspiration! Detta bord och stolar kommer att ta plats i min lägenhet! Kanonbra lösning om man har litet kök och inte har så mycket plats. Bara att styra in stolarna under bordet så tar det inte mer plats än bordet tar! Nu ska man bara få ett samtal om att drömlägenheten är ledig också...

Bildkälla: Ikea.se

Bommar och hjärngympa med Durum

Haha, förstår ingenting just nu. Fick Durum för tredje gången i rad! Dock kändes det mer positivt när det var cavaletti så man får känna på honom på bommar och hinder också :)

Trava över bommarna (bomserien till höger och trava "uppåt"), fatta därefter galopp och galoppera över de två små sockerbitshindren som är på serpentinbågarna. Ta därefter ner hästen till trav, över bommarna och sedan galoppfattning igen. Hoppa studsserien, ta ner hästen till trav och börja om.

Under uppvärmningen kändes Durum ok, varken ovillig eller WOW som han har känts tidigare lektioner. Dock när jag satte mig ner i traven och kunde rida mer med sätet så fungerade det bättre. I galoppen testade jag att stå i lätt sits och då flöt det på mycket bättre! Han hittade en bättre takt, fick en någorlunda bättre rundning i sprången och blev mer nöjd med situationen.

Under själva huvudövningen (som syns här ovan) så var det mycket upp och ner. Vissa delar vissa ggr kändes han riktigt trevlig; vi kom rätt på hindren, hittade en fin rytm i galoppen och han travade på fint och mjukt över bomserierna. När det var inte alls lika bra hade vi fel galopp genom bågen, kom fel in i studsen och var i allmän otakt.

Nej, jag tar med mig de bra stunderna från lektionen och minns dom! :D

Dagens outfit

Äntligen kommer kepsen fram! Våren är på ingång!

Saknar min okontrollerande tickande bomb


Usch vad jag saknar att rida ponnyn. Jag saknar att knappt ha någon kontroll bara för att han blir så otroligt glad och uppspelt när bommar kommer fram. Hoppas att en viss person som delar ut hästar till kvällens pass ser detta...
Foto: Rebecka Borg

Vardagslyx som jag gillar

Ledig dag idag från jobbet. Sov tills jag vaknade, låg och drog mig ett tag och sov lite till. Strax före 9 klev jag upp och har inte gjort direkt mycket sen dess. Går runt iförd endast underkläder och en tjocktröja. Äter frukost i min egen takt och sitter nu och ser på Grey's Anatomy. Jag gillar såna här morgonar. Vardagslyx kallas det för. Vad resten av dagen har att erbjuda är inte bestämt än. Det enda som jag vet är att det är ridning ikväll. Jag gillar det också.

Gobitar från dressyrträning

Här kommer några gobitar från förra dressyrträningen. Inget höjdarpass, men nu i efterhand ser jag att vi har kommit en bra bit på vägen och att många delar är så mycket bättre än för ett halvår sedan!

Kroppskontrollen är inte den bästa på ryttaren, därav ostabil ponny.

Tack till Malin som filmade! :)

Sneakpeak!


Kul då. Nej.

Jaha, då sitter man här då när man egentligen skulle rida dressyrträning. Livet suger när man är sjuk. Började dagen med att må riktigt, riktigt pissdåligt på jobbet så ringde och avbokade (något mirakel lär ju inte hända) både dressyrträningen och barngruppen ikväll. Det är inte rätt mot varken Lusen eller Camilla att jag inte ska kunna ge 100% på träning så den är flyttad till på tisdag istället. Är jag inte frisk då kommer jag gå i taket. Barngruppen vill jag inte heller ska ha en ridinstruktör som inte har fokus till max, speciellt när det är hoppning. Plus att instruktören bör ha en röst också.. Har varit utan min vanliga röst sedan i fredagsnatt, kul liv.

Nu är det bättre än imorse men ändå inte fullt hundra. Strejka livet.

I love you, BF

Lovisa: händer det inget kul i april?! jag vill ha nåt att se fram emot!
Jag: du får... umgås med mig?! :D HURRA!
Lovisa: HAHAHAHAHA! my life is over

Det som händer på jobbet, stannar på jobbet. Eller..?

Jobbkaos 1
Emma byter soppåse och jag ska pressa vatten ur en mopp. När jag trycker på pedalen tar det stopp = jag trycker hårdare. En lättare smäll hörs och plötsligt forsar sisådär 10l vatten ur vattenbaljan. Jag får panik, hoppar upp och ner och skriker på Emma. Emma vänder sig om och börjar asgarva innan hon förstår hela situationen och hinner stoppa den sista litern som är kvar i baljan. Där står vi dubbelvikta av skratt med 9l vatten på golvet. Bra gjort.

Jobbkaos 2
Vi byter sängkläder och kastar ner kläderna nerför trappen (dom landar på tredje nedersta steget). Emma går ner och fortsätter mot städskrubben. Jag går ner lite senare, trasslar in mig i sängkläderna, snubblar ner för trappen och åker rakt in väggen på andra sidan. Emma tittar ut när hon hört smällen och ser mig i en hög på golvet och nerdragna sängkläder från trappen. Klantarsel.

True family love

Jag och föräldrarna sitter och ser på TV, jag och mamma under varsin filt.

Pappa, tittar mot mamma: Vill du ha något varmt? En kopp te eller något?
Mamma: Nej, tack. Det är bra.
Jag: Jag då?
Pappa: Dig skiter jag väl i...

Läget är stabilt. Lite som stabilt bakåtlutande viloläge.

Piggare idag än igår och mycket piggare nu än imorse. Haha, har aldrig varit så trött, slut, öm, färdig, matt, snorig, tung i huvudet och allt annat jävulskap som följer med när man blir sjuk, som jag var imorse! Jobbet var en pina rent ut sagt, slö och omotiverad. Dock sammanslogs jag och Emma efter att jag jobbat 1,5 timme så det kändes mycket bättre och humöret steg rakt uppåt! :D

Drar på möte med T-sek om någon timme, sedan lugn kväll hemma i soffan. Funderar på att se en film och bara mysa, var längesen man tog sig egentid till det faktiskt.
Måste ju ladda om för dressyrträning imorgon på något sätt ;)

Onödigt att bli sjuk

Vilken störd helg! Grym kväll i fredags med Rosenström, sov sisådär 5 timmar innan det var dags att kliva upp och åka iväg till Sundsvall på shopping. Det jag hittade ser ni på bilden nedanför :) Kände mig krasslig redan när jag klev upp och på kvällen slog det ut ordentligt. Hela gårdagen var jag sängliggande och sov bort alla timmar. Hemma från jobbet idag och försöker samla energi och hitta tillbaka. Det är mycket bättre idag så jag hoppas att det fortsätter så för jag har verkligen inte tid eller lust att vara sjuk nu! Förhoppningsvis tar jag vara på dagen och gör något vettigt av den istället för att sitta i soffan hela dagen...

WCT-jacka - Hööks, T-shirt - Hööks, bakskålar - Lagerhouse, tröja - Gina Tricot, skärbräda - Lagerhouse, smörknivar - Lagerhouse.

Kan inte bara den där perfekta lediga lägenheten dyka upp nu så att jag kan flytta in med alla saker?! Just nu samlas dom bara på hög och göra inte särskilt stor nytta..

Awesome night

Har sovit max 5 timmar inatt, så sjukt rolig kväll! :D Björn levererade som vanligt och vilket tryck det var! Alltid lika awesome när han kommer till Övik, hoppas på att han återkommer nästa år med. Tack till alla som gjord kvällen grym! :D

Nu blir det till att snabbt byta om och dra iväg ner till Sundsvall! Självklart blir det Equeen och Hööks, passar bra nu när det är lönehelg, hähä.

Tävlar om ett par boots

Tävlar om dessa boots hos Lamia :)

Björn Rosenström

Donna var så grymt fin idag, hon höjer verkligen humöret när hon ångar på som den pansarvagn hon är! Nu duschad och snygg, tagga Rosenström! Kommer bli en awesome kväll! Hoppas på låtar som Muffins, Het, Lurad, Hultfredsfestivalen, Anders och Jag.. Jaa, jag kan rabbla upp låtar i timmar. Nu kör vi!

Liksidighet med Durum

Dressyr idag med Durum! Fortsatt arbete med liksidigheten på hästarna (och även ryttarna för den delen). Här är dagens huvudövning:
Forma väl genom hörnet och vänd sedan upp mot X, flytta undan för ytterskänkel i en skänkelvikning. Rakställ och rid rak fram mot A/C. Själv valde jag att göra en travökning där. De som red mer utbildade hästar gick in i en öppna för samma skänkel som flyttar. Efter några ökningar bytte jag till öppna. Därefter samma sak igen på andra långsidan.

Vet inte riktigt vad jag ska säga, så otroligt fin ponny! Förstår inte att jag inte ridit han tidigare, otroligt välriden för att vara en liten "emil i lönneberga". Flyttade undan enkelt för skänklarna, mjuk och lätt i munnen, fin framåtbjudning, riktigt bra galoppfattningar emellanåt och riktigt stadig i formen. Så söt ponny, vissa galoppfattningar som jag tog från skritt satte han under sig något så otroligt och hade riktigt fin tretakt de första galoppsprången innan han faller tillbaka till fyrtakten och orkar inte mer.

Till alla som rider på ÖOR; rid Durum om ni får chansen. En sådan positiv och arbetsvillig ponny som väntar på nästa hjälpgivning så ambitiöst är svårt att hitta! :D

Dagens outfit! Shit, hade det inte varit för mitt snygga ansiktsuttryck hade man kunnat tro att jag började likna en modebloggare, haha ;)

Lektion i vårvädret

Efter jobbet var det bara att köra iväg till min elev :) Andra passet jag har för henne och hennes nya medryttarhäst. Förra gången var det mycket fokus på att få hästen att hitta en lugn skritt och fokusera på ryttaren. Då jobbade vi MYCKET med halter och volter. Skillnaden från början till slut var en otrolig förbättring och både häst och ryttare var totalt slut i psyket, haha!

Idag kom jag dit med förhoppningarna om att dom hade fortsatt träna på det vi gjorde sist och att det hade blivit en förbättring. Redan när dom skrittade fram så visade hästen ingen stress eller "fullt ös medvetslös" utan det var en avslappnad häst som tog lugna steg framåt. Jätteroligt att se! I början fortsatte vi där vi slutade sist; jobbade på en stor volt med halter och att ställa och forma hästen för hjälperna. Det fungerade riktigt bra så vi övergick till att göra halter på kortsidorna och lägga en mjuk båge på långsidorna. I bågarna fick dom träna på tydliga övergångar mellan ställningarna och samma jobb i hörnen. Det fungerade minst lika bra och efter något enstaka varv fick dom kläm på det. Därefter gjorde jag övningen något svårare; istället för att vända in på en båge fick dom vända in mot X och flytta några få steg åt sidan. Lite knepigt var det nog men det blev några riktigt bra steg till slut!

Vi avslutade med att jobba på en stor volt igen och på den öppna delen flytta undan för innerskänkel. Det fungerade mycket bättre och både häst och ryttare såg stolta ut över vad dom lyckades med. Får se vad vi hittar på nästa gång men sidvärtsrörelser ska vi fortsätta med i alla fall! Så roligt när man ser att det man lär ut ger effekt och förändrar ekipaget till det positiva! :)

Märkestagning, cavaletti

Idag var det dags för ridprov 2 för barngruppen; cavaletti. En enkel bana som går såhär; långsida, snett igenom, långsida och ta sedan om allt igen. Första gången är det lättridning genom hela, andra gången lätt sits över bomserierna (en på varje långsida och en på diagonalen).

ÖORs praktikant, Emelie, gick med mig på lektionen och berömde elevernas ridning. Hon sa att det är så roligt att se barn som rider med skänklar och inte smackar eller använder spöet så mycket. Så roligt att höra! :D Det är något som jag har varit jättenoga med från början; att skänklarna är prio ett när det gäller framåtdrivande hjälper och barnen har tagit åt sig. Är jättestolt över dom! :)

Tillbaka till märkestagningen; alla skötte sig super! Enda lilla yttersta som gick att påpeka var att två av ponnyerna bröt av till skritt vid en diagonal men annars var det så bra! Godkänt till alla! Det teoretiska provet skrev dom innan, har inte hunnit rätta dom men tror inte att det var några större problem :) Nu är det bara några som har ett ridprov kvar och några har teorin kvar. Sedan är dom klara!

Möte möte möte

Sitter just nu i möte för att ta HFA till nästa steg! ;)

Nytt med HFA

Jag är trött efter 12 timmars arbete totalt idag. Hes är jag också efter 4 timmar i ridhuset, men oj så roligt det var!
Imorgon blir det jobb som vanligt, sedan blir det lite jobb med HFA. Något nytt kommer att införas som inte funnits förut, spännande va? ;)

Kvällen

Snart dax för att byta om, vikarierar för Helen ikväll då hon har det gött utomlands i värmen. 4 timmars pass som sagt, dock så känns det riktigt najs att få ha många lektioner på rad igen :) 3 hästgrupper som är lite mer avancerade och en barngrupp. Tror att det kommer gå minst lika bra som sist jag hade dom! Sedan blir det hem, duschen och sängen direkt.

I need a hero to save me now


Det är hon som gör att jag älskar mitt jobb

Just nu är inte humöret på min sida kan jag känna. Man blev lite bortskämd på fjällsresan! Totalt kaos på jobbet idag; stress, stress, stress. Efter jobbet köra direkt ut till fotojobb (av det jag sett i kameran blev det riktigt najs!) och sedan till Filidutten för att baka muffins och fira hennes födelsedag (som egentligen är imorgon men hinner inte). Skynda sig hem, kasta i sig mat och sedan styrelsemöte. Gick strax efter 20.00, kände att jag behövde få komma hem och andas lite i alla fall innan sängen kallar.

Jobb imorgon, utan Emma. Jag kommer avlida. Bortskämd är vad man är. Hoppas snorungen blir frisk snart. Det är ju trots att Emma som gör att jag älskar att gå till jobbet och håller mitt humör uppe. Ska bli intressant att se hur man känner sig när man jobbar ensam imorgon. På ett område jag knappt kan halvt. Heja.

Kommer knappt kunna andas imorgon heller. 8 timmars jobb på Brux och sedan 4 timmars jobb på ridskolan på kvällen. Helt plötligst känns helgen mer efterlängtad än vanligt. Snaaaaart.

It's a mystery


Saker du inte visste om mig som person

Saker du (kanske) inte visste om mig som person;
  • Jag är en känslomänniska ut i fingerspetsarna; jag tar beslut efter vad hjärtat säger, ytterst få ggr har förnuftet något att säga till om. Har både gråtit och skrattat över de besluten.

  • Jag är en dramaqueen så det sjunger om det. När en kompis kom hem och överraskade mig efter att inte ha träffat henne på över 1 år hoppade jag och skrek och grät om vartannat för att jag blev så glad.

  • Trots att jag är en känslomänniska har jag jättesvårt att prata om känslor. Än mindre säga till någon hur mycket personen betyder för mig. Skriver jag till någon att den betyder något för mig eller/och att jag älskar personen så menar jag det av hela mitt hjärta och skulle göra vad som helst för den personen.

  • Jag har endast sagt "Jag älskar dig" till en person mellan fyra ögon under hela mitt liv. Första gången fick jag pressa fram det i en viskning.

  • De gånger jag kallar folk för skitunge, dyngas eller liknande så är det så jag säger hur mycket jag tycker om personerna i fråga; jag kan helt enkelt inte få fram de ord jag vill utan visar min uppskattning på detta smått störda sätt.

  • Har jättesvårt för att falla för någon och bli kär, men när jag väl blir det fyller känslorna både själ och hjärta. Antingen är det 110% känslor eller inga alls.

Hemma från fjällresan

Sitter i soffan, väskan är halvt uppackad och chokladen uppäten. Trött, är öm i hela kroppen och huvudet är segt som kola. Men vet ni vad? Jag skulle hur enkelt som helst åka tillbaka i en vecka till. Jag älskade det, varje minut vi var där uppe. Från då Hans plockade upp mig i onsdags kväll, då vi inte kom i säng förrän 03.30 på natten, alla skoterturer, alla underbara skratt, alla minnen till dess att vi drog åt olika håll från Björna. Jag saknar det redan. Vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig för att ni ska förstå hur fantastiskt underbart vi hade det där uppe i Kittelfjäll. Kan inte med ord beskriva hur mycket människorna som följde med mig upp betyder för mig. Läser ni det här så är ni mitt allt, utan er skulle jag inte existera.

Alla behöver vi såna här resor ibland; för att komma bort från vardagen, bara leva och skratta utan att ha tankarna på allt annat. Slippa problemen, folk som drar i en från alla håll och kanter och allt annat som snurrar i skallen. Nästa gång stänger jag mobilen från då jag kliver ut från dörren tills dess att jag kommer in igen.

Bild från då vi påbörjade de 36 milen hem. Så otroligt vacker natur!

Än så länge hänger jag med

Fjällsresan är awesome! Skoter hela dagarna, god mat, choklad, världens bästa kompisar och otroligt vacker natur. Helt underbart är det. Här kommer några intressanta händelser:
  • Redan första minuterna bakom Hans på skotern försöker han få av mig och han har inte slutat än. En gång var det otroligt nära då han gasade i en gupp, skotern hoppade och i landningen gasade han ännu mer. Foten och benet studsade ner i snön och upp igen. Hans skrattade...
  • Av någon anledning är det jättekul att driva med mig. Dygnet runt.
  • Idag blev jag plötsligt attackerad av snöboll efter snöboll av ingen anledning. Nästan... ;)
Ikväll blir det lasagne och "med andra ord", jag och Lovisa ska krossa killarna totalt. Igen.

Hörs och ses, den som gömmer sig bakom skotern är en mes.

Kittelfjäll!

Lite snabb update, idag drar vi! Om ca 1 timme kommer Hans och plockar upp mig, kommer bli så grymt härligt att åka iväg några dagar! Och det är Kittelfjäll vi drar till, inte Klimpfjäll... Kommer hem söndagkväll någon gång :D Madrassåkning, choklad, skratt, god mat, utgång och allmänt mys har jag planerat att dessa dagar ska innehålla. Får se hur många krascher, benbrott och annat kul det blir i backen.. Filmkameran är med! Haha, man vill ju kunna spela upp det igen ;)

Fjällsresa nästa!

Fullt upp hela dagen, lär bli likadan dag imorgon. Laddar med choklad och taggar inför fjällsresa, imorgonkväll drar vi! Ska försöka hålla er uppdaterade vad som händer där uppe i Klimpfjäll ;)

Varför kasta skit på andra människor?

Har tänkt ta upp detta ämne tidigare men aldrig riktigt vetat hur jag ska skriva som då känslorna varit i totalt kaos på grund av aggression och ilska. Det jag pratar om är nätmobbning. Det finns seriöst människor som sitter bakom sina dataskärmar, slänger iväg elaka kommentarer som "fy f*n vad du är ful", "hur står du ut med dig själv?" och "ingen tycker om dig, gå och dö" och gör det utan att röra en min. VAD ÄR DET FÖR VÄRLD VI LEVER I?!

Hur kan ens en normalt puntad människa ens överväga saken? Hur kan man vilja såra en annan människa så otroligt hårt? Alla tar åt sig, vare sig man vill det eller inte, på ett eller annat sätt. För vissa rinner det av som vatten, för andra är det som en knytnävsslag rakt i magen. Vare sig man är det första eller det andra så läser man orden och tar in dom, tänker och reflekterar över dom.

Det sjukaste av allt är att dessa människor inte kan stå för det dom skriver; ofta undertecknar dom det hela som anonym eller något konstigt namn som "jag som inte gillar dig" eller annat töntigt. VÄX UPP NÅGON J*VLA GÅNG! HUR SVÅRT KAN DET VARA ATT FÖRSTÅ ATT MAN INTE SÅRAR ANDRA MÄNNISKOR HUR SOM HELST?! Men hon är ju bortskämd, kaxig och en fjortis.. Hon förtjänar det! Men snälla, tror du att någon går på det där? Suck.. Du är nog dummare än jag trodde. Och om nu man inte gillar en människa, varför vill man då ha kontakt med människan överhuvudtaget? Jag umgås inte med människor jag inte tycker om, jag unviker dom så gott det går för att slippa den negativa energin man får från såna människor. Så jag förstår inte det hela riktigt... Inte hur nätmobbare tänker.

Hästmänniskor, speciellt ungdomar och barn som fortfarande går i skola, får ofta en hel del kommentarer om sitt intresse. Både på och utanför internets värld. Vad är det som ger en rätten att mobba en annan människa för sitt intresse? Jag kastar inte skit på dom som gillar ishockey bara för att jag själv inte gillar det. Inte heller mobbar jag dom som inte lyssnar på samma musik som jag, tycker om lataste ponnyn på stallet eller bär kläder som jag själv inte skulle ta på mig. DET ÄR VAR OCH ENS EGET VAL ATT VÄLJA VAD MAN TYCKER OM ELLER INTE. Tänk hur tråkig världen skulle vara om vi alla spelade fotboll, bär adidas kläder och tyckte om grillchips. Ingen variation överhuvudtaget.

Jag har också tänkt på hur dessa nätmobbare (och vanliga mobbare) tänker som. Det jag har kommit fram till är dessa slutsatser:
  • Den svenska avundsjukan. Vi tål inte att det går bra för andra människor, dom ska vi helst trycka ner i skiten totalt så att vi själva mår bättre. (Say what?!?!)
  • Dom som måste lägga ner så mycket tid och energi på andras liv kan inte ha något eget. Punkt.
Är det något av detta så väljer jag bara att säga såhär;
För det första! Varför inte glädjas åt andras framgång och lycka? Bemöt andra människor som du själv vill bli bemött. Skulle du vilja att någon sa att du var en bortskämd snorunge som surfar på föräldrarnas pengar när du vinner en tävling? Nej, skulle inte tro det.
För det andra! Om du nu har ett sådant ointressant liv så du måste lägga dig i andras; gör något åt det! Träffa nya människor, skaffa en hobby, hitta en passion. Så svårt är det inte.

Som avslutning vill jag säga till alla mobbare där ute av alla slag; snälla, sluta med det ni gör. Ni anar inte hur ni sårar människorna som ni kastar skit på. Umgås istället med personer som ni tycker om, bli lyckliga och godhjärtade människor. Världen blir så mycket trevligare att leva i då.

There is something special between a girl and the pony she love

Viktoria Westin och Pepsi :)

The world who always will have a special place in my heart


Where it all started a long time ago


Partybowling och mello

Har krypit ner under täcket och satt på mysig kvällsmusik (eric saade). Kände att jag blev lite inspirerad av de få sekunder SVT kunde tänka sig att visa denna gullepojke i tv-rutan. Alldeles för lite tid kan jag tycka. Och hur tänkte dom när dom gjorde den så kallade "hyllningen"?! Snarare sågning skull jag säga, det gjorde lite ont i hjärtat måste jag erkänna.

Kvällen har varit grym; start med partybowling med underbara människor. Vi levererade mer än vad alla de andra gjorde tillsammans (i alla fall fler klot i rännan, men vi levererade!). Själv så varierade jag mig mellan att skicka klotet rakt ner i rännan eller totalkrossa alla käglor och ta ner alla samtidigt. Inte något mellanting här inte! Synd bara att det första uppenbarade sig lite mer än det andra..

Avslutade kvällen med finalen av melodifestivalen (som ni säkert redan räknat ut) på ridskolan. Mycket bra final, bättre än på många år! Vinnarlåten förtjänade det helt klart, dock tyckte jag lite synd om sötnosen Danny. Det gör verkligen ont i hjärtat när man ser någon bli så oerhört besviken.
Beröm till Gina också! Hon lyfte hela showen lite mer än alla andra. Kärlek till sundsvallsjäntan!

Tips på mellanmål

Var ute i ca 1timme med Annie. Som vanligt togs en hel del intressanta ämnen upp till diskussion, självklart bara hästrelaterat. ;) Tips till alla som tar en promenad eller motionerar på annat sätt kan ett bra mellanmål sitta fint efteråt. Själv så tog jag en tallrik yoghurt, cashewnötter och en banan, mums! Mättar bra och är underbart gott!

Finns en mängd serveringsförslag med yoghurt; som mitt och som bilden visar (yoghurt, jordgubbar och valnötter) Bildkälla

Free saturday

Dags att dra på sig kläderna, göra ett ärende i stan för att sedan ta en härlig promenad i solen med Annie. Lär nog bli en hel del att prata om! Kvällen bjuder på bowling med HFA, kommer bli en hysterisk fight om jag känner mig själv och deltagarna rätt ;) Efteråt blir det final i melodifestivalen, drar med mig brudarna och ser det på ridskolan. Tagga!

Jarlene aka. Jalle

Efter dressyrträningen igår frågade Helen om jag vill rida med i gruppen efter på nya tillskottet Jarlene. Var bara att göra i ordning hästen lite snabbt och in i ridhuset. Låt mig tillägga att det är första gången jag rider en unghäst (han är som en unghäst; vinglig och lite grön i ridningen men otroligt snäll). Det var en annorlunda och rolig upplevelse måste jag säga! Trodde från början att det inte alls skulle gå överhuvudtaget men tilll min förvåning gick det över förväntan! :D

Av någon anledning rider jag totalt annorlunda när jag sitter på lite försiktigare hästar eller hästar som jag vet är känsliga. Det kändes lite som att "åka häst" vissa stunder faktiskt, haha! Mjuk och fin häst som verkligen försöker göra rätt men blir lite förvirrad när han inte riktigt vet vad man vill att han ska göra. Tror att det kommer att bli en toppenhäst till ridskolan när han blir lite mer trygg i ridskolelivet och får utbildas lite mer! :)


Motivationen tillbaka

Dressyrträning idag, utomhus dessutom! Otroligt härligt att få träna ute istället för i ridhuset, blir lite roligare med omväxling om man själv inte har möjlighet att ta sig ut så ofta, detsamma känner nog hästarna! Då jag och Donna haft få träningar då vi verkligen klickat så ställde jag absolut noll krav idag. Kände bara att jag skulle känna mig fram och koncentrera mig på att komma till bra ridning.

Så fort jag kortade tyglarna så fungerade allt. Donna var mjuk och lätt i munnen, gick på framåt med egen motor, enkel att reglera och allmänt jättetrevlig att rida! Trots att det var längesen hon var ute sist så var hon lugn, koncentrerade och enkel att jobba med. Dock tyckte hon att hon skulle busa vissa stunder och drog iväg, själv satt jag bara och skrattade. Man känner så väl om hon är rädd eller gör det bara för att, haha!

Sedan gick vi in och tog galopparbetet på grund av att underlaget inte riktigt var gjort för det. Där inne var hon minst lika fin! Måste säga att hon fick tillbaka min motivation som jag trodde var på väg bort. Hoppas att denna känsla håller i sig i fortsättningen! :D

Fin fina Donna, foto: Malin Nordin

Hjärngympa och fullt upp med Durum

Idag var det dressyr som gällde och hästbyte. Trodde att jag skulle få någon av de stora hästarna då jag ridit ponnyer mycket på slutet men icke sa nicke, ponnylivet fortsätter ;)

Vi fick börja med att värma upp självständigt och känna på hästarna. Tanken var att vi skulle flytta, böja, ställa och klura ut vilket varv just vår häst var stelare i. Durum är en mjuk ponny som är enkel att böja och forma, dock när jag började flytta undan för innerskänkel tyckte han det var något jobbigare i vänster varv. Då vi känt på hästarna samlades vi och diskuterade hur det kändes och hur det hade sett ut. Camilla pratade om hur man kan känna och se i vilket varv hästen är stelare i. Jag har i alla fall lärt mig några små nya saker! :)

Sedan började ridning på allvar; arbete på stora mittvolten i trav med flyttning undan för innerskänkel, öppna på voltspåret, tempoväxlingar och öka och minska. Även galoppfattningar las i emellan för att variera arbetet. Durum kändes riktigt, riktigt trevlig måste jag säga! En positiv överraskning :)

Skrittpaus, sedan nästa övning. I hörnet flytta in framdelen i en öppna och fortsätt till B/E (en volt i hörnet kan läggas in för att få till öppnan enklare), där räta ut hästen för ytterskänkel, vänd mot A/C och öka tempot något. Vänd ut i samma varv och fortsätt på samma sätt på andra halvan av ridbanan. Övningen reds i både skritt och trav.

Här var han riktigt fin måste jag säga! I vänster varv hade han något svårare för öppnan men jobbade på med en positiv inställning och försökte verkligen göra rätt. I höger varv hade han lättare, dock blev det jobbigare då han arbetade rätt så fick driva på rätt så bra för att han skulla hålla traven och takten skolan igenom.

Är riktigt nöjd med både min egen och Durums insats idag!


Ryttarmärke 1, dressyren

Idag har mina elever ridit ryttarmärke 1, dressyrdelen. Vi började med att värma upp tillsammans i skritt och trav, repetera övergångar, nedsittning och några ridvägar. Eftersom jag känner att jag inte vill bedömma mina egna elever så bad jag Sandra hjälpa mig. Haha, tror att jag var mer nervös än vad mina elever var :D

Alla mina elever red så otroligt bra dressyrprogram idag! Fina vägar, bra blick, mjuka hjälper och rätt inställning till det hela! Alla blev godkända, oj så roligt det känns! För första gången får jag vara med när mina egna elever tar ryttarmärken, känns otroligt stort! Nästa vecka är det teorivecka så det blir ett uppehåll innan vi rider cavalettitestet. Tror att det kommer bli lätt som en plätt! :)

Varför jag är nykterist och varför jag anser att HFA är bland det bästa jag gjort i hela mitt liv

Att gå emot strömmen har varit naturligt för mig sen jag föddes. Jag var aldrig den som tog hål i öronen. Jag var aldrig den som började sminka mig. Jag var aldrig den som bar det senaste inom modet. Jag var aldrig den som gillade det som alla andra gillade. Jag gick ALLTID min egna väg. Vet ni vad det bästa är? Jag är precis likadan nu. Det spelar ingen roll om det gäller livsstil, kläder, hästar, jobb eller annat. Jag skulle aldrig komma på tanken att välja något bara för att alla andra gör det. Det har alltid varit en självklarhet för mig att gå min egen väg och välja mina egna beslut utan stress, press och krav från omgivningen.

Samma sak gäller när det kommer till alkohol.

Första gången jag "drack" var någon vecka efter jag fyllt 18 år. Jag och pappa gjorde ett avtal när jag var yngre; dricker, snusar eller röcker jag inte innan det är dags att ta körkortet får jag det. Så blev det också. Första gången så drack jag kanske... 2 cider? Det var en äcklig känsla som kom strax efter första klunkarna. En pirrande känsla genom hela kroppen och en avslappning som ej var av denna värld. Jag njöt inte direkt av det, blev snarare orolig att jag förändrades med sprit i kroppen. I 2 år av mitt 21,5 åriga liv festade jag (studenten och läsåret efter gymnasiumet), men tro inte att det var flaska på flaska. Som mest blev det 3 cider på en kväll. Jag tyckte inte det var speciellt gott men kände väl på något sätt att jag ville testa och se vad det handlade om.

Midsommar 2010 bestämde jag mig. Aldrig mer en droppe alkohol. Varför? Jag tycker inte det är gott. Jag avskyr känslan när man inte har 100% koll över kropp och knopp. Jag hatar vad alkoholen gör med människor. Jag hatar att se människor förvandlas och bli aggressiva slagsmålskämpar. Jag hatar spritlukten. Jag hatar människor som stinker sprit och är så dryga som det bara går.

Jag har sett en del i mitt liv när alkoholen är inblandad. Jag har sett mina kompisar förvandlas till en helt annan människa. Jag har sett mina vänner spy på grund av att dom har fått i sig för mycket. Jag har sett mina närmaste däcka av på grund av spriten. Jag har sett en hel del slagsmål. Jag har sett alkoholen förstöra flera års vänskap, däribland förlorade jag en av mina mest dyrbara vänner. Jag har hört andra berätta om påhopp, trakasserier, sexuella övergrepp, våldtäkter m.m. som dom upplevt med spriten inblandad. Jag har kompisar som berättat om hur alkoholen förstörde deras liv. Jag har vänner som förlorat nära när alkohol varit inblandad.

Därför väljer jag att avstå från alkohol, ännu en anledning. Jag vill inte vara med om baksidan i det hela mer än nödvändigt. Jag respekterar och accepterar mina vänner och människor som dricker alkohol, så länge dom gör det med sunt förnuft. Dom får dricka precis hur mycket dom vill, så länge dom vet när det är dags att sluta. Mina vänner accepterar att jag inte dricker. Dom bryr sig inte att jag dricker vatten/dricka istället för en cider under utgång. Visst, från början försökte dom övertala mig men dom lyckades inte. Efter ett fåtal ggr förstod dom att jag var stark nog att stå emot. Och nu har vi de roligaste festerna, kompisgänget och kvällarna som jag någonsin varit med om!

Som sagt; jag tycker inte illa om människor som dricker alkohol. Var och en väljer själva om dom vill dricka ett glas vin eller några öl på helgkvällarna. Jag har bara helt enkelt valt att avstå.



Jag startade HFA för att barn och ungdomar ska ha ett annat alternativ på helgkvällarna. Dom ska inte börja dricka förrän dom är mogen nog att kunna hantera det och ha åldern inne, det vill säga 18år. Efter det så är det deras egna val. Fram tills dess vill jag kunna erbjuda något bättre än en hemmafest där man inte riktig vet vad som finns i bålen. En gemenskap där man har roligt, skrattar och samlar minnen utan alkohol. Och varför inte slå två flugor i en smäll och dra in hästarna också? Världens bästa drag från min sida.

Under 2011 har jag haft 2 temadagar med HFA; uppstarten och självförtroendekursen. Under första pratade vi om alkoholen, vad den kan göra och vad den har gjort. En hel del uppvaknande och alla deltagarna fick upp ögonen och började tänka i nya banor. Den andra, självförtroendekursen, hjälpte barn, ungdomar och även vuxna att hitta knep, övningar och tankebanor att bygga upp sig själv, sitt självförtroende och självkänsla.

Alla aktiviteter, stora som små, är precis lika viktiga. Kan jag erbjuda barn och ungdomar att delta i HFA och få en bättre gemenskap med både nya och gamla vänner så har jag gjort något för samhället. Alla kan vi göra något, det gäller bara att välja vad vi vill göra.


No, I can't. It's to small.

Jag: Mamma, kan du hjälpa mig mäta bröstvidden?
Mamma: 3cm!
Pappa: HAHAHAHAHAHAHA!

Kul att man har stöttande föräldrar...

Dressyrträning med förvänd galopp

Dressyrträning idag då. Början kändes riktigt bra, galoppen var det "sväva på rosa moln"-känsla och på slutet blev det väl inte riktigt den känsla jag hade hoppats på. Dock kändes han redan från början lite stel, vinglig och inte alls med på noterna. Trots att han var ivrig och positiv till arbete så blev han lätt ofokuserad vissa stunder och det är svårt att få han att koncentrera sig igen. Några stunder släppte han efter riktigt fint och då är det en fröjd att sitta på honom.

Galopparbetet började med galoppfattningar, han var sååå fin i bägge varven! Otroligt hur pass mycket starkare han har blivit i galoppen. Därefter jobbade vi med förvänd galopp på fyrkantspåret; som vanligt lyckas han chocka mig och går i stadig form i båda varven och har en ren och fin galopptakt. Oj så mjuk och fin han kändes! Svåraste övningen idag var även galopp; förvänd galopp på stora mittvolten. Vet ni vad? Han klarade det galant! I fin form tog han sig igenom övning utan problem bara jag stöttade honom med stadiga skänklar och lätt hand.

I slutet av passet så blev han stressad i traven då vi ställde högre krav i skolorna och det försvann inte riktigt helt. Dock är jag ändå riktigt nöjd över träningen; jag kommer ta med mig känslan från galoppen och leva på det! :)

Malin filmade som sagt och det är så roligt att höra att det har blivit så stor skillnad sedan sist hon såg oss! Bl.a. sa hon att galoppen är superfin där han går i fin form, har bra takt och orkar. I jämförelse hur det såg ut då hon fotade oss ute i höstas då han knappt orkade ett varv på volten ur form så är det stor utveckling!

Såhär tyckte ponnyn om vår nya outfit. Vet inte riktigt hur jag ska tackla hans uttryck...

When the adrenaline lift you up

Tagga dressyrträning! :D

Why am I crying?

Bild i repris, I know. Har fräschat upp mig genom att tillbringa kvällen hos frisören. Nu ska jag bara få fingrarna ur arslet, ta mig till stan och köpa hårfärg så blir det komplett. Hann smörja tränset till morgondagens dressyrträning med ponnyn också. Ska man träna för en grym tränare måste vi ju glänsa på alla plan ;) Malin kommer troligtvis att filma också. Efter att ha sett filmen från i fredags vet jag vad vi måste träna på. Så otroligt nyttigt att bli filmad och framförallt betyder det jättemycket att ha kvar minnena.

Dags att göra sig klar för sängen. Kör igång 05.00 imorgon. God natt och sov gott allihopa!

Banchef hela helgen lång

Vilken underbart rolig helg! Älskar verkligen jobbet som banchef, så underbart roligt att ha ansvar över något så otroligt viktigt och stort som banan, framhoppning och allt som hör det till. Att stå på banan och veta att man har världens bästa banpersonal runt sig och vet att dom fixar uppgiften är grymt. Att se ekipage på ekipage rida otroligt snygga rundor och veta att händer det något så har jag bra människor som löser uppgiften. AWESOME!

Stort grattis till alla ÖOR ekipage som placerade sig! Är stolt över att vara i samma klubb som de ekipage som tävlade i helgen. Alla rider så otroligt snyggt och ingen skyller på hästen om det går snett. Alla berömmer hästen med jämna mellanrum och alla blir otroligt glada över att dom kommit runt. Grymt.

Så stolt över att vara ÖORare!

Like a boss

Dags att plocka undan och byta om. Därefter åker jag ut till stallet och påbörjar helgens jobb som banchef. AWESOME! :D

Ses vi i helgen på tävlingarna? Första start 14.30 idag lördag och 10.00 imorgon söndag!

Programridning med ponnyn

Gårdagens dressyrpass blev på en MYCKET taggad och speedad ponny. Vissa stunder var han mer uppåt än framåt och benen for åt alla håll och kanter. Efter mycket övergångar, skänkelvikningar och några få förvända galopper så lugnade han ner sig något. Haha, sötnöten. Han kändes i alla fall såååå fin! Svävade på rosa moln efteråt. Efter uppvärmningen var det programridning, Helen tyckte att jag skulle rida LA:1 så det gjorde jag. Hade inga förväntningar överhuvudtaget utan huvudsaken att vi fick en bra känsla. Se filmen nedan, behöver jag säga att han totalt förvånade mig och tog mig upp bland molnen?

Övergångarna trav-galopp sitter inte 100% och igår hade vi lite problem med att han inte riktigt sökte stöd på bettet = jag la på för lite skänkel vissa stunder. Men annars, ojojoj. Fina ponny!

Fira Malin

Något trött och sliten tjej drar iväg för fest och fira Malin. Därav sliten bild också. Imorgon väntar världens roligaste uppgift; banchef! Ses på ÖOR under helgen, kommer att bo där bokstavligt talat. Nu; tanka bilen, köpa energidryck och köra järnet!

Hoppning med Lusen

Hopplektion ikväll med buslus! Blev lite ändringar då det kom in en del avbokningar så tyckte det var snällare mot Donna att hon bara behövde gå 2 pass istället för 3. Banhoppning stod på schemat och det var huset som bana. Värmde upp, han var inte lika mjuk som han brukar vara men fullt godkänt. Hoppade fram på ett kryss, räcke och en oxer. Han bjöd superfint på allt! :D

Under själva banhoppningen kände jag mig stressad på grund av tiden då vi var lite sena (jag ska inte behöva känna mig stressad men gjorde det i alla fall). Första hindret, en oxer på ca 80cm, kändes så otroligt bra! Han hoppade av rätt och med en teknik som han bara plockar fram om han har bra energi och man lägger honom rätt på hindret. Resten av banan var bara kaos; urusla vägar, kom fel på varje hinder och han fick alldeles för konstiga språng för att jag skulle hänga med bra. Nej, usch. Första hindrets språng lever jag på ett tag, resten glömmer jag nog.

Foto: Rebecka Borg

Förberedande för märkestagning

Igår så hade barngruppen dressyr och vi tränade på ridvägar inför nästa veckas märkestagning. Snett igenom, 20m volt från kortsidorna och vända rätt upp och göra halt. Blev även en hel del nedsittning i traven då det är med i programmet. Ingen av mina elever hade problem med något. Och vad ni vad? ALLA rider perfekta 20m volter; trodde från början att det skulle bli lite ovala och kantiga men dom satte det direkt. Det känns otroligt roligt att allt grundarbete och finslip har gett resultat! :D
Vi avslutade lektionen med att göra jorden runt, kaptens vändning, klackspark bakåt och framåt. På slutet fick dom även pröva kaptens vändning i skritt. Lite roligt och kul måste man få göra ibland ;)

Samlade alla på slutet och sa hur otroligt duktiga dom är. Berättade hur stolt jag är över att ha dom som ridelever och att det kommer gå super nästa vecka! Man måste göra det ibland, för att dom ska veta hur bra dom är.

RSS 2.0