Fredag, fredag, fredag!

 
05.40 intog jag gymmet för det hittills tuffaste benpasset jag själv lyckas frambringa utan någon som puschar eller hjälper. Ökade på vikterna, puschade mig själv till det yttersta så att musklerna skakade och gjorde ont. Känslan efteråt är oslagbar, fantastiskt! Magmusklerna fick sig en rejäl omgång också! Pain is weakness leaving the body
 
Nu hoppas jag att arbetsdagen går fort så jag får ta fredag, åka ut till stallet för att rida min fantastiska ponny och för att sedan åka hem och bara sitta i soffan. Känner jag min kropp rätt så sover jag nog innan 8 ikväll, vilket liv... Hahaha! :D

Två nya efterlängtade vänner

 
Överkroppspasset gick väldigt bra imorse, pumpade på tills musklerna skakade av utmattning. Känns som att jag kommit in i ett bra flow där jag vet var gränsen är så jag kan puscha på strax över den. Vågar mig på tyngre och tyngre och känner mig starkare än jag varit tidigare. Avslutade passet med 80 squats också, rumpan ska formas! Måste även få inflika att ådrorna börjar titta fram, idag tittade två fina fram på axlarna! *happiness*

Camilla-träning som gav "den känslan"

Dagens outfit!
 
Efter tidigare dressyrpass i ridhuset hade jag inte världens högsta förväntningar utan tänkte att vi tar det som det kommer och troligtvis en massa basic. Lite halvt kaos på både mig och ponnyn när vi red fram; båda två inte helt varma i musklerna och båda som vill så mycket.
Men när det var på plats så fungerade allt; samlad galopp, förvänd galopp, mellantrav, öppna, sluta, samling, nyanseringar... ALLT! Så synd att det inte finns på film för den trav han tog fram där ett tag var inte av denna värld; fjädrande steg som kom upp och fram med stuns i bakkärran. Den känslan alltså, den känslan!

Tankar kring dressyren

Foto: Josefine Gidlund, våren 2014
 
Nu när tävlingarna för i år är över (någon klubbtävling tillkommer men inga större) och träningssäsongen drar igång på allvar tycker jag det är viktigt att se över vad det är som fungerar bra och vad vi behöver träna på för att komma ännu längre.
 
Detta gör vi bra:
  • Skänkelvikningar sitter fantastiskt bra vilket dom inte gjorde i början av säsongen
  • Vi kan nu utan problem hålla en ren och stadig takt i traven
  • Jag är starkare och mer stabil i sitsen vilket gör att jag kan ge minimala men tydliga hjälper
  • Sitsen ger även fördel till att jag orkar hjälpa ponnyn komma till rätt arbete enklare
  • Halterna har förbättrats väldigt mycket
  • Skolorna är stadiga och känns väldigt enkla
  • Jag har hittat stadgan i sitsen i mellan- och ökade traven vilket gör att Lucifer orkar vara kvar
Detta behöver vi träna på i vinter:
  • Lucifer är svag i galoppen inomhus, så mycket galoppstärkande arbete ska läggas in
  • Ryggningarna måste bli stadigare och han måste orka bibehålla en stark rygg i dom
  • Galoppfattningarna (även det stärkande arbete)
  • Galopp - halt
  • Enkla byten
  • Bakdelsvändningarna behöver alltid slipas på
Jag vill ha en plan, flera mål och motivation om ridningen ska gå framåt. Känns bra att man är självkritisk men ändå kan berömma sig själv för det som går bra! En balans helt enkelt.

Måndagkväll = styrkepass

 
 
God morgon!
Jag hade en härlig måndag, hade inte ni det? Jobbade totalt 11h pass, sedan en härlig uteritt för att avsluta kvällen med ett styrkepass på gymmet. Instruktörslett pass; jag gillar att ha någon som puschar en lite extra och som har förberett roliga övningar. Igår kunde jag öka vikter på ALLA övningar, vilket är första gången för min del. En härlig känsla efteråt när man känner och vet att man verkligen har gett 110% i varje set och musklerna skakar. Extra kul blir träningen när man upptäcker i spegeln att musklerna har blivit större och rundare än tidigare. Hårt arbete ger resultat!
 
Nu ska jag ta en kopp kaffe till och ladda upp för dressyrträningen som är om några få timmar. Mycket detaljer att slipa på och tänka igenom!

Inkörningen fortsätter

Bild lånad från denna sida. Kan knappt vänta tills han drar vagn, kommer ha en otroligt maffig körhäst!
 
Första inkörningspasset för hösten gjordes idag. Repetition från vårens pass; all körutrustning på och fortsätta jobba med släpan. Dock var repen längs sidorna lite läskiga idag så vi jobbade mycket med att han bara skulle känna sig trygg med repen runt sig och utan någon vikt att dra. Till slut kunde han skritta på avslappnat i båda varven och då gav vi oss. Nu blir det träning varannan vecka på bestämd dag så det känns toppen att komma igång på riktigt! Tänk er i vinter när han pulsar fram i snön med manen som fladdrar och man sitter bak i vagnen med en filt och myser. Med utvecklingen vi gör nu så tror jag att det kommer att ske också!

Utvecklingskurva som skjuter i höjden

 
Träningens utvecklingskurva går rakt uppåt. Snart är jag uppe i stadiga 30kg på benövningarna, fixade 80 squats på 20kg på morgonen, armarna ligger på 15kg som är på väg att öka och ryggan går bäst just nu på 27-30kg. Kroppen förändras, blir starkare och det är en fantastisk känsla att se och känna resultaten av träningen. Fighten till drömkroppen fortsätter. För det är precis vad det är; en fight varje dag för sig själv att må bra. Kämpa!!

Resan fortskrider mot en starkare kropp

När jag tog bilden ville jag bara få se själv hur ryggen såg ut, för att kunna ha en före-bild inför vinterns träning och kunna gå tillbaka och jämföra. När jag ser nu hur ryggen har utvecklats, hur musklerna börjar ta form och hur konturerna visar sig tydligt; då blir jag otroligt stolt över mig själv och den resa jag gjort hittills. Hårt arbete lönar sig!
 

 
Idag fick jag äntligen dra på mig träningskläderna igen efter en veckas uppehåll. Blir stolt över mig själv att jag hållit mig i skinnet och låtit kroppen återhämta sig i lugn och ro efter veckan och sedan kunna gå in och ge 110%. Som alltid på söndagar kör vi fyspass i 60min (blandar kondition, spänst och styrka). Ett nytt pass idag och oj vad jag gillade det! 10 stationer med löpning, indianhopp, springa bakåt m.m. för att ta sig till nästa. Det kanske låter enkelt, men att verkligen ge allt under 25min är inte lätt. Benen skakade så otroligt när vi var klara och får jag inte träningsvärk imorgon blir jag förvånad. Kämpa!
Imorgonkväll är det pass igen; ren styrka och jag längtar!

Tillbaka i sadeln

Foto: Josefine Gidlund
 
Äntligen tillbaka i sadeln igen! Det måste vara det värsta med att inte vara helt frisk; avstå ridningen för att komma tillbaka snabbare. I fredags valde jag att enkelt longera honom 20-30min bara för att se om kroppen pallade stalljobbet eller inte (det gjorde den). Igår så tänkte jag mig en trevlig och mysig ridtur ute, hur tänkte jag där? Det blev bensprattel, tölt, sidvärts med jättemycket tvärning, fullt ös medvetslös m.m. Hahaha, själv satt jag mest och skratta och försökte ha kontroll. Underbara ponny, han får mig alltid att skratta!
 
Idag blev det hoppning på schemat med några till från stallet. Markarbete med gymnastik och linjer.  Han var lite loj i början tills han fått tagit sig över lite hinder och bommar, då taggade han igång lite mer. En evighetsbana som började med en linje med två räcken (6 galoppsprång), snett igenom på 3 studs och vidare tillbaka till första räcket på båge (5 galoppsprång). Därefter långsida igen med 3 räcken (3 galoppsprång mellan varje och mittenhindret högre), bryt av till trav, snett igenom och på 5,5n. Hoppa första räcket igen och båge till studsen och avsluta. Låter lite krångligt och hälften förstår nog inte men film finns och kommer läggas upp. Ponnyn var taggad till tusen och gjorde en toppenrunda trots lite detaljmissar från piloten. Nu taggar vi för hoppträning på tisdag!
 
Att det blev ett stopp pågrund av ryttarmiss och att ryttaren tuggade grus har väl inte med saken att göra ;)

Lördag i hästens tecken

 
 
Sitter här med dagens första kopp kaffe och njuter av morgonen. Vaknade av mig själv för en timme sedan och har hunnit snygga till lägenheten lite och ätit morgongröten. Gröt är så underskattat! Det går att göra så mycket mer än bara havregryn och mjölk, det gäller bara att ha fantasi!
 
Dagen ser ut som så att jag på en stund åker ut till stallet och tar en härlig uteritt med ponnyn. Ingen stress utan bara lugnt och mysigt. Sen är det bara hem, duscha och åka vidare för en arbetseftermiddag med personal och styrelse för ridskolan. Mål och vision ska jobbas fram och med de positiva människor så tror jag inte på annat än ett lyckat resultat.

Jag blir aldrig sjuk

Just nu är jag bara mindre frisk. Sitter och dricker ingefärste med honung i och har tryckt i mig en ibumetin. Åkte ut till stallet bara för att mocka och göra mat till hästen för att sedan kunna åka hem och ta det lugnt. En väldigt snäll stallkompis går ut på en promenad med Lusen sedan för att han ska få röra på sig efter gårdagens tuffa pass. Vilken tur att det finns så snälla människor runt sig! Nu tänker jag i alla fall kura ihop mig i soffan, fortsätta se på Grey's anatomy (sedan Dr. Phil och avsluta kvällen med dessertmästare kl. 20.00 på kanal5). Jag hoppas verkligen att detta hjälper så jag blir frisk!

Inget vännäs för våran del

Foto: Josefine Gidlund, från hemmatävlingarna i augusti.
 
Sitter just nu och ser på nyhetsmorgon med en kaffekopp i handen. Egentligen skulle vi har varit på plats i vännäs nu men på grund av att den nya ridskolehästen fått hästinfluensa får vi inte åka iväg. Känns lite surt men det är bara att gilla läget och tänka positivt; träna ännu mer inför umeå som är 18/10! Så plötsligt fick jag en massa tid idag så det blir nog att rida, handla, baka (kanelbullar, det är ju deras dag idag!) och troligtvis äta middag hos föräldrarna. Nu ska jag njuta av mitt kaffe och sedan ta tag i dagen!

Genrep inför lördag

Foto: Josefine Gidlund, augusti 2014
 
Genrep idag inför lördagens tävling; dressyrpass i ridhuset. La mycket fokus på grunderna första delen; fungerar inte dom kommer inte de svårare rörelserna att fungera heller. Han är fortfarande inte helt inriden på ridhuset men han blir starkare och starkare. Tror det satt i lite träningsvärk sen hoppträningen men stundtals glänste han till rejält! Red igenom förvänd galopp, skänkelvikningar, öppna, nyanseringar m.m. Väldigt blandat, lekte fram alla rörelser på ett roligt sätt för att variera jobbet. Tänk så roligt det är att rida!
 
Känns otroligt roligt att få fara ut och tävla igen, att få ha roligt med sin bästa kompis! 

Dags att öka och maxa

 
In på gymmet och upp på löpbandet efter arbetsdagen. Kondition på schemat och bestämde mig för att springa vanliga rundan på 5km och försöka slå tiden sen sist. Kände mig stark och motiverad hela passet och lyckades t.o.m. öka hastigheten till 12km/h sista 300m! Det var stort för mig då 11km/h alltid har känts som mitt max men det tar sig! Tiden blev 28.34min vilket är 40s förbättring sen sist. Motivation ökar och ökar!
 

 
Någon som har en fråga om min träning? Bara fråga på!

RSS 2.0