Vildhästen är tillbaka...

Foto: Rebecka Borg, tidigare i år
 
Glöm allt jag skrev igår om vilken lugn och trygg ponny jag har. Idag var det som bortblåst; taktade, sprang på tvären, for om Annie och Grallan som skjuten ur en kanon, exploderade i varje galoppfattning, växlade mellan trav/tölt sista biten. Just det ja, det var en trög handikapp-ponny som jag köpte från ridskolan. Tror att Lusen lämnade kvar den personligheten där och blev den vildponny han alltid varit ;)
 
Ikväll lyxar jag till det och tar hand om mig själv. :) Har gjort bort en massa jobbiga måsten, har ingen disk som står och tar plats, kylskåpet är fullt och inga sopor finns under diskbänken. Usch vad vuxen jag lät där, bara massa tråkiga saker men det är ju sånt som måste göras. Imorgon blir det jobb x2; Brux 05.00-13.30, ÖOR 16.00-20.00 och där emellan ska jag hinna ta hand om Lusen. Hans motion blir longering imorgon!

Uteritt är bra för kropp och knopp

 
Idag bibehöll jag planen och drog ut på en konditionsrunda. 3 varv runt travstigen med få korta skrittpauser. Ridningen utomhus går med rasande fart framåt (bokstavligt talat... eller hur var det nu?)! Kan enkelt fatta galopp på väg mot stallet och vända han åt andra hållet utan att han drar mot stallet utan följer enkelt med mina hjälper.  Han lyssnar kanonbra även på de förhållande hjälperna och kan gå i en lugn galopp utan att försöka dra iväg. Imorgon gör vi samma sak, fler uteritter åt hästarna!

Paradise


One of the most beautiful places on earth


Jag älskar livet!

Foto: Viktoria Westin
 
När jag for till stallet hadde jag bestämt mig för att rida ut. 5min från då jag parkerat gjorde jag om dagens planer och hängde på Johanna och Camilla när dom hoppade två ridskolehästar. Kände att jag kommer inte hinna hoppa förrän nästa helg så jag kunde inte hålla mig :D Red ett rätt tufft markarbetspass med mycket samling och energi i honom. Hoppade något skutt innan ponnygruppen skulle in. Hade sån tur så medan dom värmde upp fick jag hoppa bana för Camilla 2ggr och vilket kraftpaket till ponny jag har! Power och energi och vilka fina språng han gör. Detta är en helt ny ponny, har har så mycket mer självförtroende för allt nu än vad han hade tidigare så för mig är det bara att hänga på och peppa honom. Motivationen och inspirationen är på topp!
 
Shit vad jag älskar livet just nu, allt är bara så underbart! <3

Longering idag

 
Igår fick han vila då det var dagen efter tävling och fullt med körekipage överallt. Kände att jag inte ville vara ivägen och inte lämna anläggningen heller då jag hade stalltjänsten. Viktigt att vara på plats om något skulle hända! Idag hann jag inte in i ridhuset innan lektionerna (läs; ville inte stressa) så det blev longering utomhus. Känns så otroligt skönt att underlagen börjar titta fram och man ser hur snön försvinner mer och mer för varje dag! Björkbanan och lilla plan är framtinade, tog väldigt blöta och leriga... Samma sak med travstigen. Men om bara någon dag tror jag att det kommer att bli toppen! 

Idag blev jag godkänd på ridprovet!

 
Att man kan bli så sjukt nervös för något som egentligen inte är så farligt trots allt (synd att man inte upptäcker det förrän efteråt).. Ridprov med Candela och Ninor, bästa hästarna! Ställer upp i alla lägen, någon bakutspark här och där men ställer upp till 110%. Godkänt ridprov och jag är nu kvalificerad att söka till SvRF's ridledarkurs 2013! Vill ni veta mer om utbildningen? Läs om den här! Jag är så otroligt tacksam mot dessa underbara människor som vill satsa på mig och ta mig till en nivå högre. Har berättat så många ggr hur glad, tacksam och lycklig jag är över denna möjlighet och jag tänker ge järnet!

Fjärilar i magen

 
Idag vaknar jag med massor av fjärilar i magen och är nervös som bara den... Håll tummarna för mig idag nu!

Sådär barnsligt lycklig

 
Stalltjänst hela dagen lång! Som om inte gårdagen vore nog med tävling ;) Skämt åsido, kan inte tänka mig något underbarare än att tillbringa helgerna på bästa stället på jorden. Det är en underbar känsla när det pirrar i hela kroppen när man svänger in på vägen upp mot stallet. Att träffa och skratta tillsammans med alla underbara, fantastiska och fina människor som alltid får mig att må bättre än hur dålig dag jag har (ta åt er ni som känner er träffade). Att gå in i privatstallet, vissla och se ett par underbara ögon som kikar fram och möter en med massa bus när man öppnar boxdörren. Idag känner jag mig sådär barnsligt lycklig. Livet <3

Filmer från dagens tävling

 
Så stolt över min ponny så att jag spricker! Detta är hans första tävling utanför klubben. Han har knappt åkt ifrån ridskolan sedan 2003 förutom då hästarna ska på bete. Han sköter sig som om han aldrig gjort annat. Fina ponny <3

Allt klart

 
Hästen är duschad och knoppad. Allt som ska med är framtaget och packat. Dressyrprogrammen pluggas igenom. Chokladen på bordet. Jag i soffan. Imorgon styr vi bilen mot Vännäs och tävling! Ni kan följa oss och alla andra ekipage genom att klicka här! :D Starttider för oss imorgon; 10.12 och 12.20!

Imorgon är det tävling

Foto: Rebecka Borg
 
God morgon!
Imorgon åker jag och lilleman till vännäs för att göra vår debut på bortaplan! :D Så dagens planer är att rida igenom programmen så att dom ska sitta i ryggmärgen, duscha, fläta (vet fortfarande inte riktigt hur jag ska lösa problemmet med manen...) och börja packa. Äntligen! :D

Torsdag torsdag

 
God morgon torsdag!
Var ut och galopperade igår och det är så otroligt mysigt att allt börjar tina fram och bli ett mjukt underlag. Far ut en sväng idag också, kan känna att vi förtjänar att bara fara ut och mysa dagarna innan tävling. :) Det börjar märkas på Lusen också att det blir varmare ute; när solen värmer så pass mycket på dagarna blir han lojare och står mest och gäspar i stallgången. Håller tummarna för en vändning. Dagen bjuder på jobb, uteritt, lite jobb med att röja domartornet och ska försöka avsluta dagen med att handla. Snart tävling!! :D

Varför föll du för Lucifer?

Fick en kommentar igår som jag tänkte besvara :)
 
Julen 2003 - Sommaren 2012, foto Viktoria Westin
 
Varför föll du för just lucifer? Vad är det bästa och sämsta med honom? :)
 
Ååh, vilken fråga. Var ska man börja? Finns så mycket att berätta!
Jag var 13, han var 6. Båda var lika osäkra och nya på ÖOR. Fick höra talas om att en ny skäck kommit till ridskolan av en klasskompis och kunde knappt vänta med att åka ut och titta. I spiltan näst närmast stalldörren, till vänster stod en tovig, långhårig, smal, omusklad och raggig ponny som var osäker och ingen gnista i ögonen. Adidas hette stallets nya ponny. En lapp satt på spiltan; "Gå ej in, har löss!". Vad gjorde jag? Självklart gick jag in när ingen annan såg, det var kärlek vid första ögonkastet. Dom där underbara ögonen under den tjocka pannluggen, den tjuriga personligheten och under tiden växte en personlighet fram lika stor som han hjärta. Kan fortsätta i all evighet att berätta om första tiden men ska försöka hålla mig till frågan. 
 
Det som känns så rätt är att när jag ser honom ser jag mig själv i hästformat. Vi är så otroligt lika så det nästan är läskigt. För att ta några exempel;
  • Båda är två retstickor som älskar att retas, skämta och skoja med de som finns i vår omgivning. Helst varje dag, varje timme, varje minut. Så fort vi får chansen helt enkelt. Antingen är vi älskade eller mindre älskade (för att skriva det fint ;) )
  • Båda är klumpedunsar men när vi väl vill är vi mer smidiga än vad man kan tro.
  • Är väldigt positiva till arbete och vill lära oss mer. När det känns jobbigt jobbar vi på ändå på grund av att vi är så otroligt tjuriga att klara det.
  • VI ÄLSKAR MAT.
  • När någon är ledsen är vi inte den som tröstar genom kramar/puffar, vi har jättesvårt att hantera det och då kommer vår skämtsamma sida fram för att vi inte kan hantera det. 
  • Det tar lång tid innan vi släpper in någon nära inpå.
  • Är inte beroende av någon annan utan klarar oss lika bra själv.
  • Har vi chansen tar vi ledarrollen. Känner vi att någon är starkare som person/häst, backar vi snabbt undan utan att själva kliva fram.
  • Har svårt med beröring av människor, känner oss väldigt obekvämma i situationer där någon är "för på". T.ex. att någon vi inte känner ska kramas/klappa osv.
Skulle kunna fortsätta mycket mer med våra likheter men tror att ni förstår. Det är det bästa med honom. Att han är jag som häst. Han är min bästa vän och vi vet precis var vi har varandra. Jag kan han utantill och han detsamma. Det sämsta med honom? Kan inte placera de orden i samma mening eller fråga, för det finns inte i min värld. För mig är han perfekt precis som han är!

Stressad för att jag gör för lite

Så länge jag kan minnas har jag haft massor av bollar i luften samtidigt. Inte en dag har gått då tankarna inte snurrat i hundranittio knyck och jag fått magont bara av att tänka på det. Det är fåtal dagar då det inte har varit så. Igår var det snarare tvärtom. Mycket projekt på gång runt omkring mig och jag är knappt delaktig i hälften av dom. Då får jag panik. Blir stressad och känner att jag gör för lite än jag borde. Bara för att jag inte är delaktig i allt. Förstår ni hur sjukt det är? Jag har massor av saker jag är delaktig i men ändå så känner jag inte en tillfredsställelse då nya saker kommer fram. Jag känner mig... otillräcklig och att jag inte ställer upp tillräckligt. *SMACK* Ibland behöver man ge sig själv en käftsmäll för att man ska vakna upp och se sin egen verklighet. Nu vill jag inte att ni ska tro att jag vill höra "men du gör ju så mycket!" och detta är för att hjälpa andra att inse att man duger precis som man är om man gör sitt bästa och satsar helhjärtat. Detta är vad jag är delaktig i iår:
  • Ordförande tävlingssektionen ÖOR
  • Representant för T-sek i huvudstyrelsen ÖOR
  • Ansvarig för att ordna tävlingsledare till 2013s klubbtävlingar
  • Hjälpa till att leta samarbetspartners för tävlingsmaterial (hinder, dressyrstaket, maratonhinder m.m.)
  • Tävlingsledare på ÖORs 3 lok/reg dressyrtävlingar 2013
  • Banchef på ÖORs lok/reg hästhoppning i juni
  • Ridledare
  • Ansvarig HFA
  • Hästägare
  • Tävlingsryttare
  • Heltidsanställd
  • Fotograf maj-sept för Equipe
Jag älskar mina uppgifter och älskar att genomföra och slutföra dem. Det är mycket göra och jobba med och mitt i allt det ska jag hinna med vänner, ta hand om lägenheten, träna, laga mat, ha ett liv utanför hästvärlden m.m. Just nu får jag ihop det och hinner med allt men vissa perioder hinner jag knappt leva för mig själv. Pressa inte er själva till den gräns som jag gör. Man mår inte bra varken psykiskt eller fysiskt. När man inte hinner göra riktig mat stoppar man i sig skitmat, man sover knappt och tar inte hand om sig själv. Det är inte rätt. Prioritera alltid dig själv först, inte vad andra vill att du ska göra för dem. Det är dig själv du ska göra nöjd, tillfredsställd och lycklig. Att leva ett liv med stress som vardag gör en trött, lättirriterad, hängig, magont (i värsta fall magsår och otroliga magsmärtor), sämre hår och naglar, utslag, sämre kontakt med vänner, hästen mår dåligt av det och massor av andra anledningar. 
 
Känns bra att jag själv kan upptäcka att jag tänker fel och kan rätta till det. Även om hjärtat säger emot måste huvudet ibland vara det sunda förnuftet för att resterande kropp ska må bra. Jag gör tillräckligt redan. Jag blir inte mindre omtyckt för att jag inte gör allt eller tackar nej till vissa saker. Punkt. Tänk på det.

God morgon tisdag!

Bild från gårdagens promenad!
 
God morgon!
På första gången på jag vet inte hur länge är jag uppe i god tid före jobbet börjar och äter frukost i lugn och ro. Kan bero på att jag för första gången börjar klockan 07.00 på morgonen och inte tidigare ;) Idag blev det havregrynsgröt med linfrön i, mums! Har svårt att komma på nyttigare och mer mättande frukost. Brukar köra på gröt, äggröra m, bacon/chorizo bl.a., omelett, kvarg med bär m.m. Någon som äter en frukost som ni vill tipsa om?
 
Hade jättesvårt att somna igår och har sovit jättedåligt hela natten. Låg och vända och vred på tankarna och fick ingen ordning på det. Hinner förhoppningsvis skriva ett inlägg om det senare då jag gissar att jag inte är den enda som har det tvångssyndromet och felaktiga tankesättet. Kanske är många som inte vet att det är skadligt för en själv att tänka så? Som sagt, inlägget kommer!
 
Dagen bjuder på jobb, sedan ska jag ut till Lusen där det blir ett lättare dressyrpass barbacka (trots att jag har en sadel att rida i tycker jag det är nyttigt för mig själv som ryttare och för Lusens ryggmuskler att rida barbacka!) och kvällen avslutas med möte med T-seks styrelse. Har ni några idéer, förslag eller liknande som ni vill att jag tar upp? Kommentera så gör jag det! :)
 
Glöm inte att T-sek har möte 21/4 kl. 18.00! Vi tar upp sommarens tävlingar och en massa inspirerande och motiverande saker för oss som är aktiva med träning och tävling! Ni vill inte missa det! :D

Motion av båda två

 
Läste några av er läsares tips under dagen och blev lite mer motiverad! Tog med mig ponnyn ut på 50min promenad i snön. Underbart!

Var tog motivationen vägen?

 
Ååh, så omotiverad man kan bli! Som säkert många vet har Bruxgården brunnit så gymmet är totaltförstört.  Det kommer att dröja några månader då allt ska renoveras från grunden då allt är förstört. Vilket betyder att  jag inte har något gym att gå till, inte heller några instruktörsledda pass. Dock skulle dom försökta få till något utomhus men det känns lite långt bort då det kom en snöstorm från ingenstans. Suck... 
 
Måste. Hitta. Motivation.
 
Hur hittar ni motivation till att träna när allt går emot? Inte har jag råd att lösa något gymkort någon annanstans heller...

Erikträning dag 2

 
Fortsatt arbete idag med raka linjer. Samma uppvärmning som gårdagen. Satt klockrent från start. Fortsatte hoppa fram genom att ta de två bommarna och känna på 3 hinder till. Han var klockren här! Riktigt bra energi och framåtbjudning, hoppar kanon på alla hinder och ändå väldigt uppmärksam på mig. 
 
Sedan banhoppning direkt! Massor av raka och brutna linjer, kombination och lite titthinder. Trodde att han skulle ha träningsvärk sedan gårdagen men icke. Han öste på som jag vet inte var och var jättefin! Lite söt är han allt när vi kommer på vattenmattan ;) Är jättenöjd med vår insats idag! Trots lite soppatorsk på slutet kändes han bättre idag än igår, finfin ponnyn!
 
Jätteroligt att få vara med på månadsträning hoppning igen! Har jag råd och är ledig ska jag absolut vara med nästa gång Erik kommer upp igen! :)

Erikträning dag 1

 
Helgens träning hade fokus på raka vägar och linjer. Uppvärmingen blev över två upphöjda bommar, från ena kortsidan till den andra och hålla en rak linje före, över, mellan och efter. Fungerade väldigt bra för vår del, vet att allt dressyrarbete är positivt för hoppningen! Då har man grundridningen gratis. I vänster varv lite vingligare men som rättades till snabbt. Sedan testade vi en rak linje snett igenom och därefter hoppa rak linje in, bryta linjen och vända in på en ny, oxer ut. Båda linjerna fungerade bra, bara jag red som jag skulle och hitta rätt tempo och rytm. 
 
Sedan la vi ihop allt och gjorde en bana av det hela. Första rundan kändes jättebra! Bra tempo, bra sug i bettet, fina språng och jag kände att jag red bra vägar och stöttade upp honom på ett väldigt bra sätt. Andra svängen lite mindre bra men jag är jättenöjd med vår insats! Att ta sig över en bana på 90cm när man hoppat höjder över 80cm 3ggr på ett halvår är bra gjort! Supernöjd är jag! :D

Tävla ponny fast man är över 18?

Foto: Viktoria Westin
 
Anonym: Hur får du tävla med Lucifer som då du är 18+? 
Vad måste man göra?
 
"Utdrag från TR - Tävlingsreglementet
Mom 132 Kvalifikation/Uppklassning.
 

4. Ponnys rätt att delta i klasser för stora hästar
I dressyr och hoppning, kan ponny med ryttare fr.o.m det år ryttaren fyller 19 år,
tävlas som häst samtidigt som den tävlas som ponny med junior.
Då ponnyn tävlas som häst, gäller bestämmelser och kvalifikationsregler för häst.
För övriga grenar, se grenspecifikt TR"

 

Kort och gott betyder det att man som över 18 kan fortsätta tävla ponny, fast som stor häst utan att behöva klassa upp. Det är en ny regel som införts i TR från och med 2013. Ena helgen kan ponnyn gå som häst, nästa som ponny. Det gör det möjligt för mor och dotter att tävla samma häst fast på olika tävlingar. Så jag kan utan problem tävla Lucifer bland hästarna! ;)


Lördag, lördag, lördag!

Foto: Viktoria Westin
 
God morgon! Idag är en bra dag! Jobbar på ridskolan 09.00-13.00, därefter hoppträning för Erik Berggren med bästa hästen. Ser verkligen fram emot det! Månadsträningarna brukar vara otroligt lärorika och roliga! Kvällen spenderas med kvällfodring och träffa en massa vänner. Lovely weekend! <3

Äventyr med underbara följder

Foto: Ida Andersson
 
Det gick riktigt bra hos sadelutprovare! Fick med mig en mängd kunskaper hem och en sadel som jag skulle testa att rida ordentligt i. Eller ja.. sadeln jag tog med mig ner tog jag hem igen då den verkade vara bäst för oss båda. Red i den idag och jag kan inget annat säga än att jag är totalt förälskad! Skönare sadel har jag aldrig suttit i och Lusen får ett helt annat rörelsemönster. Åååh, vad töntigt lycklig man kan bli över en sadel! :D

Ut på äventyr

Mot stallet, lasta in ponnyn i transporten och mot Sundsvall för sadelutprovning!

Utvärdering hoppträning

 
Hoppträningen gick bra, men fick inte riktigt till känslan. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det men det kändes som att vi var på precis samma humör. Väldigt taggade men loja i kropparna och efter ett tag segade hjärnan ihop och det blev inte så bra som det hade kunnat blivit. Han hoppar hur bra som helst, men det var något som inte stämde och jag kan inte sätta fingret på vad... 
 
Markarbetet / uppvärmningen, DÄR hade vi en bra känsla! Det var när hindren kom med i leken som något hände.

Hoppträning ikväll

Foto: Viktoria Westin
 
Om 4 timmar så är vi med på månadsträning för Camilla, hoppning! Helt plötsligt så är jag anmäld till fler hoppträningar är dressyrträningar. Vad hände med dressyrfjollan som skulle till Msv-nivå helt plötsligt? ;) Hoppas på en rolig och lärorik träning (som det alltid är med Camilla)! Lovar att berätta hur det gick sedan :D

Film på Munsboro Rolo

 
Hittade klippen från clinicen vi hade under höstens teorivecka med Annica Johnsson! :D Fina underbara ponny, vad jag saknar att rida dig! Att man kan bli så kär så fort.

Smygkik på filmen som visas imorgon


Uteritt bestående av skritt och galopp

 
Uteritt idag med dessa två. Halvvägs plockade vi upp Stella och Rita också.  Skritt och galopptur, något nytt för oss att inte lägga in trav men nyttigt var det. Trots att jag tyckte att vi höll ett lågt tempo så tyckte tydligen inte de andra det ;) Jag förstår inte alls vad dom menar, vi som aldrig gasar ;)

Mot skogen och galoppjobb

 
Mot skogen och galopparbete med Annie och Graphic! Kan bli spännande då Graphic inte har gjort det på länge och min häst är som han är.... Mycket skratt lär det bli i alla fall!

Denna bild ska upp på väggen

Foto: Ida Hallebjer

Ut i sadeldjungeln igen

 
Sadeln som jag köpte och trodde så mycket på fungerade inte alls för mig, inte särskilt bra på lilleman heller. Har några intressenter på den så förhoppningsvis blir den såld. Nu känns det som att jag försökt testat så många sadlar själv så nästa steg blir att besöka en sadelutprovare. Förhoppningsvis har hon en sadel som kommer att passa oss som handen i handsken. Denna jobbiga sadeldjungel, kan det inte bara finnas en massa sadlar som passar oss så det bara är att välja?

Film från helgens Gunillaträning

 
Väljer endast att visa söndagens gobitar då lördagen inte alls fungerade för oss då vi testade en ny sadel..  Kom gärna med kritik, men visst är det skillnad på honom? :D Som sagt, inte på topp men helt klart VG från min sida!

Veckans schema med mycket hoppträning

 
Denna vecka kör jag på något helt annorlunda. All dressyrträning läggs åt sidan och uteritt prioriteras mellan hoppträningarna. Blir mycket hoppning denna vecka men det fixar vi utan problem, Vill inte lägga in någon vilodag där emellan heller utan det blir lugnare pass just för att hålla igång honom. Kommer att bli en spännande vecka!

Skillnad i bilder

 
Försökte mig på att ta en ny kroppsbild på lilleman idag, bara för att kunna se skillnaden i bilder. Har varit en konstig månad där det blivit kanske lite väl många dagar där träningen inte riktigt blivit som tänkt. På grund av underlaget ute inte lika mycket konditions- och styrketräning ute heller för den delen. Lite har han tappat på bakdelen men det hoppas jag bygga upp denna månad! I dressyren och hoppningen går han från klarhet till klarhet och ryggen blir bredare och bredare. 

Påskens hästeri

 
Har haft en riktigt bra påsk! Massor av tid att lägga på hästen min, viktig tid i form av mys och massa kärlek. Ibland hinns det inte riktigt med på vardagarna så man får göra det extra mycket när väl tiden kommer. Teori med HFA i fredags där jag körde "Vad man ska tänka på när man rider fram inför tävling". Det var väldigt uppskattat vad jag har hört från dom som var där! :) Jättekul!
Lördag och söndag dressyrträning för Gunilla och han var riktigt fin! Alltid lika roligt när tränaren pressar en till gränsen och gärna lite över för att se hur mycket vi som ekipage klarar. Jag var inte i toppform måste jag erkänna så det blev ingen topp men fullt godkänt! Träningarna blev filmade så ska se om jag kan lägga ihop de bästa bitarna av båda dagarna :)
 
Efter en tuff träningshelg blev det bara en mysdag. Ut på promenad i vårsolen och bara vara!
 

RSS 2.0