Dressyrsadel äntligen i min ägo

Våren 2012
 
Äntligen! Slog till på en dressyrsadel och hämtade ut den idag. Den är lite för bred i dagsläget men det var det som var tanken då han fortfarande breddar sig. Ligger stilla och bra på ryggen och sätter mig i position direkt. Då ska man bara vänja sig att rida med sadel igen då ;)

Träningar på gång

Foto: Viktoria Westin, försök till galoppombyte 2012
 
Vi har mycket roligt att se fram emot nu! :D 30-31 mars har vi Gunillaträning, 4 april hoppar vi första omgången av månadsträningen för Camilla och 6-7 april ska vi för första gången vara med på Erikträningen! :D Känner mig otroligt peppad inför vårens träningar och tävlingar. Nu när det är klart att jag kommer iväg till Vännäs också! Vi har fått dispens för silvertejpen han måste ha på hoven och jag har lyckats byta bort min stalltjänst. Har t.o.m. lyckas fixa så jag får samåka med en klubbkamrat och det bästa (eller kan det vara det värsta...?) är att i samma bil åker min tränare med! :D Kommer bli en fantastisk vår!

Årets första hemmatävling avklarad

Härnösands lok/reg ponnydressyr 2012
 
Årets första hemmatävling avklarad för i år! :) Lokal ponnydressyr med tyvärr få starter.. Lyckat blev det i alla fall!  2 placeringar för ÖORs del och en massa fina resultat. Känns som en bra uppladdning för sommarens tävlingar. Stort grattis till ekipagen ovan; Marie vann LB:1 och Henny kom tvåa i LB:0!

Något stort på gång

Foto: Viktoria Westin
 
För två dagar sedan fick jag ett av de hätigaste erbjudanden någonsin, i alla fall i min värld. För mig är det jättestort att ens jag kommer på tanken hos dessa personer men när dom sedan frågar så blir det hela mycket större. Det är ett stort steg i min personliga utveckling och i mitt hästliv. Säger inget mer än att Lucifer självklart också är inblandad ;) Berättar när allt är klart! :D

Veckans schema

Veckans schema för mig och Lusen. För första gången på flera år ska vi vara med på hoppträning, är otroligt taggad för det! :D Nu när han har blivit så mycket starkare så känns det jätteroligt! Då det troligen kommer vara jobbigt för honom så blir det bus i snön två dagar i rad och därefter arbete igen. Själv kör jag 3 styrkepass och 1 kondition, mer hinner jag inte. Känns som en fantastisk vecka!

Vårens tävlingar inplanerade

Foto: Viktoria Westin
 
Har börjat kika på årets tävlingar och dom jag har planerat in under våren är dessa:
  • 13/4 Vännäs RF Regional dressyr
  • 5/5 ÖOR Sommarcupen
  • 25/5 Vännäs RF Lok/Reg dressyr
  • 1/6 Kramfors RK Lok/Reg hoppning
  • 15/6 Örnsköldsviksortens RK Lok/Reg hoppning
Trodde faktiskt inte att jag skulle planera in någon hoppning men tji ick jag! Vet en tränare som blir väldigt nöjd i alla fall ;) Beroende på hur träningarna går och hur han känns så får vi se vilka jag åker på men jag hoppas komma iväg på dessa i alla fall! :D

Failbilder senaste fotograferingen

 
 
 
HAHAHA! Dessa bilder är så sjukt roliga! Ååh, båda två blir så fula på alla failbilder. Älskar dom! Hoppas det ger er ett skratt såhär på lördagkvällen ;)

Biffen biffar till sig

 
Stalltjänst hela dagen lång. Lilleskrutt fick motion i form av tömkörning, han börjar bli riktigt biff nu! :D
Fick ett ryck under kvällen och har rensat hela lägenheten, nu syns det faktiskt att en lokalvårdare bor här... Hahaha! Skönt att fått det gjort! Nu tänker jag förbereda morgondagens grönt kort kurs lite till, se big bang och äta glass i stora lass. Awesome.

Stanna upp en stund

 
Ibland måste vi bara stanna upp, ta in känslan och vara lycklig över dem vi har omkring oss. Själva måste jag nypa mig i armen varje dag för att förstå att han i dn fjärde boxen längst nerifrån till vänster är min. Bara min och jag är lyckligast i världen när jag tänker på det.

Update barn- och ungdomsgruppen

Har inte skrivit så mycket om min grupp som jag har på onsdagar på väldigt länge så tänkte ge er en update. Utvecklingskurvan går spikrakt uppåt! :D I dressyren har dom börjat våga rida, våga testa, våga göra fel för att sedan kunna göra rätt. Det betyder att dom har börjat hitta verktygen till att arbeta hästen i en trevlig arbetsform och varje lektion ser jag utveckling hos varje elev. 50% av hästarna jobbar i en trevlig arbetsform i slutet av dressyrlektionerna och varje elev rider, inte åker. I hoppningen har alla elever börjat förstå att det är ridningen mellan hindrena som är det viktiga, att följsamhet och eftergift över hindrena är viktigt för en bra rytm och känsla och att det inte är höjden och hur många ggr man hoppar som räknas, utan ridningen där emellan.
 
Blir så stolt över alla mina elever, att deras utveckling går fort och att se hur långt JAG har tagit dom. Det är stort. Den känslan alltså... Den känslan!

Hur tränar du din häst?

 
Går ibland runt och funderar, tänker och försöker komma på hur andra tränar sina hästar. Istället för att fundera mer tänkte jag be er med egen häst att svara på dessa frågor:
  • Stor häst eller ponny?
  • Hur försöker du lägga upp veckorna?
  • Vad har du för mål med träningen? Att rida 1.30m hoppning, Msv dressyr eller bara hålla igång hästen?
Gör en sammanfattning av alla svar sedan! Ska bli intressant att se hur andra lägger upp sin träning, vi kan nog lära oss mycket av varandra! :D

Magical moment

Foto: Malin Nordin
 
Efter två dagar med bus ute i snön tyckte jag att det var dags för ett dressyrpass i ridhuset. Känslan när man bara behöver korta tyglarna och hästen går som en klocka från början till slut. Öppna, sluta, skänkelvikning, galoppfattning m.m. Magiskt! <3 Ska försöka få något dressyrpass filmat snart igen, det är grymt stor skillnad!
 
Imorgon bär det av till Sundsvall för shopping! :D God natt allihopa!

Motivationen på topp gällande min egna träning

weheartit.com
 
Har kommit igång med träningen så otroligt bra nu! Varje torsdag och söndag är det gruppträning med styrka tillsammans med en av bästa vännerna och resterande dagarna ska jag försöka planera in 1-2 egna träningar på löpbandet och när jag har tid och motivation; även lite styrka. Det känns så bra i kroppen, det börjar hända saker! Musklerna som har sovit ett tag har börjat vakna till liv ;) Jag känner mig piggare och mer pepp på livet! Dock var det inte så för ett tag sedan, jag kände bara att jag inte orkade eller ville börja träna igen men vännen min övertalade mig. Tips till er som är i samma sits som jag var i;
  • Hitta en kompis att börja träna med! Det är en sak att svika sig själv men att svika en kompis genom att hoppa träningen är värre! Dessutom har man en man kan bolla idéer med, man har någon att peppa, få inspiration och se resultat med.
  • Starta med en träningsform som du tycker är kul! Är det att springa ute i naturen? Lyfta skrot på gymmet eller spela badminton? Välj själv!
  • Börja med 1-2 dagar i veckan, går du ut för hårt direkt tappar man lättare motivationen och slutar rätt så snart.
  • Belöna dig själv med en underbart god middag efteråt! Gör maträtter som du älskar och tycker är roliga att laga. Eller varför inte be någon laga maten åt dig?

Veckan som gått från Mulles sida

Gnägg och gorm, galopp i snöstorm!
 
Pygmén har legat på latsidan denna veckan och jag förstår att ni saknar att höra om allt bus och annat som jag har lyckats med denna vecka. Jag börjar från där pygmén slutade så att jag inte glömmer något!
 
Tisdag; pygméns plan = jobbig dressyr, min plan = galopprace och krascha hoppträningen på andra sidan
Eftersom jag var en stjärna igår så var jag från början inställd på samma sak. Dock var det en gnällig mupp på ryggen som bara klagade på träningvärk överallt och ingenstans och klappade mig mest när hon själv tyckte att hon var duktig. Åååh, vad hon förstör! Men ska inte hon skärpa till sig ska inte jag det heller, hähähä.... Jag körde metoden "lugnet före stormen" så att hon inte skulle vara beredd. När hon kortade tyglarna efter pustpausen (som hon behövde, inte jag) och gav galoppskänkel.... Då körde racet igång! Jag sprang och sprang och sprang och sprang och tog sikte på hindrena på andra sidan! Även ponnyerna för den delen... Tyvärr var pygmén rätt kvicktänkt, hon måste ha vaknat till, och lyckades styra undan. Men springa fort fick jag göra medan pygmén krampaktigt försökte hålla sig kvar!
 
Onsdag; pygméns plan = lugn uteritt, min plan = personbästa bakom banvallen
Detta var verkligen en upp och ner dag för vår del! Båda två var väldigt trötta efter gårdagens tokigheter i ridhuset så för en gångs skull kom hon med den briljanta idén att vi far ut och bara myser. Sen när har vi två farit ut för att bara mysa? ALDRIG! Bakom banvallen kom vi och jag joggade mest igång där i galopp, för att värma upp musklerna lixom. Tog sedan en snabb paus, tog det lugnt och innan pygmén ens hann sätta igång startsignalen flög jag iväg. Hovarna dundrar mot marken, snön gör ett moln bakom oss och på ryggen har jag en pygmé som tjuter av skratt och knappt kan hålla sig kvar. Tillsammans flyger vi över stäppen, vildmarken darrar av rädsla när Buffalo Mulle spränger ljudets hastighet! WOHOO VAD ROLIGT DET ÄR!!!
Vi tog en sväng till innan vi mötte kändishästen mitt ute i vildmarken. Hon såg lite vilsen ut så jag hjälpte henne hem igen. Inte lätt när man är kändis och van vid paparazzis och andra konstiga saker. Tur att hon har världens bästa tränare som även fungerar som GPS när det krisar. 
 
Torsdag: pygméns plan = bus i snön, min plan = supermegabus i snön
En massa bus, race, galenskap, energi, skratt, magknip av allt skratt, lycka, glädje, mer energi, supermega race och massa annat. Det bestod dagens uteritt av. Ibland är hon rätt så bra ändå. Den där korta irriterande saken. Men bara för att vi tänkte samma sak på ridturen betyder det inte att jag inte hittar på rackartyg ändå... Hähähähä.... Pygmén är väldigt noga med att kolla så att jag är lika hel efter som innan ridturen så då passade jag på! Min polare Ohio, från ganstergänget i hagen, hade testat något liknande som tydligen var störtroligt men jag tog det ett steg längre. Jag koncentrerade mig riktigt mycket, stod blickstilla, invänta rätt ögonblick, sikta och.... SKJUT! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!! Roligaste dagen på länge! Oj vad jag hållit den klicken inne! Rakt på handen på pygmén la jag av en riktigt blötfis och hennes min var oslagbar! De förvuxna pygmérna som tillhör grannen på andra sidan gången skrattade lika mycket som jag! Dressyrfjollorna stod bara och suckade åt mig medan ponnyerna och kändishästen tyckte att jag var störtrolig! Fick lite svordomar och andra konstiga ord efter mig men det var värt det! Vartenda ord!
 
 
Mot nya mål och vidare! / Buffalo Mulle

Känslan är allt, tåls att säga flera ggr

Foto: Malin Nordin
 
Dressyrpass i ridhuset idag! Eftersom han har vuxit ur dressyrsadeln som jag har fått låna så har jag ingen sadel att rida dressyr i. Därför har jag helt enkelt beslutat mig för att rida barbacka tills dess att han har musklat på sig klart och endast ha sadel när jag rider ut eller hoppar (eller kanske ska köra det barbacka också...? ;) ) Det är en skillnad som heter duga; han rör sig på ett helt annat sätt, han är enkel att rida i båda varven och jag får till en riktigt bra ridning.
 
Idag blev det en sån där dag då jag svävar på moln efteråt! På dressyrträningen förra veckan hade vi jättemycket problem i vänstervarvet. Största delen låg i att han inte följde vändade vänster och tog inte högerskänkeln. Alla dom problemen var som bortblåsta idag! Han gjorde klockrena öppnor och slutor i båda varven med bra tramp, energi och form. Galoppen var outstanding och formen blir alltmer stadig för varje ridpass! Längtar redan till nästa gång jag får sitta på hans rygg och bara le över känslan! :D
 
4km på löpbandet för min del idag, good work!

Veckans träning, för både mig och Lusen

Går allt som planerat så blir det denna träning i veckan! På tisdag blir det vår första hoppträning för tränare på.. jag vet inte hur länge! Ska blir otroligt roligt i alla fall! Har även lagt in när jag själv tar mig till gymmet för att själv träna, då känns det som att jag inte kan missa det ;)

Lovely weekend

Ögonblicksbild från igår :)
 
Vilken mysig helg jag har haft! Hoppade hästen igår, mellomys med bästa vännerna, stalltjänst idag med en impuls till privatlektion och avslutade med ett styrkepass på gymmet. Nu tänker jag bara sitta i soffan, äta god mat och lyxa till med efterrätt och se The Big Bang Theory. Ser fram emot en vecka fylld med massa träningar och massa mys med vännerna.:D

Banhoppning idag!

 
Hoppning på schemat idag! Första gången han fick hoppa bana på ca... 4 månader om inte mer. Vet inte vem som var mest nöjd, jag eller han? ;) La in en nyttig långsida där han var tvungen att tänka till och inte bara springa på, en oxer med galoppbommar för att han skulle komma rätt och få upp självförtroendet, ett enkelt räcke och avslut på en mindre hinder för att jag inte skulle sluta rida. Ni får se både de ggr de går bra och de som gick mindre bra. Första gången efter räcket försökte vi byta galopp men det sitter inte riktigt än. 
 
Avslutade med att hoppa oxern lite högre, 80cm och det kändes awesome! :D

RSS 2.0