Vem är Maverick?

Ida om Mellandagsrea:
Vem är Maverick? såg han på din pixbox. Kommentaren passar kanske inte till texten men ändå.

Maverick är en häst som står på Sörsvedje ridcenter. Under de första året som hästtjej var han min stora kärlek och jag red honom 2002-2005 någon gång om jag inte minns helt fel. Tyvärr så ligger stallet rätt så långt bort och då Pocahontas kom in i mitt liv 2006 så hade jag två hästar att ta hand om och rida på ÖOR så därför slutade jag på Sörsvedje då. Han kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta och ja, jag saknar tiden vi hade tillsammans.


Foto: Pernilla Larsson

Året som gått

Imorgon är det nytt åt och dags att lämna det gamla bakom sig och börja om på nytt. Som man brukar säga. Jag och Donna har haft en riktigt bra tävlingsår och här kommer årets resultat:

  • 11/4 Dressyr Klubb ÖOR LB:1 59,31%
  • 11/4 Dressyr Klubb ÖOR LB:2 62,33%
  • 25/4 Dressyr Lokal Timrå HSF LB:2 53,33% (Första tävlingen utanför klubben)
  • 25/4 Dressyr Lokal Timrå HSF LB:1 54,83%
  • 15/5 Dressyr Lokal Härnösands RK LB:2 50,67%
  • 15/5 Dressyr Lokal Härnösands RK LA:3 49,03%
  • 20/6 Hoppning Kubb ÖOR 0.70 0/0 23,58s
  • 20/6 Hoppning Kubb ÖOR 0.80 0/4 19,72s
  • 2/7 Hoppning Lokal ÖOR CR 0.80 0 69,30s
  • 2/7 Hoppning Lokal ÖOR 0.90 Ute.
  • 29/8 Dressyr Klubb ÖOR LB:1 60,00%
  • 29/8 Hoppning Klubb ÖOR 0.80 4 79,21s
  • 16/10 Hoppning Klubb ÖOR KM 0.90 0/4 35,94s (Första gången vi kommer till andra fasen i 0.90)
  • 17/10 Dressyr Klubb ÖOR KM LB:1 63,10%
  • 17/10 Dressyr Klubb ÖOR LA:3 57,49%

Målen för nästa år:
Dressyr: Stadiga 60% i LB-klasserna och fortsatta nöjda ritter i LA-klasserna.
Hoppning: Felfria rundor i 0.90m.

Ponnytiden är slut. Eller?

hihihihihihihi om Mellandagsrea:
varför ska du köpa ett dressyrträns till lucifer för? är det inte lite onödigt då din ponnytid ska vara över..?

 

Då jag är 20år får jag inte tävla ponny längre men vem har sagt att ponnytiden är slut för det? Vet många som har kvar sina ponnyer trots att dom inte får tävla de som ponny längre. Vissa har klassat upp sina ponnyer till häst och tävlar fortfarande. Själv har jag inga som helst ambitioner att tävla Lucifer längre då vi avslutade så pass bra (KM-vinnare i båda hopp och dress) + att jag har Donna som jag tävlar nu.

Sedan är det bara Lucifer som jag är intresserad av att rida av alla ponnyer och varken längd eller vikt hindrar mig från det (hade det gjort det hade jag inte fått rida honom). Då han är så pass speciell för mig och då jag rider honom rätt så mycket så kan jag gott och väl få unna mig och honom ett snyggare träns.

Hoppas att det gav svar på din fråga.


Dressyrpass

Idag blev det dressyr i ridhuset för min och Lucifers del. Uppvärmning i alla gångarter i 30min, ink framskrittning i 10min. Så grymt fin har han inte varit på uppvärmningen på ett bra tag! Mjuk och fin i sidorna i alla gångarter, arbetade på bakifrån med lite stöd från mig och lyssnade kalasbra! Värmde upp genom att rida serpentinbågar över hela ridhuset i skritt och trav. La sedan till volter i bågarna i traven när han kändes bra för att öka på uppvärmningen. I galoppen arbetade jag med volter och raka spår för att hitta en bra rytm och form.

Sedan fick han en skrittpaus innan vi började jobba. Jobbade med skänkelvikningar på alla möjliga sätt; på digonalen, hörnlinjen och lite överallt i både skritt och trav. Tog ett tag innan vi hittade det men sedan flöt det på klockrent! När jag kände mig nöjd med skänkelvikningarna åt båda hållen blev det mer galopparbete på volterna och raka spår innan jag avslutade.

Världens bäst ponny! Imorgon blir det uteritt och sedan avslutning med tävlingsgruppen på kvällen.

Uteritt!

Första dagen med Lusen blev uteritt! På med reflexer och kläder och sedan bar det iväg. 2 mysiga varv runt travstigen och sedan lite trav på stora plan. Lusen skötte sig exemplariskt måste jag säga, trodde han skulle vara på tårna efter 4 dagars vila men han höll sig i skinnet. Första varvet körde han en egen variant av V75 på raksträckan och var supernöjd att ligga först. Andra sträckan tog vi en liten galopp och för ovanlighetens skull lyssnade han riktigt bra! Dock så var det bara Lusen som skötte sig, helt plötsligt kommer de andra i full fart och galopperar om oss. Jag ber Lusen stanna och han lyssnar direkt och tittar efter dom andra och funderade nog på vad dom höll på med. Duktiga ponny! I vanliga fall brukar det ju vara han som drar iväg.....


Imorgon blir det dressyr i ridhuset! Någon som kan filma? Börjar nog rida runt 15.00-15.30.

Morgondagen

Imorgon börjar jobbet igen, jobbar heltid mån-tors och sedan 5,5timme på fredagen så det känns som en bra vecka! Som tur är så slutar jag vid 14.00-15.00 på dagarna så då jag slutar tidigt kommer det bli uteritt på Lusen (vilket innebär mån och ons). Resterande dagar blir det nog dressyr i ridhuset då det inte känns sådär jätteroligt att rida ut i kolsvart mörker.

Reflexskydden och reflexvästen är på stallet och ländtäcket är nytvättat och hänger och torkar. Imorgon får jag nya pannlampan så vi kommer i alla fall att synas när vi är ute! Dock har jag absolut ingen aning om var min reflexbrösta har tagit vägen men förhoppningsvis så täcker pannlampan upp det. Ska bli spännande att se hur pigg han kommer att vara efter 4 dagars vila...

Rea på internet

Nu när vi har kommit in i mellandagarna så är det många butiker som har rea. Därför tänkte jag tipsa om några webb-butiker som jag tycker har intressanta produkter och vad dom har för rea!

Hööks - 50% på utvalda produkter och frakfritt t.o.m. 26/12.
Hedmans häst - 15% på allt (utom sadlar, strö och foder) torsdag 30/12.
Haglunds - Rea på utvalda produkter och 30% på vintersortimentet

En annan butik som inte verkar ha någon rea via internet är Cheval Ridsport.

Rensning av hästprylar - Till salu!

Kollade igen lagret av alla hästsaker som jag har hemma. Varsegoda att köpa. Skriv en kommentar med mail eller telefonnummer så hör jag av mig.



1. Benlindor Fleece/Elastiska gröna, obruten förpackning. Prislapp kvar. 100kr
2. Nosludd, grönt. 20kr
3. Bett, mässing. Storlek 13,5. Begagnat 50kr
4. Bett, storlek 13,5. Oanvänt, inköp på Hööks. 50kr
5. Reflexsak. 20kr
6. Magic gloves, storlek vuxen. Oanvänt. Röd och grön. 20kr/st
7. Pannband, oanvänt. Jacson. Storlek full. Silverkedja i mitten. 50kr.
8. Pannband, oanvänst. Pollux? Storlek full. 20kr



Jacka, HorseHead. Oanvänd, bara samlat damm genom åren. Inköpt på Hööks, prislapp kvar, Storlek M. 250kr.



Jacka, okänt märke. Superfint skick! Storlek M. 150kr

Mellandagsrea

Först måste jag tacka till de snälla människor som kommenterade gårdagens inlägg om uteritt! Att man ska vara så mesig när det gäller kyla och hästar... Tydligen så klarar hästarna av -20 grader och mer där till! Då kommer det förhoppningsvis inte vara några som helst problem att rida ut till veckan! Men om det nu blir så kallt så kommer enda problemet vara hur man ska ta sig upp i sadeln med alla kläder på....


Hööks startade sin mellandagsrea redan igår, dock är den mer officiell idag då dom har samlat alla rea-artiklar på ett ställe. Självklart kunde jag inte låta bli utan klickade hem en del igår... Men om man har gått och längtat efter att få köpa något hur länge som helst och sedan är det 50% billigare så måste man ta chansen!


Aachenträns Claridge House® Monaghan

Nu 234 Kr
Förr 469 Kr

Ett dressyrträns till Lucifer då Donnas träns är för stort för honom.



Grimma med stenar Claridge House®

Nu 139 Kr
Förr 279 Kr

Kommer att använda grimman på tävlingar och på fotograferingar.




Lizzie Hoodtröja CRW®

Nu från 139 Kr
Förr från 279 Kr

Kommer att ha denna till min snygga ridväst jag fick i julklapp, rödsvart!!

Uteritt eller inte?

På måndag börjar årets uthyrning av hästarna och jag har Lucifer som min i 4 dagar. Kommer nog bli 2 dagar uteritt och 2 dagar i ridhus (förmodligen så kommer det att ändras beroende på väder och vind). Nu i veckan har det verkligen varit svinkallt och jag har knappt velat gå ut själv. Så nu är frågan hur det blir till veckan. Jag kommer inte vilja rida ut om det är -20, knappt om termometern visar -15. Och då är det hästarna jag tänker på i första hand. Inte skulle jag vilja vara ute och springa i snön när det är så kallt, tänk på hur lungorna kommer att bli!

Hur gör ni som? Har ni någon gräns när ni inte rider ut?


Bild från juluthyrningen 2008, foto: Anton SM


Favoriter bland alla jullåtar

I juletider lyssnar man självklart på jullåtar och här kommer några mina favoriter som jag inte klarar mig utan under julen.


Julen har blivit förstörd

Jag tycker att julhelgen har blivit förstörd på senare år. Förut började mellandagsrean den 27 december och man kunde ta det lugnt och bara njuta av att tillbringa tid med släkt och vänner. Nu kör rean igång på juldagen och vissa butiker öppnar redan kl. 08.00. Jag menar, vem vill fara ut så tidigt dagen efter julafton och springa som stuckna hönor runt i butiker för att hitta det bästa fyndet? Jag tycker att det har blivit totalt snedvridet och att vi inte uppskattar julen på samma sätt som man gjorde förut. Något som jag tycker är ännu värre är att nu för tiden så blandar man in alkohol i bilden också. Juldagen är festernas senaste mode och ikväll kommer en hel del människor att fara och ut supa sig fulla. Ja, jag använder mig av dessa ord för jag blir upprörd att man ens kan tänka på det. Julen är inte till för att stressa sig igenom butiker eller att dricka sig full för att sedan inte minnas vad man har gjort.

Tacka vet jag julen man hade när man var liten. Då såg man på mysiga julfilmer och umgicks med sina nära alla tre dagar. Jag önskar att den tiden kunde komma tillbaka.

Juldagen


Världens sötaste ponny på julafton!


Julafton är nu över och precis som förgående år gick det alldeles för fort för att man skulle hinna med. Jag hade en väldigt mysig julafton igår med föräldrarna, morbror, kusinerna och mormors kusin. Mycket skratt och mycket mat! Haha, känner att det kommer blir jobbigt på måndag att börja jobba med all denna mat i bagaget...

Jag är glad att jag inte hade någon häst att rida ut på igår, eller att jag inte hade tid rättare sagt. -26 grader är inget att hurra för direkt, frös bara av att hälsa på hästarna igår! Idag blir det en lugn dag, lite mer av Sunes jul blir det nog nu på dagen och sedan kommer farmor och farfar för att fira jul. Vilket betyder mer mat....

I hästväg fick jag i år i paketen en supersnygg röd ridväst från Jacson, två böcker, stövelstrumpor och en träningshelg för Berith! Vad fick ni för något i hästväg?

God jul alla läsare!



God jul alla läsare! Såhär söt var Lusens mule idag när han fick sin julklapp! 1kg morötter som han fick dela med Donna och dom slank ner utan protester. Faktum var att Donna såg förbannat söt ut när hon stod och bad om mer genom att sträcka fram mulen och lägga huvudet på sned, haha! Önskar verkligen att jag hade haft kameran då! Jag kan ju inte säga att det var varmt att fota utan handskar, innan jag for ut visade termometern på -26 grader och jag bor ca 1km från stallet så det var nog lika mysigt där.
Och nej, dom fick halva julklappen i hagen och halva ligger och väntar på dom inne i krubban när dom kommer in!

Om lite mindre än 1 timme börjar Kalle Anka, julens viktigaste del! Förutom julbordet och chokladen såklart, det är nog det viktigaste. Om man inte räknar med julmyset med hästarna...
Sedan kl. 21.00 på SVT1 är det Svensson Svensson, det är faktiskt snäppet bättre än Kalle Anka. Det kändes lite som en synd att säga det där... Det är traditionen i vår familj och släkt, att se de programmen. Sedan kan det blir lite vad som helst mellan maten, chokladen och den sociala biten.

Nu ropar mamma att jag ska fara och hämta en släkting, skriver mer ikväll och berättar om de bästa julklapparna! Självklart är dom de hästrelaterade!

Dan före doppardan!

Idag är det dagen före julafton. Fick lite panik igår då jag upptäckte att jag saknade några julklappar i säcken så drog med mig Patricia på stan idag och inhandlade det sista. Har några julklappar kvar att slå in och några att märka upp. Älskar att handla julklappar, eller i alla fall om man vet vad man ska köpa. Annars är det mest jobbigt.

Det är på julafton man vill ha egen häst. Rida ut barbacka tidigt på morgonen barbacka med bjällror, tomteluvor och julsånger. Jämarns vad jag saknar det. Hade den möjligheten för några år sedan då man hyrde hästarna över julhelgen, dock var den inte särskilt mysig då ponnyn tyckte det var roligare att få psykbryt varje steg istället för att njuta av ridturen....

En titt tillbaka på sommaren 2007

Eftersom det har varit superkass uppdatering på senaste tiden så lägger jag upp några bilder från sommaren 2007 då jag hade Lucifer. Aldrig har han varit så fin någon sommar! Äkta ponnykärlek är äkta lycka!


Foto: Pappa Larsson


Foto: Okänd?


Foto: Pernilla Larsson


Foto: Mamma Larsson


Foto: Pappa Larsson


Foto: Pappa Larsson


Foto: Matilda Söderlind?


Foto: Matilda Söderlind

Avslutning med barngruppen

Idag var sista lektionen med barngruppen. Eftersom det var sista gången så fick dem önska vad dom ville göra. Dem skulle galoppera och hoppa och det fick dom göra. Började med att värma upp i trav några vändor för att få igång både ryttare och ponnyer. Sedan fick dem för första gången galoppera allihopa längs fyrkantsspåret (4st). Dem var superduktiga och skötte sig riktigt bra!

Sedan fortsatte vi med travbommar för att få in sitsen och sedan höjde jag upp sista bommarna till ett litet kryss. Ponnyerna travade lätt över det och tyckte att jag var supermesig. Till slut fick i alla fall 2 av dom känna på ett litet skutt och alla skötte det som om de aldrig gjort annat!

Kommer att sakna min barngrupp under juluppehållet, då ska jag passa på att skriva planeringen till nästa termin!

Sista lektionen för terminen

Igår var det sista lektionen innan jul och vi avslutade det med att rida barbacka. Som alla vet så betyder det skavsår för min del och det med råge... Sår som varar och blöder lite om vartannat är inte så mysigt som det låter...

Hade i alla fall Donna och fy f*n vad bra hon gick! Tror inte att det har gått så bra någon gång den här terminen, allting bara klickade! Övergångar, igångsättningar, halter, skänkelvikning, volter, öppna och ja allt! Världens underbaraste häst! Kan inte beskriva det så mycket bättre, fy vad jag önskar att någon hade filmat!


Sedan ett tips också, dessa underkläder är det bästa som har hänt mig tror jag! Dom kommer jag att köra på i fortsättningen för om jag inte får skavsår med dom efter 12 timmar i sadeln i 5 dagar så kommer jag nog inte få det en timme på hästryggen heller! Varför tänkte jag inte på det tidigare?!

Finns att köpa på hööks.se för 139kr/st!


Barbacka ridning

Blev inkallad som vikarie idag på de tre lektionerna som är före min. Dom fick arbeta med volter, stora mittvolten och övergångar. Själv tycker jag att det är JÄTTESVÅRT att vara vikarie för andra ridlärares nybörjargrupper, speciellt barngrupperna. Man vet inte hur barnen är vilket man variera hur mycket som helst och sedan kan allt vara helt annorlunda om de sitter på hästar som inte alls fungerar ihop med ryttarna. Jag tror att både jag och barnen var tvungen att bli varma i kläderna för början kändes inte alls bra och det var lite "hej kom och hjälp mig" men i slutet av lektionerna tycker jag att det rullade på riktigt bra på alla tre!

Sista lektionen var min egna grupp. Dom fick rida barbacka och dom var superduktiga på det! Vi jobbade med några övningar på stora mittvolten, mest för att dom skulle kunna hitta balansen och takten på hästryggen. När det såg bra ut fick de fortsätta med övningar ute på fyrkantspåret och med lite serpentinbågar. Nästa vecka är det avslutning på terminen, då blir det lite hoppning!

Skämta bara

Skulle bara kolla om ni var med.. Men nu får ni två avsnitt istället! DUBBELT SÅ MYCKET SKRATT!


Showskadad

Har faktiskt absolut bloggtorka. Har för mycket i skolan så hinner knappt vara hos hästarna. Ikväll blir det möte på stallet så man kanske har turen att få pussa på en eller annan häst. Abstinensen börjar komma fram och det är inte roligt, inte för fem öre. För att förhoppningsvis locka fram ett skratt kommer sista delen av flickorna på klitteholm. Är det positivt eller negativt att jag började med att söka på "flickorna på ÖOR" och förstod inte alls varför jag inte fick några träffar?


Luciashowen avklarad

Då var årets Luciashow slut. Det känns alltid lika tomt dagen efter sista showen. Helt plötsligt är all stress borta och all planering kan man bara lägga åt sidan. Både bra och dåligt, kommer att sakna allt roligt som man har både innan och under showerna men samtidigt är det skönt att kunna koncentrera sig på skolan och jobbet som kör igång på fredagkväll.

Måste bara få lägga till att alla som har medverkat, hjälpt till, varit funktionär m.m. har gjort ett strålande jobb i helgen. Är så grymt stolt över att ha så otroligt duktiga människor i klubben, sträck på er! Alla har varit helt fantastiska! Utan er hade det aldrig gått runt! Längtar tills filmen är klar så man får se hur ful man var i Flickorna på ÖOR, haha!


Nu väntar årsmötet som kommer att vara i januari, jag återkommer med tid och datum!

Årets Luciashow

Ni tänker väl inte missa den?!


Sådan ponny, sådan människa


Foto: Rebecka Borg

Ofta när man har hittat en ponny/häst som man verkligen trivs med och som travar rakt in i hjärtat så stämmer egenskaperna och personligheten väldigt bra överens med varandra. Därför tänkte jag säga på vilket sätt jag och Lucifer är så lika varandra.

  1. Vi ligger mitt i rangordningen. Känner vi av att en individ är svagare tar vi över befälet direkt och är bra på det vi gör. Däremot om vi känner att en starkare individ kommer går vi undan snabbt och undviker gärna konflikter. Ibland gör vi undantag och säger vår åsikt men det händer sällan.

  2. Vi har dålig humor som vi själva tycker är skitrolig. Vi älskar att skämta och jävlas med allt och alla, fungerar det en gång gör vi det om och om igen. Jag drar skämt och Lusen bockar/"gör en Lucifer kastning". Jätteroligt tycker vi, det tycker inte alla andra.

  3. Vi är extremt klumpiga. Allt jag gör blir fel, oftast hela tiden och varje gång. Det är inte sällan jag slår i tån, går in i något, ramlar eller trampar i något äckligt. Det händer i princip varje vecka. Samma sak med Lucifer; han snubblar över sina egna fötter och ser inte konerna. Det med konerna hör även ihop med hans dåliga humor; han tycker det är skitkul och siktar in sig på att ta så många koner som möjligt på en kväll.

  4. Vi behöver tydliga och klara instruktioner. Jag behöver tydliga instruktioner hur jag ska utföra saker. Det behöver inte vara detaljerade utan bara klara, tydliga och enkla. Samma sak med Lucifer; menar man en sak och säger två så förstår han inte alls.

  5. Vi klarar inte av individer som bemöter oss för försiktigt. Jag blir jättelätt irriterad om folk inte får fram det dom vill ha sagt förrän 10min senare och i princip stammar fram orden. Då är det mycket bättre att gå rakt på sak och säga vad man vill. Lucifer är precis likadan, därför har han svårt med barn som inte vågar på grund av deras respekt för större hästar. Han förstår inte alls varför dom petar honom på baken när dom vill att han ska flytta utan vill ha en fast och bestämd hand.

  6. I jobbiga situationer skämtar vi bort det allvarliga. När en kompis mår dåligt vet jag inte alls hur jag ska bete mig utan drar en massa dåliga skämt för att det ska kännas något bättre. Är det riktigt allvarliga situationer stänger jag av helt och bara finns där.
    När jag mår dåligt söker jag alltid tröst hos Lucifer. Han vet inte heller riktigt vad han ska göra utan puffar och knuffar för att jag ska skratta eller står bara där och tycker det är jobbigt.

  7. Vi har jättesvårt att visa känslor. Vi har även svårt att öppna upp oss för någon ny människa som vi känner oss otrygg tillsammans med. När vi väl känner oss trygga är det fortfarande jättejobbigt att visa känslor, det tar ett bra tag innan vi kan öppna oss totalt. När man väl har vunnit vårt förtroende stannar vi vid din sida livet ut.

  8. Vi är känsligare än vad vi ser ut att vara. Det är jättelätt att få mig att reagera på något känslomässigt. Det kan vara kroppsspråket eller någon mening som jag reagerar jättemycket på. Dock har jag lyckats balansera upp det rätt så bra och har lärt mig hantera det. Lucifer ser ut att vara en trög ponny som inte lyssnar på något, han är raka motsatsen. Någon enstaka rörelse får honom att reagera och med små signaler lyssnar han til 100%.
    Precis som förgående punkt så händer det bara när individer som står oss nära gör något. Annars är vi nog lika känsliga som en brödrost.

Är det någon som känner igen likheterna? Någon annan som känner att man är otroligt lik en häst?

Privatlektion med Lucifer

Foto: Malin Nordin



Vid 14.30 drog jag iväg till stallet för att pyssla med Lusen och sedan rida ridlektion. Världens goaste ponny medan jag pysslade med honom, mycket mysstunder tyckte han var på sin plats så borstningen tog sisådär 1 timme. Det absolut roligaste är när han slumrar till och sedan vaknar av att mulen är dränkt i vattenkoppen, haha!
Under sadlingen var han hur snäll som helst, bara stod och flyttade på sig innan jag hann be honom om det. När tränset kom fram tryckte han bokstavligt talat ner mulen momt bettet och gapade, haha. Sedan var det bråttom, en massa bufflande innan alla remmar var på plats.

Det som chockerade mig mest idag var att han stod som ett lamm vid uppsittningen, annars brukar han takta runt och tycka att han är stentuff. Istället tyckte han det när vi skrittade fram istället. Benen hade han inte koll på överhuvudtaget! Dom och bakdelen for åt alla håll och kanter och inte blev det bättre av att han tyckte att trava var mycket roligare än att skritta.

När det var dags att börja jobba blev han ännu mer exalterad. Då for hela kroppen överallt och det var för jobbigt att koncentrera sig så någon form kom inte förrän senare då han lyckades samla ihop sig. När väl formen kom var det en helt annan ponny att sitta på!
Under lektionen hann vi med voltarbete, sluta, öppna, skänkelvikning, ökningar och övergångar. Allt utom det sistnämnda kändes så otroligt klockrent att jag säkerligen såg ut som ett fån där jag satt och skrattade. Steget han fick till vissa stunder trodde jag inte att han hade i sig (okej då, det gjorde jag visst men inte har jag känt det förut), då var det bara att plocka fram magmusklerna för att trycka ner sig i sadeln och det var inte det lättaste!
Måste bara klämma in att han körde en Lucifer i första galoppen. Han tyckte det var skittråkigt att galoppera på mittvolten så han tog i av alla krafter och kastade sig åt sidan och drog iväg mot andra lektionen. Själv kunde jag inte göra annat än att skratta.

Jag kommer att sväva på moln ett bra tag framöver om ni inte redan förstått det. Världens bästa ponny!

Lugn helg

För ovanlighetens skull har det inte varit något stall i helgen för min del. Har varit hemma och gjort klart skolarbete, ska försöka göra bort resterande tills på onsdag så att man kan få ledigt några dagar i slutet på veckan. Vilket behövs då det är Luciashow! 11-12 december kl. 15.00 kör vi och det kommer bli kanonbra! Mer info finns på www.ryttarklubben.se.

Imorgon blir det privatlektion på LLuciferl, längtar!

Barbacka med skolorna

På grund av en massa skit innan ridningen (jag var på stallet 15.15, vi börjar 15.30) så bestämde jag mig för att rida barbacka för att få upp värmen. Ingen annan i gruppen var på vilket jag tycker var lite mesigt. Som tur var hade jag världens bästa ponny, han kan jag rida barbacka på varje lektion om jag fick! Från början hade balansen försvunnit för att jävlas, även magmusklerna så jag såg säkerligen ut som en nybörjare där, haha!
Lusen var superfin hela lektionen igenom! Öppna, sluta, skänkelvikning, voltarbete och övergångar; han gjorde allt superfint i ALLA gångarter! Och ja, det är lite läskigt att sitta på honom och göra skänkelvikning i galopp då man inte vet om han tycker det blir tråkigt i längden = rodeo.

Dock försökte han sig på en rodeo första galoppen, jag var redo så det blev inte något farligt. Ponnyn blev lite smått sur och förstod inte alls varför jag inte var med på noterna. Det förstod inte Johanna heller (Helen behövde semester från oss så Johanna blev inkallad som vikarie)...

Roligaste lektion på jag vet inte hur länge! Jag tror att jag satt och skrattade hela lektionen och ponnyn ökade farten efter varje varv i galoppen tror jag... Haha!

Fullt ös medvetslös

I torsdags hade vi cavaletti, jag red Ninor. Kände att jag hade mer koll på knapparna och vad jag skulle göra redan från början. Han var kanonfin under uppvämningen och det kändes superbra! Tills vi skulle rida caprillibana...... (eller vad det nu heter). Då brakade det lös och Ninor tänkte ta hela banan på samma gång om han fick bestämma. Dock förstod han inte riktigt att han var tvungen att koncentrera sig för att det skulle bli rätt så det tog ett tag innan han förstod konceptet. Formen? Nä, vad ska den vara bra för när man ska skutta?

Så tänkte vi. Eller i alla fall han. Jag hängde mest bara på.
Jätte nöjd över uppvärmningen och studsserien. Resten var mest "hej och hå vad det går du".

RSS 2.0