När hände detta?

Är det bara jag som inte har hängt med eller har detta täcke funnits länge hos Hööks? Och har den otroligt söta ponnyn alltid varit modell för täcket?

Favoritbilder

För att jag inte ska verka helt borta väljer jag att publicera några favoritbilder på mig och Lusen som finns i arkivet här på bloggen. Njut, för det gör jag.



Foto: Rebecka Borg


Foto: Malin Nordin


Foto: Malin Nordin


Foto: Malin Nordin


Foto: Rebecka Borg

Foto: Rebecka Borg

 


Foto: Pappa Ulf

Foto: Pappa Ulf

Foto: Rebecka Borg

Foto: Rebecka Borg


Ren lycka

Vet ni vad riktig lycka är? När man visslar på ponnyn i hagen och ingen reaktion, men när man ropar på honom så kommer han fram bakom buskarna och möter en med spetsade öron. Och vet ni vad? Det är bannemej första gången på många år han gör det, tror att vi börjar hitta tillbaka till varandra.

Någon fyllde år igår

Igår fyllde jag år för 21:a gången i mitt liv. Dock intalar jag mig själv att jag fyllde 20, man kan faktiskt fylla det 2ggr i sitt liv. En väldigt mysig dag fick jag i alla fall! Började med att pussa på Lusen, följa med hästarna på bete, äta tårta med världens bästa stallmänniskor, pussa på Lusen, äta tårta med fler världens bästa människor, jobba (mindre kul) och sedan Bergön! Mycket bra dag och jag tror att den sträcker ut sig över hela helgen då några ska fira mig under midsommar! :)
Behöver jag säga att jag älskar mina vänner och presenterna jag fick?!

Tillbaka från Island

Kom hem till Övik igårkväll vid 21.00 tiden ungefär. Trött som tusan med tusentals blandade känslor som for runt i kroppen. Island har fått mig att vakna, se världen med nya ögon och insett vad det är för liv jag lever. Nu vet jag hur jag vill leva och hur jag förtjänar att leva. Hur bra jag förtjänar att må och att lyckoruset kan fara genom kroppen under dygnets alla timmar. Hela min värld har vänts totalt upp och ner och förvirringen irrar runt i ljusets hastighet. Jag vet i alla fall var jag ska börja och den starten kommer att ske med en hel del förändringar det närmaste halvåret. Exakt vad och hur vill jag inte gå in på men jag tänker kämpa för att mitt liv ska bli så pass bra och lyckligt som jag vill.


Oj, vad djup jag blev. Men jag kände att jag var tvungen att skriva av mig. För Island är världens vackraste land och ett land som får en att se livet från en helt annan sida.


För att själv påminna mig och kunna gå tillbaka för att hitta känslan igen lägger jag upp de låtar som jag förknippar med Island och den helt otroliga resan som jag och världens bästa Emilie gjorde.




Ni kan vara lugna, självklart kommer jag att publicera bilder från resan här! :) Därav också den nya kategorin där allt kommer att vara enkelt att hitta!


Om 24 timmar...

... befinner jag mig på ett hotell i Reykjavik. 14.10 lyfter planet från Stockholm Arlanda och strax efter 17.00 svensk tid kommer jag att kliva ut på islänsk mark. NU LADDAR VI!

Så nu vet ni

Just nu kör jag antagligen skurmaskin på Willys. Men tänkte eftersom jag antagligen inte hinner blogga något mer innan jag åker så blir det ett tidsinställt inlägg! Imorgon eftermiddag kommer jag åka upp till Umeå där jag ska sova hos Emilie tills på måndag. Då flyger vi ner till Arlanda och därefter till Island! Ren fotoresa blir det med lite härlig semester som bonus. Ska faktiskt bli otroligt skönt att lämna allt bakom sig för en stund och bara koppla av! Jag ska försöka uppdatera er vad vi gör och är med om, allt beror på om internet finns på de hotell som vi ska bo på. Annars så ha det bra så hörs vi igen 21 juni! :)

Torsdag 9 juni - Markarbete Lucifer

Uppvärmning
Vi fick värma upp självständigt i skritt och trav. Då det gick sådär i tisdags så fokuserade jag väldigt mycket på att hitta en harmonisk ridning och koncentrera mig på att själv vara stadig i ridningen med en balanserad sits. Ofta när Lusen blir vinglig och stressad är för att jag är i obalans och det blir bara värre om han dessutom är stel... Mycket skritt jobbade jag med, dels för att båda hinner tänka och dels för att fungerar det inte i skritten fungerar det inte i de övriga gångarterna heller. STOR skillnad sedan i tisdags; han var mer stadig, det låg mer fokus hos honom att lyssna på mig istället för att springa runt och titta på annat och båda var i balans.


Övning 1
Första hörnet på långsidan en volt över 3 bommar, skänkelvikning in till X, volt ut till spåret över 3 bommar, tillbaka till X, skänkelvikning ut till spåret, volt i hörnet över 3 bommar och därefter valfritt arbete på kortsidorna och resterande långsida.
För varje gång vi red långsidan med bommarna blev han finare och finare. Började lyssna mer på ytterhjälperna, slappnade av och arbetade av sig själv. Han "släppte ner mig i sadeln" och det blev mest att sitta och le för min del. Tidigare har vi haft problem med att han slagit sig fri ur formen över bommar men inte denna gång! Stadig och fin hela övningen igenom.


Övning 2
Höger galopp, hopp över sockerbitshinder, vänd vänster in på en volt med 2 bommar som hjälp för storleken på volten, hopp över sockerbitshinder. Tvärtom med vänster galopp.
Då vi inte hade galopperat tidigare på lektionen så blev detta alltså första galoppen. Då det var äckligt varmt ute och vi hade kört rätt så hårt på övning 1 trodde jag att Lusen skulle vara seg och trött. Tji fick jag, Lusen snarare exploderade i galoppfattningarna och flög iväg i en rasande fart och hoppade hindren lekande lätt. Lite okontrollerat första gången i både varven, men när båda två koncentrerade oss blev det perfekt!



Foto: Malin Nordin 110607 | Duktig buslus!


Bildbomb privatlektion

Här kommer en hel drös bilder från privatlektionen i tisdags! Onödiga kommentarer om min blick, sits etc behöver ni inte skriva då dom syns alltför väl, haha! Men så kan det gå om inget riktigt fungerar. Förresten, ser ni mina miner på alla bilder? Haha, rätt så roligt att se nu i efterhand, dock inget lyft för bilderna men..

Foto: Malin Nordin och Evelina Sjödin. Helt ärligt har jag ingen koll alls på vem som har fotat vilka bilder. Läser ni det här kan ni väl hojta om ni ser vilka bilder som är era :)

Tisdag 7 juni - Privatlektion Lucifer

Red privatlektion för Camilla i tisdags på Lusen, dressyrtrim! Under framskrittningen kändes han pigg och framåt med energi som räckte och blev över.. Jag visste inte hur rätt jag hade...

Redan i skritten på korta tyglar var han totalt okontaktbar vissa stunder. Ena sekunden jobbade han på och nästa vägrade han ta innerskänkel och gick istället och kastade ut bogen med blicken åt något helt annat håll. Han fortsatte på samma sätt även när Camilla tog vid. I traven kom koncentrationen i alla fall med inte styrkan eller arbetsviljan. Det gick inte ett enda varv på volten utan att han kastade ut bogen och drog iväg. Han vägrade ta innerskänkeln och följa med tygeltagen utan försökte springa undan för minsta lilla. Galoppen behöver jag väl inte ens nämna?

Efter uppvärmningen fick han pusta en stund för att vi sedan skulle rida in i sluta på volten. Där började han släppa efter, bli någorlunda mjuk i sidorna och lyssna bättre på hjälperna. I traven hade jag en riktig wow-känsla men det varade bara en stund innan den försvann. På slutet kändes det någorlunda bättre i alla fall.
Foto: Evelina Sjödin | HAHAHA! Är det bara jag som älskar Lusens min?

Bildbomb betessläpp

Igår fotade jag alltså ridskolehästarna när dom fick springa ut i sommarhagen. Är det bara jag eller blir man minst lika lycklig som hästarna när man ser hur lyckliga dom blir? :)

Så här ligger det till

Imorgon blir det jobb från 07.00-15.30 ungefär, sedan har jag lektioner på ridskolan 17.00-20.00 så räkna inte med någon uppdatering förrän dess. 2 bildbomber kommer att läggas ut då! :)

Sneak-peak från idag!

Foto: Malin Nordin

Bilder från söndagen

Här kommer bilder från söndagen på ÖOR ekipage! Även ett ekipage från Näske snubblade in men Övik som Övik!
Susanne Fälldin och Staffan Probe


Annie Jacobsson och Graphic


Malin Nordin och Mighty Bouncer

Caroline Gidlund och Ramira



Linda Nordlander - Gianna


Susanne Fälldin och Tryope C

Film från hopptävling 110606

Här kommer filmen! Själv tycker jag att det här är en av våra bästa rundor någonsin!
Erkänn, ni älskar effekten i början av filmen.

Nöjd häst

Gissa vad jag gjorde imorse? ;)

Hopptävling 110606

Idag vara det klubbhoppning på ÖOR, jag var både tävlingsledare och tävlade själv. Ingen bra kombination men det gick. Anmäld till CR 80cm och det enda vi hoppade för dagen också då hästarna skulle gå lektion på kvällen.

Framridning och framhoppning
Donna var verkligen superfin! Lätt i handen, bra tryck bakifrån och svarade snabbt för hjälperna. Det är inte ofta hon är så fin så det är bara att njuta av stunden. Ju längre tiden gick desto piggare blev hon; till slut var jag tvungen att sitta och bromsa och halvhalt efter halvhalvt för att hon skulle lyssna.
Framhoppning flöt på superbra! Travade över det lilla hindret 2ggr, andra gången fattade hon galopp av sig själv och jag tar det bara som positivt. Superfina språng på räcket som jag tog 2ggr, 3 språng på oxern då vi kom fel andra gången. Som det säkerligen är för alla andra också så är det viktigt för mig att ha ett bra språng med sig in på banan.

Banan
Vad ska jag säga? Världens bästa häst. Utan att tveka. Hon lyssnade för mina hjälper, bjöd ordentligt framåt och flög över hindrena. Kevin var snäll och filmade, baara youtube vill samarbeta så visar jag film också! :)

Här kommer bilder från dagen! Alva har fotat hela högen :)
Förresten, visst är tävlingsoutfiten supersnygg?! ;)

Bilder från lördagen

Här kommer bilder på ekipage från ÖOR från lördagens hoppningar i Kramfors! Man blir rakt stolt över att ha så mycket fina tävlingsekipage på klubben! :)
Julia Lundberg och Ninor


Fanny-Louise Skantz och Solitude


Hedvig Larsson och Almira


Nicolina Boström och Wazoo


Pia Ström och Ackira (SWB)


Malin Lindström och Ruben van S (SWB)


Emelie Forsberg och Zodiac Star

Helgen spenderades i Kramfors

Som rubriken lyder så har jag spenderat hela helgen i Kramfors på jobb, dvs fotojobb på deras lok/reg hästhoppningar! Bilder och mer inlägg om det kommer men ikväll orkar jag verkligen inte. Är supertrött efter en heldag i solen idag och en heldag i storm igår. Att vädret kan skifta så otroligt?
Förresten, jag och Donna tävlar imorgon! 80cm ska vi hoppa och bara ha roligt! :)

Shopping maj månad

Jag har lyckats shoppa också under maj-månad. Set schabrak + luva Schockemöhle och ett rött pannband!
Vad tror ni? Kommer både Lusen och Donna passa i det? Självklart inte detta tillsammans, lite kan jag ju faktiskt matcha...
Hoppas att ni ser hur fint jag försökte gömma lappen under luvan...

Fredag 3 juni - Långritt tävlingsgrupperna

Mysigt inför sommaren samlades tävlingsgrupperna för en långritt till Hamptjärn för att bada med hästarna! Jag fick ta Lusen till min lycka! Badmonster är vi båda så det passade bra, haha. Vi började med att rida upp till hoppstigen för att "hoppa av" ryttarna då alla har längtat hela vintern efter att få rida där igen. Jag red först med Lusen, han for fram som en studsboll och hoppade av alldeles för långt på varje hinder så jag hängde inte riktigt med... Men till slut så fick vi kläm på det och studsade glatt över stockar och sten.

Efter en sedan.. ehm.. fel väg så kom vi till slut till Hamptjärn efter mycket om och men. Alla hästarna blåste och verkade livrädda för vattnet; vilket jag förstår då det blåste rätt bra och vågorna levde om. Lusen tvekade, jag la på skänkeln och ut i vattnet traskade han som om han aldrig gjort annat. Lite plask, lite "leka-ubåt" och trav i vattnet tyckte jag att det räckte då ridturen dit tagit rätt så bra på honom. Kände att det inte var läge att ta av sadeln och simma utan på slutet fick han beta istället. Därefter skrittade vi hem via en supermysig skogsslinga i skogen och avslutade på en mysig grusväg. Mellan 16.00-19.30 var vi ute, tror det berodde på den felaktiga vägbeskrivningen efter hoppstigen....

Foto: Rebecka Borg | Sommaren 2010
Denna outfit hade vi idag! Dock var det chaps istället för sockar, andra ridbyxor, annan tröja och annan väst... Jag börjar om... Lusen hade denna outfit idag.

Lektion 2 juni - Lucifer

Fick rida Lucifer idag på ridlektionen, superkul! :) Känns som att det verkligen blev pricket över i:et så att säga nu när skolan har slutat och allt.

Uppvärmning
Vi fick rida fram mycket självständigt från början. Jag började med att arbeta mycket i skritten med att få han koncentrerad, hitta framåtbjudningen och lösgjordheten med volter, serpentiner, bakdelsvändningar etc. Han var så fin och mjuk att rida! Traven var över förväntan! Han jobbade på riktigt bra bakifrån och hittade en stadig form att arbeta i. Otroligt nog kändes han avslappnad i traven vilket han inte brukar göra på uteplan. Fick till en riktigt fin känsla!
Därefter gick vi in på volterna och Johanna (Camilla var ledig) började överta kommandot (kan man säga så?). Vi jobbade med galopp-skritt-galopp-skritt i båda varven. Idag var galoppen inte vår starka sida, jag fick inte till den där känslan som vi brukar ha utan det var lite stret, han kändes inte stark och vi fick inget riktigt flyt i det hela. Sista galoppen i vänstervarv kändes dock riktigt bra!
Övningen - cavalettibana i trav
Börja på högra kortsidan i vänster varv. Rid runt konan, sedan in i en svag båge över de 7 bommarna på långsidan och sedan runda nästa kona. Volt på kortsidan, valfri storlek. Runda nästa kon, över de upphöjda bommarna, igenom konerna, volt ut mot långsidan (valfri storlek), igenom konerna, över de upphöjda bommarna och runda konan. Därefter volt på kortsidan (valfri storlek) och sedan börja om igen.

Hur gick det att rida?
Lucifer vaknade till liv när han fick trava över bommar. Fullt ös medvetslös körde han på i princip hela tiden! Lyssnade inte så bra på vändningarna på kortsidan men resterande lyssnade han rätt så bra. Jag koncentrerade mig på att hitta ett bra tempo genom hela banan, stadig form och behålla energin. Ju mer lektionen gick desto bättre gick han! Från början sprang han bara och nuddade bommarna mest hela tiden men på slutet lyfte han fint på hovarna och skötte sig super!
Mycket nöjd med denna lektion! :)
Foto: Rebecka Borg | Sommaren 2010
Nog håller ni med om att den röd/svarta outfiten passar oss bäst? ;)

Turkos outfit

Denna outfit skulle jag inte tacka nej till! Det enda positiva nu är att jag redan har stövlarna, haha! Kan ni tänka er hur snygga båda Donna och Lusen skulle vara? :)

Skolan är slut

Jag skrev sista tentan igår.
Jag lämnade in sista projektrapporten igår.
Jag väntar på sista betygbeskedet.
Förstår ni att jag är lycklig?

RSS 2.0