Jag é int bitter

Nejmen det är jättekul att mina kompisar är ute och festar just nu. Jättekul att läsa att flera har sovmorgon och ska på mellandagsrean. Jättekul. Själv ska jag jobba. Väckarklockan står på 04.10. Jag är inte bitter.

Storm överallt

Helt ärligt. Vi bor verkligen på fel sida om Själevadsbron. Precis som överallt annars i vårt avlånga land så har stormen härjat som jag vet inte vad under natten och morgonen. Jättekul när man har altanen utanför fönstret med plasttak. Yippie. Vaknade en hel del under natten av dörren som slogs igen inne i huset, strömmen som gick med ett brak och det vanliga; blåsten och trädgrenar som slår mot taket. Jättekul. Behöver jag säga att det bara är överhörnäsvägen som inte har ström i Själevad? Nej, jag tänkte väl det.

Klev upp till slut, fortfarande ingen ström. Ett träd på baksidan har gått av, nästan så att jag vill döpa stormen bara för det. Till Gunnar eller nått, det vore något det! Eftersom vi inte hade någon ström så blev det inte någon frukost hemma heller så vi drog till UH i stan och åt frukost där. Inte illa! Strömmen är i alla fall tillbaka och jag har tvingat familjen att spela sällskapsspel. För det tycker jag att man ska göra på julen.

Ska försöka ta en otroligt snygg bild på vårt avhuggna träd också som dog inatt. Peace.

My christmasangels

Här kommer fler bilder från julfotningen :) Alla bilder är fotade av Malin Nordin utom den sista :)
Foto: Jag

Juldagen

Hade en riktigt mysdag igår med vänner och familj. Myspys i stallet med hästarna och underbara vänner och tack tack tack tack tack till Malin och Henny som gjorde julbilderna möjliga. Dom betyder oerhört mycket! Bilden här nedan, all lycka är 110% riktig, går inte att fejka tillsammans med det finaste man vet!
Eftermiddag och kvällen bjöd på Kalle Anka, julmat, choklad, julklappsöppning, Svensson Svensson och en hel del skratt. Det enda som saknades igår var 1m snö och att det snöade. Det är perfekta julafton, helt klart.

Sitter just nu och myser med familjen framför en av filmerna jag fick i julklapp igår, hur rolig som helst hittills!

Foto: Malin Nordin, min nya favoritbild!

God jul!

Foto: Malin Nordin

Du gör mig så in i norden lycklig

Foto: Rebecka Borg

Fullt upp som vanligt

Slänger in ett inlägg så att alla vet att jag lever.
  • Har fått jobb till 8 januari, känns riktigt bra. Dags för pengarna att rulla in lite mer stabilt igen.
  • Avslutning med barngruppen idag, eget inlägg om det kommer senare.
  • Hans, Julia och Borg är de bästa som finns. Äkta vänner står kvar vid ens sida när man faller, håller ens huvud högt och får en att stå på benen igen.
  • Tillbringar eftermiddagarna med Hans och F.R.I.E.N.D.S., guld värt!
  • Borrar in näsan så ofta tillfälle ges in i Lusens man, bara för att han är han och gör mig lycklig.
Så är läget just nu.
Pratade med en i stallet idag som frågade om jag hade fullt upp och var ok. Jag svarade javisst och förstod inte alls vad hon menade. Då förklarade hon att det går en massa rykten om mig bland hästmänniskor som läser min blogg, som för det vidare till andra och allt blir inte som det är. Därför tänker jag klargöra allt väldigt tydligt nu på de funderingar som kom upp:
  • Ja, jag avgår från U-sek i januari.
  • Ja, jag sitter kvar i T-sek vid förtroende från medlemmarna.
  • Nej, jag tänker inte flytta. Inte före sommaren i alla fall, vad som händer sedan vet jag inte.
  • Ja, får jag ihop pengar och får möjlighet tänker jag resa så mycket som möjligt.
  • Nej, jag tänker inte sluta med hästar. Vem kan tro det?! HELT ÄRLIGT?!
Så. Nu hoppas jag att det inte går fler rykten. Kom igen, ni är vuxna människor. Kom fram till mig direkt och fråga istället för att gå runt och undra, förstora upp det hela eller göra det till något det inte är. Det gör mig mycket gladare än att höra att folk går runt och pratar. Skärp er.

Dressyrträning

Idag blir sista dressyrträningen för Camilla med Lusen för detta år. Av någon anledning är jag sjukt taggad, mer än vanligt! Trots att jag knappt ridit Lusen varannan vecka (ofta 3-4 veckor mellan ggr) för Camilla så har vi tagit oss mycket, mycket längre än jag trodde. Han är mer stabil, jag är mer stabil och lyckoruset är ett faktum varje träning. Iih, haha. Känner mig som ett barn på julafton! Ska bli kul att se vilken känsla som kommer att infinna sig idag! :)

Känns faktiskt riktigt bra att jag har bilder från denna träning. Det gick inte alls bra överhuvudtaget förrän sista minuterna. Då har jag något att se tillbaka på och se hur långt vi har kommit sedan dess! Detta var i juni i år.
Foto: Malin Nordin

Myskväll!

Kvällen kommer jag att tillbringa tillsammans med Patricia, film och choklad! :) Julstämningen kommer att infinna sig till max då vi även ska göra hemmagjord varm choklad med vispgrädde, mums! Har saknat människan grymt mycket, hon drog som sagt iväg till Gotland i augusti för att plugga men har nu kommit hem och bestämt sig för att hoppa av. Smart drag för min del, då har jag en till av mina underbara vänner nära mig! Jobbigt när alla flyttar iväg, förhoppningsvis dröjer det ett tag till innan nästa åker iväg.

Myskläder på, dags för myspys!

En kudde med hästhår

Drog iväg till Granngården och införskaffade olja till klippmaskinen. Kände att Lusen inte kunde gå fler dagar med den fula klippta rutan på bogen. Helt ärligt trodde jag att det hela skulle sluta med blod, svett och tårar då han inte har varit världens roligaste att raka de senaste ggr men hör och häpna! Lillkillen var jätteduktig och stod som ett ljus majoriteten av tiden (mellan frambenen var inte roligt, inte heller när jag råkade nypa han ett fåtal ggr). Strax under 1 timme tog det att få till det. Känns skönt att han slipper svettas så otroligt mycket längre på lektionerna!


Ingen rakning och HFA

Det blev ingen rakning av ponny igår. Oljan till klippmaskinen var slut och bladen behövdes bytas ut. Så för tillfället har ponnyn en kal fläck på bogen sisådär 15x15cm där vi började, haha! Stackarn, förhoppningsvis så hinner vi fixa till det imorgon!

Igårkväll var det terminsavslutning med HFA. Först laserdome på Area1 och sedan middag på Safari :)
En mycket trevlig kväll med mycket skratt och trevligheter! HFA är bannemej bland det bästa jag har gjort, blir så glad varje gång en aktivitet går av stapeln!

Rakning av nallebjörn

Ska alldeles strax åka ut till ridskolan för att raka ponnyn. Det är sjukt hur snabbt han päls växer tillbaka och det är inte lite heller! Skulle tippa på att den är ca 5cm lång nu och vi rakade han bara för några få månader sedan?! Börjar fundera på om det är en nallebjörn istället för ponny som står där i stallet..


Terminsavslutning tävlingsgruppen

Igår var sista gången med tävlingsgruppen för året. Haha, av någon dum anledning får jag alltid ångest och blir deppad efteråt... Vi körde gymkhana med lite kluriga banor för att göra det extra spännande. Dock med sadel, Helen tyckte av någon anledning att det kändes säkrast.... ;)

Måste säga att ponnyn slet som ett djur; hoppade i omöjliga situationer, vände på en femöring i galopp, körde slalom mellan tunnor i galopp och springa så fort han bara kunde. Han kanske inte var snabbast men nog körde han 110% precis som dom andra! :)

Nu ser jag fram emot ett nytt tävlings- och träningsår tillsammans med Donna och Lusen. Känner på mig att vi kommer ta oss förbi nya mål, spärrar och utvecklas ytterliggare!

Dressyr med fokus på halvhalter


Dagens dressyrlektion för Camilla hade fokus på halvhalter, böjning och eftergift. Vi började med att värma upp i alla gångarter på stora mittvolten. I skritt jobbade vi med att flytta för innerskänkel med stor tvärning för att få inner bakben att kliva över det yttre. Traven arbetade vi med att överböja hästarna för att strecha ut musklerna. I galoppen jobbade vi med att få en bra rytm, takt och tempo. Sedan skrittpaus, och därefter övningen.

Övningen: Det röda = arbetstrav, blåa = öka tempot i trav och grön = öppna för ytterskänkel. Vid varje kon (rund ring) gör en halvhalt, vid ridning genom konerna rakställ hästen och forma sedan för nya innerskänkeln. Resten förstår ni nog.

Just idag hade det nog varit bättre att jobba Lusen på en 8-volt eller enklare variant av övningen då han var stel som en planka i vänster varv och stretade emot alldeles för mycket och sprang iväg när det blev jobbigt. Jag fick ingen bra känsla utan hela passet kändes hackigt och utan harmoni. Några få ögonblick kändes riktigt bra och det är dom som jag kommer att ta med mig från lektionen.
  • Höger öppna 1 långsida
  • De 2 sista galoppfattningarna
  • Sista högergaloppen
  • Vissa ögonblick runt konerna
  • En av ökningarna
Måste säga att i ökningen som jag pratar om ovan visade ponnyn vilken kapacitet han besitter och gömmer inom sig. Jag kan inte sluta tänka, drömma och fantisera om hur bra han kan bli.

Dressyrträning våren -11
Foto: Malin Nordin

Pyntat i stallet

Drog in till stan och inhandlade pynt för att sedan styra bilen mot stallet. Mötte Ramona i stallet och drog med henne mot privatstallet. Med hennes hjälp fick vi till riktig julstämning i stallet! Själv är jag nöjd med pyntet :)

Lusen och hans BFF Ramona! Eller hur var det?

Bättre bild än såhär blev det inte. Ponnyn tyckte mest att vi var töntiga och skämde ut honom. Men pyntet blev bra i alla fall!

Ang. tränset

Ang. tränset så vill jag i alla fall ha runt 500kr. Det är i ett så pass bra skick så det är värt pengarna :)

Bildkälla: hooks.se

Lucia

Idag är det Lucia och det firades (läs fikades) på stallet med alla underbara människor där :) Lussebullar, jul-cookies och brownies med kokostosca blev det, mums! Pussade en hel del på hjärteponnyn också, dock tyckte han att han väl kunde ha fått morötter, äpplen eller varför inte en hel hink havre istället för lussebulle...
Blev lite ändrade planer idag också på grund av oplanerat jobb på förmiddagen. Imorgon ska jag sätta planen i verket, kommer bli kalasbra om jag får till det!

Jag och ponnyn förra vintern :)
Foto: Rebecka Borg

Budgivning träns

Funderar starkt på att sälja mitt dressyrträns då Donna inte trivs med nosgrimman och det antagligen är för stort för Lusen då Donna har på mellersta hålen. Finns det någon intressent där ute?
Tränset säljs utan pannbandet men med släta lädertyglar, även dom från Hööks. Kom med bud.

Dagens skörd

Känns som att jag knappt har gjort något idag men ändå har jag hunnit med en hel del. Har bakat 2 olika sorters julfika, har kört igång oändligt många tvättmaskiner med tvätt från Luciashowen och smörjt 2st träns. Nu när jag skriver det känns det inte så mycket trots allt... Usch, gillar lediga dagar men ändå inte. Nej, imorgon blir det nog gymmet en sväng, köpa julpynt och sedan några timmar på stallet. Så ska lediga dagar spenderas. Om man inte blir inringd på jobbet vill säga. Jag hoppas lite i smyg att jag får vara ledig några få dagar till.

En del av dagens tvätt. Bl.a. blev detta tvättat: 5 schabrak, 1 huva, 2 ridbyxor, stallskorna, gympaskor och en hel hög kläder från spex m.m. Sa jag att jag gillar röd/svart utrustning?

Bakdag

Vaknade upp imorse och såg snön falla ner utanför fönstret. Är det bara jag som får total julstämning då? Speciellt när det redan är snö på marken och inte ett grässtrå så långt ögat kan nå. Drog fram receptboken (som för övigt köptes i Göteborg, intressant fakta), letade reda på några lockande recept, kollade igenom skafferiet och drog sedan till Ica för att handla det som fattades. Har hållit på i ca 5 timmar nu, mys!

Denna bok använder jag mig av idag!

Större än något annat



Att höra ens namn bli uppropat, att få gå in till denna låt, ta emot publikens applåder, se alla glada ansikten och ta emot helt fantastiska ord. Det är bannemej större än något annat <3

Det är över nu

Jag har nu officiellt gjort min sista Luciashow. Det är inte utan att känna mig halvt ledsen jag skriver det men vet ni vad? Jag kunde inte ha avslutat det på ett bättre sätt än detta. Showerna vi har haft i helgen har varit helt outstanding i alla kategorier; kanonbra backstagepersonal, nummer utöver det vanliga, engagerade Luciabarn, världens bästa Mimmi som konferencier, världens bästa U-sek, det skönt grymma bandet Consuela, alla medverkande som ställde upp som aktörer och ridskolans underbart störtcoola hästar!

Helt ärligt, utan er hade showerna aldrig fungerat.



Annie och Malin, förlåt för alla svordomar jag öste ur mig när ni kallades in. Ni är helt fucking underbara. Att ni bara tog er tid att tänka på att säga några få ord gör mig rörd. När ni sedan går och köper en blombukett och står och säger de finaste ord en människa kan få höra gör att glädjetårarna rinner. Ni är oslagbara <3

För mig känns det inte som att en dörr stängs nu när jag har gjort min sista show. Det är nu som andra dörrar kommer att öppnas. Jag är så sjukt stolt över mig själv och vad jag har åstadkommit under alla dessa år som jag hållit i alla trådar. Och ska jag vara ännu mer ärlig så kändes denna show som min. Nej, jag har inte gjort allt utan har haft U-sek med mig. Men ändå, det kändes som min show. Mitt avslut. Mitt mål på denna resa. Alla drömmar och visioner jag hade med Luciashowen på ÖOR, mer än det som upplevdes i år kunde inte ha gått att ordna. Att ha möjligheten och att genomföra liveband, eldhoppning och nummer som får publiken att vika sig av skratt är helt otroligt.

Tack alla som gjorde detta möjligt. Jag är så otroligt lycklig i stunden, ni anar inte. Allt blod, svett och tårar som jag genomlidit denna termin; allt var värt det i slutändan. Nu väntar nya (större?) uppgifter på mig och jag kan knappt bärga mig förrän nästa resa tar sin början. För ni följer väl med mig?

Denna låt går på repeat nu, den säger allt. Varenda glädjestund kommer jag att minnas med U-sek. Det är trots allt 6år av mitt liv. 6år som jag lagt ner min själ i.

Det är över nu, men jag kommer ihåg alla dagar med er.

Luciashow

Lite sent, men bättre det än aldrig. I helgen kör vi grymmaste showen någonsin på ÖOR med temat "det bästa från 200-talet". Det säger sig själv, vi kör de bästa numren som genomförts under 10års tid. Dagens show var helt magiskt, shit. Jag kan inte ens föreställa mig hur grym morgondagens show blir.

Jag kommer ge allt, 110% och mer. Min sista Luciashow. En resa kommer att ta slut för min del. I 6års tid (om jag inte har helt fel) har jag hållit i trådarna för denna show och det är med stolthet jag ser tillbaka på åren som gått. Och det är med energi, glädje och motivation jag ser fram emot morgondagens show. TAGGA!



My eyecandy

Kan inte se mig mätt på underbara ponnyn. Fy sablan så vacker han är. Se hela filmen i inlägget nedanför, ryser över hela kroppen och spelar den om och om igen.
Foto: Rebecka Borg

Film från cavalettilektionen med Lusen!



Viktoria, du får skylla dig själv... Tack Alva som filmade!

Fy satan så lycklig du gör mig

Foto: Rebecka Borg

7 december - Barngruppen, galopp på volt

Måste först bara få säga hur roligt det var att komma tillbaka till min barngrupp igen! Dom gör mig alltid på bra humör, än hur nere man var när man kom till stallet :)

Huvudmålet med dagens lektion var att fortsätta arbetet med att galoppera på volt. Vi påbörjade det förra dressyrlektionen och det kändes ypperligt att fortsätta med det nu när vi hade dressyr igen.

Uppvärmning: Kolla att hästarna svarar både framåt och tillbaka med lätthet genom tempoväxlingar. Checka av styrningen, kontrollen och ryttarens hjälper genom trav på 3 serpentinbågar över medellinjen. Allt reds igenom i båda varven.

Övning: Vid stjärnorna (beroende på vilket varv), galoppfattning eller avbrott till trav. I vänster varv, galoppfattning vid översta stjärnan, lägg en volt vid A mellan konerna (hjälp med vägen), fortsätt sedan till nästa stjärna där man bryter av till trav. Lägg en travvolt runt konerna vid C och fortsätt sedan övningen.
Jag valde att göra det väldigt enkelt i travarbetet för att eleverna skulle kunna koncentrera sig på galopparbete då det är där svårigheterna kommer in.

Sammanfattning: Galoppfattningarna sitter som handen i handsken för alla elever nu. Några hästar är lite svårare att fatta galopp på men till slut så hade alla fattat galopp på ett bra sätt. Vad gäller volterna så var det några som hittade drivningen och den mjuka handen riktigt bra och höll galoppen genom hela volten, vissa hade lite svårare men kom till halva volten vilket jag tycker är mycket bra med tanke på att det är andra gången vi rider galopp på volterna!

Blir så stolt över mina elever, dom är så ambitiösa och tar åt sig av allt och försöker verkligen bli bättre.

Spådom

Spådde mig själv på kul på hexis.se och fick detta kort:

Åtta bägre visar på avsked. Man lämnar relationer, arbete eller fantasier bakom sig och går vidare. Mannen på kortet ses försvinna på en strand och det ser ut som att han har bråttom. Detta kort dyker ofta upp när någon lämnar en relation eller något liknande, personen vill inte vara med i leken längre utan ger sig av.

Läskigt hur något kan stämma så bra :s
Tror ni på sånt här? Spådomar och liknande?

För mycket tar för stor plats

Vet inte vad jag ska skriva. Kom på ett otroligt smart och rätt intressant inlägg på löpbandet tidigare idag men just nu känner jag att det är för mycket känslor som tar plats att jag inte vet hur jag ska kunna få utlopp för dom. Snart kommer en del dörrar att stängas och jag kommer att öppna en del nya. Vad som finns bakom dessa dörrar vet jag inte men jag kommer att öppna dom för min egen skull och sätta mig själv i första rummet. Jag hoppas att jag lyckas hitta vägen dit och att jag orkar ta mig fram till målet.

Shit, nu blev det en hel del djupa funderingar och ord. Men ibland måste man skriva av sig för att kunna vidga synen på det hela :)

Tankar om mig själv

Fick en kommentar häromdagen som fick mig att tänka till. Innan jag säger mer så självklart var inte kommentaren elak menad, utan mellan mig och den personen som skrev det har vi den jargongen. Det var i alla fall en helt självklar kommentar om var jag står idag som människa. Och vet ni vad? Jag gillar det inte, jag vill inte vara denna människa resten av mitt liv. Jag vill inte sitta med barnbarnen runt mig vid 60år och ångra livet. Att vara kvar i Övik utan att upptäckt världen och viktigast av allt; utan att ha upptäckt mig själv.

Hur långt kan jag gå? Kommer jag inte längre än såhär? Kommer jag sluta som lokalvårdare med arbetsskador och med hästar som är det som håller mig uppe?

Mitt självklara svar är nej. Så vill jag inte att mitt liv ska se ut. På något sätt ska jag ändra på det. Det svåra är att komma på hur jag ska nå min totala kapacitet och visa världen att jag inte är en i mängden. Jag vill inte vara som alla andra och sluta med villa, volvo, barn och hund (inget ont mot er som vill ha det så, jag beundrar er som vågar kliva ut och stolt säga att det är så ni vill leva). Så vill inte jag ha det. Jag vill inte ha en normal vardag som ser likadan ut dag efter dag. Ha fasta rutiner och gå runt i en cirkel och vara nöjd med det.

Varje dag ska vara ett äventyr, inte den andra lik. Varje dag ska jag känna glädje, adrenalin och ett lyckorus och tro att jag lever i en dröm. Jag vill beröra människor, jag vill bli en person att se upp till, en person andra vill följa.


Foto: Karin Viklund

And I ain't gonna be just a face in the crowd
You're gonna hear my voice when I shout it out loud

It's my life and
It's now or never
I ain't gonna live forever
I just wanna live while I'm alive


Lyckorus


RSS 2.0