Till en ängel

Jag lever 
Och du lever inom mig 
Jag ser dig när jag blundar 
Jag ber dig 
Vill du vaka över mig 
Och välsigna varje steg jag tar

Tävling 20/8 dressyr Donna

Ja, vad ska jag säga? Är otroligt besviken på denna start så det finns inte. Inget blev som jag ville och allt bara blev kaos. Från början var det sagt att vi på bana B skulle rida fram på ponnyframridningen så jag skrittade dit och red fram. Tyckte att det var väldigt konstigt att inget annat hästekipage var det så bad en kompis gå och kolla. Jag skrittade fram och började trava och Donna kändes riktigt, riktigt fin! Men tydligen så var vi på fel framridning så jag stressade runt travstigen på en spänd Donna som tyckte det var läskigt att vara ute själv. När vi väl hamnade rätt var både jag och Donna stressade så det blev bara pannkaka av alltihop vilket vi tog med oss in på banan båda gångerna. Blä.

Vi siktar på att ta revansch på finalen av Nolaskogscupen 4 september!

Bildbomb 1 från helgens dressyrtävlingar

Misstycker någon ryttare att jag lagt ut en bild så säg till så plockar jag bort bilden.
Alla bilder kommer inom några dagar att finnas på Equipe's webshop för försäljning.









Kattmannen

Jag måste bara visa er detta klipp, än om det inte har med hästar att göra. Helt otroligt, magiskt, fantastiskt, sagolikt och underbart.

Dressyrtävlingar hela helgen!

I helgen anordnar klubben dressyrtävling för både ponny och häst med NM för båda; rätt så stora tävlingar med andra ord! Någonstans mellan 140-160 starter har vi per dag, inte illa! Idag höll tävlingarna på mellan 09.00-19.30 och lär ta lika lång tid imorgon. Själv startade jag i de två första klasserna, LB:3 och LA:3, som ni säkert redan vet. Skriver mer om det när jag orkar och har tid.

Så undrar ni varför jag inte skriver något så har jag fullt upp då jag både är tävlingsledare och fotograf!
Bild från dagen!

Fredag 18 augusti - dressyr Donna

Jag säger inte mer än att jag skäms över dagens ridning. Ingenting stämde, bara totala missförstånd och irritationer. Usch, känns inte alls bra inför lördag. Jag hoppas att det går bättre imorgon.
Fina Donna!
Foto: Malin Nordin

Fotodag 3 - Hästfarm

Dag 3 kunde inte ha börjat bättre! Vi behövde endast köra ca 30min innan första stoppet; en hästfarm med bara hästar som har annorlunda färg och teckning! Behöver jag säga att jag älskar det? I hagen som vi stannade vid gick en hingst med sina tre ston och ett av stona hade föl vid sidan. Jag säger inte mer utan låter bilderna tala för sig själv. Himmelriket!
Här är någon mil från hotellet vi sov på. Detta är alltså Vatnajökull som vi följde hela dag 3! Vilket innebär ca 35-40mil längs isländska kusten!


Det var några får som iaktog oss väldigt noga. Dom sprang iväg sedan men ärligt talat tror jag att jag och Emilie var minst lika rädda för dom, haha! Alla hade ju stora horn..



Jag föll direkt.. Vackraste hästen på hela Island!








Meningslöst

  1. Är dyngtrött
  2. Skulle ha sovit för 1timme sedan
  3. Orkar inte skriva något seriöst inlägg
  4. Tidsinställt inlägg imorgon med stor bildbomb från Island dag 3
  5. God natt

Fotodag 2 - Jökulsarlon

Till slut kom vi fram till dagens höjdpunkt; issjön Jökulsarlon som ligger vid Vatnajökull! Bara åsynen av sjön när vi svänger av stora vägen och kör ner mot parkeringen och samlingshuset var helt otrolig! Jag tror aldrig att jag har blivit berörd av naturen så mycket som jag blev av detta. Helt fantastiskt magisk. Det går inte att beskriva med ord. Jag hoppas att bilderna kan ge er en bra inblick i hur makalöst vackert det är där!

Vill passa på att säga att jag tog med mycket bilder med båten i förgrund och med båtar på vattnet för att ni ska få en inblick i vad man ser från båten. Tro mig, det är mycket, mycket häftigare än på bilderna! Och nej, det svarta på isblocken är inte aska, det är faktiskt is! 
Ser ni det minimala plasket? Då förstår ni hur stort detta isblock är!





No I don't think he has a clue

Kom hem från styrelsemötet strax före 21.00. Har hunnit skrivit en trevlig text som ska vara med i programmet under helgens dressyrtävlingar. Som tävlingsledare ska man tydligen skriva några väl valda och trevliga ord och hälsa ryttarna lycka till. Grymt blev det i alla fall. Hoppas jag..

Själv avslutar jag kvällen med ett glas juice i mitt rum som inte är så mörkt som bilden visar. Jag skyller på att webcamen tycker att jag lyser upp bilden tillräckligt.

God natt alla där ute som kan vara upp i några timmar till.
Psst! Jag har förberett ett inlägg till er imorgon på förmiddagen med bilder från issjön på Island! Snäll jag är va? Va? Va?

Snart styrelsemöte

Ska alldeles strax dra iväg till ridskolan för möte med huvudstyrelsen. Sitter där som representant från U-sek och lite halvt från T-sek, hjälper Micke att föra fram våra åsikter :)
Ska försöka tänka ut något i hästväg att skriva, det är lite idétorka just nu på den fronten..

Fotodag 2 - Svartifoss

Efter 2-3 timmars lång körning med småstopp på vägen kom vi äntligen fram till nationalparken Skaftafell, naturreservat sedan 1968 och en av Islands vackraste platser. Området ligger vid foten av Vatnajökull, Islands och Europas största glaciär. Vi följde skylten som ledde mot vattenfallet Svartifoss och vi vandrade glatt på ovetandes om vårt öde. Det började gå uppför, mer uppför och ännu mer uppför! Till slut kom vi fram till vattenfallet som syns på de 3 första bilderna, tyvärr kommer jag inte ihåg vad det hette men det var inte Svartifoss upptäckte vi efter en stund till vår utmattning...

Det var bara att fortsätta vandra UPPFÖR. På vägen hittade vi en otroligt vacker fågel och vi (läs jag, emilie snurrade runt ett tag medan jag fortsatte fota efter 20min...) stannade och fotade. Lite läskigt hur nära vi kom ändå!

Efter 1,5km rakt uppför (det kändes mycket, mycket längre) så kom vi till slut fram! Och det var värt det, så otroligt vackert vattenfall så man fick rysningar! Håller ni inte med mig? Helt underbart med fantastisk natur som omringade det med en bergvägg som man inte sett tidigare! Vi blev totalt nerkärade i hela parken!

Ser ni berget bakom fågeln? Det är Europas största glaciär som vi beskådade, coolt! Fler och bättre bilder kommer på den i senare inlägg!


Fotodag 2 - Början på dagen

Andra dagen började rätt så segt; mycket bilkörning utan så mycket att stanna och se. Första bilden föreställer hotellet som vi sov på andra natten, hur mysigt som helst! (första dagen hann vi inte mer än landa, hitta till hotellet för att sedan sova) Hotellet var lagomt stort och byn var en riktig mysby!

Andra bilden föreställer vårt första stopp; ett lavafält som heter Eldhraun (lava av eld), vilket bildades under ett enormt vulkanutbrott 1783. Det tog verkligen aldrig slut! Det var säkerligen några km långt, riktigt häftigt faktiskt! Bilden gör den inte rättvisa.

De övriga bilder visar lite av det vi fick se under den långa körningen, både djur och naturliv :)


HAHAHA, status på mig som lyckades fånga en fågel på bild som skiter under flygningen!

Ytterliggare en outfit!

Victoria har gjort en till snygg outfit till mig och Lusen! :)
Tycker själv att det är jättesvårt att hitta en hel orangeoutfit, varför tror du att jag bad dig göra en? Haha, elak jag är!  Snygg blev den i alla fall! :)

Saknade bilder?

Någon där ute som saknar fortsättningen av bilderna från Island?

Bilder från igångsättningen 2010

Vet ni hur glad jag blir av att titta på dessa bilder? Jag ljuger inte när jag säger att jag blir tårögd, för så förbannat fin är ponnyn på bilderna. Tredje bilden älskar jag hur mycket som helst!
Alla bilder fotade av Rebecka Borg.

Fler bilder på Henny och Rambo

Här kommer ett gäng bilder till! :)
Henny, ska jag ta bort bilderna så säg till!






Henny och Rambo

Henny och Rambo 110811 :)

Fotade Henny och Rambo i torsdags, otroligt rolig och givande fotografering! Jag har följt ekipaget sedan dom började sin resa tillsammans och det har skett enormt mycket under resans gång! Från början samarbetade dom inte riktigt, knapparna var svåra att hitta och det var mycket grunder som dom arbetade på. Nu går han stadigt i form, det ser väldigt lätt ut och dom ser så harmoniska ut tillsammans. Nu är dom ett team som jobbar tillsammans! Så roligt att se ett ridskoleekipage bli så pass bra! :)

Ser ni hur fantastiskt vacker vår anläggning är? Jag älskar den!

Veckoplanering v. 33

En normal vecka för mig, inte en dag ledigt! Hahaha ;)
Jag lägger inte till jobbet då jag väljer att bara ta med det som är hästrelaterat! Om någon nu är intresserad så jobbar jag 05.00-13.30 varje vardag också.

Oj, 17.00 är mötet på torsdag. Tur att man har koll..

I will love you till the day I die

Foto: Malin Nordin

Medlemsmöte tävlingssektionen

Idag 15.00 är det medlemsmöte för alla tävlingssektionens medlemmar! Vi kommer att diskutera nästa års tävlingar och träningar, kom dit och gör din röst hörd! :)

Både hopp-, dressyr- och fälttävlansryttare är välkomna!

Jag är inte alls så bra som ni tror. Eller?

Under senaste tiden har jag läst kommentar om mig och min blogg där man skriver t.ex. "..och är riktigt bra på att rida !". Vid såna kommentar måste jag alltid stanna upp och tänka; är jag verkligen bra? Är jag en förebild för många på ridskolan? Många lär säkert dumförklara mig nu och tror att jag är ute efter mer såna kommentarer men det är jag inte, absolut inte. Jag vill bara att ni ska få ta del av mina tankar.

När jag var yngre kunde jag känna att jag var topp 3 av de bästa ryttarna i min ridgrupp (läs när jag var 15-16 kanske..) men nu tänker jag inte så längre. Ibland kanske jag kan känna att jag ligger någonstans i mitten, annars ligger jag där nere. Det är inte bara 1-2ggr per lektion jag kan kika på de andra och förundras över hur bra de rider, hur bra dom får hästarna att gå och kan inte annat än att bli glad för deras skull. Dom är bra, i mina ögon är dom otroligt skickliga ryttare som kan få från den segaste till den piggaste häst att dansa fram i stadig form och få det att se hur löjligt enkelt ut som helst. Det spelar ingen roll om jag rider en häst i form, jag förundras ständigt över de andras arbete och skicklighet. Jag ser mig själv inte bland de som är "högst upp", snarare som en i mängden.

Visst, jag kan känna att jag är bra. Jag är duktig på det jag gör men har så otroligt mycket kvar att lära. Jag kommer aldrig bli fullärd, inte någon annan heller, men vissa kommer längre än andra. Så enkelt är det bara. Nu kanske jag överdriver hela texten och underskattar mig själv. Men vem har inte gjort det någon gång i livet? Jag är ödmjuk; jag vill lära mig mer och ska ge mig sjutton på att jag ska lära mig så mycket som jag bara kan. För att sammanfatta det jag vill komma fram till; jag känner och vet att jag är duktig, men jag ser andra som så mycket bättre. Eller ligger vi på samma nivå trots allt?

Kvällens planer!

Ska strax köra iväg föräldrarna, dom ska på Status Que saken som är i stan ikväll. Tydligen är det bara jag som inte har fattat vad det är än.. Hahaha. Själv så ska jag sedan hem, förhoppningsvis skriva ett intressant inlägg, fara och jobba och avsluta kvällen uppe i Björna med grabbarna :) Sjukt att man kan sakna dom efter kort tid. Ops, hoppas dom inte läser det här, dom blir så malliga. Haha.

Fredag 12 augusti - dressyr Donna

Gårdagens lektion blev dressyr med programträning inför kommande tävlingar. Några av oss i tävlingsgruppen tävlar imorgon (söndag) och några nästa helg på hemmatävlingarna.
På framridning kändes Donna så otroligt fin! Mjuk och följsam med energi och svung i steget! Helen blev lite chockad också, haha. Jag har börjat hitta känslan för när jag måste påminna Donna om att behålla energin = behålla formen istället för att sitta och åka tills formen försvunnit innan jag gör något. Testade på någon förvänd galopp också och det satt som en smäck!
Jag red som sagt igenom LA:3an och det gick riktigt, riktigt bra! Några små ryttarmissar bara, mestadels i hörnpasseringarna så nu vet jag vad vi måste träna på nästa vecka. Det känns faktiskt jättebra inför tävlingen, allt stämmer och känns så bra! :)
Så här glad blir Donna när jag poserar som jag vill!
Foto: Malin Nordin

Laddar för dressyrpass!

Sitter och laddar inför dagens dressyrpass med Donna! Blir även det nästa vecka då vi tävlar på lördagen. Känns inte alls som att vi är i form just nu men vi får se efter dagens pass. Blir nog outfiten på bilden för mig, Donna får ha sin ridskoleoutfit då jag har bråttom efter då jag ska iväg och jobba. :)
Foto: Malin Nordin

Torsdag 11 augusti - dressyr Lucifer

Jag vet inte var jag ska börja. Den känslan, den powern, det steget, den harmonin. Det är bannemej inte ofta man får vara med om allt det på samma gång!

Hyffsat lugn start, dock tror jag att Camilla glömde bort det ibland och satte mer press på oss, haha! Började väldigt lugnt med att jobba skritten; serpentinbågar med halt på medellinjen. Därefter las även rygga till. När det såg bra ut övergick vi till trav och jobbade på samma sätt. Riktigt nyttig övning för Lucifer då han lätt tappar bakdelen i halterna. Nu kom han under sig och släppte efter riktigt fint i ryggningarna!

Därefter gick vi in på volterna, jobbade med tempoväxlingar + öka/minska volterna. Varvbyte genom att byta om volt eller snett igenom med skänkelvikning på diagonalen, undan för ytterskänkel. Här kändes han superfin, svarade snabbt fram och tillbaka med bra tryck! Här kom första känslan+power+steget+harmonin in, jag dog en smula.

Sedan las galopp till, väldigt enkelt; galoppfattning och rulla på i galopp för att hitta tempot och formen. Galopp i båda varv. Höger varv sista volten, han lyfte upp mig bland molnen..

Skrittpaus för att sedan gå över och jobba med skänkelvikning. Vänd in vid C och A, flytta undan för innerskänkel. Enkel och nyttig övning som man underskattar! Från början stämde det inte riktigt men på slutet fick vi till det hyfsat i alla fall!

Mycket nyttig och bra första lektion för terminen! :)

Den här powern var det i ponnyn idag! Dock mer balanserat och samlat!
Foto: Malin Nordin

Arg ridintruktör

Nu tänker jag vara arg! Och det på grund av två saker. Vi är inne på tredje dagen av höstterminen på ridskolan och man hinner knappt komma igång förrän irritationsmomenten är framme!
  1. Hästbajs kvar på ridbanan

    Hur svårt kan det vara att plocka bort efter sig?! Inte var det från idag heller utan det var gammalt, troligen från igår eller ännu längre tillbaka. Det spelar ingen roll om det var en ridskole- eller privatryttare som lämnade kvar det; PLOCKA UPP EFTER ER! Dels så förstör det underlaget och dels så är det otrevligt och fult att det ligger där.

  2. Kaffemuggar kvarlämnade vid ridbanan

    Det här blir jag ännu mer irriterad på! Jag säger ingenting om att föräldrar eller andra som dricker kaffe köper i cafeterian och tar med sig muggen ut för att se sitt barn rida. Blir det trevligare för er så fine, do it. MEN DÅ SKA NI BANNEMEJ TA TILLBAKA MUGGEN TILL CAFETERIAN OCKSÅ! Tänk till litegrann, om en häst blir rädd eller av annan orsak kliver på muggen och den går sönder, vad tror ni händer? Ja, precis. Det blir inte särskilt roligt.
Städa efter er för hästarnas skull. Jag menar, hur svårt kan det va?

Nu kör vi!

Idag var första lektionen för barngruppen för höstterminen! :)

Jag la upp en mjukstart, både för hästarna och ryttarnas skull. Endast skritt och trav med övergångar, ridvägar, kontroll, halter och volter. Perfekt start tycker jag, speciellt då det har tillkommit en ny elev i gruppen! Tror att den här terminen kommer att bli kalasbra, har mycket idéer och planer som nog kommer att gå att genomföra. Alla har utvecklats så otroligt mycket, så nu är det slut på finusteringarna. Dags att ta det hela till en ny nivå!

Lite komiskt

Sitter och letar efter bilder, fakta och filmer för att visa skillnaden på ridbarheten mellan tinker och welsh cob. Kolla vad som ploppade upp när jag googlade på en av raserna!
Jag hoppas att ni förstår att det är bilderna på mig/Lusen och mig/Donna som jag syftar på...

Uppfödning av tinker / welsh cob

När man går runt ensam på jobbet som jag gör är det lätt att man hamnar i sin egna lilla värld och drömmer sig bort. Precis så gjorde jag idag och då hamnade tankarna på uppfödning. Jag vet precis vad jag skulle vilja ha om man hade pengarna, kunskapen och gården; uppfödning av tinker/welsh cob. Självklart är det Lusen som inspirerar mig, vad annars? ;)

Tråkigt nog så framställs inte tinkern i särskilt positiv anda när det gäller ridningen; av de filmer som jag sett så ser mejoriteten av hästarna ut som avdankade ridskolehästar (ta inte illa upp nu men hästarna har ingen som helst form överhuvudtaget och är väldigt runda). Däremot så kan jag sitta och dreggla framför bilder timme efter timme.


Dearg Son of Dagda
Fotograf: Jenny Staaf (bild lånad från Svenska Tinkersällskapet), Ägare: Shiregården/Anette Bergström

Här är en av mina favorithingstar bland tinkrarna. Det jag fastnar för är teckningen och färgen på hästen. Svartskäckar har alltid varit en av mina största svagheter och det är denna underbaring. Själva teckningen är bara att dö för! Hästen ska sticka ut och synas bland hundratals andra och det gör den här med lätthet. Behåringen på hästen är också väldigt viktigt för mig, mycket ska det vara! Lång härlig böljande man har väl alla drömt om? Utstrålning gör mycket också, och jag tror inte att jag behöver kommentera denna hingst ang. det..

Nebo Red Dragon RWD 18
Foto: Jenny Staaf (bild lånad från Svenska Welshponny och cobföreningen), ägare: Susanne Lindh

Tror att jag redan för ett antal år sedan satt och dregglade över denna goding. Urläcker färg med helt underbar teckning! Bläsen bildar en halvmåne (syns svagt på bilden), 4 vita strumpor och underbar färg på man och svans. Resningen är ståtlig och tillsammans med utstrålningen kan man inget annat än falla för den vackra hingst.
Det jag vill få fram ur raserna är då detta:
  • Tinkern
    Färgen, teckningen, storleken (hingsten ovan ligger på ca 1,60m), grovheten och behåringen.

  • Welsh coben
    Resningen, utstrålningen, steget, storleken (mellan D-ponny och 1,60m mått) och ridbarheten.
Jag kan förklara lite hur jag tänker som på vissa delar som inte är så självklara. Storleken vid en korsning av dessa raser kommer att ligga på mellan 1,50-1,60m, vilket passar mig utmärkt som ryttare och hästmänniska då jag själv är 1,64m. Tinkern är grövre i sig och tillsammans med welshen så kommer dom att ta fram en grov häst men utan att bli alltför tung. Welshen har mycket bättre steg än tinkern och förhoppningsvis så ärver avkomman dennes gångarter. Jag vet inte om jag har alldeles för mycket fördomar men för mig känns det som att welsharna är med välridna än tinkrarna om man ser över majoriteten! Självklart finns det välridna och superfina tinkrar men det är sällan dom syns till som sagt; jag vet själv av 2st. En är D-ponny och tävlar hoppning med underbar hoppteknik och den andra är storhäst som är urläcker att se på i dressyren!

Detta är min drömhäst, håller ni med mig eller tycker ni att jag har fått några skruvar lösa? ;)

P.S. Jag ansåg att jag kunde göra reklam för dessa vackra hästar, därav lånad jag bilderna och jag anger tydligt och klart källan och fotograf. D.S.
P.S.2. Jag är inte särskilt insatt i ämnet uppfödning eller VÄLDIGT insatt i raserna i sig så tänk på det vid kommentarerna :) D.S.2.

Dröm tävlingsoutfit

Jag skulle kunna dö för denna outfit! Självklart är all utrustning röd/svart, inget brunt eller marint som vissa delar är. Just nu är det stövlarna, bootsen, hjälmen och tränset som saknas. Snart är det komplett! Synd bara att jag antagligen inte kan ha stövlarna.. :(

Film från igångsättningen

Första dagen under igångsättningen då vi fick börja galoppera filmade Lenore andra galoppen som jag och Donna tog. Själv tycker jag inte att det ser alltför tokigt ut för att vara första gången på över 1 månad! :)


Bloppis!

Jag gör ett nytt försök till bloppis med lite nya saker som jag inte behöver och vill sälja! :) Maila till [email protected] eller lämna en kommentar i inlägget om du är intresserad!
Jacka, HorseHead. Oanvänd, bara samlat damm genom åren. Inköpt på Hööks, prislapp kvar, Storlek M. 200kr eller bud.
Jacka, märke Mountain horse. Superfint skick! Storlek M. 150kr
1. Benlindor Fleece/Elastiska gröna, obruten förpackning. Finns 2st. Prislapp kvar. 100kr
2. Nosludd, grönt. 20kr
3. Bett, mässing. Storlek 13,5. Begagnat 50kr
4. Bett, storlek 13,5. Oanvänt, inköp på Hööks. 50kr
5. Reflexsak. 20kr
6. Magic gloves, storlek vuxen. Oanvänt. Röd och grön. 20kr/st
7. Pannband, oanvänt. Jacson. Storlek full. Silverkedja i mitten. 50kr.
8. Pannband, oanvänst. Pollux? Storlek full. 20kr
Globus schabrak, storlek Full. Svart med röd passpoal. Ytterst lite missfärgad där sadelgjorden ligger, annars perfekt skick! 150kr.
Dressyrschabrak märket Three Horse(?), storlek Full. Använt 4-5ggr, något missfärgad vid sadelgjorden. Inget som syns vid ridning. 200kr.
Tyglar, storlek Full. Mässingspännen. 50kr.
Benlindor elastiska, märke Globus. Ej använda. 100kr.
Grimma, storlek Full. Texten Vältränad över nosryggen. Inkl. blått ludd och 2 griskaft (ett inte med på bilden). Grimman använd vid enstaka tillfällen vid intag av häst. 150kr.
Lumberjacka med texten Örnsköldsviksortens Ryttarklubb. Grön med texten i guld. Storlek S. Perfekt vinterjacka! Använd fåtal ggr i vintras, säljes på grund av att jag aldrig använder grönt. 250kr.
Storlek L. Endast provad. Ser ut som modellen ovan men med några få skillnader. Horze logga finns på ärmen, kragen och vänster bröst. Perfekt vår och sommarjacka! Säljes på grund av att den är för stor. 250kr.

Ariat Volant collection

Har ni sett denna supersnygga stövel som kommit nu i höst?! Jag fullkomligt älskar den! Den finns att köpa hos Skara hästsport, synd att dom inte har en webshop bara... Stöveln kostar just nu 4699kr :)

Ridskolestart!

Idag kör ridskolan igång igen med lektionerna! Tror inte jag är den enda som har saknat allt! :)

Vardagsoutfit i höst

Här är en outfit jag absolut skulle kunna tänka mig i höst! :) Tänk vad snyggt det skulle vara på Donna!

Vinn en Jump with style tröja!

Jag är med och tävlar om en tröja hos Häst och Pownii, var med du också! :)

Secreteriat

Har precis sett filmen Secreteriat och jag lovar att jag grät halva tiden av filmen. Helt underbar och jag kan fortfarande inte förstå att historien är sann. Klippet nedan är från när Secreteriat vann sista loppet i Kentucky Derby på Belmont States. Helt j*vla otroligt. Andra klippet är trailer för filmen.



Ny bild i headern

Sådär! Då blev det en ridbild på mig och Donna också i headern! :)
Ser ni inte den nya bilden så klicka på F5 så ska det fungera!

Foto: Malin Nordin

Är jag för lång eller för kort?

Vad säger ni läsare? Är jag för lång/stor för Lusen? Vad anser ni?

Själv tycker jag inte att jag är för lång för Lusen. Utgår man från bilderna här nedan, där jag rider med dressyrläder, så tycker jag inte att jag ser för lång ut. Ofta när jag hoppar upp på honom så måste jag alltid korta lädren, haha! Jag kommer åt honom hur bra som helst och kommer till bra ridning på honom :)

Foto: Malin Nordin

Nästan samma fråga med Donna; anser ni att jag är för kort för Donna?

På bilderna tycker jag att mina ben ser väldigt korta ut, haha! Speciellt då jag vet att jag har dressyrläder så känner jag mig ännu kortare... Någon gång ibland kan jag känna att jag inte kommer åt henne med skänklarna som jag vill men 90% av tiden så känns det bra med min stora fux! Att hon är grov hela hon gör det inte lättare direkt. ;)

Foto: Malin Nordin

Vad har jag gett mig in på?!

I veckan diskuterade vi som rider i tävlingsgruppen vilka program vi ska rida på hemmatävlingarna 20-21 augusti. När jag sa LB:3 och LA:3 frågade dom om jag hade tittat på LB:3an. Då jag skakade på huvudet skrattade dom och förklarade vad som var med.

Här kommer svårigheten: 15m volt i galopp, avbrott till trav på spåret, snett igenom och innan man kommit ut till spåret fatta ny galopp.

Och jag som trodde att LA:3an skulle vara det kluriga programmet...

Nästan hela programmet, sista bilden på översta raden till andra bilden på nedersta är den kluriga delen. Bild lånad av stallbacken.com, vilket är den bästa sidan för att hitta alla dressyrprogram! :)

Lördag 6 augusti - dressyr Lucifer

Då det regnade idag igen blev det åter ridhuset. Tror att Lusen tyckte att det var rätt så skönt att få slippa regnet en stund till.

Dagens mål med ridpasset: Hitta stabilitet i formen och en samlad energi.

Det märktes att han var trött efter fredagens pass då han lätt tappade formen och sprang iväg eller tappade takten. Jobbade på samma sätt idag från början med volter och mjuka bågar längs långsidan. Därefter övergick jag till serpentinbågar som är min favoritövning främst på uppvärmningen. Den är bra för då kommer min tankeverksamhet igång, jag kordinerar hjälperna snabbt mellan övergångarna och hästen får värma upp i båda sidorna. Jag jobbade så i både skritt och trav vilket fungerade riktigt bra. I traven däremot gjorde jag så att jag travade 3 serpentinbågar, bröt av till skritt, ett varv på en stor volt och därefter trav + serpentinbågar igen. Varför jag valde att göra så var för att vi skulle få en bra känsla igenom hela passet och inga avbrott med dålig känsla. Då han inte orkar kändes det schysstast mot honom + att underlaget är som sagt lite tyngre nu i början innan det har börjat sätta sig.

I galoppen la jag mig på en volt, galopperade något varv, bröt av till skritt, fattade ny galopp. Arbetade så i båda varven. Hans svagaste gångarter är som sagt galoppen och då kändes det bäst att bara ta något varv i taget :)

Foto: Malin Nordin | Bild från dressyrträning i våras
Finaste killen! :)

Lördag 6 augusti - Dag 6 igångsättning Donna

Normalt ridpass

Innan ridpasset hade jag bestämt upplägget; mycket skritt, uppvärmning trav och mycket galopp.

I skritten koncentrerade jag mig riktigt mycket på min egen sits och min egen ridning. Det fungerade jättebra och Donna var mjuk och fin i munnen. Det behövdes knappt göras något vad jag än gjorde, tänk så mycket sitsen kan göra för känslan! Traven skedde under lättridning i början; stora volter och serpentiner. Här kände jag att det blev svårare att hitta "fin-ridningen" men till slut så fick jag till det vilket kändes jättebra! :) Avslutade själva travarbetet med några varv på en 8-volt under nedsittning med mycket övergångar trav-skritt.

Tanken med dagens galopparbete var först och främst att hitta en bra rytm, bra arbetsform enligt förutsättningarna och bra energi. Jag arbetade på en volt under hela arbetet. Donna var sååå fin! Riktigt fin rytm, bra form och lyssnade bra på hjälperna. De stunder när det inte fungerade var det 100% ryttarmissar så det ser jag förbi. När formen kändes bra jobbade jag övergångar skritt-galopp och det fungerade rätt bra, ryttarens fel denna gång. Så arbetade vi i båda varven och därefter 5min avtravning.

Foto: Malin Nordin, ett pass tidigare i veckan.
Igångsättning är nu slut och jag kommer att sakna min pigga och känsliga fux!

Fredag 5 augusti - Dag 5 igångsättning Donna

Normalt ridpass med 5-10min galopp

Idag hade jag ingen motivation överhuvudtaget! Hittade inte till den fina ridning som jag haft tidigare dagar utan kände mig helt borta och försökte inte ens. Så för att inte bråka och låta det gå ut över Donna blev det ett lättare pass med jogg i trav och galopp och inga krav överhuvudtaget. Tror att det lämpade sig bra med tanke på hur bra vi har jobbat hittills! :)

Vi avslutade med att galoppera genom pullmangraven och då lyste både ryttare och häst ikapp! :)

Fredag 5 augusti - dressyr Lucifer

Då Lucifer har blivit riden av en annan tjej måndag-torsdag hade jag ingen aning om vad han gjort eller liknande så jag kände mig fram.

Skritt
Då jag inte ville gå för fort fram så jobbade jag länge i skritten. Jag ville att han skulle hitta en stadig och trevlig arbetsform att jobba i och hitta samlad energi. Energin har han lätt för att hitta, det är just att använda den rätt som är svårt för honom. Här jobbade jag med volter, 8-volter, mjuka bågar längs långsidorna med fokus på formning och därefter sidvärt. Han var riktigt, riktigt känslig för hjälperna så ibland blev det lite för tydliga hjälper från min sida och då hamnade bl.a. bakdelen före i sidvärten men sedan kom jag till rätt ridning.

Trav
Han var riktigt fin i formen även här, stadig och bar upp sig själv på ett bra sätt. Jag jobbade med volter, 8-volter och längs långsidorna mjuka bågar med fokus på formning. Inte förrän i slutet när det kändes 100% bra la jag till någon enstaka skänkelvikning för att känna på honom. Det gjorde han utan problem! Lättridning höll jag hårt på under hela passet tills han var redo för mer arbete. I slutet satt jag ner i sadeln några få varv på volterna innan jag gav mig.

Galopp
Inga krav överhuvudtaget. Stadig stöd i tyglarna som samarbetade med stadiga skänklar. Volt på kortsidorna, lätt sits längs långsidorna och något högre tempo för att han skulle få sträcka ut. Väldigt lite galopp blev det men oj vad fin han var i höger varv! Höga benlyft, rundad rygg och energi och styrka som man bara kan drömma om i detta läge.

Avslutade med lättridning och lägre form. Jag är så stolt över honom!

Foto: Rebecka Borg, från förra årets igångsättning.

Outfit till mig och hästarna

Outfiterna gjorda av Viktoria :)

Omdöme: Snygg och stilren utrustning, schockemöhle är ett plus då jag älskar deras schabrak! Hjälmen är också ett plus, gillar den grymt mycket! Precis som du själv sa, det är inte den färg jag hade väntat mig :) Älskar hela outfiten i sig men tror helt ärligt inte att det passar på Lusen tyvärr. Donna skulle passa i det bättre, haha! :)


Omdöme: Älskar färgerna! Brunt och limegrönt är en underbar kombination och hela outfiten faller mig absolut i smaken! Scapa har utstickande och urläckra schabrak och luvor vilket passar mig som vill synas ;) Detta är absolut något jag skulle kunna tänka mig att införskaffa! Dock byta ut hjälmen mot hjälmen i första outfiten. Det bästa är att denna outfit passar både hästarna! :)
Måste inflika att jag älskar att du tog just DEN bilden på mig och Donna... Hahahahaha!


Vill du göra en outfit till mig och hästarna? Maila till [email protected] :)

Filmkväll!

Hinner inte skriva så mycket nu, snart kommer Borg och vi ska dra iväg och inhandla gott till kvällen. Sedan kommer fler människor och vi kommer ha supermysigt! :)
Imorgon på förmiddagen kommer inlägg om dagens ridpass på pansarfuxen och skäckångvälten!

Ha en riktigt bra kväll allihopa!

Torsdag 4 augusti - Dag 4 igångsättning Donna

Skritt 30min, trav + lite galopp

Då det mulnade på ordentligt på eftermiddagen så beslutade vi oss för att ta dagens ridpass inomhus och på det nya underlaget! Det i sig kommer bli super bara det får sätta sig, just nu är det väldigt tungt på vissa ställen och väldigt bra på andra.

Började som vanligt med att jobba mycket med skritten, det känns jättebra där nu! Jag har fått till en bra ridning och har en stadig och stabil sits. Idag när jag hade speglar som hjälp jobbade jag med mjuka bågar längs långsidorna med större krav på formning och eftergivning. Därefter övergick jag till lättare skänkelvikning på samma ridväg och det fungerade riktigt bra! Lite jobbigt på sina ställen men det löste sig till det bättre!

Traven var riktigt trevlig idag! Vissa stunder kom hon upp av sig själv i en högre form men mestadels hade hon den låga, runda formen som jag tycker är ett bra val under igångsättning av hästar. Volter, raka spår och serpentiner jobbade jag med här. Superfin var hon!

Första galoppen idag, tog det väldigt lugnt och joggade runt spåret i lätt sits med stora volter emellanåt. Längde ut sprången någon långsida också så hon fick sträcka ut ordentligt. Inga krav, bara mysridning! Försökte mig på någon enstaka volt sedan (efter en liten skrittpaus) i samlad galopp. Några språng räckte, sedan skrittade jag av.

Foto: Malin Nordin | Såhär fotogenisk är jag, Donna duckade för att slippa synas i bild...

Bildbomb Donna

Här kommer ett gäng bilder från gårdagens ridpass! Visst är hon fin min stjärna? :)
Foto: Malin Nordin

Lisa och Final

Idag har jag fotograferat Lisa och Final, då kändes det helt naturligt att fota dom men nu blir jag faktiskt tårögd. Att en sådan fantastisk saga måste ta slut känns så hemskt. Resan dom har gjort tillsammans är helt otrolig och en hel del jobb, svett och tårar bakom. Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna beskriva det med ord, det är svårt. Dom är grym, DU är grym Lisa som förvandlat "den fula ankungen till en vacker svan". Tack för att jag fick föreviga ett ögonblick av er sista tid tillsammans.

Onsdag 3 augusti - Dag 3 igångsättning Donna

Skritt 30min + 10-15min trav

I skritten fortsatte jag jobba volter men la till serpentiner och mer rakställda vägar för variation och hjärngympa (för både ryttare och häst). Mjuk, mycket energi och vändbar är bra ord att sammanfatta skritten! Traven fungerade sådär, tror att både häst och ryttare är lite loj sedan gårdagen... Början gick sådär, inget samarbete mellan oss men till slut lossnade det någorlunda. Red lätt ca 10min och varierade mycket volter och raka spår även här. La in mycket skrittpauser också för att vi skulle orka, haha. Därefter kände jag att jag ville testa nedsittning för att se var vi var någonstans. Mycket jobb, svett och energi krävdes för att få det att fungera! Ett varv i höger varv var det bästa vi fick till, resultatet är bilden nedan! :)

Imorgon fortsätter vi jobba med samma sak och lägger till lite galopp!

Foto: Malin Nordin | Jag älskar bilden! Ignorera min sits utan titta på Donna istället! :)

Schockemöhle Champion

Har ni sett de nya schabraken från Schockemöhle? Otroligt snygga med bra färgkombinationer. Jag är riktigt sugen på det vinröda, se fler bilder på Ride With Style som även säljer dom!
Bild lånad från Ride with Style.

Tisdag 2 augusti - Dag 3 igångsättning Donna

30min skritt + 5min trav

Yes! Äntligen har hon fått på sig skorna och man kan börja trava igång henne. Jag hoppar över ridningen på långa tyglar (det är ju inte så intressant att läsa ändå). Från början av skritten var hon lite ovillig men det släppte relativt fort och hon blev mjuk och följsam. Jobbade med mycket volter och något mer raka spår idag. Ställde högre krav på att hon skulle forma sig efter innerskänkeln ytterliggare och på så vis bli mjukare. Flyttade även undan för innerskänkel på volten och det fungerade bättre än igår.

I traven jobbade jag väldigt enkelt; volter och övergångar mellan varven (8-volter). Hon var såååå fin! Egen framåtbjudning med bra energi i bakkärran och sprang nästan ifrån mig några ggr. Styrkan i traven är verkligen inte bra men oj så fin hon var vissa stunder när vi fick till det!

Imorgon blir det 10min trav och då kommer Malin och fotar! :)

Bildbomb Vindels RK

Här kommer en hel hög med bilder rfån lördagens fotografering uppe i Vindeln! Supermysig anläggning med mysiga och personliga tävlingar. Hit kommer jag åka fler ggr! :)

Är det någon ryttare som vill att jag tar bort bilden så skriv en kommentar!


Måndag 1 augusti - Dag 2 igångsättning Donna

Jag körde samma upplägg som igår, 30min skritt ink. 5-10min korta tyglar. Då hon inte har fått skor på sig än så är det skritt som gäller tills vidare.

Riktigt fin framåtbjudning från början, vände enkelt för enbart skänkel och kändes väldigt positiv. Direkt när jag kortat upp tyglarna gick jag på henne framåt för att hjälpa henne med framåtbjudning och det fungerade klockrent! Några få ggr behövde jag smacka men inte var det mycket. Hon trampade på jättefint och baara ryttaren orkade sitta kvar och stödja upp så älgade hon inte iväg utan bar upp sig själv och kändes stadig genom hela kroppen. Från början jobbade jag som sagt mycket med att hitta hennes egna framåtbjudning genom att jobba mycket med volter, någon enstaka långsida för att släppa tankarna lite. Igår hittade varken jag eller Donna någon bra känsla i vänster varv men idag hittade vi den mer och mer och vissa stunder kändes det riktigt bra! Jag kunde enkelt rida med innerskänkel mot en stadig ytterhand och med glappande innertygel. Den känslan är härlig på Donna!

När det kändes bra i båda varven testade jag att flytta för skänkel; lite jobbigt tyckte hon att det var men hon försökte i alla fall! När den fina känslan infann sig i allt jag gjorde gav jag henne långa tyglar. Det märktes att de få minuter som vi jobbade hade tagit!


Foto: Malin Nordin
Nej, jag hittade ingen ovisad dressyrbild tyvärr...

Någon som har lust att fota mig och Donna i veckan? :)
Gärna flera dagar!

RSS 2.0