Bilder från igångsättningen 3, sista delen

Alla bilder är fotograferade av Josefine Gidlund.
 
 

Tillbaka tidigare än väntat

 
Det blev lite ändrade planer så imorgon åker vi tillbaka till ridskolan från betet. Känns faktiskt riktigt bra, vill verkligen komma igång med träningen nu och kunna utnyttja de fantastiska ridvägarna vi har runt ridskolan. Tycker dom är helt perfekta för konditionsträning och intervallträning, det behöver han några dagar i veckan nu för att tappa lite mage och få upp konditionen igen. Sedan längtar jag efter en ordentlig ridplan dom han känner sig mer säker på så att vi kan få lite mer kvalité i det vi gör. Och börja jobba med bommar och hinder, det har jag saknat!  

Efter en paus från gymmet är jag tillbaka starkare än någonsin

 
 
Två dagar i rad nu som jag besökt gymmet och svetten har aldrig runnit så mycket som dessa ggr! Jag tror på att man måste ta en paus/vila från träningen ibland för att kroppen ska återhämta sig och komma tillbaka starkare än förr! Nu när det varit så fint väder har jag prioriterat löpspåret istället för gymmet och jag har fått upp flåset riktigt bra, börjat hitta tekniken i löpningen (eller som vi hästmänniskor säger och som jag tänker; jag har börjat hitta takten ;) ) och även den rena glädjen. Jag älskar att ta löpskorna, plugga in hörlurarna med rockmusik i öronen och bara låta benen gå. Jag kanske inte är den snabbaste löparen i spåret men nog är jag en av de mest målmedvetna! Så imorgon tror jag att det blir en löptur utomhus, var det bär har jag inte bestämt men träningen ska jag ha! :)

Bilder från igångsättningen 2

Bilderna är fotade av Josefine Gidlund.
 
 

Bilder från igångsättningen 1

Alla bilder är fotade av Josefine Gidlund.
 
 

Såhär ser livet ut nu

Foto: Josefine Gidlund, ca 1 vecka sedan
 
Jag är nu inne på min andra vecka semester och tyvärr har man ingen motivation till att sitta vid en dator mer än nödvändigt när det har varit sånt fantastiskt väder! Jag har mest bara legat på stranden och njutit av livet, tagit vara på dessa fantastiska sommarnätter, börjat toppa träningen och ridit igång min ponny. Han är inte helt igång än men vi galopperar lite smått. Under senaste veckan då det varit så otroligt varmt har jag inte gjort mer än joggat honom på kvällarna eller morgonarna för hans egen skull. På söndag flyttar vi tillbaka till ridskolan och då finns även ridhuset tillgängligt vid de värsta värmeböljorna. Så vi joggar på och gör inte något mer seriöst än så tills det finns bättre träningsmöjligheter. 

Nu stoppar vi snacket bakom ryggen

 
Jag får höra lite nu och då att det pratas väldigt mycket om HFA bakom min rygg. Inte skitsnack utan snarare en massa funderingar om uttagningen, min nykterhet m.m. Varför inte komma direkt till mig istället och få ett svar som är 110% korrekt än att fråga andra som inte har något med det att göra och få ett svar som kanske inte alls stämmer? Då gör vi såhär; ställ era frågor om HFA i detta inlägg eller på HFA bloggen så svarar jag på exakt allt så vi får det ur vägen och inga missförstånd sker. Bra? Kung.

Travarbetet påbörjat

Foto: Josefine Gidlund, förra sommaren
 
Har nu travat Lucifer i två dagar på banan och känslan han ger är faktisk riktigt bra! Han har tappat lite av styrkan i bärigheten så jag har börjat helt om där; han ska bära sig själv i en lång och låg for (som på bilden), bibehålla takten och orka arbeta kvar där i alla övergångar (skritt - trav - skritt och varvbyte). Än så länge har jag bara något steg bett om att han ska flytta i sidled på volten i trav, just för att få han att forma sig ett snäpp till. I skritten är det fortfarande mycket styrka som fokuset ligger på; då kommer det bli enklare att plocka fram det i traven sedan också! Imorgon ska jag försöka ta mig ut i skogen och låta han trava på utan några krav på form. Ibland måste man bara skratta tillsammans fullt ös i skogen också! ;)

Fråga mina profilryttare något!

 
Ni har väl inte missat att jag och mina profilryttare har frågestund på HFA-bloggen? Fråga vad ni vill så svarar vi! Klicka här :)

Personbästa på löprundan

 
Sprang i måndags och sprang idag! I måndags var det riktigt tung, benen kändes som blyklumpar och varje steg tog emot. Men tjurskallen i mig var framme och jag slutförde rundan. Idag kändes det såå mycket enklare! Och det märktes sista 2km, tror vi tog dom på ca 7,50min! Helt sjukt vilken förbättring sen sist! Den tiden är bara att drömma om, men plötsligt händer det! AWESOME!
 

 
Ett tips till alla som ska börja löpa eller gör det redan men det går tungt; förbjud negativa tankar under löpningen. Tänk inte "det går så tungt", "fy tusan så jobbigt det är" eller liknande. När det tar emot tänker jag alltid "det ska göra ont", "kämpa nu för f*n" eller "nu fixar du det här!" och det går plötsligt lättare. Tänk alltid positivt, då blir det en positiv upplevelse också!

Stärkande arbete i skritt

 
Lucifer har nu fått skrittat på långa tyglar i 4 dagar, idag bestämde jag mig för ett styrkepass i skritt på banan. Det blev öppna, sluta, övergång sluta - förvänd öppna, ökad skritt, samlad skritt, halt, framdelsvändningar, bågar m.m. I princip allt man kan göra i skritt för att börja stärka och bygga upp honom. Han var förvånandsvärt mjuk i sidorna och trampade på bra bakifrån. När han väl slappnade av och glömde de andra hästarna satt jag bara och log i 20-30min. Åååh, fantastiska ponny!

En helt perfekt söndag

Allvarligt, hur rund kan en ponny bli efter 3 veckor?!
 
Dagen har varit helt fantastisk måste jag säga! Vaknade av mig själv vid 9, åkte till gymmet för rygg + axlar + armar, sedan frukost i strålande sol! Passade på att lägga mig ute i 3 timmar för att få lite färg så jag hoppas att det lönat sig. Vore rätt så skönt att ha en grund inför semestern (14 dagar kvaaaar!). Behöver jag säga att jag längtar?!
 
Eftermiddagen spenderades med att skritta på ponnyn, tror att det blir 1-2 dagar till med skritt på lång tygel innan jag börjar jobba honom lite lätt på banan med korta tyglar. Mycket lösgörande med svaga skolor och sidförande, blir perfekt! Då han stått i 3 veckor så lägger jag igångsättningen på lika lång tid. Första veckan enbart skritt, andra veckan läggs traven in (endast lättridning) och sista veckan börjar jag lägga in galopp och något enstaka travarbete med nedsittning. Därefter kommer vi jobba mycket med konditionen och styrkan så han är redo för augustitävlingarna! Kommer bli toppen det här!

Låt mig uppleva det igen, igen och igen

 

Då kör vi igång då!

 
Dags att skritta igång ponnyerna! Eller ja, min ska igång, Cocco ska mest röra på sig för att magen inte ska bli för stor så att hon måste rulla fram. Det roliga är att Lucifer har fått mer mage än Cocco, det skiljer runt 4 hål sedan sist jag red honom, bra där... Roligaste måste ändå ha varit att sadeln gled runt när jag skulle hoppa upp för att han har blivit så rund, hahaha! Jag får träna på kvickheten där känner jag ;) Tur att han står still och mest suckar åt att man hänger lite fint sådär på sidan. Dock var han dryg också under skritturen; ner i diket, ville inte gå fram, bajsade mitt i vägen m.m. Imorgon blir det nog bara att hålla i ett spö så vi slipper bråka halva vägen, känns inte riktigt kul att behöva bli irriterad på honom det första som händer... Men mysigt var det!

Påbörjar denna helg med en löprunda

 
Jobbet är avslutat för dagen och jag drog ut i skogen på en 5km runda. Avslutade sista 2km på 9.26 ungefär. Ska bli spännande och se om man gör några förbättringar under sommaren! Kändes sååå mycket bättre än sist, känner mig mycket bättre rent allmänt i kroppen på bara några dagar! Pigg och glad! Nu ska jag få i mig middag, göra så jag ser normal ut och sedan åker jag iväg till Skulefestivalen för att bli överlycklig. 
 

 

När du ser mig byta roll, kan du inte då hålla om mig?
Immun mot medicin, inte mot din kärlek
Men jag kan inte, jag vill inte ens förstå mig,
hur kan jag då öppna mitt allt?

 

Stiftelsen - Rotlös


Fredag med allt bra som finns

Foto: Pia Hellström, från förra sommaren
 
Hurra för fredag! Solen är framme, värmen på väg och med mina fantastiska arbetstider slutar jag strax efter lunch. Blir en löprunda i skogen med träningskompisen min, sedan är det hem som gäller och förbereda för tjejkvällen imorgon. Tänkte ordna en cheesecake med choklad och annat smarrigt! Och ikväll... ikväll, ikväll, ikväll blir jag sådär fnissigt lycklig igen. Ikväll kommer jag stå att sjunga med i alla fantastiska låtar som stiftelsen kommer att leverera. Tredje gången och jag tröttnar aldrig. Jag blir bara mer förälskad. Underbara fredag!
 

På lördag kör vi igång

Foto: Josefine Gidlund, förra årets igångsättning
 
Nu är boxen på ridskolan tvättad och redo för inflytt igen i augusti. All utrustning som behövs i sommar till ponnyerna är nu på plats och jag kan inte hålla mig längre; på lördag börjar jag skritta igång honom. Då har han fått strax över 3 veckors total vila och bara gå och mysa i hagen. Han börjar bli lite väl rund om magen så jag känner att för hans eget bästa är det dags att börja röra på honom. I slutet på augusti har vi första tävlingen för hösten så då måste vi vara i form tills dess!

Nedräkningen är påbörjad, snart är vi där igen

 Foto: Josefine Gidlund

Middagsgäst

 
Jag har det onormalt bra just nu. Träningen gick toppen idag, ökade på mer vikt på de övningar som jag nyss börjat med. Älskar när det bränner till sådär härligt skönt i benen och att dom bara skakar vid sista repetitionerna. Kroppen får vila imorgon, sedan blir det löpning på fredag i skogen igen. Blir nog samma runda, tog rejält förra gången så bara att köra på!
 
Har spenderat kvällen hos en kompis jag inte träffat på länge, så underbart avkopplande att prata om allt i livet såsom relationer, jobb, framtiden, resor m.m. Djupa diskussioner som får en att tänka till på livet. Just love it!

Målet är så tydligt, likaså motivationen

Folk tycker väl jag är knäpp men jag älskar att träna ben! Det bränner så fantastiskt härligt, och det är ännu roligare när jag märker vilka resultat det ger!
 
God morgon!
Härligt väder idag med sol! Jag hoppas att det håller i sig några dagar nu så sommarkänslorna får ligga kvar. Gårdagens gympass kändes otroligt bra! Fortsätter jobba med de ökade vikterna och känner att tekniken börjar komma in = det tar mer på musklerna. Därför känner jag att det är viktigt att man inte stressar iväg med för mycket vikter om tekniken inte sitter. Då kan det ta mer skada än nytta! Träningsvärk idag, härlig känsla!
 
Idag blir det gymmet också; ben + mage. Hittade en fantastisk sida med inspiration på övningar, däribland några övningar som jag själv jobbar mycket med. Utfall (jag kör med hantlar längs sidorna), knäböj (kör med kettlebell), sittande benspark och stående vadpress (dock utan vikter, ska börja med. har inte riktigt vågat mig på maskinen än...). Kör även "baksida lårcurl i maskin", fanns dock inte med på sidan men går alltid att googla fram! 

Pricken över i:et en fantastisk sommarkväll

 

God morgon tisdag!

Foto: Josefine Gidlund, tävling i Vännäs under våren 2014
 
God morgon!
Känner mig full av energi, full av förväntan, motivation och inspiration. Ett pirr i magen och lyckorus som sköljer över mig. Löprundan igår gick över förväntan fantastiskt bra, vi körde ett varv långa rundan utan uppehåll och avslutade sedan med den korta. Otroligt bra för kroppen med mjukt underlag och mycket upp- och nerförsbackar + rötter och stenar som gör att man måste lyfta på fötterna. Vi gör om det i slutet på veckan, underbart! Idag blir det gymmet för min del, blir att jobba axlar + armar + rygg. Får se hur kroppen mår om jag tar en tur på löpbandet efteråt.
 
Hälsade på min fantastiska ponny igår, nu börjar han bli för rund kan jag tycka så i början av nästa vecka ska igångsättningen påbörjas. Jag har inte bråttom utan kommer att skritta han 1-1,5 vecka innan traven läggs in, både för hand och från ryggen. Ska ta han på lina någon av första dagarna och se hur han rör sig något varv i traven bara för att se så han är fräsch. Dags att börja jobba för höstens tävlingar!

RSS 2.0