Våra duktiga ÖOR ekipage uppe i Umeå

Blev en hel del bilder i helgen, har inte hunnit kolla igenom knappt en tiondel men här kommer i alla fall några bilder på våra ÖOR ekipage (och en gammal ;) ).
 
 

Sommarlov är det bästa som finns

 
Vi har det rätt så najs på betet. Skrittar oss i form för stunden än om hästarna tar något skutt ibland och springer iväg. Vi sitter mest och skrattar och försöker hålla oss kvar, underbara sommar! Nu när Lusen börjar komma igång kan jag känna att det är dags för mig att börja komma igång också inför utbildningen. Så idag tog jag en trevlig promenad på 45min och förhoppningsvis fortsätter jag med det varje dag och kanske till och med börjar jogga? Haha, önsketänkande går ju ;) Mer än så gör vi inte för stunden i alla fall. Eller joo, vi myser med de nya små ponnyerna! :D

A second chance

 

Buffalo Mulle tar över ridskolebloggen!

 
Stopp i galopp alla sommarnjutare!
Tänkte bara berätta vilken fantastik nyhet pygmén kläckte igår! Jag ska få ta över ridskolebloggen på stallets hemsida nu när storbossen tar semester. Kan känna att äntligen får rätt ponny träda fram i rampljuset! Har precis skickat iväg första updaten för tryck, checka in den och mina nya polare här ute i vildmarken!
 
Gnägg och galopp, här finns inget stopp! / Buffalo Mulle

Första gången på 26 dagar

Bild från sista uteritten innan orfrivilliga vilan.
 
På första gången på 26 dagar har jag suttit på min häst! Skrittur på ca 20-30min, barbacka... Hur tänkte jag där egentligen? 4ggr höll jag och Henny på att åka av ponnyerna, bock och bus och försök till galopprace. Tror att dom triggar varandra litegrann ;) Förhoppningsvis lugnar dom ner sig inom någon dag så vi ryttare slipper oroa oss för blåmärken, hahaha!

Svar frågestund

Skulle du vilja köra in Lusen?
Svar: Absolut! Det har alltid varit en dröm att få göra, tror han skulle bli riktigt läcker som körhäst! En maffig svartvit ponny men lång böljande man och svans och en massa hovskägg som travar fram i pudersnö med en släde bakom. Kan väl inte bli häftigare?! :D Får bli till vintern då träning- och tävlingssäsongen har lagt sig ;)
 
Foto: Ida Hallebjer. Kärleken är det bästa med egen häst!
 
Bästa med att vara hästägare? Det sämsta med att vara hästägare?
Svar: Det har inte ens gått ett halvår som hästägare och jag har redan varit med om mer än vad jag velat. Det värsta är utan tvekan när hästen är skadad och man vet inte vad det är för skada. Usch, tänk om han hade haft något värre än det lilla han hade... Vill inte tänka tanken!
Det bästa? Att jag får rå om min egna lilla prins helt själv, få uppleva alla fantastiska ögonblick med honom, få pussa och krama han varje dag och känna att jag är värdefull för honom. Kärleken, den är det bästa! <3
 
Hur skulle din absoluta drömmhäst se ut? Ras, färg, temperament, storlek osv.
Svar: Självklart kommer jag att ha en skäck även efter Lusen! D-ponny-1,65m (har man korta ben så har man..), sto eller valack spelar ingen roll. Ras spelar ingen större roll, bara hästen är bra byggd och propesionelig. Bra psyke, inte någon het häst men ska ha egen motor. Ska kunna bli vild och vacker om man ber om det ;) Utstrålning, en eyecatcher, en bushäst som passar min personlighet. Vill inte vara ett ekipage som smälter in i mängden utan ska synas och fångas allas blickar. Ska ha kapacitet i både hoppning och dressyr (1.20m hopp och Msv dress), behöver inte vara där vid köp utan formar gärna hästen själv. 
Bara jag som känner igen beskrivningen på drömhästen? ;)
 
Foto: Rebecka Borg, våren 2012. Underbara vår!
 
Den mysigaste årstiden att ha häst?
Svar: Finns det en årstid det inte är mysigt att ha häst? Att galoppera fram i nyfallen pudersnö på vintern, att få börja träna utomhus på våren och se sommaren växa fram från hästryggen, att bada varje dag med hästen och galoppera barbacka på en sommaräng eller varför inte klä sig i en mysig tjocktröja och mysa ute i höstens alla vackra färger? Kan inte välja!
 
Drömoutfit till dig och lusen? :)
Svar: Färger; röd och svart! Helt klart! One of a kind! Röd kavaj med svarta detaljer, blingbling som smyckar den. Schabrak och huva som går i samma stil. Något anorlunda. Som sagt, jag gillar att sticka ut ;) Kanske ska designa något själv? Hmm... ;)
 
Foto: Rebecka Borg. Något svag ponny som inte riktigt hittat styrkan att bära sig än. Något bakom lod i ögonblicket.
 
Hur får man hästen i form?
Svar: Som jag sagt tidigare; vill man lära sig rida en häst i form så be en duktig instruktör om hjälp. Han/Hon kommer att ge dig verktygen så att får känna hur det ska kännas och därefter bygga upp ridkänslan. Det kommer att ta tid, ha tålamod. Rom bygges inte på en dag!
 
Malin:
Hur går det med killarna? - Ärligt! Ingen jävla Eric Saade!!
Svar: Gillar inte riktigt att du inte tar vårt förhållnade på allvar... ;) Skämt åsido. När ska jag ha tid att träffa någon? Kanske får göra något åt det i sommar!
 
Foto: Viktoria Westin, ett lite mindre bra resultat på galoppombyte....
 
Och hur långt tror du Lucifer kan gå? Vad är erat mål, och vad är ditt drömmål med honom? :) <3 / Lars-Åke
Svar: När jag köpte honom var jag nöjd om han kunde gå 80cm banor med självförtroende, nu går han 1m banor utan problem och med mycket luft emellan. Med tanke på hans ålder och var han är i dagsläget tror jag att vi slutar på 1m på tävling men det är jag fullständigt nöjd med! I dressyren tror jag absolut att vi kan gå längre, på tävlingen hoppas jag i alla fall få runt 65% i LA och debutera Msv. På träning har jag inga tvivel om att vi kommer att rida enkla byten, skolor i alla gångarter, galoppiruett och tramparbete (piaff och passage). Lite tveksam? Nää, vi har redan varit där och prövat trampen redan ;) Helt enkelt att ta dressyren till en helt ny nivå med samling och power! Målen är detsamma som ovan + att köra in honom och ha kul så länge vi är tillsammans! :)
 
Puss på dig rally-kalle! <3

Sådärja

Foto: Alva Öberg
 
Lite halvtung dag idag. Först jobb 05.00-13.00 och snart åker jag iväg igen för att jobba från 17.00 till jobbet är klart, lär inte vara hemma förrän 21.00-22.00 ikväll och sedan upp och jobba vid 05.00 imorgon igen. Men lite extra pengar såhär efter alla veterinärbesök känns inte helt fel måste jag säga!
 
Kommer jag hem någorlunda i tid så kommer svaren från frågestunden upp! :)
Har du någon fråga du vill fråga? Ställ den här!

Dags för igångsättning

Bild från förra igångsättning i vintras.
 
Idag är det dags för igångsättning! Planerna ser ut som följande:
  • Fri skritt 1 vecka, sedan 2-3 dagar fri skritt + 10min jobb på kort tygel
  • 10 dagar fri skritt 20min + 10-15min jobb på kort tygel skritt + 10min trav som ökas succesivt (inkl. någon vilodag)
  • Sista veckan innan utbildning läggs galopparbete in i schemat + något lättare markarbete.
På utbildningen kommer han att gå de lättare passen + få vilodagar just för att han ska få en sån bra igångsättning som möjligt och inte bli överansträngd på grund av att det går för fort fram. Känns som att jag har hittat ett bra upplägg, blir samma som sist och det fungerade toppen! :) Då hade han stått lika lång tid (ca 1 månad) + skrittats för hand på samma sätt. Då kör vi!

Årets midsommar

 
Åter tillbaka i lägenheten efter en helt fantastiskt rolig midsommar! Underbara människor, en mängd skratt och jag kan inget annat säga än att livet är på topp och jag är så otroligt lycklig! Att kunna släppa alla spärrar och bara vara 110% jag det är sån fantastiskt känsla! Ååh, ta mig tillbaka. Jag saknar allt redan!
 

Sommaren får liv igen

 
Nu tar jag en härlig 3-dagars semester och umgås med underbara människor, lever livet och firar min födelsedag. Ta det lugnt alla ni där ute, lagomt är bäst!
 

JAG ÄR ANTAGEN!!

 
 
Sommaren 2013 kommer bli så awesome!!! Lucifer och Wazoo, dags att toppa formen, vi ska iväg på träningsläger i 3 veckor!!

Såhär kan betessläpp också se ut

 
Bilderna får inte kopieras eller tas och publiceras någon annanstans utan mitt tillstånd.

Djupt inlägg

Har ni någon gång haft en samtal med en person som fått er att inse att ni är så mycket mer än det skal som ni bär runt på? Att under ett enda samtal så öppnas alla dina sinnen upp och du ser dig själv på ett helt annat sätt än förut? Att den person du utser dig för att vara är en försvarsmekanism och/eller att du bara lever på ytan av dig själv?
 
Jag hade ett sånt samtal idag. Väldigt djupt och väldigt ögonöppnande så att säga. Jag har alltid trott att jag ska vara pajasen dygnet runt, att jag ska vara den som får alla att skratta. Jag tror fortfarande på det men nu vet jag att jag gör det lite på fel sätt. Om jag tänker efter så är det inte många som kan ta mig på allvar när jag väl behöver vara seriös, utan alla väntar bara på att skämtet ska komma. Jag vet inte hur många ggr jag har hört frasen "du gör det så lätt att driva med dig" eller "du bjuder in till alla skämt själv". Ja, det gör jag. För det är det jag trott att jag måste göra för att få folk att skratta. Men egentligen ligger det något så mycket djupare bakom som jag inte behöver gå in på här men en del i det hela är att jag sätter in försvarsmekanismen. Det finns andra sätt att få folk att plocka fram skratt och leenden än att driva med sig själv. Kan det vara så att jag på något sätt helt enkelt tappar respekten för mig själv som person? Att jag tar till humorn i obekvämma situationer där jag inte vet hur jag ska bete mig? Tål att funderas på.
 
Mycket mer sas under detta samtal, men jag vet vad jag har att jobba med för att utveckla mig själv så mycket mer än vad jag är idag. Den här sommaren kommer jag att göra en förändring. Jag kommer att förändras till något så mycket bättre för min egen skull. Allt kommer inte ändras direkt, det tar tid. Men man måste börja någonstans, man måste fortsätta vandra på stigen man går men plocka bort tunnelseendet och öppna upp alla sinnen. Vad djupt detta inlägg blev. Vissa av er kommer förstå, vissa inte. Eller rättare sagt knappt någon kommer förstå. 2013 kommer definitivt bli mitt år på alla plan.
 
Hur många av er har egentligen sett mina andra sidor än narren herself? Tror jag kan räkna er på en hand.
 

Frågestund om allt eller inget

 
För att försöka göra bloggen lite mer intressant kan vi väl köra en frågestund. Framtidsplaner med Lusen? Mål för 2013? Privatliv? Ridskolan? Go for it!
 

Igångsättningsplaner

Våren 2012
 
Jag kan fortfarande inte fatta att jag får börja rida min fina ponny! Tror nog att det inte är många veckor bort innan vi är tillbaka där vi tråkigt nog fick sluta...Dock kan jag känna att han ska få bara vara häst några dagar till, han förtjänar att få gå i en stor gräshage med bästa kompisen och bara njuta av sommarlovet. Det kommer i alla fall bli en lugn igångsättning för ponnyn. Skritt1,5-2 veckor i alla fall och sedan börja jogga igång honom. Seriös träning kommer att blandas med barbackagalopper i skogen och en massa bad! Kommer bli en fantastisk sommar! :D

Best friends

 

Fotoprojektet kör igång

 
En sten lättade från hjärtat igår när beskedet kom om att hästen är frisk. Då kan jag åter igen börja fokusera på fotoprojektet som jag har i tankarna. På torsdag körs första fotograferingen, bara jag får ihop det så att alla människor som är involverade kan medverka. Det kommer bli riktigt bra, ett ämne som berör och påverkar!
 

Prinsen är frisk!!


Bilder från förra årets betessläpp
 
Min fina underbara prins, äntligen kan jag börja rida igång honom! Var ner till PH Vet igår och kollade upp den mystiska svullnaden på benet. Per kunde inte se någon hälta vid longering utan berömde ponnyn för fint rörelsemönster och gång. Inte kunde han känna någon större svullnad när han klämde och kände heller. Vi tog ett ultraljud för att få det svart på vitt om det gömde sig någon skada där inne. På ultraljudet syntes ingenting, senorna är hur fina som helst och allt ser ut precis som det ska. Det enda Per kunde se om han tittade riktigt noga var lite vätska som fanns mellan cellerna närmast huden, men inte så pass att han kunde dokumentera det som skada. Bara att rida igång och hålla koll så att svullnanden inte kommer tillbaka!

Helgens tävlingar avslutade

Annie och hennes fina Graphic innan start
 
Så har helgens tävlingar tagit slut och jag är faktiskt mot alla odds inte så trött som jag brukar vara. Måste vara för all underbart folk som jag har haft runt omkring mig hela helgen! Tack tack tack! Oj vad roligt det är att vara banchef! Nu är det bara att börja jobba inför augustitävlingarna ;)
 
Kvällen så kommer jag att dega i soffan, göra klart kanske 1 eller 2 klasser från dagens fotografering och äta choklad. Massor av choklad. 

Stalltjänst, banchef, fotograf

 
Mycket idag! Först stalltjänst 06.00-13.30, därefter banchef 13.30-ca 21.15 och nu har jag suttit med dagens skörd av bilder. Känns rätt så skönt att få det bortgjort så att man bara har söndagen kvar sedan :) Ska ladda upp dom så fort jag kan, sedan fort sängen! Samma sak imorgon igen, alla tre ;)

Mer av Josefin och Chancy

 
 
Vill du också ha en fotografering med favorithästen din? Lämna din mailadress eller telefonnummer i en kommentar så kontaktar jag dig!

Jobb och roligheter hela helgen med hemmatävlingarna

Bilder från förra årets hästival, till vänster Anna Jadelius och till höger Malin Nordin.

Ikväll kör vi igång igen med något av det roligaste jag vet; hemmatävlingarna. Banbygge ikväll kl.18.00, be there! Över 30 pers och jag bjuder tydligen på fika... Sådärja. Under helgens tävlingar står jag som banchef och fotograf för Equipe.com, längtar! Kommer bli fantastiska bilder då vi har en helt ny hinderpark + att det kommer en mängd kalasfina hästar och tävlar! Hur jag sedan planerade med att ha stalltjänsterna hela helgen är en annan femma ;) Men omger man sig av det underbaraste människorna så går det som en dans! 

Två sötnosar på bild

 
Fick äran att fotografera Josefin och hennes tävlingsponny Chancy idag :) Trots fjantig ponny som trodde hon blivit övergiven av alla kompisar så blev det riktigt bra bilder!
 
Älskar fotograferingen! Så glad att jag tog upp det igen!

Inspiration


En vädjan till alla er därute

 
Jag ber er igen; snälla... fråga inte om ponnyn. Jag vet själv inte vad det är han har för något så något bra svar kommer ni heller inte att få. Alltför många ggr om dagen vänds magen ut och in på grund av att jag tänker för mycket. Jag kan verka totalt oberörd om någon frågar, men inut känns det som en kniv rakt in i magen och oron bubblar upp snabbare än frågan är ställd. Kalla mig löjlig, töntig eller vad ni nu vill. Jag är en känslomänniska ut i fingerspetsarna och har jag inte ett 110% bra vetskap om något så blir jag såhär. Nu tror ju alla människor jag litar på till 110% och är väldigt hästkunniga att det inte är något allvarligt så jag väljer att tro på dom åtminstone litegrann. Men inte förrän jag har pratat med veterinären och personen har undersökt ponnyn ordentligt så vet jag inte hur mina tankar ska gå.
 
Så snälla, fråga inget mer. Än hur mycket kunskap ni har om ben etc. så säg inte det ni tror. Att tro är en sak, att veta en annan. Prata om annat så tankarna får skingras en stund. Vill jag berätta så gör jag det, annars är det bara att respektera och acceptera.

I väntans tider

Händer inte så mycket spännande i livet för tillfället. Just nu går vi mest runt och väntar på att dagarna ska gå så att vi kan få ett besked. Han börjar bli halvt odräglig; knuffas, puffas, försöker springa ur boxen och allt annat rackartyg han kan hitta på. Tur att han är känslig så det är enkelt att påminna honom hur man uppför sig. Här har ni några bilder som sammanfattar min vardag just nu rätt så bra. Sommaaaaaaaaaar!
 

Film från hoppträningen med Wazoo

 
 
Här kommer filmen från hoppträningen! Inte illa om jag får säga det själv med tanke på att det är första gången jag hoppar honom på 6-7 år :) Det absolut roligaste måste vara hur otroligt kort jag är på honom... Haha, snurrade läder självklart ;)

Den årliga studentfotografering

Finaste Julia och Ninor 2011
 
Började jobba tidigare än vanligt imorse, allt för att hinna fota några av årets studenter! För ovanlighetens skulle har jag 3 grabbar att fota, inga tjejer. Ska bli spännande och se hur jag löser det som, har knappt någon vana att fota killar men sån stor skillnad kan det ändå inte vara ;) Resten av eftermiddagen kvällen bjuder på mys med prinsen och sedan umgås med en del av dom som jag själv tog studenten med! Blir en fin dag idag!

Fantastisk rolig dag!

Foto: Rebecka Borg, våren 2012
 
Vilken härlig dag jag haft! Stalltjänst med fantastiskt roliga människor med massa äventyr och konstigheter, haha! Det är dom små stunderna som förgyller dagarna! Jobbade sedan som stand-in på lektionerna 17.00-21.00. Det är verkligen utvecklande att få ha så många olika elever på så många olika nivåer. Är grymt taggad inför sommarens utbildning! :D
 
Ni som ridit för mig på slutet, vad tycker ni om mitt sätt att undervisa? Har jag utvecklats något sedan jag sist hade er? Vad är bra och vad kan bli bättre! Kommentera gärna så jag kan få kritik och utvecklas ännu mer!

Jag är lite kär i fuxmannen

Fina fuxmannen i mitten!
 
Okej, jag erkänner. Jag har blivit lite kär i hästen jag under flera år varit livrädd för. Det har bara suttit psykiskt men idag försvann all tvivel, rädsla och spärrar. Satt upp kortade tyglarna och allt föll bara på plats. Mjuk och fin i munnen och sidorna, bra energi och tryck i steget och otroligt uppmärksam på mina signaler. Kunde öka och minska, höja och sänka formen, skänkelvikning, vända och vrida och allt! Vilken wow-känsla! Hoppningen gick också över förväntan! Det är en helt annan häst än ångvälten till ponny som jag har så jag erkänner; det var kanske inte det vackraste när jag inte är van vid den språngkurvan eller de galoppsprången. Det tar tid att rida in sig på en häst som hoppar så otroligt väl och spänstigt så man knappt kan hitta tillbaka till balansen. Sista 4 hindrena vi tog, med höjd på 0.9-1.0m, den känslan. Jag red precis som jag skulle, jag hängde med i sprången och hästen flög över.
 
Denna sommar kommer att ta mig så otroligt långt i ridningen med en läromästare som Wazoo!

Hoppträning ikväll med fuxmannen

 
Ikväll blir det Camillaträning och det blir Wazoo som jag hoppar ikväll! Känns spännande och det känns faktiskt riktigt bra! Film kommer :D

Hovbölden, 4 månader senare

Såhär såg hovböldens hål ut 29/1, dagen efter att den började krypa ur strax nedanför konranden.
 
Såhär såg den ut igår, 3/6.
 
Han har inga känningar av den överhuvudtaget. Hovväggarna växer lite ojämnt så därför blir hålet lite större. Det mörka sträcket är själva hålet i nuläget. Hovslagaren var tvungen att karva bort lite av väggen för att det skulle bli lättare att rengöra = minska infektionsrisken = minska att en ny hovböld bildas. Jag tvättar det enkelt med bara vatten och silvertejp på dygnet runt för att undvika att massa spån/smuts tar sig in. Den har tagit sig halvvägs nu!

Såhär är läget med ponnyn

 
I slutet på förra veckan upptäcktes en svullnad på ena frambenet, veterinär kallades ut och jag fick veterinärintyg för att kunna stryka mig från helgens tävlingar. Kan känna att just nu behöver ingen veta mer än så. Han går bandagerad och skrittas endast för hand för stunden. Vi har fått tid hos PH vet nere i Timrå i juni för att få en 100% diagnos. Jag vet att det är många som frågar hur det är av ren omtanke men jag ber er; snälla gör inte det.  Det är jobbigt nog med denna ovisshet själv. Jag har människor runt omkring mig som jag pratar med och just nu kan jag känna att fler behöver inte veta. Jag ber er att respektera detta.

Massvis av fotografering

 
God morgon! Vilken underbar dag!
Idag blir det jobb till 14.00, sedan bär det av direkt till stallet där det blir mys med prinsen och en fotografering. Shit, jag har verkligen saknat det otroligt mycket! Känns underbart att komma igång igen! Med dagens fotografering är det tredje på en vecka jag har plus första fotograferingen jag gjorde för Equipe igår på andra omgången av sommarcupen. Ni hittar alla bilder på equipe.com :) 

You make me fly like the most beautiful butterfly


RSS 2.0