Gott nytt år!

Midsommar 2012.
 
Stallet klart för dagen. Ponnyn gick med mig inte, inte tvärtom. Eller ja, han sprang in med mig. Känns både bra och dåligt att han är så pigg, haha!
 
Nyår ikväll :D Ska spenderas med bästa vännerna, hoppas på att allt totalt spårar ur. Känns som det när man kommer att vara övertrött och sockerhög. + vänner som drar fram det värsta hos en, haha!
 
Gott nytt år på er alla!

Bara vara för en stund

Efter en dag som varit fullt ös hela tiden med massa jobb och två ponnyer som har fått motion så drog jag till en kompis och åt mig tjock på hennes julfika som blivit över. Jättetråkigt. Verkligen. Såg på film och hade bara det bra :) Gör faktiskt samma sak nu; sitter hemma i soffan och ser på film och bara är. Imorgon väntar stalltjänst och fest hela natten :D

Galopp i snö och styrkepass

 
Båda hästarna har fått sin motion idag. Rolo fick sig en tur i skogen tillsammans med farbror Ninor. Full galopp i snö, hästens öron spikrak framåt och med ett vinterlandskap runt sig, kan det bli bättre?! Perfekta ponny, tuffar på som ingenting, bryr sig inte om E4an, snö som faller från träd eller annat. Den galoppen, kunde inte sluta le! Fina lilla skruttan, blir ju mer kär för varje dag som går!
 
Lusen fick sitt vanliga styrkepass i ridhuset. Jobbade mycket blandat idag; skrittjobb m. öppna - trav - skrittjobb m. framdelsvädning - trav - skrittjobb med serpentiner och volter - trav - fri skritt. Självklart blir det endast svag öppna och några få steg i vändningarna nu i början. Men ju starkare plutten blir dessto mer kan jag kräva. Träningsvärken kändes av rejält idag, inte alls lika fin som igår. 
 
Imorgon får troligen båda ponnyerna vilodag. Lusen för att han ska få vila upp sig och Rolo för att hon fick sig ett styrkepass i skogen idag. Finns tiden joggas Rolo lite lätt i ridhuset för att mjuka upp musklerna. 

Dessert flower

 
Har haft en riktigt mysig kväll med en av mina närmaste vänner :) Man måste passa på att ses ofta när hon väl är hemma då hon annars pluggar nere i södra Sverige. Båda två älskar verklighetsbaserade filmer så ikväll blev det "En blomma i Afrikas öken". Se den. Den berör på djupet. Det var inte bara en gång som ögonen tårades ikväll. Att rekommendera! 

Skrittarbete är underskattat

 
Foto: Viktoria Westin
 
Nu när jag har satt igång Rolo och håller på att sätta igång Lucifer så har jag upptäckt hur underskattat skrittarbete är. Att lägga fokus på att hästen ska ta de minsta hjälperna, att halterna ska sitta till 110%, att hästen ska ha styrkan att bära sig själv.. Att allt ska fungera helt enkelt. Hade jag inte lagt ner det jobb jag gjort i skritten hade aldrig Lusen varit så känslig för hjälperna även i traven. När han är i full gång kommer jag fortsätta lägga ner mycket tid på skritten, just för att grunden ska sitta. Checka av framdels- och bakdelsvändningar, halter, ryggning, öppna, sluta, skänkelvikning och allt annat. 
 
Innan tänkte jag knappt på det, utan det var traven och galoppen man jobbade mest med. Skritten var en andningspaus. Nu kommer det bli helt annan syn på skritten i fortsättningen!

Fantastiskt fina underbara dunderponny

Foto: Viktoria Westin
 
Tredje dagen som vi travar idag! Jobbade mycket med serpentiner och volter i skritten, mycket varvbyte för att jag inte själv ska fastna i min egen ridning utan måste förändra hela tiden. Då jag kör endast grunder nu under igångsättning tar jag tillfället i akt att träna upp min egna sits. Försöker att hålla en så korrekt lodrät sits som möjligt, blicken upp och fram och stilla händer som bara gör någon kramning då det behövs. Tror att Rolo, Bomerang, Bogard och alla andra ponnyer jag har fått rida denna höst har hjälpt mig med sitsen! Känns som att något har lossnat och sitter äntligen i ryggmärgen! :D
 
Ponnyn skötte sig exemplariskt, har får mer och mer styrka för var dag som går. Än om det bara är lite så märker jag skillnad! Lite träningsvärk tror jag att han har fått också ;) I traven jobbade jag som vanligt raka spår, volter och mycket varvbyte. Rida vid väggen, bort från väggen, 8-volter, stora volter m.m. Variationen är oändlig, det är bara fantasin som sätter gränser! Mycket fokus la jag på att han enkelt ska följa hjälperna utan att jag knappt behöver göra något, energin ska vara uppe och tempot ska vara detsamma än vad vi gör, detsamma i skritten. Det ger såna resultat! Ni vet när man sitter och fnissar för sig själv sådär barnsligt lyckligt? Så var det några stunder idag. Jag kan bara inte sluta le, skratta och vara lycklig då. Allt bara faller på plats. Stel och ovillig ponny efter lång vila? Snarare tvärtom! Det har gjort honom gott och han rör sig så mycket bättre nu än innan! 
 
Fortsätter utvecklingen såhär så kommer han utan tveckan bli en av de läckraste ponnyerna i Norrland. Nu tänker ni att jag tar i alldeles för mycket men det är magkänslan jag har. Han kommer att bli så fräck när han är på topp!

Finaste ponnyerna!

 
Ååh, finaste ponnysarna! Båda var fantastiska idag!
 
Rolo började jag med att checka av grunderna. Då vi var ca 12st i ridhuset samtidigt trodde jag att hon skulle stressa upp sig med så mycket hästarna omkring sig. Hon var stencool, brydde sig inte ett dugg om någon annan och var fullt fokuserad på mig. Redan när jag kortade tyglarna satte hon ribban högt. Allt bara fungerade; lugn och fin i skritt och trav, kunde enkelt göra halt med endast sätet, bibehåll formen i varvbyte, höll kvar samma takt och tempo 98% av tiden och var mjuk och fin i sidorna. Kan känna att jag trots allt gjort något rätt senaste veckan trots 2 vilodagar och 2 joggingdagar! Tog även galopp idag och oj... Vilken fin ponny jag får rida! Rund och fin i formen, kunde enkelt bibehålla galoppen, mjuk och fin i båda varven och energi bakifrån. Väljer dock att fortsätta stå upp i lätt sits för att hon själv ska få hitta balans och rytm och jag bara sitter där och stöttar henne.
Efter en skrittpaus testade jag att jobba henne i nedsittning i traven. Lite enkelt med grunder och varvbyte. Fungerade hur bra som helst! Ingen stress, inga tecken på att hon inte orkar utan hon fann sig till rätta och jag kom till bra ridning. Tog bara ca 5min, tycker inte att man behöver stressa fram det utan ta det i bitar. Man vill ju att hon ska tycka det är roligt och lätt också! :D
 
Lusen däremot var raka motsatsen...Longerade honom för mupparna så dom fick se hur han rörde sig. Kan känna att det är en fördel att man är på marken med det syftet, Lusen tyckte att det var roligare att vara i luften. Skitnöjd var han, även mupparna som tyckte det skulle bli skitkul att se mig rida. Ha.. Ha.. Ha... Upp i sadeln, ponnyn laddar. Jobbar lite skritt först, sedan tog vi trav. 1, 2, 3... TJOHO! Där kom det. Hahahha, sötnosen! Efter den lilla explosionen så lugnade han ner sig och riktade energin på arbetet istället för bus. 
 
Ni anar inte hur skönt det känns att vara igång igen!!!
Uppläggning av igångsättningen; Framskrittning 10min, skrittjobb 15min, travjobb 10min, avskrittning 10min. Lägger in skritt i traven också när jag känner att han behöver andas lite. Ju mer han orkar dessto mer kommer jag öka på traven också. :) Snaaaaart..!

Annandag jul

God morgon! <3
 
Idag är det fullt upp. Ska hinna rida två ponnyer, ha 3 lektioner på eftermiddagen och ta hand om kvällsfodringen. Rolo ska joggas lite lätt, kolla av grundridningen då hon stått i två dagar nu. Lite lätt arbete med andra ord. Lusen ska fortsätta jobbas i skritt för att stärka upp bakdelen och sedan ska vi faktiskt börja trava idag! :D Siktar på 10min trav i båda varven; fyrkantspår och stora volter. Ska bli spännande att se hur pigg lilleman är ;)
 
Ha en bra dag så hörs vi ikväll när jag däckar i soffan!

Frågestund med Lusen

Hahahaha, när man minst anar det kör busponnyn igång med att köra ner huvudet i djupsnön, sprattla lite med frambenen och vips så har han trasslat in sig. "Behind the scene" från julfotograferingen! Foto: Henny Hellström
 
Då kör vi igång! Dags att släppa fram Lusen att svara på era frågor, varsegoda! :D
Vem är egentligen coolast i ridskolehagen? Har han en hemlig förälskelse? Och vad tycker han egentligen om pygmén?

Älskling, du förtrollar mig mer och mer för varje sekund jag är i din närhet


5 tankar om julen


Julen 2011. Foto: Malin Nordin
  • Jag är lite ledsen att jag inte hade en häst som är igång på julafton. Att rida ut barbacka ut i snön på morgonen är bland den underbaraste julkänslan som finns. Hästens värme, snö som sakta singlar ner från himlen, tomtekläder på både häst och ryttare och i mitt fall en tur ner i dike. Finns inget bättre!

  • Julfilmerna på TV är underskattade. Vem älskar inte att se Ensam hemma, tomten är far till alla barnen, grinchen, m.fl. under juldagarna med familj och vänner? Love it!

  • Vad händer med svensk jultradition?! Ta bort scener ur Kalle Ankas julafton, flytta Svensson Svensson till en helt annan kanal.... DET ÄR INTE RÄTT! Det har alltid sänts vissa tider och SKA ALLTID sändas dom tiderna! Det är lika vidrigt som att vi endast ska sända tjuren ferdinand på kanal 5 kl. 22.00 på kvällen. Skäms sveriges television. Skäms.
Julen 2012. Foto: Jag
  • Att kliva in i stallet på morgonen och mötas av julmusik, glada ansikten och underbart goa hästar gör mig lycklig enda in i själen. Alla fina människor som jag träffat dessa 2 morgonar, tack för att ni förgyllde mina dagar ett snäpp till! 
  • Under hela min uppväxt har julen betytt att man samlas familj och släkt, äter god julmiddag, delar ut julklappar, umgås, spelar spel och bara har det mysigt. Julfilmer, kalle anka, svensson svensson, skratt och massa prat om året som gått. Jag tycker att julens mening och känsla har försvunnit. Mataffärer har öppet på julafton, julrean börjar på juldagen, fest och alkohol med vänner är det de flesta ser fram emot. Var är världen på väg? Kommer julen ens vara en röd helg om några år? Ta tillbaka gamla känslan där det viktiga är att umgås och bry sig om varandra utan sprit!

Julhälsning från Buffalo Mulle

God jul alla där ute!
 
Har haft en riktigt chill julafton! Har blivit ompysslad som en prins på morgonen, fick motionera och jobba på styrkan i bakdelen (har hört att stona gillar valacker med muskler där bak så man måste ju börja ordna till det efter semestern och speciellt efter julen!). Efteråt tyckte tydligen pygmén att det var dags för årliga julfotograferingen. Förra året var det stora fuxmärren som jag skull trängas med men eftersom hon har åkt iväg på rehabresa så fick jag trängas med den nya lilla primadonnan. Försökte skrämma iväg henne så att jag själv skulle få stå i rampljuset men det fungerade inte. Pygmén var tjurig... Kan väl säga att jag var snyggast i alla fall. 
 
Sedan till det bästa; jag fick äntligen den efterlängtade julklappen!! Massa god frukt och annat gott som jag fick mumsa på. Det måste vara det absolut bästa med julen, allt underbart godis. Nu ska jag fortsätta chilla med de andra i VIP-stallet, skicka iväg slaven Hugo med julhälsningar till mina polare i andra stallet och fortsätta äta middag.
 
Ha en fortsatt trevlig jul! /Buffalo, den snygge, Mulle

Wonderful christmas

Foto mig och hästarna: Henny Hellström | Foto hästarna: Jag

God jul!

Foto: Henny Hellström

Julfotografering imorgon

 
Foto: Malin Nordin
 
Förra året tog jag mysiga julbilder med Donna och Lusen. Det har lixom blivit en tradition att ta julbilder med de mest betydelsefulla hästarna just då. Så imorgon blir det mysiga julbilder med finaste Lusen och Rolo! :D Måste ju önska alla en god jul på en hästmänniskas vis ;)

Massvis av spänningar som släppte

 
Vet ni? Idag var bland de mysigaste dagarna på stallet. Det enda som hörs är hästarnas frustande, knaprande på hö och några fotsteg då och då i stallgången. Radion är avstängd och det är så tyst och lugnt. Så... fridfullt är ordet jag letar efter! Från 14.00 då jag kom till då jag for 17.30. Som max var vi 2st i ridhuset samtidigt, hur skönt som helst! Rolo var lite spänd i början och förstod inte alls varför man longerar istället för rider, sötnöten. Spände upp sig och blev säkerligen 1dm högre direkt och tyckte att allt var läskigt. Men när jag började trava, oj vilka spänningar som släppte! Hon joggade runt och frustade nöjt i flera minuter och hennes muskler blev bara mer och mer avslappnade. Känslan som uppkom var riktigt häftig! Fint vilande på steget, kunde enkelt ställa om och byta varv utan att tappa takt och rytm och var hur mjuk och fin som helst i sidorna. Höll mig till endast trav och skritt idag, imorgon får hon vila och på tisdag kör vi igen. Fina Rolo, så lärorikt att rida en ungponny!

Dan före doppardan

Goder dagen-före-doppardagen på er!
 
Idag ska ni få höra har det hänt något riktigt roligt! Pygmén tyckte att hon har fått dålig syn (eller någon annan anledning) så jag fick bli ompysslad i hovslagarspiltan. Tror att hon har börjat ta min status på allvar nu. Ja, alltså att jag är en prins. Manen borstad, hela jag ryktad och svansen ansad. Ja, alltså. Det här med svansen. Tycker att jag har coolaste svansen i stallet, lite läckra slingor i och tjock och fluffig. Kan känna att jag är lite rädd om den. Men vet ni vad pygmén gör?! Hon tar fram saxen! Jaja... den släpade i marken men hallå?! STORLEKEN HAR BETYDELSE! Fast alla försöker intala mig att det är tvärtom men det tror jag inte ett skvatt på.
 
Åter till det roliga. Idag åkte sadel och remmar på och ut i ridhuset vi styrde! Energin bara spratt runt i kroppen och trots mina försök till att knuffa på för att pygmén skulle gå fortare tyckte hon att jag skulle gå i hennes takt. Men hallå?! Det tar ju sååå mycket längre tid! Väl där inne tyckte jag att jag kunde få springa utan henne, hon tog sig ju aldrig upp i sadeln. Så jag sprang runt och försöka snabba på det hela men med dom där korta taxbenen så kommer man inte långt. Så jag bestämde mig för att stå still under någon sekund. Pygmén trodde att hon kunde lura mig genom att hoppa upp från fel sida men oj så fel hon hade! När foten var i stigbygeln och hon var på väg upp sprang jag glatt iväg och hon ramlade ihop. HAHAHAHAHAHA! Roligaste stunden på dagen!
 
Sedan var jag ju tvungen att skärpa mig lite. Man vet aldrig vad hon kan hitta på när hon väl sitter där uppe. Äntligen är vi igång igen! Styrkeövningar i skritt hela passet, jobbigt när man varit på semester så länge! Och vilka krav sedan! Att jag ska bära upp mig själv OCH henne när hon själv bara sitter där som en hösäck på snålskjuts? Jag förstår då ingenting, människans logik är inte direkt... Genomtänkt.
 
Imorgon är det julafton. Jag förväntar mig paket upp över öronen. Pygmén kan gärna fylla hela boxen full med morötter, äpplen och annat gott. Ska skicka iväg min slav Hugo att springa iväg med min önskelista till pygmén så att hon inte kommer med något helt onödigt. Som en grimma eller nått. Det går ju inte att äta.
 
/ Buffalo, den vilde, Mulle

Borg och Akillez

Fotade som sagt Rebecka och Akillez igår. Har knappt hunnit kika på bilderna men här kommer några i alla fall! :)

Jul, jul, var är du julefrid?

 
Ååh, underbara sovmorgon! Klev inte upp förrän strax efter 10 då jag var tvungen för att hinna. Åkte ut till ridskolan vid 11, fotade Borg och Akillez. Av vad jag såg i kameran så är jag riktigt förväntansfull över att se resultatet i datorn! Bilder kommer kanske upp här ikväll.
 
Resten av dagen har spenderats på stan med bästa Emma för julklappsbyte och shopping. I februari drar vi ner till Sundsvall för att spåra loss totalt till Stiftelsen! Utan tvekan det bästa svenska band som går att lyssna på just nu. Deras album går i princip på repeat varje dag hos mig. Ååh, längtar! 
 
Kvällen spenderas med ännu en bästa vän, middag hos föräldrarna och sedan tänker jag nog åka hem och dega i soffan lite och ladda upp inför ett tufft arbetspass imorgon. Ska även hinna med att rida två ponnyer också. Heja!

Grundridning är viktigt

Foto: Henny Hellström
 
Red finaste Rolo både igår och idag. Jobbar på samma sätt varje pass; se till så att start och stopp fungerar, att hon följer tygeltagen och har en trevlig framåtbjudning. När det fungerar lägger jag in stora volter och byter varv ofta blandat med ridning på raka spår.I galopp står jag i lätt sits och låter henne rulla på runt fyrkanten och stora volter. I traven har hon börjat slappna av mer och mer och följer enkelt mina hjälper. Trevlig arbetsform där hon kommer till sin rätt och orkar ligga kvar i. I galoppen är det lite jobbigare; där faller hon lätt inåt och tar inte riktigt de vändande hjälperna som man önskar. Men det blir bättre för varje dag som går så inom några få dagar är hon sitt fina och trevliga jag igen! :)

Ridbyxor

Har lyckats förbrukat alla mina ridbyxor så måste köpa nya. Vilka tycker ni är dom bästa byxorna? :-)

Terminsavslutning betyder gymkhana!

 
Hade förberett mig på hårt dressyrpass med Bomerang men det hela slutade med "fullt ös medvetslös" gymkhana med Bogard. Under uppvärmningen hade jag noll fokus, när jag ställer in mig på tävling så är det tävling! Tempoväxlingar, vändningar, start och stopp var det jag checkade av. Sedan körde det igång...
 
Tillåt mig att säga förlåt till alla människor som såg detta! Hade det varit stilbedömning hade jag blivit utesluten innan det ens börjat. Hjärnan stänger av det sunda förnuftet och vinnarskallen kommer fram. Fullt ös framåt, alldeles för stora rörelser på hästryggen som är helt onödiga och totalt störda vändningar. Stackars ponny, kan inte varit lätt att haft mig på ryggen... Dock så sprang han med öronen framåt och tyckte det var rätt så roligt ändå när jag väl bara åkte med ;)
 
Kan känna rent spontant att jag ALDRIG kommer att få rida gymkhana på någon av ridskolans ponnyer eller hästar igen. Inte så länge Camilla och Helen är kvar ;) Hahahahaha! Underhållning bjöd jag på i alla fall ;)

Grundridning för igångsättning

 
Rolo är ju som sagt på igångsättning efter en veckas "ung-hästvila" plus lättare hälta några dagar. Red henne i måndags och då kändes hon inte alls som sig själv. Antingen på eller av, bita sig fast eller släppa helt. Fanns inget mellanläge och då gick det inte att komma till någon bra känsla heller.
 
Idag däremot kändes det bättre! Tog god tid på mig att arbeta henne i skritten. Målet för alla gångarter var att hitta ett lagomt tempo och ett lagomt stöd i handen. Jag skulle sitta så stilla som möjligt och bara stötta upp henne till att hitta sin egna styrka och bärighet för dagen. Lite stressad kändes hon i skritten men till slut lugnade hon ner sig. I traven var det stor skillnad! Mer avslappnad, vänta på mina signaler och började efter 5min att frusta och slappna av. Stadig form? Inte första stunden men gjorde inte stor grej av det utan fortsatte bara som planerat. Lätt sits i galoppen och lät henne rulla på på fyrkanten och större volter. Till slut slappnade hon även av där och började hitta en trevlig arbetsform. Efter galoppen kom även den stadiga och fina formen i traven, det lätta stödet i handen, mjuka sidor, fin framåtbjudning och allt annat som man kan önska! Inte korrekt, men precis det jag ville ha för dagen.
 
Finfina Rolo. Så lyckligt lottad att jag får följa denna fina ponnys utveckling och även vara med och plocka fram hennes kvalitéer!

Chill semester

Hoppla hej och hå!
 
Mulle is back! Som ni har längtat, jag förstår det. Pygmén är inte ens i närheten av min kompetens och skrivförmåga. Tycker mest att hon snackar massa hästskit, inte så mycket om grymma buffalo mulle. Livet är rätt chill för stunden. Har äntligen fått flyttat in till VIP-stallet, tycker att det var på tiden. Pygmén brukar säga att jag är en prins och då kan jag tycka att jag ska behandlas som en också! Har stort härligt utrymme och kan röra mig fritt, det vill säga springa runt pygmén lite nu och då och knuffa omkull henne när hon är irriterande. Har två nya grannar, ett rödhårig typ som jag inte tycker är särskilt rolig. Tydligen så har hon ondskefulla kontakter med the big boss.... Första tanken var att oroa sig men vem flyttar sig inte för stäppens grymmaste vildhäst?! Nej, tror att jag håller mig borta ändå... Ston är inte så intressanta trots allt... På andra sidan däremot har jag en roligare kompis. En större grabb som jag brukar snacka med rätt mycket. Han har inte upplevt mycket i livet han, inte som en gammal mustang som jag! Han förstår inte riktigt det här med stäppen, det roliga med pygméer och sånt. Tydligen ska han bli dressyrstjärna, det är vad han säger i alla fall. Och hans människa. Jag håller tummarna för dom! Tänk vad coolt om jag om något år känner en kändis? COOLT!
 
Nuläget är att jag har semester, det är i alla fall som jag ser det. Pygmén måste ändå envisas med att gå runt med mig i det tråkiga ridhuset. JAG VILL UT TILL VILDMARKEN! Hoppa, studsa, snurra... LEVA LIVET! Nejdå, jag håller mig mellan fyra väggar. Men vänta bara... En dag bryter jag mig ut och då tar jag min plats som stäppens kung! Tills vidare fortsätter jag reta gallfeber på människorna, snackar strunt med grabbarna, ignorerar stona och har en grym semester.
 
Hörs och vidare! / Buffalo Mulle.

Stalltjänst och luciashow

 
Stalltjänst hela dagen lång med roligaste mupparna! Trots fastkörning med fyrhjuling + släp, 30-50cm djupsnö överallt och andra konstigheter har vi överlevt dagen med mycket skratt. Dags att ladda för andra luciashowen, vi kör igång på ca 20min! TAGGA!

Ny bekantskap; Bogard

 
En av de sötaste ponnyerna på ridskolan fick jag äran att rida i fredags. Bogard, liten söt C-ponny av den nättare och piggare typen. Som jag upplevt honom på lektion. Satt upp och fick smacka för att få honom att skritta på framåt på långa tyglar. Inte alls vad jag hade förväntat mig. Fick vara rätt så tydlig med honom från början för att få honom att förstå det jag ville. När det klickade förstod han allt och gick på som en klocka. Något stel i vänster sida men efter lite arbete släppte han efter, och oj vilken fin ponny jag satt på! Vilade på stegen, stadig form, fin energi, power och kraft visade han upp när jag bad om det. Jättefin i skänkelvikningarna också, flyttade enkelt åt sidan åt båda hållen och blev mer och mer positiv till arbete. 
 
För att sammanfatta det hela är denna ponny otroligt fin, positiv och lätt att arbeta med. Trots sin unga ålder så orkar han bära upp sig bara man ger honom de rätta verktygen och stöttar honom till 110%. Jag tror på denna ponny, han kommer bli grymt fin med rätt coaching och träning. Jag säger det igen; rid honom om ni får chansen!

Sidvärts och skolorna med Bomerang

 
Som sagt, red Bomerang i torsdag för Camilla. Ååh, underbara ponny! Vilken power, kraft, steg och energi han kan få till bara man hittar knapparna! Inte för att det varar särskilt långa stunder men känslan som kommer fram. Wow. Vi jobbade med grundridning, sidvärts, öppna och sluta. Snäva bågar för att få med bogarna i svängarna och bibehålla energin. Bågarna alltså... Fy tusan vad jag fick rida! Det är nog att bibehålla tempot på honom normalt men nu jämarns fick jag rida som aldrig för och det gav resultat. Mycket mer energi in i skänkelvikning A till E, därifrån in i en öppna. Allt flyter på så mycket bättre bara man har framåtbjudning i hästen! Då kan man bara sitta och styra och visa vägen! :D Den känslan är oslagbara; när allt bara klickar!
 
Grundridningen gav en härlig känsla! Speciellt galoppen! Rund och stor galopp som kom bakifrån - upp - fram. Vanligtvis får jag känslan av bakifrån - fram men jag fick till den ännu mer denna gång! Ååh, underbara känsla! Denna ponny är grym!!
 
Jag tjatar mycket om hur fina ponnyer och hästar vi har på ridskolan men vad ska man göra när det är sanningen? Jag blir totalt kär i varenda en som jag sätter mig upp på; Durum, Rambo och nu Bomerang. Rid ponnyerna om ni får chansen, coolare ponnyer får man leta efter!

Helt vanlig dag

Lusen och Hubert :)
 
Tuff dag utan paus! Dressyrpass på dressyrprinsen Bomerang (inlägg kommer senare), myspys med buslus och annat smått och gott. Imorgon blir det jobb, promenad med Lusen, Ida och Hubert, ridning av busponny, coaching av tävlingsgruppen och därefter genrep inför helgens luciashow. Helt vanlig dag i mitt liv ;)

Motion av två ponnyer

Handlade till lilleplutt idag, vet ju själv hur det är när man inte mår bra. Gott gott är det bästa botemedlet!
 
Lilleman har fått dagens motion i form av nh för att lite hjärngympa på köpet. Avslutade med ett varv runt ridhuset, mycket roligare att vara ute i snön än inne i tråkiga ridhuset ;-) Tror att vi fortsätter med det upplägget hela perioden ut!
 
Rolo har börjat skrittas igång efter sin vilovecka och kortvariga hälta. Känns bra att hon är på g igen! :-)

Promenader två veckor framåt

 
Hjärtat ska skrittas för hand två veckor framåt. Försöker att se det positiva i situationen, vi kommer bara lära känna varandra ännu bättre från marken som kommer att gynna oss när ridning står på schemat igen! Gräver inte ner mig utan tänker positivt, det tar bara lite längre tid att bli frisk än vad det var tänkt. Så en massa mys, gos och vintriga promenader står på schemat :)

Hur håller ni fötterna varma?

Foto: Malin Nordin
 
Alla er där ute som rider ut på vintern, hur håller ni fötterna varma? Vad har ni för knep? :)

Det finaste i världen

Foto: Victoria Westin

Köpa häst eller inte?

Precis som så många andra har jag under hela min uppväxt drömt om en egen häst. När föräldrarna frågade vad man önskade sig i födelsedagspresent eller julklapp var svaret detsamma; egen häst. Varje ledig minut tillbringades i stallet, trots att fler kompisar slutade i 14-15års åldern så fortsatte jag med hästarna och behöll drömmen. Mina föräldrarna var stenhårda och totalvägrade. Vet ni vad? Det är jag så otroligt glad för idag!
 
Nu i efterhand när jag tänker efter så hade jag aldrig haft så bra betyg när jag gick ut om jag hade haft egen häst. Under hela min skolgång la jag ner oerhört mycket energi på att få bra betyg, MVG var det enda som gällde. 1p ifrån var rena rama mardrömmen. Hade jag haft häst under den tiden också hade jag utan tvekan gått in i väggen, tappat kompisar och blivit ett nervvrak. Då ingen av mina föräldrar är intresserade av hästar hade jag varit tvungen att göra allt själv. Det hade jag varken tid eller kunskap till att göra. Det spelar ingen roll hur duktig man är bland ridskolehästarna, det är så otroligt mycket mer jobb med egen häst. Bara att ta hand om en privathäst en helg tyckte jag var jobbigt ibland men det var så otroligt nyttigt. Det gav mig en försmak av egen häst-livet och det fick drömmarna att bromsas upp. Än hur mycket jag tyckte om en häst kunde jag inte se mig själv som ägare längre. Skolan och vännerna var en del av mitt liv också.
 
 
Nu har jag själv tagit steget att bli hästägare. Jag har bara en liten aning om vad som väntar mig. En hel del jobb, utgifter och en massa dagar som går åt till stalltjänst, träning och tävling. Även en massa mys, kärlek och glädje som jag inte ens kan föreställa mig. Nu har jag råd att betala allt själv, jag har tid att ta hand om hästen varje dag och jag känner att jag har tillräckligt med sunt förnuft för att klara av det. Jag har hur mycket duktiga människor som helst runt omkring mig som jag kan be om hjälp när jag vill. En tränare på samma anläggning som hästen kommer att stå som alltid finns bara ett samtal eller några steg bort om det är något. Nu känner jag mig redo, det var jag inte när jag gick i skolan.
 
Jag säger inte att alla som går i skola inte ska skaffa häst. Jag säger tänk till en extra gång. Har du föräldrar som är hästintresserade? Som besitter den kunskap som krävs? Har dom råd? Har du duktiga människor omkring dig? Är du själv så pass duktig att du kan ta steget? Grattis! Jättekul för dig! Hoppas att ditt hästägarliv blir fyllt av glädje och många fantastiska minnen! Men är du ung, föräldrar som inte är intresserade, kanske inte har råd, har fler barn eller att du kanske inte har den kunskap som krävs? Det är helt okej att vänta ett eller några år. Din tid kommer också. Håller du fast i din älskade dröm så kommer den till slut att uppfyllas. Se bara på mig, 11års ridande senare så står jag här snart med egen häst fast jag aldrig trodde att den dagen skulle komma så snart!

Gabilan Pyramid

Var dom sagt på finbesök igår! Hälsade på Ramona och hennes nya häst Gabbe.  Har bara sett honom på bild så tyckte att det var dags att få se han på riktigt, självklart skulle kameran med! Riktigt läcker häst och han kommer bli ännu snyggare med mer muskler och utbildning. Tvekar inte en sekund på att Ramona kommer göra ett grymt jobb med honom! Även sötnosen Santos fastnade på bild :)

 
 
 
 

Svar på frågestunden

Varför slänger han av dig så sällan? För lite tårta ju!
Svar: Hahahaha, vänta du bara! Har en känsla av att det inte dröjer alltför länge till nästa gång...
 
Hur fick du för dig att du skulle köpa Lusen? :)
Svar: Har faktiskt haft tanken i flera år men det blev aldrig att jag tänkte steget längre förrän i somras. Av olika anledningar blev det inte av förrän nu men bättre sent än aldrig! Han är det bästa jag har och bara tanken på att välja någon annan häst före honom går bara inte. Så när jag bestämde mig för att bli hästägare var valet enkelt :)
 
Foto: Rebecka Borg
 
Jag hoppas att allt kommer gå bra! Har Lucifer blivit din nu? Läste på fb att han varit sjuk, vad hade hänt?
Svar: Han har varit väldigt öm i bakhovarna och blev inte bättre förrän för en vecka sedan. Så nu rider jag igång honom och när vi ser att han håller och hältan inte kommer tillbaka tar jag honom :)
 
Hur kom du fram till att du skulle köpa han? Jag gissar på att det har varit i ditt huvud ett tag då det inte är ett beslut man gör i sömnen precis :) 
Vart kommer du ha han ståendes?
Svar: Läs svaret till första frågan ovan. Han kommer att stå kvar på ÖOR fast flytta in till VIP-stallet ;) (läs privatstallet). Så ni slipper oss inte, haha!
 
Hur mycket kostar/de han ?:)
Svar: Kan känna att det endast rör mig och ridskolan :)
 
Foto: Rebecka Borg
 
Kommer han stå kvar på ridskolan? 
Hur länge sedan var det du föll för honom? haha jag förstår att det va nästan en evighet sen...öh 
Kmr ni tävla mkt till sommaren? 
och mest i dressyr eller hoppning? 
Sååå underbart att han får hamna hos dig, det behöver han! :D
 
Svar: Han kommer flytta in i privatstallet! Han kom till ridskolan våren 2003 och sedan dess har jag varit fast. En klasskompis, som då också red, sa att det kommit en skäck till ridskolan. Så fort jag gick in i stallet och såg honom var det kärlek vid första ögonkastet. Så det är lite mer än 9,5år vi har hållit ihop nu. Jag var 13 och han var 6 :)
Vi kommer att tävla så mycket så att vi båda tycker det är roligt och så att jag har råd ;) Det är tyvärr inte gratis att tävla med tanke på anmälningsavgift, uppstallninng, bensin m.m. Det blir främst dressyr vi kommer att tävla, men om han tycker det är lajbans att hoppa och har självförtroendet och kondisen för det så ska vi nog kunna starta någon hopptävling också!
Tack, vad roligt att du tycker så! :D
 
 

Julmys i soffan

Foto: Rebecka Borg
 
Sitter och myser i soffan med julfika, mjölk och mysteriet på greveholm. Har gjort bort allt som måste göras och kan bara sitta och mysa. Helgen har varit mysig trots fullt ös medvetslös, samma sak nästa helg med stalltjänst och luciashow. Bara att ladda om! :D
 
Glöm inte frågestunden! Den besvaras imorgon så passa på att ställa frågan som just du vill ha svar på ang. Lusen! :)

Efterlängtat besök

Trots jobb, Gunillaträning, Lusbus och HFA så har jag även hunnit med ett efterlängtat besök som har varit på tal fler månader! Självklart hängde kameran med, ni får en liten tjuvtitt på skönheten :D

Bockserier x2

Helen kom på den biljanta idén att vi skulle skritta ut tillsammans idag. Låt mig tillägga att han stått 2,5 vecka och blivit skrittad i 5 dagar. Han sköter sig hur bra som helst och lunkar snällt på som han aldrig gjort annat. Helen tycker att vi ska trava en liten bit, två travsteg och BAM! Första bockserien. Vi testar igen och denna gång håller jag upp huvudet på honom. Ponnyfjant springer på sidan, slänger med huvudet, lägger in hans trav-tölt han får till ibland och har öronen spetsade framåt. Lättar lite på tygeln för att han ska få en renare trav och BAM! Andra bockserien och den är större än innan. Som Helen sa; "han gör inte bara en knyck med manken, utan tar i med hela ryggen". Ha ha ha... Skitkul... Där är det faktiskt Helen som drar i handbromsen och tycker vi skrittar resten av ridturen...
 
Kan känna att fler bockserier kommer imorgon då vi ska börja trava på allvar...

Helgens dressyrträning

 
Efter att ha fått testa Bomerang i torsdags var jag otroligt taggad inför helgens Gunillaträningar! Igår jobbade vi mycket med grunderna; hitta rätt arbetstempo, skänkelvikningar, svag sluta, övergångar och lite förvänd galopp. Utan problem gjorde han det jag bad om och utan att tjura eller protestera. Lite jobbigt var det vissa ggr men han kämpade på och sprang med öronen framåt. Avslutade med att göra travökningar och oj vilket schwung han fick! Kunde knappt hålla mig kvar i sadeln och bakkärran jobbade på som aldrig förr. Tror att han tyckte att det var riktigt roligt att få vara den dressyrponny som han faktiskt är! :D
 
Idag jobbade vi lite mer avancerade saker eftersom Gunilla tyckte att gårdagen kändes för lätt. Det blev mycket jobb med skolorna på olika sätt, öppna och sluta och övergångar därimellan. Därefter jobbade vi med fler delar ur Msv:C, såsom förvänd galopp och enkla byten. Varken jag eller Bomerang orkar hålla oss kvar galopp - skritt utan att tappa formen så det är väl det som inte kändes helt 100 idag. Men förvända galoppen var han såå fin i!
 
Sammanfattningsvis är jag otroligt nöjd med helgens träning! Nästa gång blir det förhoppningsvis min egen häst jag sitter på om inget annat händer! DAGS ATT TAGGA FÖR 2013!
 
Får ni chansen att rida Bomerang, ta den. Jag har underskattat den ponnyn så otroligt mycket, han är lätt top-2 bland de coolaste dressyrponnyer vi har på ridskolan! En läromästare av högsta grad och högt utbildad. Han lär ut så otroligt mycket bara man är ödmjuk och läser av honom. Finfina ponny! :D

Fullt upp hela dagen

God morgon!
Fullt upp hela dagen lång! Har lektioner mellan 10.00-13.00, sedan ska lille bus skrittas som vanligt. Därefter så hoppas jag kunna sova någon timme innan HFA drar igång med julkvällen. Vi ska pynta till ridskolehästarna, äta pizza, se på julkalendrar, ha julquizz och en massa kul. Mitt i alltihop ska jag hinna träna för Gunilla också med Bomerang. Känns som att det kan bli en lång men rolig dag!

Genrepet igång

Genrepet är på ingång och vi lyssnar på Sean banans dunderhit "Ett gott nytt jul" för att ladda upp här i DJ-båset. Snart kör vi igång och julstämningen är på plats. Snart i alla fall.

Lite fränt sprattel med frambenet

Snart dags för genrep inför Luciashowen, jag har ansvar för musiken i år. Känns som att det kan vara min grej att sitta och mixtra, fixa och ha mig ;) Plus att man får sitta uppe i värmen, haha! Man är ju inte dum när man väljer vad man ska hjälpa till med!
 
Lusen hälsar att han håller på att krypa ur skinnet och tycker att jag är tråkigast i världen. Trots att han går fram och tillbaka i spiltan, kastar med huvudet och slänger lite fränt med frambenet så verkar jag väldigt trögtänkt. Till hans besvikelse blir det bara skritt fram till måndag, sedan kan vi förhoppningsvis börja lägga in lite trav också! Camilla kör på långsam igångsättning då det inte är någon brådska att få in han på lektion då han har gått sin sista för livet! Gruvar mig lite för måndagen... Tugga grus eller hamna på läktaren? Det är inte om jag flyger av, utan var jag kommer landa...

God morgon underbara fredag!

 
Äntligen fredag! Bästa dagen på hela veckan då det är sista arbetsdag inför helgen! Känns nästan som att jag har 3 dagar helg då jag slutar 14.00 på fredagar ofta, man har ju halva dagen kvar. Dagens planer blir jobb 06.00-14.30, lunch med arbetskollegan jag jobbar med för dagen och sedan direkt ut till stallet. Buslus ska skrittas (vilket han fortfarande tycker är skittråkigt...) och sedan intar jag min plats som mentor för tävlingsgruppen!
 
Vad menas med att du är mentor för tävlingsgruppen?
Eftersom jag ska bli hästägare så kommer jag inte rida kvar på fredagarna men jag vill ändå inte lämna gruppen helt. Så efter en diskussion med Helen kom vi överens om att jag ska fungera som en mentor för dom! Jag kommer att hålla i extra teorilektioner med inriktning träning och tävling, jag kommer att finnas på plats på träning för att följa allas utveckling till 110%, finnas till på hemmatävlingar för att peppa och coacha och till slut troligtvis följa med på tävlingar utanför klubben. Jag är även Helens extrahand och hjälpa till där det behövs. Ser verkligen fram emot 2013 då jag själv kommer tävla och även coacha ett gäng tävlingsryttare! :D

Dressyr på mellanstor vit

 
Sitter och myser i soffan med glöggkoppen bredvid mig. Årets godaste; utan tvekan hjortronglöggen från Dufvenskrooks! Koka glöggen i 5-10min så försvinner alkoholen :)
 
Det blev Bomerang för mig ikväll, kände redan innan att jag hade fel inställning men gjorde inget åt det. Trodde att jag skulle behöva vara stentuff med honom efter att ha sett han på lektion. Ett misstag som jag inte gör om. "Gör om, gör rätt" och oj så rätt det blev! Sitt och vänta ut honom så förstår han precis vad han ska göra och blir en positiv och arbetsvillig ponny. Hur enkelt som helst med skolorna, travökningar och övergångar. Känns riktigt bra inför helgens Gunillaträningar, för det blir Bomerang som får ersätta lilla svartvit denna helg! :)

Julkänsla

Vilket mysväder vi har idag! :D Snö, snö, snö och mera snö! Älskar såna dagar, julkänslan blir mer framträdande då. Hoppas att det fortsätter likadant i helgen så att jag kan ta nya snö-mys-bilder på hästarna! 
 
Ikväll blir det stallet för hela slanten. Blir till att skritta racern och sedan dressyrlektion på antingen Bomerang eller Camaro. Då Lusen inte är igång och Rolo har vilovecka så måste jag hitta någon annan att rida under helgens Gunillaträningar. Gäller även till Luciashowen nästa helg och då är det någon av de ponnyerna som gäller. Ska bli spännande att se vem det blir! :)

Tanken kring bloggen

 
Först och främst kommer bloggen självklart handla om min och Lucifers resa tillsammans; träning och tävling, motgångar och framgångar, mysstunder och avkastningar. Hur utvecklas han? Hur lägger jag upp träningen för att nå de mål jag har? Mål för varje månad kommer att skrivas ut för att jag ska ha något att jobba för och för att peppa mig själv till att lyckas! Han kommer att byggas upp från grunden med mycket styrka och kondition blandat med rodeo på uteritter till dressyrträning för Camilla.
 
Självklart blir det en hel del om Rolo också, hur hon utvecklas och blir till drömponnyn som jag vet att hon kan bli! Massa smått och gott från vardagen kommer också. Så småningom ska man kunna läsa om mig och hästarna (därav bilderna i vänsterspalten) lite mer personligt för att "lära känna" oss bättre och massa annat. Hoppas nu att motivationen håller i sig!

Frågestund ang. Lusen!

Foto: Ida Hallebjer
 
Vad? Hur? När? Varför?
Fråga precis vad ni vill ang. mitt bästa köp någonsin! (Denna gång ska allt svaras på... Haha)

Då kör vi igen

Dags att uppdatera om läget. Som säkert många vet så kommer jag att bli ägare till världens finaste Lucifer! Äntligen har man tagit beslutet! Tråkigt nog gick han och blev rejält halt för 3 veckor sedan, men under helgen som gått har han bara blivit bättre och bättre och i måndags när vi longerade kunde vi inte se något. Ja, de få stegen som han travade. Det var mest bockningar, stegringar och annat bus som han tyckte passade bättre. Så just nu är han på igångsättning och jag är världens tråkigaste människa som tvingar han att skritta 30min om dagen. Tänk vad mycket man kan galoppera på den tiden... Men snart hoppas jag att vi kan börja trava och när han är mer igång så kommer kontrakt och allt att skrivas!
 
Sötaste Rolo hjälper jag till och utbildar för fullt. 1-2ggr i veckan rider jag henne och när det finns möjlighet står hoppträninng på schemat. Hon är så positiv, arbetsvillig och lättlärd och det är en ära att få rida henne! Trots att hon är en liten C-ponny känns det inte alls när man sitter där uppe. Hon blir bara finare för varje dag och just nu sitter galoppfattningarna riktigt bra och skänkelvikningarna förstår hon mer och mer. Kommer bli en riktigt fin ponny i bäda grenarna när hon har kommit så långt i utbildningen!
 
Annars jobbar jag och står i. HFA är igång för fullt och på lördag är det avslutning för terminen. Jobbar heltid på Brux för tillfället, jobben bara rullar in och jag njuter i fulla drag. Nästa helg drar Luciashowen igång på stallet och snart står julen på glänt. Mycket med andra ord, precis som det ska vara! Äntligen är bloggen igång igen också! Gillar ni nya designen? Allt är inte klart än men det mesta.

RSS 2.0