Mysdag i stallet!

 
Hade en sån skön dag på stallet idag; började med att hålla dressyrträning för en av mina elever. Mycket fokus på framåtbjudning, lösgjordhet och ryttarens sits. När det fungerade bra och ekipaget var i balans kunde vi lägga till enkelt jobb med förvänd galopp också innan vi avslutade. Känner mig alltid lika inspirerad efter en träning när det går framåt för ekipaget! Själv tänkte jag mig ett pass med skänkelvikningar i alla gångarter men efter bara några få min i galoppen kände jag att det var där fokuset skulle ligga idag. Inget avancerat, endast lösgjordhet och få igenom stelheten som hade uppstått. Speciellt i vänster varv har han svårt för att hitta bärighet och styrkan men det blir bättre och bättre. Idag fanns det några stunder när jag hade samma känsla som i höger varvet = utvecklingen går framåt! Gav mig när det kändes bra och avslutade.
 
Det bästa med dagen var ändå inte ridpasset; det var att i lugn och ro kunna pyssla med ponnyn, ta den tid man ville, prata med andra stallmänniskor, mocka hagen, göra extra fint i boxen m.m. Tyvärr händer det sällan på vardagarna så därför får man njuta lite extra när det tillfället ges!

Dags att börja bygga mer magmuskler

 
Dflex your body, blogg på aftonbladet!
 
Hade ställt väckarklockan på 08.30 för att kunna åka iväg till gymmet på morgon = lite folk = jag vågar testa nya övningar. Jag vet inte varför men jag vill kunna testa övningar i lugn och ro utan en massa folk runt omkring och en hög ljudnivå. Jag följer en blogg med inriktning träning på aftonbladet som släppte en ny video för några dagar sedan och jag blev genast motiverad till att testa det passet själv! Fullt fokus på magen med lite pulshöjare emellan varje övning. Dock valde jag 15 reps på kettlbells istället för 10 för att kämpa ännu mer sista svängen! 3 varv och svetten rann fint efter sista kan jag säga. Detta ska jag fortsätta med!

Stalltjänst i 8h och sedan gymmet

 
Började dagen 06.00 med stalltjänst i 8h på ridskolan. Allt flöt på väldigt bra och det kändes knappt att man jobbade. Hann t.o.m. att rida ponnyn innan lunch; ut i skogen för konditionsträning (benstyrka för ryttaren) och galoppen han la upp var inte nådig. Tryck bakifrån med en bärighet som heter duga och ett bra flås hela vägen. Just häggesrundan är bra för att det är så mycket skritt på slutet; hästarna hinner varva ner ett bra tag innan det är dags att avsluta. 
 
Direkt efter stalltjänsten dor jag direkt på gymmet för ett arm + ryggpass! Brände på riktigt bra i alla muskler, har dock tappat lite på vissa områden men det tror jag bara tar någon gång till så är jag tillbaka där jag var innan vilan. Jag ser verkligen fram emot vad den här hösten har att erbjuda och var resan med träning kommer att ta mig!
 

 
Nu sitter jag här i pyjamas, har två tvättmaskiner igång, ser på Grease som går på tv och ska snart börja med en lyxmiddag; lax, couscous sallad och en krabbröra. Älska livet!

Bilder från sista klassen, LA:4

Alla bider är fotograferade av Josefine Gidlund.
 
 

Meetingets sista klass, LA:4

 
På framridningen kändes han något mör, inte så konstigt med de fantastiska starter han hade med sig till den sista Till slut fick vi igång framåtbjudningen igen och då kändes han lika fin att rida som innan. När jag ser filmen på ritten tycker jag att vi red programmet väldigt väl, skänkelvikningarna är mycket bättre än tidigare, han har en bra takt i gångarterna och är stadigare än innan. Synd på andra förvända galoppen att vi inte orkade hela vägen, och att han klev ur bakdelsvändningarna på slutet, annars är jag väldigt nöjd med det vi gjorde! Det hela slutade på 57,68%, vilket jag kan tycka var snålt och jag är inte alls nöjd. Men vi jobbar vidare, och siktar på att ligga där vi brukar nästa tävling!
 
Jag är otroligt nöjd över min egna och ponnyns insats detta meeting! Jag har äntligen börjat hitta styrkan och ridningen inne på banan och ponnyn har börjat hitta framåtbjudningen och glädjen i att tävla. Nu tränar vi stenhårt i september för att sedan fara ut på årets sista tävlingar under oktober månad!

Inte som någon annan

Foto: Josefine Gidlund, våren 2014
 
Jag vet inte ens var jag ska börja... Min ponny har knappt gjort något sedan tävlingen; måndag lätt jogging, tisdag vila, onsdag skritt för hand och torsdag longering med skritt och trav. Sitter upp idag och redo för att jobba mycket lösgörande men det blev tvärtom. Han var mjuk och fin i sidorna, en fantastiskt framåtbjudning och inställning och jag satt och log hela passet. Red igenom skänkelvikningar, nyanseringar, öppna och förvänd galopp. Han är klockren och det var längesen jag satt på honom när han hade den powern i sig. Så synd att ingen filmade, det var magiskt att sitta där i sadeln. Jag tror inte jag kommer att sitta på en sån häst igen, kanske i närheten men aldrig på hans nivå. Aldrig.

Get fit, don't quit!

 
Äntigen tillbaka på gymmet! Oj vad jag har saknat att verkligen pumpa musklerna, känna hur det börjar bränna mot slutet av setena och knappt kunna gå uppför trappen på väg ut. Magmusklerna brände på otroligt bra dom med, har jag inte träningsvärk imorgon är det ett under. 
 
Fick ett mail av sportcenter också att kvällspassen släpps nästa vecka + det nya bokningssystemet. Jag håller tummarna för kvällspass som faller mig i smaken, det skulle passa så otroligt bra i mitt liv. Först jobba, sedan stallet och avsluta dagen med ett rejält träningspass. Speciellt i vinter när lektionerna ofta börjar 17.00 och sedan är ridhuset upptaget till sent på kvällen. Nu taggar vi igång vardagen!

Bilder från söndagens Msv C:1

Alla bilder är fotograferade av Josefine Gidlund.
 
 

Kingsland vinter 2014

Jag har aldrig fattat vad grejen med Kingsland kläder har varit tidigare; jag har aldrig hittat något som jag känt att jag verkligen vill ha. Men nu... deras vinterkatalog som nyss kommit kryllar av kläderna som jag vill ha! Titta på dessa ovan, synd att det ska kosta så mycket bara.... En dag kanske... Klicka här för att komma till katalogen!

Debuten i Msv C:1

 
Andra starten för helgen blev Msv C:1 och dessutom debut för oss! Var otroligt taggad och tänkte inte ens på att regnet verkligen öste ner över oss när jag red upp för att börja programmet. Världens bästa ponny; han var klockren inne på banan, väl framme för skänkeln och gav en sån häftig ridkänsla! Det jag inte riktigt fick till var ingången till första öppnan och jag blev för ivrig i den ökade skritten. Det jag vet att vi har svårt för är de enkla bytena (han faller lätt ur formen), ryggningen (men det blir bara bättre och bättre!) och han tappade fästet på ena kortsidan i galoppen och bröt av. Håller med domaren i precis allt hon skrev och jag tror det är första gången det händer, hahaha! Nu är det bara för oss att nöta på de enkla bytena, göra skolorna ännu bättre och jobba mer på grundridningen rent generellt. Fantastiskt nöjd över 58,19% i debuten, det är inte fy skam!

Bilder från lördagens LA:3

Alla bilder är fotograferade av Josefine Gidlund.
 
 

Dagarna efter meeting

Foto: Josefine Gidlund, LA:4 24/8.
 
Dagarna efter tävling är alltid svåra att kompa ihop på ett bra sätt tycker jag. Igår for vi ut och joggade lätt i trav utan några större krav men han kändes väldigt mör i kroppen. Därför fick han vila idag och bara vara i hagen och mysa. Imorgon kommer hovslagaren och snyggar till hovarna på honom, dom växer ovanligt fort och vi har bara 6 veckors mellanrum mellan skoningarna. Känns bra att få fixa till dom och på torsdag kör vi ett dressyrpass! Nu blir det träning, träning och åter träning hela september för att tagga för tävlingsmånaden oktober. Underbara glammiga dressyrvärlden! 

Lördagens LA:3 i film och ord

 
Helgens meeting började med en lokal LA:3, ett program som vi har ridit ett x-antal ggr som vi kan utan och innan. Han kändes fantastisk fin på framridning; framme för skänkeln, pigg och väldigt mjuk och fin! Själva programmet tycker jag att vi gjorde bra, synd på de stora missarna med galoppfattningarna. Slarvigt av mig! Skänkelvikningarna fick jag inte riktigt till ridningen i men annars är jag väldigt nöjd med vår insats. Tycker att han länger bättre och bättre, blir stadigare i formen och börjar kännas likadan inne på banan som på framridningen. Den förvända galoppen är så stadig och fin nu, allt arbete ger resultat! Vi slutade på 57,29% vilket jag inte alls var nöjd med men känslan var riktigt bra! Bra start på meetinget!

Höstens tävlingsplanering

Foto: Josefine Gidlund, Vännäs i våras
 
Har börjat kika på höstens tävlingar för att kunna börja planera. Har kollat ut de tävlingar som är intressanta och där jag vet det anordnas bra tävlingar. Sen vilka det blir eller inte är en annan femma, kanske det till och med blir en hopptävling någonstans ;) Men i nuläget kikar jag runt efter dressyrtävlingar!
  • 21/9 Klubbtävling ÖOR
  • 4/10 Vännäs Lok/Reg
  • 11-12/10 Sundsvalls FRK Lok/Reg
  • 18-19/10 Umeå RF Lok/Reg
  • 18/10 Timrå HSF Lok Reg 

Idag flög vi tillsammans

 
Jag kan inte med ord beskriva känslan jag hade idag i sadeln. Visst, det kändes riktigt bra första banan på 0.80m men andra gången på de högre höjderna. Han hoppar så väl, orkade hoppa igenom sig alla hinder (någon ryttarmiss på något) och litade på mig till 110%. Jag tvekade aldrig, han tvekade aldrig. Vi flög tillsammans. Min fantastiska ångvält! Bilder kommer också när jag väl fått dom! :D

Vi är i vår bästa form någonsin

Foto: Josefine Gidlund, tidigare dressyrpass
 
Camillaträning idag, gick sååå mycket bättre än förra gången. Nu är det mer detaljridning som vi finslipar på, inte några större saker som måste lösas. Vi har båda fortfarande svårt i vänster varv men bara jag får kontroll på min kropp och hittar styrkan + kroppskontrollen så funkar det. Red igenom Msv C:1 idag och det kändes fantastiskt bra! Finns på film så jag hoppas att jag hinner titta igenom dom innan tävlingen så jag vet hur det ser ut också. Känslan idag alltså, den känslan <3

Bra pass i helgen

 
Igår stod det som sagt tömkörning med upphöjda cavaletti på schemat och det flöt på bra. Jag hade väl inte riktigt lika bra koll där bak som jag brukar men det löste sig till slut och jag fick till en bra känsla. Han är så noggrann när det kommer till bommar och hinder och vill verkligen göra rätt. Bra jobb av oss båda, inte lätt att springa varv på varv i ridhuset ;)
 
Idag for vi ut på galoppjobb runt travstigen i vanlig ordning. Jag vågar inte fara runt hägges själv när en travtränare sett björn vid vägen så jag håller mig runt anläggningen tills vidare. Han var lite seg idag, inte riktigt lika på hugget som tidigare ggr men jag kan inte kräva att han ska vara på topp varje dag. Fick i alla fall upp ett bra flås och vissa fattningar riktigt bra. Avslutade med att han fick sträcka ut hur mycket han ville bakom botnia innan vi begav oss mot stallet igen. Alltid lika roligt att avsluta med lite race! 
 
Nu laddar vi om för morgondagens dressyrträning där programmen för helgen ska ridas igenom. Spännande!

Slut på semestern

 
Imorgon är det vanlig vardag igen. Semester är inne på sina sista timmar och jag har njutit av varje sekund. Men nu vill jag återgå till det normala och få rutiner igen. Dock kunde jag ha fått en bättre start; imorgonkväll är min enda lediga kväll fram till nästa måndag så jag jobbar i princip varje vaken minut. Bara bita ihop och köra på så är det snart helg igen. Vanliga jobbet växlar med ponnyn, möten, instruktörstjänst och förberedande för helgens tävlingar. Nu tänker vi positivt och säger att det blir en jättebra vecka!

Vilovecka

 
Just nu tar jag en skön vilovecka från träning. Det har jag inte gjort sedan april. Jag har alltså tränat 4-6 dagar i veckan i 3,5 månad. Men nu orkar inte kroppen, den känns utpumpad och inte sig själv. Jag väljer att lyssna på den och fokusera på annat istället. Promenader är det jag ägnar mig åt nu för stunden. Till veckan börjar jobbet och jag har en massa annat som ska hinnas med också; möten, extrajobb, hästen, instruktörstjänst m.m. Men det är okej att hoppa träningen, det är inte av lathet jag väljer bort det. För kroppen och huvudet behöver även vila. Sedan kommer jag tillbaka starkare än tidigare och med mer motivation. Det låter mer än okej i mina öron!

Dagarna innan tävling

Foto: Josefine Gidlund, från torsdagens dressyrpass
 
Inför en sån viktig tävling där en debut är inplanerad är jag väldigt noga med planeringen och träning för Lucifer. Tänkte dela med mig av min planering för resterande dagar innan det smäller!
  • Lördag - Tömkörning med cavaletti
  • Söndag - Galoppjobb ute
  • Måndag - Dressyrträning för Camilla
  • Tisdag - Hoppträning
  • Onsdag - Vila
  • Torsdag - Lättare jobb/Strechning på banan, kortare pass
  • Fredag - Longering, endast för att röra på sig
  • Lördag + Söndag - Tävling!
Känns som det blir lite dressyr kommande dagar men jag vill inte sitta och nöta och nöta och få han att tappa gnistan. Det känns så bra just nu med de pass vi har bakom oss så jag är inte orolig. Hoppträningen får oss att tänka på annat och galoppjobbet ute tycker vi båda är roligt och det är bra för konditionen. Dagen innan tävling får han alltid ta det lugnt för att samla energi och kraft men jag vill ändå att han ska röra på sig. Känns som ett bra upplägg som jag kommit fram till! :)

Två fantastiska ridpass efter varandra

Foto: Josefine Gidlund, från gårdagens dressyrpass
 
Vilka fantastiska ridpass min ponny har bjudit på senaste dagarna! Igår blev det galoppjobb med förvänd galopp, enkla byten och nyanseringar. Bytena sitter inte än riktigt som jag vill men dom är bara att nöta på fram till tävlingen varje pass på banan. Den förvända galoppen sitter nu klockrent, likaså nyanseringarna. Traven känns säker, likaså skolorna. På måndag är det dressyrträning för Camilla igen, då blir det nog att nöta enkla byten och även ryggningar. Lär bli att rida igenom programmet någon gång också så att det verkligen sitter. Är så pepp! :D
 
Idag tog jag galoppjobb runt travstigen, hitta en rund galopp där han arbetar bra med bakdel och rygg och enkla byten mitt i allt. I kurvorna växlades förvänd och rättvänd galopp. Åååh, som han jobbade idag. Magen fick ett rejält pass och jag satt bara och log i sadeln. Det är såna stunder som allt slit är värt varje sekund!

Galoppjobb runt travstigen

 
Ut runt travstigen idag för galoppjobb. Blev 2,5 varv och sedan fick han avsluta med att sträcka ut bakom botniavallen. Lagomt varmt med vind som fläktade och det blev ett riktigt bra pass. Jag fick jobba rätt bra med magmusklerna då han får så pass mycket större galopp ute än på banan. Kändes bra med tanke på att det bara blev en PW imorse. Såna här pass ska jag förhoppningsvis få in i alla fall 2ggr i veckan fram till tävlingen, ska sikta på 3 dressyrpass för att få till de enkla bytena ännu bättre och få mer stadiga slutor i traven. Kämpa!

Jag älskar livet

 
Idag blev det en sån där dag där jag accepterar att motivationen inte alltid är på topp med träning. Tanken var att ta mig till gymmet imorse och springa intervaller men allt tog verkligen emot. Så jag tog en powerwalk med "Vakna med NRJ" i öronen och det kändes så mycket bättre. Ibland behöver man göra något annat, bryta mönstret och sedan komma igen för att hålla motivationen igång. Nya tag imorgon!
 
Istället har jag fått en massa jobb bortgjord; planeringen för tävlingsgruppen, planering för HFA, blanketter påskrivna för T-sek, medlemsmöte planerat m.m. Känns bra att mycket är bortgjort, det som är kvar vad jag vet är att göra planeringen för mina egna grupper på onsdagar. Snart dags till stallet för att skriva på ännu mer papper, umgås med min fantastiska häst och sedan styrelsemöte resterande del av kvällen. Jag är så inspirerad att kicka igång hösten nu så det finns inte! För att peppa igång alla andra också så har jag tagit upp en massa positiva saker att tänka på!
 
Tack sommaren för...
  • ...det fantastiska väder som du har bjudit på!
  • ...att jag är brunare än på många år
  • ...att jag fått mer tid till mina vänner
  • ...att jag är mer utvilad än på många år
Hösten, jag ser fram emot...
  • ...att få tända en massa ljus, mysa ner under en filt och se på film
  • ...regniga höstdagar där man bara myser inomhus med vänner
  • ...att få se min kropp förändras, bygga muskler och bli stark
  • ...stenhårda dressyrträningar
  • ...fantastiskt roliga hoppträningar som jag går ifrån med ett leende på läpparna
  • ...givande träningar för mig som tränare med mina nya elever för terminen
  • ...inspirerande möten i alla dess former som får mig att växa som person
  • ...fikastunder med mina vänner där vi pratar om allt mellan himmel och jord
Vad vill ni lägga till på era listor? Berätta! Inspirera mig! :D

Snart dags för debuten

Foto: Josefine Gidlund, hemmatävlingarna maj 2014
 
Möte igårkväll inför våra tävlingar i slutet på augusti, både hoppning och dressyr. Plötsligt insåg jag att om ca 2 veckor kommer jag och min ponny att debutera Msv C. När jag köpte honom hade jag en dröm om det men visste inte om vi skulle ta oss dit. Han hade ingen takt i traven, kunde inte galoppera i arbetstempo eller bibehålla formen någon längre stund. Det var 1,5 år sedan. Idag har traven förbättras avsevärt, den är taktmässiga med energi. Galoppen går att reglera i så många nyanser som jag inte trodde var möjligt. Han gör riktigt bra skolor, skänkelvikningar, förvänd galopp, enkla byten m.m. Allt som krävs för en Msv-häst. Han har byggt på sig massvis med muskler och känns fräschare än någonsin. Tänk, min lilla ridskoleponny har nu blivit en häftig "häst" som går de svårare klasserna i dressyr. Jag är så sjukt taggada för debuten!!

Plaska på djupt vatten

 
Jag har glömt hur fantastiskt mysigt det är att bada med hästarna, speciellt mitt sjöodjur till ponny! Jag och Stella drog iväg med hästarna till Hamptjärn och plaskade runt. Till vår "förvåning" blev vi väldigt blöta om fötter och ben då hästarna gick för långt ut (därav mitt snygga skänkelläge på bilden). Åååh, så synd att det inte var strålande sol! Då hade bikinin åkt på och jag hade utan tvekan simmat runt i sjön med sjömonstret. Han tvekar inte, han hade lätt farit ut på det djupa, lekt ubåt för att sedan dyka. Hahahaha, han är för skön min ponny! :D
 
Mycket skritt idag med lite trav och galopp, nyttigt för hästarna med mycket skritt också och bra för ryttarna som kan sitta och snacka skit ett bra tag ;)

Tidigt morgonpass

 
Vaknade av att åskan mullrade på rätt så bra tidigt imorse, då jag ändå skulle upp i tid var det lika bra att stiga upp och åka iväg till gymmet. Armar, rygg och axlar fick ett fint pass där musklerna skakade rejält på slutet. Kände mig bara tvungen att köra squatsen också, hahaha! Tänkte lägga lite mer krut där och köra det varje pass på gymmet för att resultaten ska komma snabbare. Spännande med expriment som man styr själv!
 

 
Ska jag vara helt ärlig så har det börjat hända mer och mer. Alla delar av kroppen har börja förändras, bygga muskler och bli starkare. Det kanske inte syns jättetydligt men när byxor som satt jättetajt tidigare sitter lagomt tajt, när tröjor börjar kännas stora och när man ser en helt ny människa framför sig i spegeln så ökar motivationen ännu mer! Jag tänker inte gå på någon diet eller liknande, det får ta den tid det tar men till slut så står jag där med facit i hand om att allt går bara man vill!

Äntligen seriös dressyr!

Foto: Josefine Gidlund
 
Efter en massa veckor med lång och låg form för att stärka upp stegvis tyckte jag att det var dags för lite mer seriös dressyr. Det är 2 veckor kvar till tävling och nu måste vi börja jobba med de detaljer som vi har svårt för. Idag tog jag tag i ett av dom; skänkelvikningarna. Han HAR LÄTT för att flytta, frågan är bara om han tycker det är värt det eller inte för stunden och hur min position i sadeln är som. Idag fick jag till min ridning från första början och då flöt skänkelvikningarna på riktigt bra! Fick påminna honom om hans position några få ggr men sedan flöt det på. Jag har en tendens att strunta i linjer, programdelar m.m. när jag tränar själv utan jag gillar mer tanken av att leka fram rörelserna. Mycket voltarbete, för att sedan flytta ut på volterna och sedan lite konstiga vägar och lägga in sidförande när jag känner för det. 
 
Avslutade med att checka av de enkla bytena och vi har lite att jobba med där också, dock handlar det mest om styrkan hos honom så det får vi fortsätta jobba med!

Bränner sådär skönt just nu

 
Startade dagen med ett riktigt bra ben- och magpass på gymmet! Musklerna skakade verkligen efteråt, speciellt när jag avslutade med 1min 90grader mot vägg. Det gjorde ont på slutet kan jag lova men så otroligt skönt att få avsluta med något sånt! Känner träningsvärken sakta komma krypande men ska hålla igång hela dagen så förhoppningsvis blir det inte så farligt. Imorgon startar jag dagen med gymmet igen; axlar, armar och rygg. Otroligt skönt att gymma på morgonen då vi max är 5st som är där då ;)

Bommar i ridhuset

 
Precis när jag var på väg att tränsa så började åskan mullra utanför stallet och regnet föll ner. För mig blev valet enkelt; ett tomt ridhus = perfekt läge att jobba med bommar och cavaletti. Första gången uppsuttet sedan i juni så det var på tiden kan jag tycka. Inget avancerat utan grundläggande övningar; travbommar på volt med fokus på att han skulle ligga kvar i formen, jobba med ryggen, lyfta på benen och enkelt följa mina hjälper. Lite vingligt i början men vi avslutade väldigt bra i båda varven. Varvade med två sockerbitshinder på medellinjen där det blev 6 normala galoppsprång emellan. Red rakt över med halt efter, volt efter första och sedan volt efter andra, galoppombyte över bom m.m. Det är det som är så bra när man gör det enkelt; det finns en mängd varianter man kan välja på! 
 
Valde att avsluta när det kändes bra trots att vi bara jobbat ca 10-15min. Värmen gör sitt och varför ska man sitta och nöta då allt flyter på bra och de små detaljerna löste sig? Har inte bestämt mig vad vi gör imorgon, antingen en uteritt med galoppjobb eller ett pass dressyr på utebanan. Skulle vilja rida igenom honom i dressyren lite mer innan träningen på måndag men samtidigt gick han riktigt bra igår.. Vi får se vilket humör jag blir på!

Squats med hantlar

 
Ben och magpass på gymmet fick starta denna tisdag! :D
Har googlat runt lite efter nya övningar och hittade en som jag tänkte skulle passa mig perfekt. Squats med hantlar, underbart! Brände skönt baksida lår och rumpa så det kommer jag definitivt fortsätta med kombinerat med de andra benövningarna jag kör. Känns bra att kunna variera och chocka kroppen för att hitta nya favoritövningar som jag trivs med. Ska bli spännande att se resultaten efter några veckors träning!

Tömkörning med cavaletti

 
Idag blev det tömkörning på schemat! Tempoväxlingar och voltarbete blev uppvärmning för att sedan jobba över cavaletti på volt. Då får han balansera upp sig själv utan att något stör på ryggen och hitta takten och ryggverksamheten. Han skötte sig hur bra som helst och jobbade på precis som jag ville. Mycket energi som efter en liten stund blev fokuserad energi. Tömkörning + cavaletti (även med ryttare) kommer att läggas in 1-2ggr/vecka fram till hemmatävlingarna som är om 3 veckor. Det stärker ryggen och bakdelen på honom så att han ska orka samla sig ytterliggare inne på banan. Tror det blir klockrent blandat med konditionspass i skogen och rena dressyrpass. 

Tänk så glad man kan bli för något så enkelt

 
Startade denna fantastiska måndag med ett pass på gymmet. Sprang 3km på löpbandet med hög puls, växlade mellan grundtempot, gruntempot + lutning och intervall x-hundrameter med hög hastighet. Det tog kan jag säga och jag var tvungen att vila innan jag gick på styrkeövningarna; rygg, armar och axlar. Vet dock inte vad som hände men axlarna + nacken sa ifrån så det blev bara en övning då jag inte ville riskera någon skada/överansträngning. Resterande pumpade jag på riktigt bra och sista rep så skakade musklerna. Såna pass är helt underbara!
 

 
Idag när jag kom till stallet fick jag en oväntad men ack så fantastisk överaskning. En person kom fram och sa att resultaten efter träningen syns och jag blev otroligt glad över att höra det! Efter 4 månader så börjar resultaten synas för andra än bara mig själv och det är en fantastisk känsla! Just att berömma folk för det arbete dom gör eller varför inte bara för den person dom är, det är vi människor otroligt dåliga på. Varför inte bara säga något så enkelt som "du är så bra!", "vad fin du är idag!" eller "jag ser hur mycket du kämpar med arbetet, du gör ett grymt jobb!". Beröm folk i din närhet, säg en fin komplimang eller bara ge människan en kram. Det är bland det finaste vi människor kan göra och vi borde göra det oftare.

Första dressyrpasset hemma

Foto: Josefine Gidlund, våren 2014
 
Min fin, fina ponny! Det märks att han tycker det är mycket tryggare att arbeta på stabilt underlag som grus istället för gräs! Dock så började han passet med att vara en aningen okoncentrerad, tittade på allt annat och sprang, sprang, sprang mest hela tiden. Mycket voltarbete med mycket varvbyte så kunde han till slut koncentrera sig. Det gäller att bryta mönstret, inte lägga volterna på samma ställa hela tiden utan jag utnyttjade vår stora ridbana till fullo; ibland behövdes bara en halv volt i ett av varven och ibland behövdes två. Det gäller att känna av känslan och gå på den! 
 
Galopparbetet gick bättre, lät han rulla på i ett rätt friskt tempo för att sträcka ut och få galoppera igenom kroppen. Checkade av att han lyssnade på tempoväxlingarna och vändande hjälper. Avslutade sedan med en kort stunds nedsittning i traven med varvbyte och övergångar till skritt. På slutet var känslan riktigt fin och att kunna trava av på en häst som frustar nöjt med halvlånga tyglar och han går stadigt kvar; det är resultat av bra ridning!

Mer energi än igår

Mysbild sedan i höstas!
 
Blev en tur runt hägges idag, pigg sprattelponny som hade minst lika mycket energi som igår om inte mer. Blev mycket galopp för att han skulle få lägga energin någonstans och få bort tankarna från explosioner rakt upp. Verkade inte som det gav någon nytta då vildingen var ännu piggare när vi väl skrittade hemåt igen. Ska försöka ge mig på ett dressyrpass imorgon och se om vi kan få energin till någon nytta och inte bara bus ;)

Åskväder som slår ut lite mer än nödvändigt

 
Var otroligt taggad för ett pass på gymmet idag men när man väl kom fram så visar det sig att åskan som drog fram i fredags har slagit ut kortsystemet så man kommer inte in. Kul liv. Tog en livlina, ringde en vän och drog iväg på en promenad och massa snack istället. Gott gör både kropp och knopp! 
 
Nu tänker jag snart rulla mot affären, inhandla något drickbart och ätbart och styra bilen mot bästa vännens balkong och sitta där ett bra tag och snacka om allt som har med livet att göra. Det om något är livskvalité.

Man kan ju få drömma om en lugn tur

 
Första ridturen tillbaka på ridskolan idag på morgonen. Tanke; joggingtur. Verklighet; fullt ös, medvetslös. Benen sprätte åt alla håll och kanter, noll koll på nånting och galoppen ska jag nog inte ens nämna. Hahaha, det var en explosion som hände där på travstigen och jag tror alla hörde var vi var någonstans ;) Känns otroligt skönt att var tillbaka så man kan börja jobba ordentligt igen! Imorgon blir det häggesrundan, tror det kan vara bra för ångvälten min ;)

Tillbaka till verkligheten

 
Hela dagen har gått åt till att köra ponnyer tillbaka till ridskolan; Sune som stått ute i Sörälvsjö och alla ponnyer som stod ute hos oss. Totalt 4 vändor vilket tog ca 3,5h totalt med lastning m.m. Avslutade det hela med att äta lunch på Solänget krogen. Man måste belöna sig efter en tuff dag i värmen! Det gick faktiskt mycket smidigare än väntat så både jag och chauffören var nöjda. Det drygaste var ändå att packa upp alla saker och lägga in i skåpet, varför är det alltid så?!
 
Känns bra att vara tillbaka i alla fall, börjar med att rida ut med honom hela helgen då anläggningen är uthyrd till westernföreningen som finns här. Ska smörja upp all utrustning ordentligt också, så allt känns fräscht och nytt inför sensommarens ridning!

RSS 2.0