Valborgsmässafton

Snart bär det av till staden för firande av valborg. Blir nog en kung kväll, mycket folk och bra folk dessutom! Ta det lugnt där ute nu ikväll, inget firande är värt något som man ångrar sedan.

Av någon anledning finns du alltid med


Där jag är som lyckligast


Klubbhoppning hela dagen lång

Har varit ansvarig för sekreteriatet idag på ridskolans klubbhoppningar :) Har aldrig varit så skönt att vara delaktig i en hopptävling förut; inga nerver, ingen klump i magen. Bara lugn och full koll på uppgiften. Allt har flytit på bra och vilka duktiga ryttare, hästar och ekipage vi har i klubben! :D Fina ritter utan en massa sparkar och ryckningar i mungiporna. Både häst och ryttare såg väldigt nöjda ut hela högen.

Bara att ladda om inför klubbdressyren 20/5! Propositionen och anmälan ligger nu ute :D

Dagens shopping

Dagens inköp! Allt från Hööks, haha.. Vad konstigt.. Det blev i alla fall tävlingskavaj CRW, tröja CRW, piké Go for Gold, Senskydd Equi-Guard och pannband Gold Medal. Riktigt nöjd över dagens shopping! :D

Mot shoppingstaden

Drar till Sundsvall för shopping på Equeen, Hööks, Birsta och Ikea. Tar med mig stalltjejerna, kommer bli awesome. Ikväll väntas jobb 18.00-ca02.30. Kan behövas efter denna dag, haha!

Ha en grym lördag allihopa! :)

Få ditt bett riktigt rent!

Smörjde upp dressyrtränset idag efter lektionen och upptäckte att bettet hade några svåra ingrodda fläckar som jag inte upptäckt tidigare. Så jag bestämde mig för att göra en ordentlig rengöring! Här kommer ett tips till alla er därute som har svårt att få era bett riktigt rena; häll upp riktigt hett vatten och blanda in diskmedel. Lägg ner bettet och låt ligga någon timme. Därefter kan du enkelt borsta bort smutsen som inte farit bort av sig själv! :D

Bildkälla

Bästaste bus <3

Ibland infinner sig de där stunderna då man bara sitter och ler för sig själv i sadeln. Skrattet är inte långt borta och lyckoruset är ett faktum. När hästen exploderar av bus och livglädje under en kan man inte annat än hänga på och skratta åt buset!

Trots regnskuren strax innan lektionen startade så trotsade vi vädrets makter och började lektionen ute. Lusen kändes något tillbakadragen men bjöd ändå fint framåt när jag bad om det. Dock ändrades allt när jag kortade tyglarna och började trava. Haha, sötnosen pinnade på så fort han fick och tittade på det mesta runt sig. Det var tydligen mer intressant än att lyssna på mig... ;) Medan vi skrittade fram fick vi göra upp en plan med ridpasset med Helen; vad vi skulle träna på och hur vi skulle göra det (ridpasset var fri ridning för att vi skulle få tänka till själva men med viss hjälp av Helen).

Mål med dagens ridpass: Att hitta ett bra tempo och en bra rytm. Få igenom skänkelvikningarna som inte lyckades i tisdags och träna på travökningar.

Som sagt, vi red på stora plan och jag red mycket volter och böjda spår från början för att få han mjuk och följsam samt att hans fokus skulle hamna på mig och inte på allt annat. Till slut gav han upp, började frusta och arbete med mig istället för emot. Första högergaloppen, oj vilken känsla. Sån power och form! Jag trodde helt ärligt att något bus skulle komma fram där men inte det. Det kom i vänstergaloppen istället.. Första fattningen skuttade han iväg lite lätt, jag tog tillbaka han i trav och började om. I andra fattningen exploderade ponnyn totalt och körde iväg som världens ångvält med några försök till större bus. Haha, vad ska man göra? Kan inte annat än sitta och skratta!

Tyvärr började det ösregna så vi gick in andra halvan av lektionen. Hann inte mer än rida fram förrän vi var tvungna att gå in. Men oj, där började den känslan infinna sig. Traven, oj vilken power, kraft, energi, samling, tryck, takt och allt annat som man kan beskriva det med. Allt fungerade; skänkelvikning, ökning, öppna, volter, galopparbetet, förvänd galopp m.m. För att utmana oss lite så testade jag några enkla byten (galopp, skritt några steg, ny galopp). Efter några ggr flöt det på sååå bra! Finfina ponny!

Trots att inte allt satt till 100% så fanns känslan där till 250%. Han gör mig så lycklig, lilla ponnybus!


Foto: Malin Nordin

Svårt beslut

Jag och Donna har tagit ett uppehåll. Detaljer tänker jag inte gå in på men när svackan går så pass långt som den har gjort så måste man göra en förändring och se om det fungerar och blir bättre. Tills vidare kommer jag att rida Lucifer istället för Donna. Det känns i hjärtat.

Att ta en paus är inte att ge upp. Det är att backa tillbaka och komma igen starkare än förut.


Foto: Malin Nordin

Nyttig cavaletti för Ninor

Fick rida Ninor idag för cavalettilektionen :D Har alltid en sådan barnslig ponnykänsla när jag hoppar upp på den hästen! Vi red en hel del nyttiga övningar som verkligen fick Ninor börja använda psyket och inte bara springa på som den ångvält han är. Direkt när jag kortade upp tyglarna kändes han inte lika mjuk och smidig som vanligt utan stel och oböjlig. Vi körde mycket bakddelsvändningar från början och gick sedan in på övning 1.
Övning 1: uppvärming. Gå in på volterna och trava enkelt över bommarna. Variera arbete genom att öka volten och gå utanför bommarna och minska volterna och gå innanför bommarna (se skiss till höger).

Denna övning var riktigt bra att ha i början. Här kom jag åt honom med innerskänkel och kunde stretcha ut halsmusklerna. Han kunde inte heller ånga på utan var tvungen att bromsa upp sig själv för att hinna svänga och lyfta på benen samtidigt. Vi hittade ett trevligt tempo att jobba med och han kändes bättre och bättre! Gick därefter ut på fyrkantspåret och galopperade igång hästarna. Här väntade han fint i varje språng och arbetade i en bättre och bättre form! :D

Övning 2: Fatta galopp på kortsidorna och galoppera över de två bommarna. Första ggr i normalt arbetstempo, sedan öka galoppen för att få in så få språng som möjligt och därefter korta upp galoppen och få in så många språng som möjligt.

Här trodde jag att det skulle bli lite kaos då han var rätt så på redan i uppvärmningen, men det gick jättebra! I normalt tempo fick jag in 7 galoppsprång, i ökat 4-5 språng och när jag minskade upp 8 galoppsprång! Helt otroligt med tanke på att vi skulle korta ihop hästarna efter att ha ökat, haha!
Övning 3: gå in ca 2-3m innanför fyrkantspåret och rida över bommarna på en mindre fyrkant. Bibehåll samma tempo i galoppen som i början som i slutet.

Första 2 varven höll vi samma fina tempo och han lyssnade jättebra på hjälperna. Sedan ökade han i smyg så till slut fick jag ta ner han i trav och börja om. Nyttig övning då man var tvungen att rida i varje språng, speciellt på kortsidorna då det inte fick bli en halv volt utan det ska ridas som normal kortsida med hörn.

Jag är riktigt nöjd över dagens lektion! Vissa stunder gick han så otroligt fint! Speciellt när vi skulle byta varv i andra övning; ordentligt tryck i bakkärran, formen kom upp och han lyssnade för minska vink. Det är känsla! Dock kom jag inte riktigt till den ridning jag hade önskat idag utan ibland blev det lite väl mycket dragkamp men jag korrigerade det relativt snabbt. Bara att ta med sig de bra bitarna! :D

Att ta med sig det positiva

Ni som läste mitt inlägg om gårdagens dressyrträning med Lucifer vet att det gick inte alls bra andra halvan av passet. Hade det varit för 3-4 år sedan så hade jag haft dom bilderna i huvudet och känt mig som världens sämsta ryttare. Men jag är inte samma person som då, jag har utvecklats och lärt mig tänka i rätt riktning. Idag tänker jag på första delen av passet; hur känslig han var för hjälperna, hans positiva attityd och hans ambition att göra rätt. Jag blir varm i kroppen bara jag tänker på det!

Det försöker jag lära ut till mina elever och andras elever när jag hoppar in som vikarie. Alla ryttare och hästar har dåliga dagar, det kan inte gå 100% varje gång. Man måste gå igenom motgångar för att kunna uppskatta medgångar. Det gäller att inte gräva ner sig, det gäller att se igenom det som gick dåligt och hitta det positiva. Det gäller inte bara ridningen, utan allt i livet; jobb, skola, vänner, idrott m.m.

Idag har jag lätt att se det positiva. Jag skyller aldrig på hästen om det har gått dåligt. Visst, det kan vara så att den är ovanligt stel eller ovillig för dagen men då är det min uppgift att få den mjukare och mer arbetsvillig. Lyckas jag inte så är det inte hela världen. Jag är inte en dålig ryttare för det. Det var inte bara min dag. Dock så har jag en Akilles häl och det är Donna. Där har jag jättesvårt att hitta något att vara grymt stolt och glad över än om ridpasset har fungerat hyfsat eller t.o.m. riktigt bra. Jag har så otroligt höga krav på oss så det är läskigt. Tränar vi på galoppfattningar från skritt och hon faller ur formen en gång så kan jag fundera över det många dagar efter. Jag måste bli bättre på att se det positiva med Donna; släppa kraven och bara ha roligt. Det blir bättre, men det tar tid. Jag vet om problemet och jag jobbar på det varje dag.

Alla har vi en Akilles häl, men det är upp till oss hur vi väljer att hantera den.

Premiär för banhoppning

Hoppning idag på schemat! Premiär för att hoppa banan för gruppen! :D Tror att jag var mer spänd och glad för det hela än var dom var, haha!

Dagens bana: Banan börjar med ett enkelt räcke på långsidan. Följ därefter fyrkantspåret med en enkel och mjuk sväng in på diagonalen och hoppa ytterligare ett räcke. Vänd till höger och upp på långsidan och över studsen. La till studsserien för att det skulle bli lite roligare för både elever och hästar.

Värmde upp genom att göra tempoväxlingar i trav och därefter hoppa fram på hinder nr. 1 (först kryss, sedan räcke). I trav på båda höjderna. Därefter galopparbete längs fyrkantspåret för att hästarna ska få rulla igång och sedan en och en över studsserien för att både häst och ryttare ska få hoppa igenom serien.

Under själva banhoppningen valde jag att dom fick rida två och två. Dels för att de lite segare hästarna ska få draghjälp, dels för att vi skulle hinna hoppa mer. Alla elever klarade banan med klart godkänt! Alla lyckades hålla hästarna i galopp runt banan, några få ggr som det blev trav men det räknas inte ;) Fin följsamhet över hindrena, fina vägar och bra tempo. Avslutade med att höja upp hinder nr. 1 till märke 2 höjd för att dom skulle få känna på höjden. Dock så höjde jag 1dm över så att det skulle kännas lätt som en plätt! Alla klarade det galant!

Vi har så duktiga elever och ponnyer på denna ridskola! Att det kunde vara så kul att undervisa, utveckla och följa elevers utveckling trodde jag inte! :D

Lite status på det

Det är skicklighet när man flyger av hästen och slår huvudet, armen och låret och morgon efter vaknar med ett som känns som ett stukat lillfinger. Status.

Bilder från Kittelfjäll

Filidutten och jag aka. Anja Persson och Tony Rickardsson. Grymt lika!
Det var inte bara jag som gillade utsikten vi fick då solen tittade fram!
Ixusen leverar fortfarande! Favoritbilden från resan!

Sväva på moln blandat med lite katastrof

Dressyrträningen blev flyttad till idag istället för på fredag. Vi jobbade mycket grundläggande i början; övergångar, bakdelsvändningar, skolor, ökningar etc. Åååh, underbara häst! Så äckligt fin han var. Högergaloppen kommer jag att leva på flera veckor framöver. Är nöjd över min egna ridning också; orkade sitta kvar i sadeln = stadig sits och hand = stadig häst. Underbar känsla, han lyssnade på minsta lilla och kändes så positiv och motiverad. :D

Sedan kom Malin in och började hoppa... Då tappade han totalt fokus, körde ut vänster bogen, sprang på sidan, lyssnade inte för 5 öre och var helt okontaktbar vissa stunder. Så då las fokus bara på att få honom att lyssna, hitta lugn fin takt igen och hitta fokuset igen. Det gick rätt så bra tills 3 ekipage till kom in.. Det blir inte bra överhuvudtaget när man verkligen vill koncentrera sig på hästen och sin egna ridning när man måste hålla koll på flera andra ekipage samtidigt på liten yta (handikapplektion på andra sidan). Rider man själv så kan man fixa det utan problem, men rider man en dressyrträning och har en uttänkt övning blir det inget bra flyt i det hela om man måste akta sig, lägga extra volter och m.m. för att inte krocka eller förstöra för något annat ekipage. Där försvann ponnyn totalt och det blev samma okontaktbara ponny som på bilden nedan. Totalt borta och bara sprang. Visa stunder helt ok, vissa total katastrof. Innan vi avslutade så fick vi en hyfsad känsla och ibland riktigt bra känsla!

Idag tar jag med mig första delen av passet där allt kändes så otroligt enkelt och bra! Dessutom tar jag med mig min stadiga sits och ridning som höll sig hela passet enligt Camilla. Det känns bra att jag börja komma till bättre och bättre ridning!

Foto: Malin Nordin

Att göra en Pernilla

Chefen berättade att hon var nära på att göra en Pernilla i helgen. Vilket betyder att inte dricka alkohol på fest. Jag är lite smått stolt över att det är en av mina grejer. Dock så gjorde jag själv en Pernilla då jag flög av Donna enligt dom andra i gruppen. Den delen är jag väl mindre stolt över...

Hoppträning Donna, bana med serier

På framridningen kändes hon så otroligt fin i höger varv; bjöd jättefint framåt, arbetade i en trevlig form och lyssnade fint på hjälperna. I vänster varv var det precis tvärtom; visst, hon försökte jobba rätt men kom aldrig dit. Hon krökte på nacken men mer än så varv det inte. Bakbenen kom inte riktigt under henne, energin var borta och det kändes som att allt bara tog emot. Dock blev det bättre efter galoppen då hon kändes mycket bättre där. Både jag och Helen kom fram till att det måste varit det kalla regnet som gjort henne stel i ena bakbenet. När hon väl blivit varm i kroppen var hon jättefin!

Dagens övning; bana med serier för att träna inför klubbhoppningen på söndag. Inga konstigheter alls. 3 galoppsprång mellan 2-3 och 1 galoppsprång mellan 4-5.

Vi hoppade fram några språng på ett räcke rakt upp och ner. Donna bjöd ovanligt bra och redan vid första anridningen var jag tvungen att bromsa. Hon hoppade glatt och sög verkligen tag i varenda hinder, rolig upplevelse då det inte händer så ofta! Vi hoppade även kombinationerna för att känna på dom och det flöt på bra.

Sedan dags för banhoppning, valde att hoppa banan på 70cm höjd bara för att få en bra känsla och ha kul! Donna var sååå fin! Hoppade som en klocka, sög tag i varenda hinder, svarade jättebra för förhållande och framåtdrivande hjälper. Det har aldrig hänt?! Antingen får jag sitta och driva eller så springer hon bara och lyssnar inte på förhållande hjälper. Ett steg framåt!

Vi fick avsluta på en väg som vi ville ta igen. Jag valde att ta hinder 4-5 igen på 80cm höjd bara för att komma rätt på hindrena och få en bra känsla. Vi kom i bra galopp in, jag var sen att lägga på skänkel så det blev grodhopp över första, 1,5 galoppsprång till andra. Då nitar Donna, jag skjuts ur sadeln och kraschar ner på andra sidan hindret. Huvudet tog emot största smällen, sedan armen och låret. Tappade andan, sedan bara upp och ta det igen. Första gången stod hon emot lite då hon lätt tappar självförtroendet men vi kom igenom (jag var snabbare att stötta upp henne denna gång) och andra gången hoppade vi det utan några som helst problem.

Är faktiskt nöjd över dagens hoppträning; vi hade fint flyt, arbetade tillsammans, jag hade en bra känsla och hade faktiskt roligt. Det känns bra.

Vackra varelser

weheartit.com

En vecka utan ridning

Idag har jag lyckats överleva en vecka utan att sitta på en häst. Jag har sådan ridabstinens så jag vet inte var jag ska ta vägen. Jag vill träna, träna, träna och åter träna. Jag vill sitta och nöta dressyr som en idiot och känna samspelet med hästen. Men i veckan tar jag igen det!

Måndag: Hoppträning
Torsdag: Cavaletti med torsdagsgruppen
Fredag: Dressyrträning med Lusen och Donna

Dressyrträning, ja tack!

Dagens övning cavaletti

Börja på volten till vänster, trava över cavalettiserien och forma hästen efter voltspåret. Vid C fatta galopp och rulla över studsen. Bryt av till trav strax innan kortsidan, trava över cavalettiserien och fortsätt längs fyrkantspåret. På långsidan försök lägga in så många tempoväxlingar som möjligt. För att höja svårighetsgraden höj upp cavalettiseriernas bommar på ena sidan med sockerbitar, lägg studsen på olika höjd och på långsidan lägg in öppna, sluta eller annan sidvärts.

Oj så roligt det är med lektioner!

Lektionerna idag gick riktigt riktigt bra! :D Oj vilka roliga ridgrupper det finns på lördagar! Först en barngrupp som nyss börjat galoppera, sedan en vuxengrupp dressyr, steg 1 grupp vuxna och därefter den andra ponnytävlingsgruppen som ÖOR har. Jag njöt varje sekund jag stod där i ridhuset, oj så roligt det var! Extra roligt blir det när man får beröm av elever och föräldrar om sin egen ridundervisning, det tackar jag för och det sporrar mig att bli en ännu bättre instruktör!

Nu ska jag trycka i mig lite socker för att sedan ladda om inför jobbet på Brux ikväll, 16.30 kör jag igång och lär ligga i min egen säng 02.30-03.00 någon gång. Tänk på mig ikväll är ni snälla.

Mardrömsdagen närmar sig

Lång kväll igår, vikarierade som sagt för Helen. Tycker att det gick bra med alla grupperna! Dock lite svårt i början med första gruppen då ponnyerna tyckte det var lajbans att vara ute på stora plan men efter ett x-antal bocksprång från hälften så gick det riktigt bra :)

Imorgon kör årets mardrömsdag igång; jobb på ridskolan 08.00-14.00 och därefter jobb på Brux 16.30-02.30 ungefär. Det betyder att jag kommer endast vara ledig 2,5h under de 19,5h jag är vaken. Stört! Kul liv jag har men det blir härligt klirr i plånboken. Kommer vara totalt slutkörd på söndagen, men inte blir jag ledig då icke. Då ska jag hjälpa till på körtävlingen som ÖOR har och därefter om vädret är bra så blir det fotografering :)

Nej, ikväll blir det mys i soffan. Nya numret av hästmagazinet, choklad, chips, god dricka och tv-tittande. Det blir bra uppladdning det.

Ingen ridning ikväll

Ingen ridning för min del ikväll tyvärr. Helen är på kurs så jag ska hoppa in som vikarie istället för henne. Så det blir jobb 18.00-ca21.30 för min del. Har bl.a. en ungdomsgrupp, en nybörjargrupp (som har teori ikväll) och tävlingsgruppen ponny. Ska bli riktigt kul med alla grupper! :D Återkommer hur det gick efteråt.

Ställa hästen på böjt spår med bomserier

Cavalettilektion igår med barngruppen! Lektionens mål och syfte; ställa hästen på böjda spår med bomserier och hoppa på böjt spår.

Övning 1; Serpentinbågar med bomserie i varje båge. Övning för att öka koncentrationsförmågan, kordinationen, kvickheten av hjälperna, avståndbedömning (hjälpa hästen hitta rätt avstånd över bommarna) och fästa blicken långt fram. På långsidan öka/minska tempot beroende på om hästen är väldigt pigg eller seg.



Övning 2; Rid på volterna med en bomserie vid X. 3 bommar formade efter voltspåret, hitta tempot och avstånd för sin egen häst. Därefter lägg upp bommarna som på bilden; kryss på sockerbitar och en travbom framför. När det fungerar lägg upp hindret till ett litet räcke (jag la det på mitten på sockerbitarna) och kom i galopp. Galoppfattningen sker vid hörnet, hoppa hindret och sakta av till trav strax före nästa hörn. Övningen tränar att vända hästen över bomserie/hinder, fästa blicken långt fram, kordinera hjälperna och kontroll över tempo/gångart.

Första övningen var riktigt nyttig och bra för mina elever. Tidigare har bommarna legat så att det bara är att rida rakt fram men nu var eleverna tvungna att tänka till och hitta rätt avstånd för sin ponny. Några har en tendens att titta ner på bommarna när dom rider över och då gick det inte alls att svänga till nästa bomserie och båge. Vissa har haft tendensen att låta ponnyn gena i bågarna och då blev det såklart inte alls bra över bommarna. Vi jobbade på meed övningen tills alla enkelt kunde komma igenom serpentinbågarna med blicken fäst på nästa bomserie, bra tempo, bra vägar och bra avståndsbedömning över bommarna.

Andra övningen var också väldigt nyttig. Väldigt enkelt tog dom sig igenom travserierna men när galoppen kom in blev det lite klurigare. Dels att fatta galopp på exakt ställe, hålla kvar hästen på voltspåret, fokusera blicken långt bort och hänga med över hindret. Inte det lättaste första gången man gör övningen! Efter ett par varv så satt det som handen i handsken för allihopa! :D Alla fattade galopp på rätt ställe, red mitt på hindret, bröt av till trav enkelt vid rätt ställe. Så stolt jag blir!

Avslutade med att ställa upp ett sockerbitshinder på högsta höjden på ena långsidan och låta dom komma en och en över i galopp :) Alltid bra att avsluta enkelt, både för häst och ryttare! Alla klarade det galant, hade bra galopp mot hindret och följde med enkelt över. Dock tror jag ryttarna hade lite fjärilar i magen då hindret blev lite högre, haha ;)

Klantarsel

Idag har jag lyckats med detta på jobbet;
  • Tappat ut en halv kopp choklad inne på ett kontor
  • Korken på fönsterputsflaskan lossnade så hela innehållet åkte ut på golvet.
  • Puttat städvagnen för hårt så ett x-antal liter smutsvatten (svart vatten) åkte ut på golvet.
Allt på grund av att jag jobbar själv. Inte mer.

Alla känner apan

Känslan när man jobbar med en helt ny arbetskollega och hon berättar skräckhistorien om när någon på Brux satte igång brandlarmet på gallerian och hennes min + skratt när hon upptäcker att personen står mitt framför henne.

Jag faller ihop av skratt

Bland de roligaste jag sett på länge!

Som man bäddar får man ligga

Känslan när man förbereder fulaste minen man kan komma på, ropar på arbetskollegan som SKA VARA ute i korridoren, man går ut med minen och möter förvirrade blickar från ett företags kunder. Tack Emma.

HFA över sommaren?


En fråga till er läsare som rider på ÖOR; ska HFA ta sommarlov som ridskolan eller vill ni att HFA fortsätter med sina aktiviteter över sommaren? Ni bestämmer!

Skickligheten när den är som bäst

Skulle öppna en burk lingonsylt. Låt mig inte göra det igen.

För mig är du perfektion

Jag kan inte se mig mätt på denna ponny. Perfektion i mina ögon.

En till film från Gunillaträningen

Här kommer andra delen av dressyrträning :) Bl.a. programridning och travökningar!

Film från Gunillaträningen



Dressyrträning för Gunilla Pettersson idag! I framridningen kändes Donna ovanligt mjuk, samarbetsvillig och positiv, ovanlig känsla då hon brukar ta alla tillfällen till att komma undan. Mjuk fina övergångar med tryck i bakkärran redan från start. Duktiga Donna.

Under träningen var största målet att plocka upp Donna i formen, få igång bakkärran och hitta en bra takt, tempo och rytm. Vi lyckades och det kändes riktigt bra vissa ggr. Tråkigt nog tycker jag att känslan var bättre än hur det såg ut men det är väl det som är viktigt. Dock vissa snuttar så ser det likadant ut som det kändes, tur är väl det. Har lite att träna på, får föra det vidare till Helen så vi båda kan fokusera på det på träning. Idag var det roligt att rida och jag är så glad att den känslan kom. Finfina Donna.

Dessa vackra hästar

Jag låter filmen tala för sig själv. Det första ord som dyker upp i mitt huvud är; vackert. Se och njut.



Sneakpeak Gunillaträning


Twilight-maraton

Dags att förbereda för kvällens Twilight-maraton! Det blir de 3 senaste filmerna som vi ser och vi startar 17.00. Är du inte anmäld? Det gör ingenting, känner du för att göra oss sällskap är det bara att komma förbi! Vi är i ÖORs cafeteria :)

Fantastiska människor


Jag är lyckligt lottad över att ha såna fantastiska människor kring mig. Som stöttar, peppar och ger kloka ord och råd när man står och vet inte hur man ska lösa situationen. Inga fördomar, inga konstiga blickar utan förståelse till 100% och lösningar som är mer än vettiga. Jag tror absolut att det kommer att lösas till det bästa; men hur, var och när har jag ingen aning om.

Fredagsmys med Filidutten

Ska alldeles strax åka och plocka upp Filidutten. Ikväll blir det fredagsmys på hög nivå med bio; American pie! Kommer bli awesome start på helgen. Ha en riktigt mysig kväll allihopa! :D

Dressyr på uteplan

Första gången hästarna gick utomhus för i år! Något spända och några få som busade runt och tyckte det var skönt att komma ut. Självklart körde Donna på båda; spänd, busade och var allmänt skvättig. Under uppvärmningen var hon spänd men började ändå slappna av och jobbade på riktigt trevligt. Jag som ryttare behövde mest bara underhålla gångarterna för att bakdelen skulle fortsätta jobba under henne med bra tryck. Fin och stadig i formen, dock tog hon inte ut steget riktigt på grund av spändheten. Dagens huvudmål var att träna förvänd galopp med hjälp av olika övningar;
Första övningen; Rättvänd galopp på de mindre volterna. Vid bra balans i galoppen och stadig form gå in på stora mittvolten i förvänd galopp ett halvt varv. Gå därefter över till nästa lilla volt i rättvänd galopp. Fortsätt att byta små volter genom att rida förvänd galopp på mittvolten.

Andra övningen; Fatta förvänd galopp mitt på långsidan från skritt, galoppera kortsidan och sakta av till skritt vid mitten på nästa kortsida. Skritta till galoppfattningen.

Tredje övningen; Galoppera serpentinbågar 3st. Mittenbågen blir med förvänd galopp. Bli mer noggran med vägarna på bågarna allteftersom och kräv mer av hästen.

Donna var faktiskt riktigt riktigt trevlig i alla övningar. Lite mindre bra på andra övningen men sista fattningarna flöt det på riktigt bra. Dock började jag spänna mig efter Donnas första bocksprång i galoppen och därefter var den där avslappnade känslan inte riktigt där. Hon fortsatte bocka några ggr och därefter försök till bockning/sticka iväg. Inte alls bra magkänsla, trots att hon skötte sig riktigt bra vissa ggr.



Tankarna snurrar och beslut måste fattas. Personer måste pratas och diskuteras med. Mycket händer just nu.

Främliiiiing, vad döljer du för miiiig?

Jag och Emma kör in på Brux parkering. Ur högtalarna i bilen dånar fullkomligen låten Främling och vi skriker med. Vi går upp till chefen och får denna kommentar.

Chefen: Shit vad ni skrämde mig! Trodde att det var några raggare som körde in men då var det bara ni!

Vi utmärker oss var vi än är. That's the shit.

Finafina Cookie



Slut på ponnytiden för ett tag! Fick äran att rida finfina Cookie idag på dressyren. Tror inte att jag har ridit henne på... 2 år? Gick in med en bra känsla då man i 99% av fallen får så otroligt bra ridkänsla på denna häst! Hon är lite knepig; svår att hitta ett jämnt tempo och framåtbjudning samtidigt som hon inte får krulla ihop sig utan ärligt söka sig framåt och neråt och hitta ett fint stöd på bettet. Under uppvärmningen hade jag som mål att få henne lösgjord i sidorna, hitta en fin framåtbjudning och en låg rund form för att få henne avslappnad och mjuk. Skritten fick jag inte igenom som jag ville under hela passet men efter uppvärmningen hade jag fått till traven och galoppen som jag ville! Finfina kakan! :D

Börja vid mitten på kortsidan till höger. Vänd in mot konerna; en tydlig halvhalt vid första, rid på lite framåt förbi nästa. In mellan de två konerna i mitten var väldigt noga med att hästen ska vara rakställd och spåra bra, även här tydlig halvhalt. Driv på framåt, forma för nya innerskänkeln, halvhalt vid sista konan och riv därefter på och öka traven. Samma arbete här med konerna på denna sida. Forma hästen noga i hörnen! På långsidan svag öppna, rakställ innan hörnet och forma noggrant.

Vi började övningen i skritt för att hitta vägarna och kordinera hjälperna. Det fungerade sådär måste jag erkänna; hon har svårt att länga ut stegen i skritten och gå på framåt. Då blir det svårt att hitta en bra känsla en det blev klart godkänt i alla fall. I traven var hon sååå fin! Formade sig enkelt för skänklarna, behövde bara spänna ljumskarna och hålla om med skänklarna för att hon skulle ta halvhalten och sätta under sig ytterligare med bakbenen. Vilken känsla, wow! I öppnan var målet att hon skulle spåra bra och ha samma låga runda form som i övriga övningen. Efter något enstaka steg satt det trots att hon tyckte det var jobbigt. Underbar känsla! Mellan varvbytena så arbetade vi med galoppen på volterna och där var hon ännu finare än i uppvärmningen!

Jag är grymt nöjd med dagens dressyrpass! Extra nöjd är jag med min egen insats då jag orkade sitta kvar i en stadig, stark och balanserad sits som hjälpa Cookie att komma till sin rätt och arbeta på ett mycket bra sätt. Camilla funderade på om jag någonsin ridit så bra förut. Själv funderade jag på om jag kämpat så hårt och svettats så mycket förut.. Flåsade mer än hästen när vi skrittade av tror jag... Så kul när man får sitta på våra fina ridskolehästar och dom kan bjuda oss ryttare på en sådan fantastisk ridkänsla! :D

Film från hoppträning

Tack till Malin som filmade! Kortade ner det hela så mycket som möjligt. En av rundorna bjuder jag på, haha! ;) Och Malin bjuder på sina kommentarer...

Gunilla-träning i helgen!

På söndag 12.30 tränar jag och Donna för Gunilla Pettersson! :D Tur att man anmälde sig som reserv så att man fick en plats. Gunilla tar verkligen fram det bästa i både mig och Donna och jag hoppas att hon även lyckas den här gången!

Foto: Malin Nordin

Sneakpeak från hoppträning


Dagen i sin fullo

Fullt ös medvetslös hela dagen! Jobb till 13.00, byta om, plocka upp Alva, hoppträna med lilla ångvälten, hålla privatlektion, äta, ha teori och hålla lektion med barngruppen, göra klart i stallet, kvällsfika, sova. Stressdag, men det blir kung det! Så länge man har bra sällskap och bra människor runt sig så löser sig det mesta! :)

Foto: Rebecka Borg

Skyltdockorna är dåliga förebilder

Hade en intressant diskussion med Emma idag, min arbetskollega. Vi började prata om artikeln på aftonbladet.se om att Gina Tricot har tagit tillbaka de smala skyltdockorna. Bara jag som absolut inte kan förstå varför dom har gjort det?! Det ser precis ut som ett anorexia fall; revbenen syns, höftbenen sticker ut, axlarna syns knappt och armarna är i princip smalare än mina handleder. Det är en sjuk värld vi lever i.

Bilden från aftonbladets artikel. Bildkälla och artikeln.

Något har gått fruktansvärt snett i vår värld. Vem tycker att detta är sunt, vackert och hälsosamt? Och var tog bilden av den vackra kvinnan vägen? Är detta vad dagens tjejer och kvinnor ska se som något att sträva efter? Det är hemskt. Jag förstår att tjejer och kvinnor i allmänhet mår pysikiskt dåligt över sitt utseende och får ätstörningar. Media påverkar oss mer än vi tror, vare sig det är meningen eller inte. Att företag kan ta sig rätten att redigera en modell till några storlekar mindre och vara stolta över det?! Jag hänger inte med i den debatten riktigt känner jag... Att vi sedan gång på gång får se kändisar som magrar av i tidningar, hetsbantar och allt förbannat trots att dom är storlek 34/36 kan få vem som helst att få en tankeställare. Tyvärr så är det fler som får en negativ tanke än en positiv.

Jag vill passa på att säga till alla er tjejer och kvinnor där ute; ni är vackra. Tro inget annat. Varje enskild individ, människa och varelse i denna värld är vackra. Ingen har rätten att säga att ni är ful, tjock, för stor eller va f*n människor kläcker ur sig nu för tiden. Stå upp för den du är, le ditt underbara leende och gå rak i ryggen. Du är unik. Jag anser att så länge man inte mår dåligt över sin kropp rent fysiskt så ska man absolut inte banta. Titta dig i spegeln och var stolt över den du är.

Jag själv har aldrig varit den smalaste tjejen med Size Zero. Inte heller har jag alltid varit nöjd med min kropp. Idag är jag det. Bara för att jag inte är storlek 34/36 betyder inte det att jag inte tycker att jag har en helt okej kropp?! (läs jävligt stolt över den kropp jag har) Att se mig själv i spegeln är inte smärtsamt för mig, snarare tvärtom; jag blir stolt när jag ser mig i spegeln! Det är jag och jag är unik. Ingen är som jag och det är jag glad för. Tänk er själv hur världen skulle se ut med två Pernilla? ;)

Självklart finns det dagar som jag inte alls är nöjd med mig själv. Som idag t.ex; jag lyckades inbilla mig själv att jag börjar få dubbelhakor. Men vet ni vad? Jag trycker bara ihop hakan så dubbelhakan blir större, skrattar åt det och går vidare. För jag vet att imorgon kommer jag åter att tycka om mig själv. Svackor får vi alla och då kan vi välja att gräva ner oss i dom eller göra något positivt av dom och ta sig upp.

Vad jag vill komma till är att ni ska vara nöjda med er själva. Ni ska vara stolta över den kropp ni har. Och mår ni fysiskt dåligt av det; träna rätt och ÄT RÄTT! Svält er inte eller träna ihjäl er. Gör det rätt och långsiktigt. MEN unna er något gott då och då också; livet är för kort för att man ska välja bort det goda. Som choklad ;)

Chokladfestival i Göteborg

Datum för årets choklad och delikatessfestival i Göteborg är spikat! 5-7 oktober äger den rum och jag tänker inte missa det. Mer info hittar ni på http://www.chokladkalaset.se/

Det finaste jag vet


Påskägg

Älskar att man får påskägg på påsk trots att man är 20+! Behöver jag ens säga att det inte var fullt när kortet togs? Nej, som jag trodde. Ska slänga mig i soffan och se "Two and a half men" och sedan tillbringa kvällen i stan med film och mys med bästa vännerna :) Tidig dag imorgon, väckarklockan kommer ställas på 04.30.

Heaven is a place on earth


My first home


We love them all, these beautiful creatures


Foto och myspys

Drog ut till stallet på eftermiddagen och började med att ta mig en fotorunda i hagen, eget inlägg om det senare. Smörjde sedan Lusens sadel och träns, måste ju vara fint til onsdagens hoppträning! :D Första gången på jag vet inte hur länge som det blir en "riktig" hoppträning så att säga, kul kommer det bli i alla fall! Pysslade och myste därefter. Tog en promenad runt stallet och tränade mest basic = jag ska utan kroppskontakt (enbart genom energi och kroppsspråk) kunna flytta han hur jag vill i vilken situation vi än befinner oss i. Fungerade utmärkt att backa, kalla in, gå fram, och flytta undan bakdel. Duktig ponny! :)

Hur hårt ska repgrimman sitta?

rebecka om Myspys i stallet:
har en fråga bara, ska repgrimman vara sådär tight eller ska den vara lös? har hört olika från olika personer och är lite fundersam själv på hur jag ska göra som :)
absolut ingen kritik!

Svar: Som jag själv har blivit lärd och förstått så ska den sitta ganska tajt. Då inverkar grimman snabbare och mer precist. Sitter den för löst så inverkar knutarna knappt något alls och det kan bli otydliga signaler. Det är som sagt som jag har lärt mig och det fungerar hur bra som helst. Hästen lyssnar på små signaler och tar ingen som helst skada utav det. Så länge man har blivit lärd från någon som kan hur man ska arbeta med hästen i repgrimma så vet man hur grimman påverkar och ger effekt. Helen och Karin (har hästen Golden King) på ÖOR är jätteduktiga och dom som jag har tagit hjälp av och lärt mig från :) Fråga någon av dom om du behöver tips och råd!


Myspys i stallet

For till stallet på eftermiddagen och bara myste med ponnyn. Blir en helt annan känsla i stallet då man bara hör hästarnas tuggande och någon frustning då och då. Stod och borstade länge innan jag tog ut honom för att leka lite. Det märks att han tycker att det är kul att aktivera hjärnan då ögonen verkligen blir ponnyögon och öronen pekar rakt fram :D Aaw, älskar sista bilden! Ponnybus hörde något läskigt borta i skogen och blåste upp sig en aningen..

Stan med filidutten

Dags att byta om och dra och plocka upp Filidutten (bild från gårdagskvällen). Vi ska på stan en sväng och umgås. Därefter stallet för myspys med ponnyn. Hörs!

Mamma vet bäst. Eller?

Jag står och väljer kläder inför gårdagens utgång.

Jag: Mamma, kan jag ha dom här jeansen?
Mamma: Ja, det är ju roligt att du kan ha något annat någon gång också..

Schysst. Inte alls en pik det där.

Uteritt på galen ponny


Underbart väder! Supermysig uteritt med vädret och faktiskt också underlaget på vår sida. Jag följde med Ida som red nya ponnyn Bogard för att vara sällskap med en trygg häst. Dels för att Bogard har varit lite spänd emellanåt i ridhuset och dels för att första uteritten skulle bli en trevlig upplevelse för honom :)

Dock tänkte Lucifer precis tvärtom... Redan vid första biten där han brukar vara lite osäker och stå emot drog han iväg i världens travartrav och det var bara att sitta och bromsa och försöka lugna ner honom. Haha :D När vi sedan närmade oss galoppsträcken var det kört. Ponnyn tog alla chanser till att öka, trippade åt sidan, for med huvudet och tyckte han var stencool. Bogard skrittade lugnt på bakom.... Vi började trava och redan där var vi 10-15m före. Fattade galopp och ponnyn dundrade på som den ångvält han är. För att han skulle bli trött släppte jag honom i en uppförsbacke och med lite kvar orkade han inte mer utan bröt själv av till trav. YES! tänkte jag, nu är han trött och förhoppningsvis slut på överskottsenergin. Hade jag rätt? Nej. Sista raksträckan innan det börjar gå nerför föreslog jag en sista galopp och jag hann inte mer än tänkte galopp förrän ponnyn fullkomligt exploderade och for fram som ett ånglok. Noll kontroll satt jag och skrattade på hans rygg. Dock låtsades han bli rädd för snön som han själv slog upp, kastade sig åt sidan och höll korsgalopp en bra bit. Om jag var nära på att åka av? JA.

Haha, det är så roligt när han får sina ryck och tycker han är coolast i stan! Bogard skötte sig som en ängel där bak och såg mest ut som ett frågetecken när Lusen körde sitt race. Tur att han har livsglädjen kvar och kan bjuda på det ibland! :D

Promenad i solen

Dags att byta om och dra på sig vandrarkängorna! Åker ut till Filidutten och tar en promenad i det underbara vädret! :D Vi har mycket att prata om känner jag, haha! I eftermiddag blir det uteritt med Ida och busponnyerna. Kommer att njuta av varenda sekund på hästryggen! Förhoppningsvis sitter vi kvar och inte ger diket en välkomsthälsning... Haha!

Banhoppning med serier

Det blev hoppträning med drumdrum igår, precis som jag misstänkte :)

Banan börjar med serien längst ner i bild. Travbom, sockerbitshinder, sedan 5,5m till en oxer. Vänd därefter snett igenom på ett räcke och rid sedan mot nästa serie. Två studshinder (sockerbitshöjd), därefter 2 galoppsprång till en oxer (tror att det var 16,5m där.. Haha!).

Under uppvärmning var han grymt fin! Mjuk och följsam med energi i bakkärran och svarade enkelt både på förhållande och framåtdrivande hjälper. Höll en stadig, fin form och takt i galoppen. Jättekul att känna på då han har jättesvårt att hitta en bra tre-takt i galoppen annars! Till det roliga; ponnyn började protestera när jag drev på honom i en galoppvolt genom att bocka. Hahahaha, har alltid velat känna på hans bocksprång för att kunna korrigera honom då han får av alltför många barn och ungdomar på det viset. En tillsägning = ett till bocksprång. En skarpare tillsägning = ponny som gav upp och jobbade på fint sedan. Han är alltför söt ibland! Dock så kände jag vissa tendenser till fortsatt bockning efteråt men kunde enkelt korrigera honom så han skötte sig :)

Vi började med att hoppa fram på serien med 5,5m. Sedan tog vi andra serien med studsen. Så grymt fin ponny han är, hoppar som han inte gjort något annat och vissa ggr blev det till och med för trångt för honom. Hahah, kan inte annat än skratta åt honom! Därefter hoppade vi banan. Underbar känsla! Lyssnade på minsta hjälp, hoppade med bra teknik och använde ryggen. Hinderhöjden låg på ca 90-95cm på de större hindren! Kändes plättlätt, jättekul att komma ifrån en hopplektion med sån känsla med sig! :D Hoppas på fler hopplektioner på plutten drumdrum!


Världens vackraste med Drumdrum!

Äntligen helg!

Äntligen helg! Och att det är långhelg dessutom gör inte saken sämre ;) Kvällen spenderas i stallet där det blir hopplektion, troligen sitter jag på Drumdrum (Durum). Ska bli spännande! Har hittat några fler knappar på honom så får se hur vi löser situationen ikväll. Resten av helgen kommer att spenderas med några vänner, stallet och en hel del slapp. Det behövs ibland, att bara kunna andas och inte bry sig om något annat.

Drumdrum!

Nytt för gruppen; framdelsvändning

Dagens huvudövning: Galopparbete på volt och vid tid över introducera framdelsvändning.

Körde stenhårt med dom redan från början. Då dom endast var 5st så kunde jag kräva ett snäpp ytterligare av samtliga ryttare och lägga mer fokus på detaljer. Stenhårt med tempo, sits och kontroll från start och det gav resultat! Då allt flöt på så bra i skritt och trav tänkte jag att jag testar gränserna lite; bad dom gå in på volterna och förbereda för galopp (det har vi inte gjort tidigare). Behöver jag säga att alla fattade galopp och låg kvar på volten som att dom inte gjort annat? Åååh, så stolt jag blir! :D Körde det i båda varven innan det blev skrittpaus. Därefter fick en av eleverna rida sin märkesridning (som förövrigt fick långt över godkänd poäng!). Fortsatte därefter med att utmana eleverna ett steg till. Dom fick fatta galopp på fyrkantspåret, gå in på volterna och sedan gå ut på fyrkantspåret igen. Det var något klurigare men dom fixade det utan anmärkningar!

Då det var ca 20min kvar av lektionen innan avskrittning kände jag att det var dags att kräva ännu mer. Jag introducerade framdelsvändning för eleverna. Vi testade det genom att rida 2m innanför spåret och gra ett mindre fyrkantspår. Hjälpte dom en och en för att dom skulle lyckas kordinera hjälperna och få in känslan för hur det ska kännas. Alla klarade det på första eller andra försöket. Har jag inte världens bästa grupp så säg?! STOLT!

Har nu suttit och skrivit om terminens planering, nu får jag sluta tro att jag kommer pressa dom för mycket för det gör jag då verkligen inte! Har lagt in en hel del mer avancerade övningar i planeringen. Fortsätter dom i den här takten så är vi inte långt borta från att hoppa upp till steg 2 och därefter steg 3. Dit kommer vi utan problem innan året är slut!

Ridläger och kurser på ÖOR i sommar

Nu är årets ridläger och kurser bestämda och utsatta! Själv kommer jag vara väldigt delaktig i träningslägret somär 18-21 juni då HFA är med arrangör! :D Missa inte chansen till ett av årets roligaste läger! Själv är jag anmäld till dressyrkursen 25-27 juni. Ta chansen nu! Spelar ingen roll om du är ridskoleelev eller har egen häst, är medlem i ÖOR eller inte. En rolig upplevelse ska alla ha chansen att få! :D


Öppna, sluta och förvänd galopp

Underbara, fantastiska ponny. Shit vilken känsla idag! Vi värmde upp på mittvolten med att öka och minska volten och tempot. Vi la in några galoppfattningar och tog även några varv i förvänd galopp. Något stel som gjorde att han inte riktigt var 100% med men det blev bättre och bättre! Den vänstra förvända galoppen var kanon; stabil form, bra tempo och fin tretakt.

Sedan jobbade vi lite travarbete. Första halvan av långsidan i öppna, vid B/E gå in i en sluta och flytta undan för ytterskänkel på kvartslinjen mot A/C. Halvknepigt och jag trodde att vi skulle få en del problem men vet ni? Det bara flöt på. Superfina övergångar mellan skolorna, flöt enkelt undan för skänkeln och vi hittade en bra takt och tempo så att båda två hann med.

Sista delen av passet jobbade vi med galoppfattningar från skritt och att han skulle vara rakställd i kroppen längs fyrkantspåret (för att få koll på bogarna). Åh, underbara ponny. Så otroligt bra galoppfattningar! :D Blir så stolt när jag sitter där uppe och hela hästen exploderar av energi i fattningarna! Jag själv har lite problem att hålla hästen i samma tempo, form och takt längs fyrkantspåret men idag fungerade allt. När vi bytte varv gjorde vi det genom bakdelsvändningar (vilket vi haft jätteproblem med). Idag däremot gjorde vi det som att vi inte gjort annat. Camilla stod bara och gapade, hahaha! :D När hon blir mållös så har man gjort något utöver det vanliga!
Näst sista galoppfattning så kändes han lite trött, jag trodde i alla fall att han var det. Jag fattar galopp och vad gör ponnyn? Exploderar totalt och springer iväg med benen åt alla håll och kanter och både jag och Camilla skrattar bara. Jag menar, vad ska man göra då ponnyn visar upp sådan glädje? :)

Finns inga ord att beskriva känslan under träningen, underbart!
Foto: Rebecka Borg

Årets första fotograferingar planerade



Ses vi där? :D
  • 2-3 juni Umeå RF lok/reg hästhoppning
  • 26 maj Södra Umeå RF lok/reg ponnydressyr
  • 19 maj Härnösands RK lok/reg hästdressyr
  • 17 maj Härnösands RK lok/reg ponnydressyr

Fotograferas med din bästa vän

Ett tips till er alla där ute som har en bästa vän som ni älskar över allt annat; be någon fotografera er. Det spelar ingen roll om det är en förälder, kompis eller en arbetande fotograf som gör det. Bara se till att få det gjort. Kort skapar så många minnen och får en att bevara alla underbara minnen i klara bilder som inte suddas ut med tiden. För mig har det varit otroligt viktigt och det har betytt jättemycket när någon ställer upp och fotar/filmar mig och hästarna. Jag vill ha något kvar att titta tillbaka på om några år. Något att minnas och le åt.

I år har jag fått äran att ha 6 fotograferingar hittills. Jag blir så otroligt glad när människor frågar mig om jag kan fotografera. Att dom väljer mig att föreviga minnen och fånga just de ögonblicksbilderna är stort för mig. De jag har fotat har själva sagt att dom varit jättenöjda med bilderna och jag hoppas verkligen att dom talar sanning. För mig är det en passion att få fotografera och jag hoppas att jag lägger in den passionen i bilderna också.

Till det jag vill få ut av denna text; fotografera er med er bästa vän. Ett ridpass, en träning, en mystur, en tävling eller vad som helst! Få det gjort och spara bilderna. Det är något som kommer att betyda så otroligt mycket när dagen kommer då bästa vännen inte finns längre.


The cat loves me


Känlsan när grannkatten kommer på besök för att mysa och gosar med foten. I nästa ögonblick ser jag min stortå försvinna in i gapet. Bitmärke check.

The power of chocolate

weheartit.com

Fruktsallad och hårfärgning

Kvällen har spenderats med fruktsallad, Fantas nya limited edition (jordgubb och kiwi) och hårfärgning. Den 1,5cm långa utväxten är borta, kung! Nu blir det till att se klart Så ska det låta och sedan se senaste ponnyakuten avsnittet.

That feeling

Känslan när man får kärringstopp 3ggr med pappas nya bil när man är på väg ut från ICAs parkering utan att känna det.

Inspiration, tvmöbel

Var in på Jysk en snabbis idag och visade föräldrarna alla tänkte möbler till lägenheten. Hittade då denna skönhet och blev fast. Den kommer att få hänga med resten av möblerna när det är dags! Se fler möbler på jysk.se (bildkälla).

Bildbomd systrarna Nordin

Här kommer fler bilder från gårdagens fotografering med systrarna Nordin :) Blir så otroligt inspirerad, motiverad och fascinerad varje gång jag ser dessa två rida. För mig har dom alltid varit 2 förebilder och på en helt egen nivå vad gäller hästar och ridning. Att också få vara vän med dom är något jag är otroligt glad för! Så mycket hästrelaterade frågor som man har ställt, så mycket frågor om ridning man har funderat över och som man alltid har vänt sig till dom med och fått vettiga svar på!

Att ha en förebild att kunna diskutera saker med och fråga om det man inte är 100% säker på har alltid varit självklart för mig sedan jag började rida för 11 år sedan!


RSS 2.0