Banhoppning med serier

Det blev hoppträning med drumdrum igår, precis som jag misstänkte :)

Banan börjar med serien längst ner i bild. Travbom, sockerbitshinder, sedan 5,5m till en oxer. Vänd därefter snett igenom på ett räcke och rid sedan mot nästa serie. Två studshinder (sockerbitshöjd), därefter 2 galoppsprång till en oxer (tror att det var 16,5m där.. Haha!).

Under uppvärmning var han grymt fin! Mjuk och följsam med energi i bakkärran och svarade enkelt både på förhållande och framåtdrivande hjälper. Höll en stadig, fin form och takt i galoppen. Jättekul att känna på då han har jättesvårt att hitta en bra tre-takt i galoppen annars! Till det roliga; ponnyn började protestera när jag drev på honom i en galoppvolt genom att bocka. Hahahaha, har alltid velat känna på hans bocksprång för att kunna korrigera honom då han får av alltför många barn och ungdomar på det viset. En tillsägning = ett till bocksprång. En skarpare tillsägning = ponny som gav upp och jobbade på fint sedan. Han är alltför söt ibland! Dock så kände jag vissa tendenser till fortsatt bockning efteråt men kunde enkelt korrigera honom så han skötte sig :)

Vi började med att hoppa fram på serien med 5,5m. Sedan tog vi andra serien med studsen. Så grymt fin ponny han är, hoppar som han inte gjort något annat och vissa ggr blev det till och med för trångt för honom. Hahah, kan inte annat än skratta åt honom! Därefter hoppade vi banan. Underbar känsla! Lyssnade på minsta hjälp, hoppade med bra teknik och använde ryggen. Hinderhöjden låg på ca 90-95cm på de större hindren! Kändes plättlätt, jättekul att komma ifrån en hopplektion med sån känsla med sig! :D Hoppas på fler hopplektioner på plutten drumdrum!


Världens vackraste med Drumdrum!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback