Utveckling på muskulaturen

 
Träningen och utvecklingen där går bara rakt uppåt! Axlarna och armarna växer, mycket tydligare konturer nu än tidigare och jag känner mig mycket starkare. Benen tar längre tid men jag känner att musklerna växer där under men konturerna tar längre tid. Skulle vilja säga att hela kroppen utvecklas åt rätt håll. Är otroligt glad att jag tränar alla muskelgrupper och inte hoppar över någon bara för att jag inte vill/känner för det. En allsidigt stark kropp är något jag strävar efter, sedan tycker jag det är snyggt om man har en jämn muskulatur (jobbigt med chicken legs ;) ). 

Filmer från dressyrtävlingen



 
Min finfina ponny. Som han ställde upp, så kul vi hade. Världens bästa kompis.

Jag tycker inte det är roligt längre

Min bästa vän, bild från tävlingen i Umeå.
 
Taggad till tusen för att få tävla idag, på hemmaplan och förhoppningsvis kunna ta revansch och verkligen leverera. Går in på banan, bra känsla i första klassen och en fantastiskt bra känsla i andra klassen. Resultatet? Inte ens godkänt. Jag är så besviken. Så ledsen att den sport jag verkligen brinner för inte verkar vara något för oss som ekipage. Han gör allt jag ber om, levererar gång på gång och blir bara bättre och bättre. Men till vilken nytta om det ändå inte syns i resultatet? Det är med tårar i ögonen jag funderar på om det bästa för oss är att ta en paus från tävlingsbanan. Jag vill inte komma hem besviken efter varje tävling och inte längre tycka att det är roligt. För jag tycker inte det längre, jag tycker inte att det är roligt att bli nertryckt i skorna och få kastad i ansiktet att man inte platsar. Det är ca en månad kvar till nästa tävling, jag får tänka och fundera. Men just nu vill jag inte ha något med tävling att göra längre.

Uppladdning inför hopptävling

 
Vad dagarna går fort! Tyckte nyss att vi laddade upp inför lok/reg dressyr i Umeå och nu laddar vi för klubbhoppningen på söndag där vi ska hoppa 80cm + 90cm. Så svårt att ladda om inför en ny tävling och ny gren med bara en veckas mellanrum. Veckan har och kommer se ut såhär för ponnyn:
 
Måndag - Skritt 20min
Tisdag - Hoppträning
Onsdag - Vila
Torsdag - Lätt jogging skritt och trav 30min
Fredag - Uteritt
Lördag - Lösgörande arbete
Söndag - Tävling
 
Ingen seriös dressyr denna vecka direkt utan det får vi ta nästa vecka. Nu vill jag fokusera på hoppningen och känna att vi är väl förberedda. Träningen i tisdags gick riktigt bra; stora luftiga språng, bra tryck i galoppen och bra ridning från min sida. Jag måste bara rida hela vägen när vi börjar komma upp i höjderna så det är det jag ska tänka på under söndagens tävling. Vi ska ha roligt tillsammans och klara av utmaningen som ett team. Hoppning är bara för kul, inget seriöst utan att härligt avbrott från glammiga dressyrvärlden ;)

Umeå RF 12/4 LA:3

 
Under söndagens framridning tycker jag att jag kom till bättre ridning och fick ihop han på ett helt annat sätt. Red fram precis som jag gör ett vanligt pass hemma och båda kände sig tryggare. Jag fick till bättre tryck i alla gångarter och kände att vi var mer taggade och samspelta idag.
 
Inne på banan skötte han sig exemplariskt! De missar som blev var första halten (för många travsteg innan), första skänkelvikningen blev inte så tvär som den borde, ryggningen blev inte alls bra och andra galoppfattningen slog han sig fri. Resterande delar av programmet är jag så nöjd med honom!! Stadig och fin i en högre form, jämn i övergångarna och kändes väl framme för skänkeln. Jag tänkte att nu fick vi revansch från gårdagen men resultatet blev mindre bra och min besvikelse ännu större. Inte ens i närheten av godkänt och det känns otroligt surt då vi legat mellan 61-65% i LA-klasserna under 2014. 

Umeå RF 11/4 LB:2

 
Vi kom upp i god tid till Umeå så vi skulle slippa stressa, för det är ju så vanligt inom dressyren ;) På framridningen kändes han lite loj och spänd men inte alltför mycket. Kändes väl hyfsat när jag väl skulle in på banan men inte mer än så. Under programmets gång gick han från väldigt spänd till lite mindre spänd och vi kunde avsluta på ett bra sätt i alla fall. Jag är nöjd med travdelen; stadig och fin i formen men inte riktigt den stora traven som jag vet att vi kan få fram. Galoppen är jag jättenöjd med! Stora runda språng, stadig fin form och lyssade väldigt bra.
 
De missar som blev var uppridningen då han stannade till, första mellantraven som blev lite väl av och på, andra mellantraven lite väl innanför staketet och första galoppfattningen slog han sig fri men annars tycker jag att vi gjorde det vi skulle, jag var noggrann med vägarna och han gjorde sitt bästa trots att han var spänd. Nog tycker jag att vi hade förtjänat att ligga över 60% sträcket men det tyckte inte domaren. 

Säsongsdebuten avklarad

 
Besviken, revanschsugen och stolt över min ponny. Det skulle väl kunna sammanfatta helgen, kommer filmer och mer åsikter från min sida kring vår prestation. Nu välförtjänt sängen och sömn för att orka börja veckan!

Stockar till ben efter gårdagens pass

 
Var riktigt taggad igår för att få bränna av ett rejält pass på gymmet med benen i fokus. Man när jag väl var uppvärmd och började lyfta vikterna så tog det bara stopp. Benen var som stockar och inte alls lika starka som dom brukar. Jag körde igenom de bästa övningarna och gick sedan över till magen. Jag blir otroligt frustrerad när det inte går som jag vill så då avslutar jag hellre i tid och gör något annat för att ha kvar en positiv känsla. Trots att jag inte hann med så många olika övningar (men gjorde 110% på de jag väl gjorde) så är benen väldigt möra, träningsvärken är på plats och dom känns 10kg tyngre än vanligt. Så något rätt blev det i alla fall ;) I eftermiddag får överkroppen jobba!

Lucifers förberedelser inför meetinget

Foto: Josefine Gidlund
 
Efter dressyrträningen i tisdags valde jag att han skulle få ta det lugnt igår; skritt för hand ca 20min bara för att få röra på sig. Idag kommer han ridas lätt i ridhuset i alla gångarter av min hästskötare och imorgon får han fara ut med mig och busa av sig lite. Då ska han även duschas och jag ska packa i ordning allt. Det bästa med allt är att jag smörjde upp all utrustning efter träningen i tisdags så det behöver jag inte göra, skönt! Blir mycket att göra ändå då jag ska packa saker inför tävlingen och för att stanna över natten. Hoppas att allt får plats i bilen... Hahaha! På lördag får han gå ut med ett tunt täcke och tillbringa förmiddagen i hagen och sedan åker vi vid lunchtid. Som det ser ut just nu har vi fått starttiderna 15.56 på lördag och 10.42 på söndag. Väldigt bra tider tycker jag, hoppas att vi får behålla dom. Fasta starttider kommer ut senast 20.00 kvällen före tävlingsdagen. Nu laddar vi!

Avcheckning inför helgen

Foto: Josefine Gidlund
 
Dressyrträning idag för Camilla och jag kände att det verkligen behövdes inför helgen. Förra dressyrträningen kändes inte alls bra och jag vill verkligen ha en positiv känsla och ridning i kroppen inför tävling. Speciellt när det blir bortatävling och meeting på det!
 
Vi bestämde att checka av delarna ut LA programmet och sedan rida igenom det. Först hade jag inte riktigt kontroll på höfterna utan han sladdade runt första 10min men sedan kom jag till bra kroppskontroll och efter det släppte allt. Känslan att dansa med hästar får verkligen en helt ny innebörd när man har upplevt det själv. Känslan var fantastisk och programridning har vi aldrig gjort bättre. Stadig och stabil i formen, bibehållen takt i travökningarna, bra skänkelvikningar, lugn och rund galopp och bra övergångar. Jag är otroligt taggad för vad helgen har att erbjuda!

Upploppet är här

 
Nu är det strax över månaden kvar till Toughest och jag känner att jag är inne på upploppet. Nu blir det ännu tuffare både med kost och träning. Jag vill kunna stå där på startlinjen och känna att jag har förberett mig på bästa sätt för att klara utmaningen. Veckan ser ut såhär för min del:
 
Tisdag: Dressyrträning
Onsdag: 3x10min cardio
Torsdag: Styrka ben
Fredag: Styrka överkropp
Lördag: Dressyrtävling 1 klass
Söndag: Dressyrtävling 1 klass + cardio
 
När jag har varit borta från gymmet några dagar tycker jag att det är roligast att köra ett rent styrkepass men jag behöver verkligen konditionsträningen också! Det är bara att bita ihop och köra på! Kanske blir att jag kastar om passen också men det blir i alla fall benpass innan fredag. Mest för att jag vill inte ha någon träningsvärk under tävlingen i helgen utan kunna leverera 110% även där!

RSS 2.0