Vilohelg, eller?

Bilder från senaste dagarna; en civilklädd jag som ska på middag och en lortgris till ponny. 
 
Äntligen helg! Har överlevt första jobbveckan efter semestern och har en lugn och skön helg som avkoppling. Eller ja, lugn och lugn. Igår blev det middag hos föräldrarna med bästa vän för att sedan ha en mysig filmkväll som slutade i att båda sov som stockar efter halva filmen. Välkomna tillbaka rutiner! Idag blev det stalltjänst med underbara människor omkring sig, man blir så mycket gladare av det! Har precis duschat och nu gör jag väl som alla människor gör en lördag eftermiddag/kväll; bakar, städar, tvättar, diskar, lagar mat, ser på serier emellan allt, bloggar och ska om några få timmar ut och ta in hästarna. Morgondagen ser ut som så att jag jobbar förmiddag, mitt på dagen ska hagen bort ute på betet och på eftermiddagen blir det stallet och uteritt. Lugnt med andra ord ;) 

Planering för två veckor framåt

 
Blev halvt förvirrad idag då jag försökte tänka ut veckans planering för att det skulle stämma med nästa veckas. Jag gjorde helt enkelt för två veckor framåt eftersom vi åker iväg och tävlar 7-8 september. Trots att det är tävling på gång så vill jag inte lägga in en massa dressyrpass utan jag prioriterar uteritterna. Han ska vara positiv och vara i bra kondition, därför behövs även dom. Tror även att jag behöver varierad träninng för att jag ska vara motiverad och taggad. I vanliga fall kanske jag rider... dressyr 1-2ggr i veckan? På fredagen innan blir det en lugn uteritt där vi kan släppa allt och bara vara och på så sätt vara psykiskt beredda för vårat första meeting på bortaplan! Spännande!

Lösgörande arbete efter en veckas paus

 
Efter förra veckans paus från dressyrarbetet kände jag att det var dags att ta upp det igen. Jobbade mycket lösgörande från början, väldigt basic. Ville att han skulle ha en egen framåtbjudning, bra takt, bli lösgjord och söka stöd. Jag var väldigt svag i min egen sits idag av någon anledning så det blev lite ostadigt. Kände ändå att jag kunde lösa det bara jag tänkte till. Red igenom en hel del skänkelvikningar för att få han ännu mer lösgjord och till slut så släppte det. Imorgon blir det uteritt och hoppa stockar som gäller!

Våra vackra vänner

 

Little beauty

 
 

My inspiration in all the tough times

 

Ögongodis i LA:4

Här är bilderna från söndagens LA:4. Inte vår bästa ritt men är han inte ögongodis ändå så säg? :D Alla bilder fotograferade av Josefine Gidlund!
 
 

Igångsättning Rolo

Foto: Henny Hellström
 
Har ridit Rolo 3 dagar nu. Väldigt stel och ovillig första dagen men det blir bättre och bättre. Sommarvilan har nog gjort sitt plus hältan hon drog på sig för någon vecka sedan. Har gjort allt i min makt för att hon ska få tillbaka framåtbjudningen och idag släppte det. Hon var pigg och positiv till arbete och var riktigt trevlig att rida i alla gångarter. Mycket styrka som saknas men lillponnyn försökte med all sin kraft och jag valde att avsluta när hon kändes som trevligast. Jag ser fram emot imorgon då jag får sitta på hennes rygg igen! Det var allt för längesedan innan denna igångsättning!

Hoppträning och konditionspass

 
Gårdagens hoppträning: Vi hoppade en bana med mycket serier. En långsida, 3 räcken, med 5 galoppsprång mellan hindrena. Sedan hindre -> båge -> kombination (1 eller 2 galoppsprång emellan). Jätte nyttig övning som var bra för oss som ekipage. Dock så var blev det antingen väldigt bra, eller lite mindre bra. Fick inget bra flyt i det hela utan det kändes antingen som det var av eller på. Ponnyn hoppar gudomligt bara jag rider som jag ska, det är helt sjukt vilken språngkurva han har fått, men när jag bara åker med så blir det platt fall. Känns som att jag har tappat känslan i hoppningen lite, jag vet att jag kan avgöra tempo och anridningen men igår fungerade det bara inte. Bara att jobba med känslan själv och hitta flytet igen. Tycker inte om när jag inte hittar känslan, känner mig bara dum som inte stöttar han så mycket som han behöver. Nya tag nästa gång!
 
Dagens konditionspass: blev något blandat, haha! Malin hängde på ut och det blev en massa efterlängtat prat och skratt! Det var verkligen jättelängesedan vi red ut tillsammans så det var välbehövligt! Lusen var pigg som en mört och positiv hela passet. Det blev lite halvt som jag tänkt men ibland behöver man bara vara också :D

Det blir en bra dag!

Sommaren 2013 <3
 
God morgon världen!
Idag kommer bli en bra dag, det känner jag på mig! Ska in till stan på några ärenden, måste handla lite foder till ponnyn, lämna in objektivet på lagning och lite annat smått och gott. Sedan stallet, Rolo ska ridas och idag ska vi galoppera! Sedan ska Lusen få fara ut i skogen och träna lite kondition och styrka är det tänkt. Det här blir en toppendag! 

Såhär ser höst och vinter ut

Foto: Josefine Gidlund
 
Vi har nu kommit in i andra delen av året; sista tävlingarna planeras och träningssäsongen närmar sig med stormsteg. Våran höst kommer i alla fall se ut såhär!
  • 7-8/9 Vännäs RF, meeting dressyr. Vi startar en LB och två LA klasser.
  • 28/9 Kramfors RK, dressyr. Vi startar en LB och en LA klass.
  • 29/9 ÖOR, klubbdressyr. KANSKE startar en klass.
  • Funderingar på att antingen åka till Umeå eller Timrå för en sista tävling 19/10, en LB och en LA klass.
  • 27/10 ÖOR, klubbhoppning.
  • 24/11 ÖOR, klubbdressyr.
Tråkigt nog inga hopptävlingar utanför klubben då alla som passar är så långt bort. Sedan är ingen klubbtävling spikad, beroende hur det ligger med träningar i övrigt. Tänker inte starta en tävling bara för att utan det ska kännas bra inför den också!  I höst och vinter tänker jag satsa 110% på träning så vi är redo för tävlingssäsongen 2014! En massa uteritter blandat med månadsträning dressyr för Gunilla Pettersson och månadsträning hoppning och regelbunden dressyrträning för Camilla Granberg. Mycket eget markarbete med lydnad, studs, travserier m.m. där jag ändå har börjat hitta en känsla för hur jag ska rida som. TAGGAD!

Hinner göra mycket innan 11.00 på morgonen

Har precis ridit en tickande bomb till vildhäst på ett konditionspass ute i skogen och en söt liten ponny som ska ridas igång. Inte illa att ha hunnit med det innan 11.00 på morgonen ;-) åker nu med chefen ner till Sundsvall för ett spännande uppdrag! Undrar vad det kan vara? ;-)

Drömponnyn i LB:2an

Tyckte att han gick nog bra i LA-klassen men känslan i LB:2an var bannemej ännu bättre! Vi är på topp, det känns som att det bara kan bli bättre och bättre! Finfina drömprinsen <3 Alla bilder är fotograferade av Josefine Gidlund.
 

Bilder från LA:3

Min vackra prins! Ser ni galoppbilden? Vilket muskelberg han har börjat bli! Åååh, så fin är han! Alla bilder fotograferade av Josefine Gidlund.
 
 

Nya hästmagazinet i handen

Sitter i soffan och njuter av semestern med senaste numret av Hästmagazinet i min hand. Tänkte tipsa om lite artiklar och reportage som är värda att läsa!
  • "Så rider du stora hästar"
    Dressyrryttaren Anna Brown, 1,60m, berättar och förklarar hur ett vanligt träningspass ser ut för henne och hennes 1,80m höga Damascus. Dom har placeringar och vinster upp till Prix S:t Georges. Jag har samma tankegång och synsätt på ridningen som Anna har så det är väldigt intressant läsning som ger små tips och råd som jag absolut kommer ha användning av i min egen ridning. Artikeln vänder sig främst till dom som rider stora hästar men är nyttig även för dom som rider "normalstora".

  • "Marielle har öga för hästbilder"
    Man får läsa om Marielle Andersson som är fotograf hos Hästmagazinet och en av Sveriges mest kända. Läs om hennes jobb för Hööks nere i Spanien, tips till fotografer och massa annat intressant!

  • "Ruta in träningen"
    Ridtips som man kan använda i egna träningen eller som instruktör. Får hästen aktiv, lösgjord och rak. Nyttigt som absolut ska testas nästa gång dressyr står på schemat!
Självklart en massa annan läsning som är intressant men det var dessa jag fastnade mest för :)

Vår vecka ser ut såhär

Nu när vi är igång igen så måste jag börja strukturera upp träningen igen. Denna vecka ser ut som ovan; skritt idag för att röra på musklerna efter helgens tävling. Mycket uteritt för att släppa allt krav på träning och bara ha roligt. Känner att vi båda behöver mer uteritt för att få till framåtbjudningen ytterliggare och för att lyfta motivationen ett snäpp till. Hoppträning för Camilla på onsdag, känns som det var hundra år sedan sist! Annars inga konstigheter. :)
 

Prinsen i dagens LA:4


God morgon!

Foto: Josefine Gidlund, från gårdagens LB:2
 
Har precis fått igång all teknik och sitter just nu och bara tar det lugnt. En konstig känsla då det alltid brukar vara något som inte går som man vill men idag fungerar allt! Ponnyn ska bara få äta upp frukosten, sedan blir det flätning. LA:4 är dagens program, mycket fler svårigheter än vad LA:3 har. Äsch, vi gör vårt bästa så kommer det bli toppen!
 
 

Mina fina på dressyrbanan <3


Tävlingshelg!

Foto: Josefine Gidlund
 
Imorgon är det dags igen, tävling på hemmaplan! Vi rider LA:3 09.16 och LB:2 10.03. Wish us good luck! :D

Mina första egna lektioner för terminen

Bild från sommarbetet, busöron! <3
 
Hade mina egna första lektioner för terminen ikväll. Har fått tagit över 2 grupper då instruktören har fått annat jobb. Det gick minst lika bra idag som det gjorde i måndags! Lektionerna flöt på hur fint som helst och jag fick den effekt jag ville av alla ekipage. Denna termin kommer att bli awesome!
 
Idag när jag stod där mitt på ridbanan och instruerar, med vetskap om att jag vet in i minsta detalj vad jag pratar om och man ser att eleverna tar till sig och det fungerar, så kände jag att det är det här jag vill göra. Får ni chansen att testa på att vara instruktör, TA DEN! Det är en otrolig känsla att få stå och lära ut om det bästa som finns!

Första intruktörstjänsten för terminen

Supersöta Charlie!
 
Hoppade in som vikarie igår för Johanna när hon och de andra var och provred hästar till ridskolan. Hade en barngrupp, 2 vuxengrupper som rider både hopp och dressyr och en ren dressyrgrupp. Mycket blandade ryttare där man som instruktör måste anpassa sig efter varje enskild individ. Att sedan anpassa varje lektion efter utbildningsnivå är också svårt. Hur det gick? Helt ärligt? Jag tycker det gick jättebra! Kände mig mycket säkrare än på länge och visste till 110% vad jag pratade om, ville förmedla och vad jag instruerade. Ååh, tack tack tack underbara ridledarutbildning! Jag säger att detta komma att bli mitt år!
 
Ni som har ridit för mig tidigare och som fick rida för mig i måndags. Någon som märkte någon skillnad? All kritik välkommet för att jag som instruktör ska utvecklas i rätt riktning! :D

Första arbetsdag efter semestern

God morgon! <3 Första arbetsdagen efter 3 veckors semester och jag är dum nog att börja 05.00. Vad hände där? Blir så när man ska hinna med hästen innan kvällspasset börjar på ridskolan, han går alltid först! Det blir nog en mysig skrittur för vår del idag: efter 3 dagars dressyrjobb förtjänar man det! Massa massage, mys, pyssel och annat blir det också :-D

Bilder från dagens dressyrträning

En bildbomd från dagens dressyrträning! Se förbi mina otroligt fina ansiktsuttryck, vad kom dom ifrån? Hahaha! Alla bilder är tagna av Josefine Gidlund! :D
 
 

Takten sitter där den ska

Foto: Josefine Gidlund, favoritbild! <3
 
Dressyrträning idag för Gunilla, vi red igenom delar ur LA programmen som vi ska starta till helgen på hemmaplan. Skänkelvikningarna blev riktigt bra på slutet, galoppdelen riktigt, riktigt bra och travökningarna har blivit så mycket bättre! Jag vet inte vad som har hänt, men något har gjort så att ponnyn har en ren takt i alla gångarter, en stadigare form och ett mer avslappnat och avspänt uttryck som gör det så enkelt att rida. Eller ja, enkelt och enkelt bara jag gör som jag ska ;)
 
Till veckan så blir det mycket uteritter, skrittjobb, vila och någon genrep inför helgen. Tycker bara att det ska bli roligt att komma ut på tävlingsbanorna igen och vill att ponnyn ska tycka likadant! :)

Back on track paddar beställda

 
Har beställt hem ett par back on track paddar till prinsen. Använder själv back on track när jag får ont i kroppen och det fungerar så otroligt bra! Som när jag kraschade med Donna för ett antal år sedan fick jag olidliga problem med ryggen. Med back on track varje dag när jag jobbade eller red så blev jag helt återställd. Samma sak nu när jag återigen har fått en rejäl smäll i ländryggen/svanskotan så använder jag back on tracks ryggskydd och det börjar bli bättre. Så det måste fungera minst lika bra till prinsen efter hårda pass för att benen ska hålla! Någon mer som använder dessa produkter? :)

Såå mycket bättre känsla idag!

Foto: Josefine Gidlund
 
Hade så mycket bättre känsla idag! Lösgjord och jättefin i skritt och travarbetet. Fick till några riktigt trevliga fram- och bakdelsvändningar Jättetrevlig även i det enkla travarbetet, lite jobbigt med sidvärts i början men det släppte mot slutet. Kunde faktiskt jobba nedsittning i traven en stund med öppna och skänkelvikning! :) Lugn och avslappnad = fin lösgjord häst! Galoppen var bättre än igår men det är mycket jobb som återstår där. Trots att han får till tretakten jättebra nu så är styrkan att bära sig i en lugn takt och tempo inte riktigt där, men det är nära! Bara att tagga inför morgondagens dressyrträning då! :D

Sovit bort den dåliga känslan

Foto: Josefine Gidlund
 
Har sovit bort den dåliga känslan jag hade igår så idag är jag mer taggad att jobba dressyr! Känns som att det behövs även idag för att vi ska kunna prestera och få det att klicka ytterliggare på träningen imorgon. Målet med dagens arbete blir att få en lösgjord och positiv häst och ryttare. Då spelar det ingen roll om jag så måste rida lätt/stå i lätt sits hela passet. Känslan är viktigare! :)

Första passen hemma

Foto: Josefine Gidlund
 
Igår tog vi en härlig skogstur ensamma och jobbade med lydnad. Fick en otroligt häftig känsla och en fin lösgjord häst som lyssnade jättebra på alla hjälper. Såna stunder är det roligt att rida!
 
Idag blev det ett trimpass inne. Jag vet inte vad som hände men jag fick ingen bra känsla. Fick inte till en ren takt, ingen stabilitet i sitsen eller en lösgjord häst. Ska jag plocka fram det positiva så var det ingen fyrtakt alls i galoppen! Tummen upp för det och dags att ladda om inför morgondagen! 

All this time I was finding my self and I didn't know I was lost

 

Jag kom hem som en helt ny människa

 
Sitter nu hemma i soffan igen efter 2,5 helt fantastiska veckor. Jag har vuxit så otroligt mycket som person, hästmänniska och ledare. Trodde att jag hade hittat mig själv och min plats men ack så fel jag hade. Alla dessa fantastiska hästar och framförallt människor har gjort att jag hittat mitt riktiga jag. Och dessa människor har även visat hur jag vill bli behandlad av dom jag har runtomkring mig. Att varje dag få mötas av äkta leenden, människor som bryr sig om hur man mår, som man får en klapp på axeln av och som framförallt skämtar MED mig, inte OM mig. Plötsligt har jag insett att jag inte trivs med det, jag trivs bättre att skratta med folk och känna den äkta glädjen bubbla upp. Inte tillfredsställelsen att få andra att skratta medan man själv förödmjukar sig själv, för det är precis så jag har gjort. Totalt omedvetet. Jag klandrar ingen annan, bara mig själv.
 
Jag har bestämt mig för att inte göra det mer, än hur roligt alla andra kan tycka det är. Människorna jag har haft runtomkring mig har fått mig att uppskatta mig själv och livet så pass mycket mer att jag vill må bra varje millisekund. Under denna tid har jag även lärt mig att få andra att skratta på annat sätt, jag skämtar med människor, inte om. Vilken fantastisk känsla det är att kunna ändra så pass mycket på sig själv!
 
Jag är så pass mycket starkare och säkrare i mig själv än jag någonsin varit under mina 23år. Genom att hitta mig själv har jag hittat ett helt annat lugn och trygghet som jag inte visste fanns. Med mig från utbildningen har jag en massa kunskap, erfarenheter och nya vänner, och framförallt. Jag kom hem som en helt ny person, och jag är mycket lyckligare än tidigare. Deal with it, or leave it.

RSS 2.0