Camilla-träning

Foto: Josefine Gidlund, Gunillaträningen i augusti
 
Träningen idag var riktigt givande! Travarbetet bestod av mycket jobb med skänkelvikningar och hitta flytet i dom. Varierade med volter efter varje diagonal vilket gjorde att vi båda behöll motivationen till att fortsätta. Formen var på plats och jag måste själv säga att jag jobbade jättemycket med min egen sits och ridning och det gav resultat! Formen hamnade på plats och det kändes väldigt stadigt. Galopparbetet bestod av voltarbete och övergångar trav - galopp - trav. Nyttigt och välbehövligt med grundarbete. Sedan från ingenstans var det dags att påbörja inlärning av galoppombyte i språnget. Sådärja, där gick startskottet. Målet är att inom ½ år ska det sitta, rena dressyr galoppombyten. Just det ja, vi kör på det ;)
 
Camilla fick ju som sagt hoppa upp och känna på prinsen. Jag satt bara och log, han är så fantastisk häftig och vacker min häst när han visar sig från sin bästa sida. "Han har blivit så mjuk och känslig." "Det är en helt annan ponny!" "Vilket otroligt arbete du har gjort med honom!" Orden går rakt in i hjärtat!

Bilder LA:4 i Kramfors

Som vanligt är alla bilder fotograferade av Josefine Gidlund!
 
 
 
 

Privatlektion för två duktiga tjejer

Jag håller privatlektion för Klara och busponnyn. Bilden är lånad från caprilli.se med tillstånd.
 
Fick det roliga uppdraget att ha privatlektion idag för två tjejer; en av mina elever och hennes kompis. Dressyr och barbacka dessutom! Jag lever mig verkligen in i lektionen och tappar tid och rum totalt. Hör knappt om det är någon som kommer och går på läktaren och jag är 110% fokuserad. Det ger så mycket att ha privatlektioner för eleverna då man kan ge så pass mycket mer hjälp och sin fulla fokusering. Effekterna och resultatet som kommer är en sån fantastisk belöning!
 
Vill du rida privatlektion för mig på någon av ridskolans hästar och ponnyer eller på din egna? Kontakta mig på [email protected] så bestämmer vi dag och tid som passar båda! Från och med denna terminen ger även jag ut privatlektioner på ridskolan! :)

God morgon måndag!

Foto: Josefine Gidlund
 
God morgon härliga måndag!
Jobb till 12.00 idag och sedan direkt ut till ridskolan. Dressyrträning idag för Camilla, sist jag tränade för henne var kanske... i början på augusti? Två långa månader sedan! Känns som mycket längre så roligt ska det bli. Hon ska även rida honom bara för att känna skillnaden på honom från då hon red honom under uppbyggnadsperioden där i januari då ingenting fungerade; en ponny som sprang ifrån arbetet och slingrade sig som en orm för att han inte orkade. I galoppen gick det väldigt fort och så fort man gjorde en halvhalt bröt han av. Ska bli roligt att höra vad hon har att säga om honom!
 
Hoppas att ni får en lika fantastisk dag som jag! :)

Bilder från LB:2n i Kramfors

Trots att känslan och ritten inte alls kändes bra så fick min hästskötare till fina bilder på prinsen! Ååh, kan man bli kär gång på gång i samma ponny? Alla bilder tagna av Josefine Gidlund.
 
Kolla ponnyn!! Åååh, han är så otroligt vacker så jag vet inte var jag ska ta vägen. Han är så häftig och cool min vackra ponny!
 
 

Tävlingsdag med stalltjänst

Ramona och hennes fina Gabilan. Dessa två kommer gå väääldigt långt!
 
Stalltjänst och tävlingsledare dagen till ära! Allt har flytit på jättebra, inga missar överhuvudtaget! Känner att jag börjar kunna det här nu ;) Coachade även tävlingsgruppen dom som ville och det kändes bra. Alla red riktigt fina ritter och jag blir så stolt som får vara coach till tävlingsekipage! :) Hann även fota några ekipage också, kunde inte låta bli. Det kliade för mycket i fotofingrarna! Fick tillbaka all inspiration till att tävla nu, det kanske blir att man startar på klubbdressyren i november trots allt... Hahaha :D

Glömmer dagens tävling

Foto: Josefine Gidlund
 
Tävlingen idag nere i Kramfors gick inte alls bra. Tar med mig det som kändes bra och glömmer det andra. Trodde verkligen att vi hade tagit ett steg framåt igen och att det skulle visa sig på tävlingen men det vara snarare två steg bakåt. Nej, känns inte alls bra. Så jag har tagit beslutet att vi lägger tävlingsbiten på is ett bra tag framöver, i alla fall till nästa år. Nu ska vi fokusera på träningarna och få till känslan till 110% där. Både han och jag måste bli starkare så att vi orkar mer och mycket galopp utomhus blir det. Nej, nu taggar vi om. Har en helt fantastisk höst och vinter att se fram emot med en massa inspirerande träningar!

Tävling imorgon

Foto: Josefine Gidlund
 
Imorgon tävling i Kramfors, LB:2 och LA:4! TAGGA!

Härliga tisdag!

 
God morgon! <3
Är precis på väg till jobbet och taggad för en ny härlig dag! Efter jobbet åker jag direkt ut till stallet för ett härligt konditionspass ute i skogen på min fina ponny. Känns som att vi har ridit dressyr i flera veckor så det känns bra med skogen en dag :D Väl hemma blir det myskväll i soffan med god middag (förhoppningsvis), tända ljus, mys under filten och kl. 20.00 är det torsk på tuben (inte torsk på tallin som jag så fint uttryckte det häromdagen...) som är ett helt underbart program!
 

 
Jag: Vet du? Jag såg ett jättebra program häromdagen! Torsk på tallin heter det!
Ida: Eeh... Okej? Vad är det?
Jag: Dom visar en massa roliga klipp från youtube! Tobbe Trollkarl är med!
Ida: Menar du inte Torsk på tuben..? Torsk på tallin är ju från typ tidigt 90-tal...
Jag: .......
Ida: HAHAHAHAHA!
 
Typ så var det. 

Vi är bra på att ta hand om hästarna, men glömmer vi oss själva?

Foto: Josefine Gidlund
 
Vi hästmänniskor är väldigt beskyddande om våra älskade hästar; skydd eller lindor vid ridpassen, täckena börjar plockas fram nu när hösten är här, liniment, hovolja, vitaminer och mineraler, back on track produkter m.m. Allt för att dom ska må så bra som möjligt. men hur bra tar vi hand om oss själva? Jag har förespråkat träning för ryttare tidigare; alla vet vi att vi mår bättre av att röra på oss även när vi inte sitter i sadeln. Vi blir även starkare och skickligare ryttare som orkar mer under de tuffare ridpassen. Men det är inte bara det som spelar in, utan även efter träning.
 
Jag har ett jobb där jag emellanåt blir väldigt stressad (även utanför jobbet händer det då och då) och då drar jag omedvetet upp axlarna och spänner dom + nacken. Det gör inte saken bättre att jag använder just dom musklerna när jag jobbar. I fredags kände jag verkligen av spänningarna; det började smärta och huvudvärken började komma. Åtgärder för att göra det bättre? Massage för att få bort spänningarna och muskelknutarna och slappna av både psykisk och fysiskt. De senaste kvällarna har jag suttit med värmedyna ca 30min / dag och det ger verkligen resultat! Musklerna är mjuka, mer avslappnade och jag känner mig själv mer rörlig. Ett tips som ni definitivt kommer att gilla om ni prövar det! :D

Film och utvärdering från Gunilla träningen

Den känslan, DEN känslan!
 
Från början fungerade det inte riktigt, vi samarbetade inte som vi brukar. För mycket av och på och inget samspel, orolig i formen och inget flyt i övningarna. Speciellt skänkelvikningarna som vi alltid har haft problem med, där fungerade ingenting. Gunilla fick sitta upp och känna på hur han gör i just sidvärtsrörelserna när han inte orkar och stretar emot. Då har hon enklare att säga till mig vad det är jag ska göra för att hjälpa honom bli starkare. Filmklippet är från då jag satt upp efteråt; jag sög åt mig som en svamp och plötsligt fungerade allt. Det bara klickade och känslan var magisk. Ser ni första galoppen?! Visst har vi haft en stadig form i galoppen och hittat ett lugnt tempo men nu börjar vi hitta den samlade galoppen. Det var sjukt vilken känsla jag fick känna på! Den förvända blev också mycket bättre trots att han inte orkade bibehålla samma samling hla vägen.
 
Gunilla sa "tänk om ett år pernilla, tänk vilken galopp han kommer att besitta då". Jag kan knappt bärga mig!

Min fina vän

 

Skillnad maj - september

 
Tycker det är så bra att man dokumenterar skillnaden på sin häst i bild så man kan se om man jobbar åt rätt håll eller inte. Jag tycker att det är stor skillnad på honom! Över rumpan har han blivit rundare, likaså bringan, bogen och manken. Nacken har blivit högre och bredare och manen har vuxit enormt mycket under sommaren! Tycker han ser jättefin ut i dagsläget! Något rund om magen men nu när det börjar gå mot kallare tider så tycker jag det bara är bra om han har lite extra som värmer. Dessutom behöver han något att bygga muskler av också! :)

Ny favoritbild <3

Foto: Josefine Gidlund

Lyxmiddag på söndageftermiddagen

Finaste Hubert som följer med i vått och torrt!
 
Gunillaträningen idag hade både upp- och nedgångar men på slutet fick jag verkligen en WOW-känsla! Film kommer senare och en bättre utvärdering! :) Sitter och försöker slappna av och ta det lugnt med "Harry Potter & Dödsrelikerna del 1", har glömt hur bra dom filmerna är. Lyckades även lyxa till söndagen med att göra en finmiddag; pasta med krämig lax- och räksås. Mums! Snart kommer Ida och möter upp mig, ut på nya äventyr! Ingen vila ingen ro, hörs mer ikväll! :)

Mycket inspirerande träningar på ÖOR denna höst

Foto: Josefine Gidlund, från Gunilla-träningen i augusti
 
Denna höst har vi så fantastiska träningar på ÖOR; vi har en ny månadstränare i hoppning, Lotta Schultz, som jag igår har suttit och studerat, lyssnat och tagit in kunskap ifrån i 6 timmar. Väldigt kunnig och duktig tränare som är mycket noggran och plockar fram mycket positivt ur ekipagen. Jag tror på henne, jag tror att hon är bra för våra ekipage att komma ett steg längre. Förhoppningsvis tycker ryttarna det också ;)
 
Ny månadstränare i dressyren har vi också; Peter Nordlander. Han är fullbokad och vi har till och med varit tvugna att lägga in ytterligare träningstillfällen på grund av påtryckningar från ryttarna. Det känns helt sinnessjukt att vi fyller lätt 20st platser på dressyrsidan för samma tränare! Har bara hört en massa positivt om honom och jag gillar det jag ser att han plockar fram hos ekipagen. Det är en tränare jag tror mycket på också och som kan höja dressyrsidan några pinnhål.
Vi har även kvar Gunilla på månadsträningarna i dressyren som jag själv rider för. Mycket duktig även hon och jag är jättenöjd med henne. Hon plockar fram så mycket positivt ur oss varje träning och pressar oss till gränserna precis så att vi klarar det, även fast vi kanske trodde att det skulle bli för svårt från början. Mycket lärorikt och inspirerande!
 
Då jag bara är insatt i hoppnignen och dressyren väljer jag bara att ta upp dom, självklart har vi tränare i körningen också! Men det jag ville komma till med detta inlägg är att jag tycker att har ni en stund över när det är träningar på ÖOR så åk dit och sug in all fakta som ni bara kan. Bara av att sitta på läktaren och studera så lär man sig mer än man tror och framförallt får man så otroligt mycket inspiration! Nu är jag sjukt taggad för min egna träning som börjar på en liten stund. Idag ska vi ge allt, oj så roligt det är med hästar!

Dressyrträning en solig söndag

Min vackra fina vän!
 
God morgon! Sitter och ser på American Idol med kaffekoppen bredvid mig och laddar för dagens dressyrträning. Är så otroligt taggad och tänkte lägga fokuset på travarbetet; powern och takten och självklart skänkelvikningarna. Tycker att vi alltid har haft svårt för just traven men nu börjar det verkligen släppa och jag har börjat rida fram honom i traven istället för att vi jobbar åt två olika håll. Blir först till att kika på sista hoppgruppen för Lotta och bli inspirerad!

Galopp och skritt i repgrimma

Alla bilder är fotograferade av Josefine Gilund.

 

Första gången ridning i repgrimma

Alla bilder är fotograferade av Josefine Gidlund.
 
 

Tinkerutställning i Bjästa

Denna goding rörde sig med en otrolig mekanik i traven, ovanligt för tinkrar av dom som jag har sett! Vacker som få!
 
Åååh, så vacker denna häst är. Syns nog inte men otroligt vänliga ögonen och manen "is to die for".
 
Jag kan inte hjälpa det, denna blev jag kär i. Otroligt vacker teckning, lång man och pannlugg, rund och fin i kroppen. Åååh...
 
Denna vackra häst fick dagens högsta poäng om jag inte är helt ute och cyklar, 42p!
 
 
 

Vågar gå emot strömmen

Foto: Josefine Gidlund
 
Har länge känt att jag vill testa på att ta vår relation längre och se hur bra vi faktiskt kommunicerar. Tog tag i saken idag, satte på repgrimman och gick ut. Checkade av grunderna från marken; stanna, gå framåt, backa och flytta bak- och framdel. Fungerade utmärkt! På med hjälmen och upp på ponnyryggen. Styra och stanna fungerade faktiskt över förväntat bra utan att lägga något tryck i repgrimman. Traven gick väl.. sisådär från början. Lite svårare med vikthjälperna där men vissa gånger så! Testade även galoppen vilket gick bättre än i traven till min förvåning. Enklare att styra med vikthjälperna trots att ponnyn vissa stunder tyckte att vi skulle åt ett helt annat håll.. Hahaha. Första gången kan inte allt klicka men mycket över förväntan! Finfina ponny!

Tinker hästar i överflöd

Min fina halv-tinker
 
Snart är det dags att dra på sig stallkläderna, packa ner kameran och styra bilen mot Bjästa där det är tinkerutställning idag! Hade tänkt åka förra året men då kom något annat i vägen så det känns väldigt roligt att äntligen få komma iväg! Under eftermiddagen placerar jag mig troligen på läktaren på ridskolan där det är hoppträningar för Lotta Schultz, första gången på ÖOR så det ska bli roligt att se vad hon har att säga om våra ekipage. 

Helgen kan börja

 
Äntligen helg! Har haft riktigt tuffa dagar på jobbet denna vecka men äntligen kan jag andas ut och ta det lugnt. Har haft tur att fått jobba med Lovisa hela veckan, bästa vänner får en alltid att skratta och slappna av än hur stressad man är! Så just nu är huvudet är verkligen upp och ner och kroppen totalt utpumpad. Nacke och axlar spända och hårda som sten efter all stress då jag omedvetet dragit upp axlarna och spänt dom. Vilken tur att jag har så snälla vänner så jag ska få massage ikväll i utbyte mot middag! Ska göra allt för att jag verkligen ska slappna av ikväll; se på "Hela Sverige bakar", tända ljus, choklad och god mat. 
 
Red min fina häst barbacka idag. Min första tanke var att det skulle ta tid att hitta rytmen och balansen igen efter ett sånt långt uppehåll från den sortens ridning men det klickade direkt och allt flöt på under hela ridpasset! Skänkelvikning, galoppfattning, övergångar, ökad trav, samlad trav... Min ponny vet verkligen hur man får matte på bra och glatt humör igen! Nu kan jag börja helgen med en positiv känsla!

3 söta små hundar

 

Dansa med hästar

Foto: Josefine Gidlund
 
Vet ni vad jag tänkte idag när jag hämtade min leriga häst i hagen i regn och blåst? Underbara tisdag! Jag har längtat efter hösten så otroligt mycket; slippa den jobbiga värmen och få börja ta på sig massa mysiga tjocktröjor. Finns ju mängder med positiva saker med denna årstid! Jag kan till och med ta skitväder, leriga hästar och en massa fixande med täcken hit och dit. Jag älskar det! Så just nu sitter jag och myser i soffan, ser på Idol, har tänt en massa ljus i lägenheten och filten nära till hands. Snart kan man börja göra hemmagjord varm choklad också.... Underbart!!!
 
Med en positiv känsla gick vi in i ridhuset idag och körde vårt dressyrpass. Målet var att jobba mycket skänkelvikningar och en del skolor eftersom det är det vi behöver träna på. Vildhästen kom fram i honom och det var bara att sitta och bromsa i början; ponnyn bara sprang och sprang och sprang med öronen spetsade och tyckte livet var lajbans. Galoppen ska vi inte ens prata om, hahaha! Men sedan, när vi började jobba med sidvärts... DEN KÄNSLAN, DEN KÄNSLAAAN! Åhh, jag visste inte var jag skulle ta vägen... Takten, rytmen, energin, lösgjordheten, känsligheten... Kan man ta upp typ 1000 ord till för att beskriva?
 
Det är dessa stunder som jag blir extra påmind om varför jag köpte denna fantastiska individ. Min magkänsla var helt rätt, likaså vad hjärtat sa. Han får mig att känna mig som den skickligaste ryttaren i världen dessa ridpass. Alla borde få äga en häst som får en att känna så!

En helt vanlig söndag


Enformig vecka


Måste vara den mest enformiga veckan hittills. Men jag känner att vi behöver tid till dressyrjobbet inför Kramfors som är nästa lördag. Blandar all dressyr med det som vi båda får lika mycket rus av; galoppera i skogen! På söndag blir det dressyrträning och för en gångs skull har vi en mänsklig tid, 12.30. Se där, sovmorgon! :D

Underbara måndag!


Foto: Josefine Gidlund

Underbara måndag! Tror att det är första gången på länge som jag känner så! Men allt har bara varit så fantastiskt bra idag. Fått jobbat med en av mina bästa vänner, hösten är äntligen här på riktigt med lite svalare temperatur och underbara färger och många timmar i stallet. Det blev galoppjobb med Henny och Rambo runt travstigen. Märks att Lucifer tycker det är toppen att all varm päls är borta och han kan jobba mycket, mycket bättre under ridpassen. Pigg, vaken och glad ponny som galopperade i världens fart idag! :D Själv var jag väldigt aktiv efter också; skrubbade vattenbaljan i hagen, tog bort en stor kärra skit från hagen och smörjde den utrustning som använts för dagen. Det är inte bara glammigt att vara hästägare ;)

NM western MWR 2013

 

Stalltjänst och westerntävlingar

Sötaste Charlie!
 
Fullt upp hela dagen! Stalltjänst, westerntävlingar och en massa fotograferingar har min dag bestått av. Ponnyn har blivit klippt också så nu är han sådär härligt rosa igen. Skönt att få bort all päls, den var ca 2cm lång på sina ställen. Inte konstigt att han svettas så otroligt mycket vid ridpassen! Han får vila idag, rulla bort alla små hårstrån som kan tänkas ligga kvar och klia. Senare under kvällen och de kommande dagarna kommer bildbomber på bl.a. tävlingarna, ridskolehästarna och 3 underbart söta hundar. Ni kommer gilla dom! :)

Favoritbilder från första 8 månaderna som hästägare

Några av mina favoritbilder från första halvåret som hästägare till världens finaste ponny! Två översta är tagna av Malin Nordin, hoppbilden av Julia Hörnfeldt, höstbilden Rebecka Borg, badbilderna Pia Hellström och dom sista dressyrbilderna Josefine Gidlund. Är så tacksam att det finns så snälla människor som kan föreviga denna fantastiska känsla på bild!
 
 
 
 

Klippmaskin inköpt

Foto: Malin Nordin, vintern 2013
 
Min ekonomi tycker inte riktigt om mig just nu men vad ska man göra? Lucifer har redan börjat sätta vinterpälsen och den är runt 1,5-2cm lång. Han svettas som jag vet inte vad under ridpassen och det tar på honom. Så istället för att hyra klippmaskin åkte jag och köpte mig en egen idag. Har en känsla av att det kommer att bli 2-3st klippningar / år för våran del så i slutändan tjänar jag på det. Imorgon ryker pälsen, kommer bli en befrielse för honom!

Utvärdering tävlingen i Vännäs

Foto: Josefine Gidlund, betet 2013 <3
 
Har suttit och sett på filmerna, kollat protokollen och reflekterat över tävlingen i Vännäs. Både han och jag gjorde ett otroligt bra jobb med tanke på att det är andra gången han tävlar utanför klubben och det var 25 grader varmt hela helgen ungefär. För att vi ska utvecklas och bli ännu bättre har jag plockat fram de delar som jag tycker vi är bra på och vilka delar vi måste träna mer på.
 
Detta har vi utvecklat och gör bra men behöver alltid finslipas:
  • Jag har hittat den ridning som vi behöver på tävlingsbanan.
  • Travökningarna blir bättre och bättre
  • Formen är stadig så länge jag rider som jag ska
  • Vägarna är noggranna
Detta behöver vi jobba mer med:
  • Den förvända galoppen behöver bli stadigare och starkare
  • Galopp - halt övergångarna
  • Skänkelvikningarna
  • Bakdelvändningarna
De ovanstående punkterna ska ligga som fokus dressyrträningarna framöver för att det ska stärkas och höjas några poäng till kommande tävlingar! :)

Galopparbete runt travstigen

 
For ut längs travstigen för att jobba galoppen idag. Har tidigare tyckt att alla svängar varit ivägen och man har inte hunnit få upp något bra flyt men förra veckan så kom jag på hur jag kan vända det till min fördel. Galoppfattning i svängen, skrittinslag vid nästa, ny galoppfattning. Jättebra för att få lite mer konsekvens i träningen och jättenyttigt för att få hästen att sätta under sig i fattningarna. Hästen blir piggare och piggare och mer med på noterna! Varierade genom att rida förvänd galopp vissa svängar och på raksträckorna tempoväxlingar. Allt arbete i en låg arbetsform så rygg- och bakmuskulaturen fick ett styrkepass! Mycket nöjd och lösgjord häst som skrittade hemåt efteråt ;)

Såhär blir veckan för oss

 
Såhär ser veckans träning ute. Lusen fick skrittas för hand igår för att ta igen sig efter helgens tuffa meeting. Blir en lite blandad vecka, brukar inte göra samma sak två dagar i rad men på lördag ska hon som hade han i tävlingsgruppen tidigare få hoppa upp och känna på honom. Ska bli spännande att höra vad hon tycker! ;)

Helgens ritter på film

 

Sneakpeak

 

Imorgon åker vi till Vännäs

Foto: Josefine Gidlund
 
Imorgon åker vi till Vännäs för att tävla vårt första meeting på bortaplan! Vi startar LB:2 12.49 och LA:3 14.50. I söndagens LA:4 startar vi 11.43. Håll tummarna för oss och följ oss och alla andra från ÖOR på Equipe! 

Stressig vecka

 
Blir ett snabbt inlägg idag! Har bland de stressigaste veckorna någonsin... Idag 7 timmars jobb, 2 timmar extra jobb, styrelsemöte 18.30-ca21.00 och jag ska hinna med min fina prins också. Ons och tors jobbar jag 17.00-ca21.00 på ridskolan + mitt heltidsjobb. Fredag ska det fixas med allt som bör göras inför helgens tävling. Någon egen träning är knappt att tänka på då jag knappt hinner med att andas mellan allt. Men jag har överlevt såna veckor förut och jag bör göra det igen. Tur jag har fina människor omkring mig så ställer upp när det behövs! Nu; ut och pussa på prinsen och longera!

Träna förvänd galopp

1. Galoppera på en volt, få in rytmen och balansen.
2. När känslan är bra, vänd halvt igenom. Ha hästen ställd åt galoppsidan och för ytterskänkel något längre bak och innerhöft framåt för att förtydliga att bibehålla samma galopp.
3. Vänd in på en stor mjuk båge i förvänd galopp. Bibehåll samma sits och hjälper som vid punkt 2 och stötta hästen med en stadig framåtdrivande skänkel och vid behov något lättare sits.
4. Ta sikte på något långt fram och rid på en rak linje.
5. Halvhalt, vänd in på en volt i rätt galopp.
6. Ur volten gör en stor båge och ta sikte på första volten. Öka galoppsprången men bibehåll samma form och sits.
 
En jättebra övning för att jobba med galoppen. Man får in samling, förvänd, övergångar och kvickhet i en och samma övning. Lucifer blev så otroligt stadig, fin, kraftfull och lösgjord av denna!
 

1 september

Bildkälla
 
1 september och startskottet för hösten har gått. Känner mig så otroligt peppad inför träningssäsongen som drar igång nu! Har kört igång med träningen igen och bara den här veckan har jag varit ute och sprungit fyra ggr! Måste säga att jag är otroligt stolt över mig själv som gör en sådan kanonstart! Ju starkare hästen blir dessto starkare måste jag bli för att kunna hjälpa till att utveckla och plocka fram hans kapacitet. När jag ser var vi är just nu så kan jag knappt vänta för att se var vi är om ett halvår, i början av mars när tävlingssäsongen närmar sig. Båda kommer vara starkare och mer redo än någonsin att ha ett fantastiskt tävlingsår!

RSS 2.0