26 oktober - Hoppning barngruppen

Efter förra veckans lektion kände jag att det var dags att ta nästa steg med mina elever. Hoppa i trav och galoppera över bommar gör dom i sömnen numera och jag kände att det var dags att utmana lite. Så vi började enkelt att värma upp i alla gångarter, trava igenom en bomserie och travhoppa ett litet kryss. Nu är det inte längre något problem för eleverna att ha koll på de andra, utan alla kan nu hålla avståndet, respektera varandra och hjälpas åt för att alla ska få plats och då fungerar det!

Sedan gjorde jag något väldigt enkelt. En galoppbom och sedan ett räcke. Mer behövs inte första gången man hoppar i galopp kan jag tycka. Bommen la jag till för att hästen skulle få hjälp att komma rätt och för att det skulle bli mer flyt i det hela. Och vet ni vad? Det gick så otroligt bra! Höjden varierade efter hästarnas storlek och ryttarnas balans, men ska anpassa det efter ekipaget förutsättningar utan att det blir läskigt!

Nästa vecka jobbar vi med dressyr!

Lektioner för fulla muggar

Som sagt så fick jag hoppa in och hålla i 3 lektioner igårkväll :)

Säger som jag brukar; alltid nyttigt att hålla i andras lektioner! Speciellt de som man har haft tidigare. Förhoppningsvis så har både elever och jag utvecklats så att samspelet mellan oss blir bättre och bättre för varje gång. Gårdagens lektioner måste jag nog säga kändes bäst av alla ggr som jag har haft tisdagsgrupperna! Jag hoppas att dom fick ut något av lektionen och kände att jag kunde ge rätt hjälp vid rätt tillfälle. Är det någon av er där ute som red för mig igår får ni gärna lämna en kommentar om hur ni uppfattade lektionen :)

Dags att ladda för kvällens arbetspass! Min egna barngrupp och gruppen före :) Sitsträning och hoppning på schemat och jag tror att kvällens övning kommer bli riktigt bra!

Nyfiken på morgonkvisten

Fick rycka in som vikarie igår på ridlektionerna då en instruktör var sjuk. Tänkte berätta mer om det strax före lunch. Nu blir det till att borsta tänderna och dra sig mot jobbet. Sedan äventyr med Annie som vanligt innan jag beger mig hemåt. Oj så spännande, hoppas ni blev nyfikna.

I miss you my angel

Jag kan inte hjälpa det. Jag saknar min prinsessa så det gör ont enda in i själen.
2 år, 11 månader och 26 dagar.


Möten x2

Har haft 2st möten idag. Det första var med Annie och vi pratade om ryttargalan som vi kommer att anordna i slutet av året/början av nästa. Datum är inte bestämt än men förhoppningsvis är det klart inom några få dagar. Det kommer att bli god mat, underhållning, utmärkelser ska delas ut och en hel del skratt och glada miner! :) Jag kommer att berätta mer sedan när allt är bestämt! Och jag som inte skulle ta på mig något mer...

Andra mötet var med U-sek. Mycket fokus på Halloween som är nu på lördag. Har ni inte anmält er än så har ni till på torsdag på er att göra det! Det kommer bli grymt roligt och jag hoppas att alla kommer att ha kul också! Spökslinga, middag, spökhistoria, skräckfilm bl.a. Drygt att man sitter och skriver högskoleprov samma dag 08.00-17.00 typ. Kul liv.

Imorgon ska jag träffa Annie igen för mer planering! Snart dags att sova, som vanligt står väckaren på 04.15 så all sömn som går att få behövs. God natt!

Idag blir jag pepp av denna musik


Dagens motion avklarad

Var ute i ca 30-40min och det känns bara bättre och bättre för varje gång! :) Dock så känner jag av att kroppen börjar bli trött då tempot trappas ner och håller inte samma hastighet som förra veckan. Så imorgon tar jag en lugn och mysig promenad med Annie runt hörnsjön istället och hoppas att kroppen snart är tillbaka på topp!

Så nu behöver jag inte ha dåligt samvete resten av dagen utan kommer att sitta bänkad framför TV:n/datorn tillsammans med 2 and a half men och Vänner. Kanske en chokladbit gör mig sällskap också. Najs!

Snart dags att sova

Har krypit ner under täcket, satt på musik och slappnar av. Kvällen blev riktigt mysig, tycker det är så kul att ungdomarna vill tillbringa helgkvällarna i stallet tillsammans med de andra. Det spelar ingen roll om vi ser på film, har kurs eller åker till Sundsvall. Det är mer eller mindre samma antal deltagare på allt. Jag blir lycklig enda in i själen av att veta att jag kan göra något för ungdomarna i stallet genom att göra något så enkelt. Jag ser att dom uppskattar det, att dom mår bra av aktiviteterna och att sammanhållningen blir starkare. Att det inte finns fler som vill arbeta på samma sätt förstår jag inte; det ger så mycket tillbaka av att se ungdomarnas leenden! :)

Tack till Annie som hjälpte till ikväll!

HFA - Filmkväll

Ikväll 19.00 kör HFA igång med filmkvällen! Det finns plats kvar för den som vill komma men inte är anmäld. Dessa filmer kommer vi att se ikväll:



21 oktober - Cavaletti Donna

Igår hade vi cavaletti på träningen och jag fick äran att göra banan! Vi har ridit den tidigare för Camilla (eller liknande) och jag tycker den är oerhört nyttig! Det händer mycket, man måste vara snabb i hjälperna och få hästen att koncentrera sig på en i varje steg. Otroligt lärorikt och givande, speciellt för mig och Donna! Vi behöver mycket såna här övningar för att få bättre samspel :)

Under uppvärmningen var Donna så otroligt fin! Kunde med lätthet rida henne i övergångarna, volter, serpentiner, korta, länga etc utan att hon tappade formen. Vi fick till och med till ett rent byta i balans från vänster till höger utan att hon tappade formen och balansen alltför mycket. Duktiga häst! Galoppen sedan; hög och stadig form rakt igenom med fin energi och takt!

Övningen flöt på jättebra! Lite dålig energi men formen satt där, skänkelvikningarna och de snäva vändningarna likaså. Jag blir så stolt över hur långt vi har kommit, samspelet sitter där nu och bara finslipet behövs för det mesta! Okej, nu ljuger jag lite. De sidförande rörelserna har vi fortfarande problem med... Men det räknas inte just nu, för nu svävar jag på moln.

Vi avslutade lektionen genom att rida galoppombyten över bom genom att rida på en 8-volt. Förra veckan arbetade vi likadant men då blev det kaos av allt, bytena till vänster fungerade inte alls och hon bara drog iväg. Igår däremot, ojoj! Vi lyckades till och med göra ett rent byte över till vänster utan bom. Något ur balans, något för fort men vi lyckades. Stoltheten steg ett snäpp till!
Det lila är galopp och det gröna trav. Hindren vid galoppen är tre studs och de konstiga streckade linjerna i traven är skänkelvikning. Tror nog att ni förstår hur banan går till, kan ridas åt båda hållen. X:en är avbrott eller galoppfattning.

Dagens underbara


20 oktober - Cookie dressyr

Idag hade jag inte alls samma känsla som förra veckan. Jag kom aldrig till ridningen där hon enkelt är mellan hand och skänkel utan det blev antingen eller. Vissa stunder kändes det okej, men hon var stel idag och inte alls medgörlig i vänstervarvet utan stramade emot rätt rejält. Tråkigt att det blir så när förra veckan kändes så bra!
Vi jobbade med skänkelvikning på hörnlinjen, ut på spåret och sedan övergå i en öppna andra delen av långsidan. Högervarvet helt okej! Vänstervarvet har jag förträngt.

Känner vad negativ jag är när det går dåligt på lektionerna. Men det känns verkligen pissdåligt efteråt!

Videologg om självförtroende?

Som har hört ett x-antal ggr tidigare (många av er) så går jag ofta ensam på jobbet och får då väldigt mycket tid att tänka och fundera. Samma sak gäller när jag är ute och powerwalkar. Då ploppade en idé upp i mitt huvud, haha. Hur många skulle vara intresserade av videologgar där jag förklarar och visar hur jag har byggt upp mitt självförtroende som? Självklart blir det en hel del skratt inräknat också, jag menar.. Vad är det för mening annars? ;)

19 oktober - Barngruppen cavaletti

Idag gjorde jag en övning där jag la in en del som gruppen hade problem med i början av förra terminen. Jag förklarar banan så blir det lättare att förstå. Börja från vänstra kortsidan, rid över första bomserien, volt runt den gula konan, över andra bomserien. På andra långsidan slalom/serpentiner runt sockerbitarna. Börja därefter om med bomserierna. Det som var svårt tidigare var att hitta ett flyt när alla ska in på samma volt utan att det krockar och stoppar upp övning. Men vet ni vad? Idag flöt det på galant! Så stolt över allihopa, dom har verkligen utvecklas på det stadiumet; att tänka själv, ta egna beslut och samarbeta med varandra. Jag trodde själv att något litet problem skulle uppstå i alla fall men icke, allt flöt på kanonbra! Avslutade lektionen med att dom fick trava över ett litet kryss. Nästa vecka blir det hoppning! :)

Film - Island Hengifoss

Här kommer filmen! :)
Vill påminna er om att vi faktiskt är helt seriösa i de 2 första klippen, resterande är baserat på olidlig trötthet och lycka över att slippa gå mer. Haha!


Film från Island

Om sisådär 30min så kommer jag lägga upp en film från Island. Vad den handlar om säger jag inte men själv sitter jag och skrattar rätt så bra ;) Hahaha!

God morgon!

Sitter just nu och äter frukost, inte världens lättaste sak denna tid på morgonen/natten. Mycket att göra idag, såhär ser dagen ut:
  • Jobb 05.00-08.30
  • Powerwalk?
  • 11.00-15.00? Ridskolan och jobb inför medlemsmötet (som är 30/10, läs mer på hemsidan)
  • Hem, sova/middag?
  • Barngruppen
  • SOVA
Ja, det är en del frågetecken men vissa saker är inte helt säkert. Tar dagen som den kommer och hoppas på en grymt rolig dag!

Snack om teoriveckan

Var och besökte ridskolan nu efter lunch. Blev en hel del snack om teoriveckan som är v. 45. Kommer bli en hel del intressanta föreläsningar, clinics och praktisk teori. Bl.a. så kommer Sigrid Bergåkra att hålla träningar under onsdag och torsdag och ha clinic på torsdagkväll. Ni kan läsa mer om det på ryttarklubben.se, det står på startsidan :)

Själv så ska jag hålla i teorin "Att tänka på före tävling" och "Hästens färger och tecken", datum och tider kommer upp senast nästa vecka, håll utkik ni som är intresserade!

Horsemanship kommer att finnas med på kursen, både för utövare och för publik.
Precis det som jag och Isafold jobbar med här :)
Foto: Linn/Mange

45min blankt

Har precis kommit tillbaka från morgonens powerwalk. Kände mig grymt duktig som drog mig ut när vädret inte var så lockande + duggregn. Trots detta motstånd så har jag aldrig hållit samma tempo och energi i princip hela rundan förut, 45min blankt! Pluspoäng till mig! För att inte förvirra er så har jag gjort en ny kategori vid namn "Vardag" där allt som inte rör hästlivet läggs. Så, då var det undanstökat.

En till fördel med lite sämre väder är att jag kan se sportig ut. Sådärja!

Träning inför Lucia

Har precis kommit hem efter ett bra möte och en lyckad träning med U-sek inför Lucia! Blir alltid lika peppad när vi tränar tillsammans och skrattar så man får ont i magen! Det gick mycket bättre än förra gången, känns lovande inför showen :)

Ni kommer väl? 10-11 december är showen på ÖOR, 1 show per dag.
Bland de bästa och underbaraste showerna som görs!

Filmkväll med HFA

Nästa aktivitet nu på lördag! Filmkväll blir det med Water for Elephants och Red riding Hood. Sök på "Hästar före alkohol - Filmkväll" på fb för mer info! :)


Andra dagen dressyrkursen

Som sagt så fick jag rida Lusen andra dagen och fokusen låg på hästens lösgjordhet. En massa bra övningar red vi igenom med mycket variation så man aldrig hann lessna på en övning eller tappa motivationen. Vi började travarbetet med en massa volter och raktriktning. Han var sååå fin! Lyssnade riktigt bra för framåtdrivande och förhållande hjälper. Formade sig mjukt runt innerskänkeln och vände enkelt för ytterhjälperna.

Därefter jobbade vi med framdelsvändningar i skritt. Galopparbetet bestod av galoppfattning på mindre volt för att sedan flytta ut hästen på en större volt; övningen var till för att hästen skulle sätta under sig i galoppfattningen och inte rusa iväg. Framdelsvändningarna gick väl sådär men några fick vi till som kändes okej. Vänstergaloppen var bra för dagen, inte hundra men bra. Han har som sagt problem med den. Men högergaloppen, behöver jag ens säga något mer? Underbara ponny; den känslan, den powern och den energin. Det kommer jag att leva på många veckor framöver!

Här är lite foton från passet! Alla fotade av Rebecka :)
Ni ser även vad som låg i paketet ;) Ingen som gissade rätt!

Vet att ni älskar sista bilden, hähä!

Datakrångel

Just nu krånglar datorn (läs internet) och vägrar ladda upp bilder. Så förhoppningsvis så kan jag skriva om dagens dressyrkurs imorgon efter jobbet och även visa bilder! Håll ut, det är värt att vänta på. :)

Tagga hästens lösgjordhet!

Har precis ätit frukost och sitter och laddar inför dressyrkursen som börjar 10.00 :) Dock blir det en liten ändring idag, jag rider Lusen istället för Donna då hon behövdes till en annan ryttare. Jag klagar inte, haha! Dagens fokus ligger på "hästens lösgjordhet", kommer att passa oss grymt bra! Sjutk taggad! :)

Foto: Malin Nordin, privatlektion i våras

Första dag dressyrkursen

Första dagen på kursen idag, riktigt bra var den! I praktiken fokuserade vi mycket på sitsen och dess inverkan på hästen. Vi värmde upp först med en hel del bra övningar för ryttare innan vi satte igång. Vi jobbade mycket på stora mittvolten med övergångar och gick sedan över till fyrkantspåret med samma sak; övergångar och volter. Donna var sjukt fin i dessa övningar! Därefter tog vi bort volterna men fortsatte med övergångar i trav; mellan och samlad. Jag ljuger inte om jag säger att Donna blev totalt förvandlad här! I hörnet mot långsidan exploderade hästen i världens bästa mellantrav, kvar i formen och jag kunde sitta kvar! Så äckligt stolt över det!

Galopparbete blev det också på volterna. Först galopp några varv för att komma igång. Sedan galopp halva volten och trav andra halvan. Byte av varv och då bytte vi ut traven mot skritt. Första halvan av galopparbetet var Donna riktigt, riktigt fin. Sedan upptäckte hon hur roligt det var att galoppera... Då är det bara att försöka bromsa och göra det bästa av situationen. Jag kan ju säga att det inte är lätt att försöka bromsa upp en framrusande tåg...

Lite mer jobb med traven längs fyrkantspåret med halter. Donna sprang i sin egna värld och jag kunde knappt göra något. Sista halten av kanske 20 svarade hon bra. Haha! Jag fick i alla fall till min blick, det var få stunder som jag studerade manen, istället koncentrerade jag mig på att ha en blick som planerade vägen. Pluspoäng!

Efter ridningen hade vi teori med sitsens utbildningsskala, övningar för att förbättra balansen och allmänt prat om sitsen. Mycket bra start!

Jag är jättenöjd över lektionen! Underbara häst!
Foto: Malin Nordin, bild från igångsättningen 2011

Lördagsnöje

Just nu känner jag att alla i U-sek älskar mig extra mycket.


13 oktober - dressyr Cookie

Jag är grymt trött nu vill jag lova men för min egen skull (och för eran) så skriver jag ett snabbt inlägg om dagens ridpass. Hade ingen aning om vilken häst jag skulle få rida innan jag åkte till stallet så det var faktiskt en glad överraskning att jag fick Cookie! :)

Vi började med att värma upp i skritt och trav själständigt för att sedan gå in på volterna och öka/minska dom. Här hade jag inte riktigt hittat knapparna eller ridningen som man behöver komma till för att få en bra känsla på henne. Efter volterna övergick vi att rida längs fyrkantsspåret; öppna på långsidorna och valfritt på kortsidorna. Här började jag komma åt henne och oj vilken skillnad det blev på oss! Plötsligt så kunde jag rida henne mellan hjälperna på ett korrekt sätt med finlir och bara sitta och le. I galoppen orkade jag inte hålla om med skänklarna så pass mycket som behövs för att kunna samla upp den. När vi bytte varv gick det bättre och sedan flöt det på.

Kortfattat var dagens huvudövning enkla galoppombyten. Galoppvolt - skritt, vänd in mot X, galoppvolt mot E/B, skritt, vänd ut mot långsidan, galoppvolt. Sedan upp längs medellinjen med mycket tempoväxlingar i trav, vänd varannan vänster/höger. Jag är för lat ikväll för att orka rita en otroligt snygg skiss i paint, men ni förstår syftet i alla fall. Korta vägar som kräver mycket ridning och mycket hjärngympa då det gick fort.

Jättebra övning med en taggad häst! Haha, roligt var det i alla fall! :)

Videologg?

Vill ni ha videologgar? I såna fall, vad vill ni att dom ska innehålla? Har några störda på G men behöver fler idéer och ämnen ;)

Snygg och fräsh efter powerwalken! Smygreklam för jobbet också, och en smygtitt på min makeover ;) Snart så är den komplett!

Denna väg går jag

Tiden, kondisen, styrkan och tekniken blir bättre för varje gång jag beger mig ut. Underbart! Tänkte visa vilken runda det är jag tar, den är perfekt! Underlaget är allt från skog, asfalt till hårda och mjuka grusvägar. Jag kör igång vid den röd/svarta (varför blev det som färgerna?), följer vägen tillbaka och avslutar på samma ställe. Rundan är att rekommendera!


5km på 50min

Kom hem från jobbet strax efter 10.00 och bestämde mig för att ta en powerwalk medan vädret ändå var så fint ute. Då jag inte har gjort det på jag vet inte hur länge hade jag inga direkta förväntningar på att jag skulle få en bra tid (nej, det är helt omöjligt för mig att ta en lugn promenad själv) så jag körde bara på utan press. 5km på 50min precis som rubriken lyder. Shit vad långsam jag har blivit. För några sommrar sedan körde jag samma sträcka på 35min och jag kommer inte att ge mig förrän jag är där igen. Träningen kan börja!

Bild lånad från google.se

7 oktober - uteritt Lucifer

I fredags red vi i tävlingsgruppen ut, vilket jag tror var bra för både häst och ryttare. Då vi brukar släppa hästarna när vi rider ut kände jag att jag inte ville rida Donna då hon blir otroligt stark och jag tappar kontrollen. Det blir inte roligt för någon av oss så jag bad om att få ta Lusen istället vilket gick bra. :)

Mysig uteritt med piggelin till ponny, race genom skogen med glädjerus och bus på hoppstigen. Dessa stunder påminner mig om varför jag håller på med hästar!

En blick och plötsligt ser jag allt så klart.
Foto: Rebecka Borg

6 oktober - hoppning Ninor

Vi började enkelt med att värma upp i alla gångarter längs fyrkantspåret. I traven jobbade vi med öppna längs långsidorna och öka traven på kortsidorna. Jättebra övning för Ninor då han ibland har väldigt svårt för övergångarna i arbetes- och ökad trav. I galoppen jobbade vi mycket med att öka och minska under lätt sits. Han kändes inte lika lyhörd som förra veckan men fullt godkänt kändes det.

Vi hoppade fram på ett kryss, en oxer och en linje i båge. Han kändes riktigt trevlig över alla tre framhoppningshinder och lyssnade väldigt bra på hjälperna!

Banan ser ni nedanför, ser väldigt simpel och enkel ut utan svårigheter men själv tycker jag att den var väldigt bra att rida på Ninor då han har väldigt lätt för att fara iväg när det är flera hinder i följd. Mellan 1 och 2 är det 5 galoppsprång, mellan 3 och 4 är det 6 galoppsprång och mellan 5 och 6 är det 4 galoppsprång.

Helt ärligt så fick vi inget flyt i banan. Mellan de två första lyssnade han för bra, mellan hinder 3 och 4 likadant och mellan de två sista lyssnade han inget alls. Vi kom rätt på kanske 2 hinder av alla men vi tog oss över. Det positiva i det hela var att jag tvekade inte en enda gång, och hindren låg på ca 80cm. DET är en stor förbättring! Vi avslutade med att rida långsidan några få ggr och sista gången blev det faktiskt full godkänt och hindren låg då också på ca 80cm. Jag är nöjd med lektionen och ser fram emot nästa gång jag får hoppa honom! :)


Helhelg med borg!

Har spenderat hela helgen med Borg som har bott här de senaste dagarna. I fredags red vi först ut med tävlingsgruppen, sedan hem till mig för middag och sedan Idol. Efter det var vi båda så trötta (Borg sov i soffan..) så vi gick och la oss strax efter 23.00.

Lördagen spenderade jag eftermiddagen i stallet. Först bar vi in dressyrstaketet, därefter var det Självförtroendekursen med HFA (mer om den i annat inlägg). På kvällen åt vi god middag, såg på "The fabulous life of Ana Gina" och somnade sedan 15min in i Ice Age.

Idag var det slappardag hela dagen lång. Vi sov tills vi vaknade, åt frukost, såg de sista avsnitten med Ana Gina och sedan såg vi klart Ice Age och fortsatte sedan med Ice Age 2. Jag körde hem Borg och for vidare till stallet. Där klippte jag och Sandra ångvältarna, haha! Det blev faktiskt riktigt bra och det känns så bra att dom slipper svettas så otroligt mycket i fortsättningen på lektionerna :)

5 oktober - teori barngruppen

Idag stod det teori på schemat och jag tyckte att det var ett ypperligt tillfälle ett gå igenom ett av ämne som kommer på provet*. Det blev visitering då vi aldrig har tagit upp det tidigare. Kändes bra att ta ett nytt ämne när man har gott om tid på sig! Vi vandrade runt i stallet, pratade, klämde och kände på hästarna och kunde konstatera att majoriteten är friska. Tur i oturen kunde vi kika på svullna ben, ont i hoven, stel muskulatur och lösa magar. Tråkigt att vi har alla dessa skador men bra för eleverna. En ridskola ska väl lära sina elever om allt som har med hästar att göra? På slutet fick vi tid över så vi repeterade hästens färger, tecken och kroppsdelar.

Vilka duktiga och pålästa elever jag har! Kroppsdelar var lite knepigt men alla färger och tecken satt som en smäck. Älskar att dom säger rätt svar i kör också. Dom måste ha en väldigt bra ridlärare som har fostrat dom ;)

* I slutet av terminen ska alla ridgrupper göra ett skriftligt prov i olika hästämnen beroende på vilket steg man rider i.

Film från fredagens hoppträning!

Här kommer filmen från fredagens hoppträning! :)

Första gången vi rider mot trippeln som är bakom pullmangraven drog hon iväg på eget bevåg, haha! Jag fattade inte vad som hände så hann inte med att korrigera innan = Donna hoppar av alldeles för stort, jag hänger inte med och efter drar hon iväg i full kareta!

Stoppet som vi får i andra omgången var helt mitt fel. Helen gav mig instruktioner, jag bromsade för mycket med handen och glömde skänkeln. Men sedan löste vi det och det gick mycket, mycket bättre!


Vad finns i paketet?

Någon som kan gissa vad det är? ;)
Första rätt får en länkning!


Varför inte gå upp till 90cm?

Tror att jag får den frågan minst 5ggr inför, under och efter varje tävling. Så jag tänkte att jag kan förklara hur mina tankar går som kring detta.

Som sagt, jag och Donna kraschade rejält på förra sommarens hopptävlingar på ÖOR. 80cm rundan kändes kanonfin, likaså början på 90cm rundan! Vi var på topp och det fanns ingen tvekan hos någon av oss någon gång. Men det var varmt, båda tappade fokus i en sväng, vi var inte samspelta och på grund av det kraschade vi in i en oxer. Enligt de som såg allt så var Donna bara en liten bit ifrån att rulla över mig, men tur i oturen flög jag rätt så långt. Jag tappade andan ett bra tag, ridvästen gick sönder och hjälmen likaså. Inte förrän någon timme senare kände jag av att ryggen hade fått sig en ordentlig smäll. Under 6 månader hade jag väldiga problem med ryggen; kunde knappt jobba, gick med BackOnTrack ryggskydd, regelbundna besök hos sjukgymnast och naprapat. Till slut började ryggen bli bättre och nu känner jag inte av det längre.

"Blablabla, det är bara upp och hoppa! Donna är så trygg." Ja, hon är jättetrygg och världens bästa läromästare för min del. Det värsta är att hon känner av minsta lilla av mina känslor. Tvekar jag, tvekar hon. Känner jag mig som en ponnyryttare blir hon min busponny.

Sedan HT-10 har jag jobbat sjukt mycket med att tänka mer positivt. "Vi klarar det här! Hindrena är ju skitsmå! Kan en kossa hoppa 110cm stillastående kan bannemej vi hoppa en oxer på 90cm!" Vissa hopplektioner går det, andra inte. Det hela handlar om att jag måste övertala mig själv. Och det är svårt att hitta tillbaka till självförtroende i hoppningen då jag hoppar Donna 1-2ggr/månad. För min egen skull skulle jag behöva 1-2ggr/vecka. Men vi jobbar efter förutsättningarna, Helen är väl medveten om mitt problem och hjälper mig så gott det går! :)

Jag har äntligen börjat tycka att det är roligt att hoppa igen, att tävla hoppning och framförallt VÅGA hoppa igen. Det har tagit tid men det är det värt! Nu tänker jag inte längre att vi ska placera oss i 90cm och ge 110% för att vara felfria och ha en förbaskat bra tid. Det är där jag plockar fram prestationsångesten. Nu väljer jag istället att tänka "jämarns så kul vi kommer att ha idag!". Och vet ni vad? Det fungerar! Jag behöver inte tävla en "tävlingsklass" för att känna att det ger mig något och utvecklar oss som ekipage. Det spelar ingen roll om vi så hoppar 60cm eller 110cm, jag vill känna mig trygg med situationen och ha roligt. Det är det som är värt något för mig! :)


Tids nog kommer vi säkerligen hoppa 90cm banor igen, bara vi vågar vänta ut självsäkerheten och låta det ta sin tid. Som det ser ut nu har jag all tid i världen och för mig spelar det ingen roll om vi fortsätter på 80cm 1år till eller om vi börjar hoppa 90cm i början av nästa år. Huvudsaken är att vi har roligt tillsammans!


Foto: Malin Nordin

Skitförkylning!

Helt ärligt, vad är det för fel?! Har nyss blivit frisk från febern och nu är förkylningen ett faktum. Jag tror att jag lyckades nysa 10ggr minst inom loppet av 5min då jag kom innanför dörren. Nu rinner snoret, halsen gör ont och det känns som att *ATTJOOOOOO*.. Hej och hå vad bra det går att skriva när man bara sitter och nyser hela tiden. Jag ser fram emot en period av en mängd nysningar, 10kg snor som rinner och andningssvårigheter. Kul liv.


2 Oktober - Hopptävling Donnadine

Motivationen stärktes imorse tack vara världens bästa Hanna! Gullmänniskan hade köpt choklad till mig för att öka min motivation och få mig att tänka mer positivt. Behöver jag säga att det fungerade?

framridningen kändes hon pigg och framåt, lite för mycket ibland. För ovanlighetens skull var hon väldigt spänn och drog iväg några få gånger. Tror att hon hörde/såg spöken eller något. Svarade enkelt för hjälperna och kändes positiv till arbete.

Framhoppningen kändes ännu bättre! Både jag och Donna gick in med självförtroende och de få språng vi gjorde (2 på krysset, 1 på räcket och 2 på oxern) kändes riktigt bra! Vi kom inte fel en enda gång och jag kunde enkelt trycka av henne utan att hon blev lång eller tog ett halvt galoppsprång till. Det bästa med det hela var att jag inte tvekade en enda gång på oxern! :)

Känslan inne på banan var helt magisk! Aldrig har det känts så otroligt bra tidigare, vi samarbetade hela banan igenom och för första gången hade hon mycket energi, driv i bakkärran och jag kunde hur lätt som helst samla ihop henne. I vanliga fall orkar jag inte = hon blir lång, låg och hoppar inte alls upp sig som hon gjorde idag. Men idag, ojojoj! Vilken underbar häst jag får möjligheten att rida och tävla!

Här kommer lite printscreens från filmen! Den kommer upp senare när jag har hittat bra musik till filmen..




Motivation = noll

Imorgon är det tävling. Jag är inte taggad överhuvudtaget. Vill helst bara skit i allt och stanna hemma. Så hög är min motivation just nu. Inte för att det går jättedåligt på träning eller något sånt utan bara för att allt runt omkring känns jobbigt. Förhoppningsvis får Donna upp mitt humör imorgon.

Hoppas på samma känsla imorgon som under detta ridpass!
Foto: Anton SM

Förmiddag med lektioner

Fick turen att få ha fler ridlektioner den här veckan! Idag har jag haft 2st ponnylektioner som rider på steg 1 och en hästgrupp som är nyb. 2. För min del så ger det mig alltid några kunskaper rikare att ha andra lektioner, man lär sig alltid något nytt varje gång! :)
Ponnygrupperna skulle fortsätta jobba med framdelsvändningar och hästgruppen jobbade med att trava de olika ridvägarna. Vet ni hur mycket jag längtar till att få ta min grupp en nivå högre? Att få börja gå igenom ställning på böjt spår, framsdelsvändningar, skänkelvikningar etc.. Nu är det inte längre kvar!

Underbart väder var det på förmiddagen så jag höll lektionerna utomhus. Bäst att passa på att vara ute innan det blir mörkt, kallt och ruggigt!

RSS 2.0