Igångsättning av ridskolehästarna

Då har det kört igång igen. På schemat stod det 30min skritt, varav jag la in 5-10min skritt med korta tyglar.

Donna
Hon kändes pigg och framåt när jag skrittade på långa tyglar vilket kändes positivt! Dock var det tvärt om när jag kortade upp dom... Ingen energi någonstans, stel som en planka och ovillig till max. Inte vet jag om jag fick igenom någon mjukhet men lite i alla fall får jag hoppas. Inget höjdarpass, känns väldigt långt till LA-form nu...

Lusen
Något seg på långa tyglar, men det gjorde inte så mycket. Red barbacka på honom och myste runt. När jag kortade tyglarna blev det en annan häst; mycket energi med bra bjudning och arbetsvilja. Försökte gör rätt trots att han har tappat all mjukhet över sommaren. Dock kändes det som att jag fick igenom det jag ville och då avslutade jag. 

Foto: Malin Nordin, bild från dressyrträning i våras.

starting to falling

Har verkligen ingenting att skriva om men tänkte uppdatera er vad som händer och vad som är på gång. På vardagarna jobbar jag till 13.00-14.00, ibland kortare beroende på om jag jobbar över någon dag. På eftermiddagarna spenderar jag tiden ute i solen, framför Vänner eller faktiskt träffar mina vänner. Helt beroende på vad jag känner för och hur vädret är. Idag t.ex. jobbade jag till 11.00, åt lunch och drog sedan till Nyänget för volleybollspel och bad. Världens bästa vänner, helt klart! :)

Detta är på gång:
  • Ridskolehästarna kommer tillbaka från betet på fredag. På lördag startar igångsättning, jag har ansvar för Donna. På söndag kommer jag även att skritta Lusen.
  • På lördag är jag på fotojobb uppe hos Vindels RK.
  • U-sek drar igång nästa vecka, full fart mot Halloween och Lucia!
I sommar har jag inte ridit en enda gång. Skittråkigt men med lite sommarlov så saknar man allt så mycket mer! 8 augusti drar ridskolan igång och jag längtar! :)

Fotoplanering

Såhär ser min planering ut hittills. Tror faktiskt att jag inte hinner med fler än så innan tävlingarna flyttas inomhus. Känns som att den här säsongen har gått jättfort, håller ni inte med?

Klicka på bilden för att komma till min sida på Equipe! :)


Två frågor, två svar

moa♥ om Frågestund:
superfin blogg :) vart har du gjort designen?
IP: 85.225.216.250
20 Juli, 18:59
Hulkens vapendragre om Frågestund:
Varför har du en bild på en häst som luktar en annan häst i röven på startsidan?
IP: 85.11.239.95
Svar till Moa: Headern har jag gjort i photoshop, resten är ren kodning som görs via designverktyget på blogg.se :)

Svar till Hulkens vapendragre: Att jag ens svarar på denna fråga, haha. Tyvärr har du fel, dom kliar varandra. Varför jag har den bilden är för att jag älskar bilden i sin helhet. Att det är 2 skäckar med i det hela gör inte saken sämre, haha! Det är så mycket jag som det kan bli ;)

Jag saknar sommarhäst

Vet ni vad jag saknar mest just nu? Att få ha en häst över sommaren. Inga krav, ingen press och ingen tidspress (förhoppningsvis). Bara hoppa upp barbacka och rida iväg in i skogen, galoppera med leendet upp till öronen och avsluta med ett bad i sjön. Att känna att det är just mig som hästen väntar på och ibland blir glad av att jag kommer. Att rida ett härligt dressyrpass på en äng, hoppa stockar i skogen eller bara lunka på km efter km i skritt och njuta av ögonblicket. Jag har haft en och samma sommarhäst genom åren och jag ångrar inte en sekund. Ni som har möjlighet till egen häst eller hyra sommarhäst förstår inte hur lyckliga ni är. Ta vara på all tid ni får och njut av stunden.
Alla foton är fotade av Matilda Söderlind och Pappa Larsson. Bilderna är tagna från sommaren 2007, att 4år går så fort?

Frågestund

Just nu har jag absolut ingen aning om vad jag ska skriva om. Har ingen häst att rida och pyssla om, är inte hemma så kan inte slänga upp fler islands-inlägg eller bilder från Hästivalen heller för den delen. Så för att få lite inspiration kör jag en frågestund. Fråga på om allt!
Hästar före alkohol? Donna? Lusen? ÖOR? Island? Islandshästar? Annat?
Något du undrar över? Bara att fråga på! Jag svarar så ärligt jag kan :)

Bloggpaus

Jag tar bloggpaus till på tisdag eftermiddag! Jobbar hela dagen imorgon, bio på kvällen och när jag är tillbaka på Bergön blir det till att sova direkt. Så vi hörs på tisdag! Ska fundera ut en hel del bra inlägg till er under tiden! :)

Spara eller låna till egen häst?

Sitter och läser olika trådar på bukefalos och hittade en där man diskuterar om man har sparat eller lånat pengar till egna hästen. Majoriteten av de som är med i diskussionen har sparat ihop pengar för att sedan köpa hästen. Själv måste jag säga att jag kommer att göra samma sak. Jag sparar hellre ihop i ½-1år och är helt säker på att jag har pengar till en häst och lite mer därtill än att ta ett lån nu, köpa häst och ligga på några tusenlappar mer i månaden.. Vad händer då om jag måste tillkalla veterinär? Om något akut händer och en massa pengar måste ut? Kommer man ens ha råd med träningar/tävlingar då och kunna leva själv också?
Nja, nog tycker jag att det verkar bättre att betala av hästen direkt än att ha en massa tunga lån liggandes på en. Hur känner ni i den här frågan? Hur har ni gjort ni som har häst? :)

Brun dressyroutfit

Är grymt sugen på att träna dressyr nu så fick lite inspiration till att slänga ihop en dressyroutfit till mig och Donna! Bara tröjan och benlindorna som saknas så är det komplett! Dock gillar jag inte att det är rosa på tröjan, måste finnas en annan lösning... Allt finns att hitta på Hööks :)

GG sommaren 2011

Jag trodde aldrig att jag någonsin skulle erkänna eller ens överhuvudtaget säga det här men.. Hur snyggt är inte detta set?! Är så nära på att beställa hem schabraket. Det är mycket, mycket snyggare i verkligheten än på bild! Skulle det passa Donna eller Lus?

Annie, jag är inte alls avis på dig...



Bergön

Här kommer två bilder från första kvällen på Bergön! Måste säga att kameran inte visar upp mig från min bästa sida. Eller..?

C-Dur´s Pacific



Hittills har jag fallit för en skäckhingst och det är Sambesi. Han har alltid varit drömhästen och någon gång vill jag ha en häst med han i stammen. Men nu har jag upptäckt ytterliggare en hingst som jag har fallit för. Fuxskäck med otroligt fin hoppteknik och häftiga gångarter. Sa jag att han var löshoppad 1.80m? Se filmerna nedan och njut.




My immortal

These wounds won't seem to heal, this pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

I've tried so hard to tell myself that you're gone
But though you're still with me, I've been alone all along


Foto: Irene Bylund

Tävlingar i sommar/höst?

Såhär ser min planering ut för den kvarvarande fotosäsongen. Jag har alltså 1 tävling till inplanerad, sedan är inget bestämt. Så min fråga till alla er tävlingsryttare där ute, är det någon tävling som ni tycker att jag bör vara på? :)

Uppdaterat: Har bokat in mig till Vindelns RK Lok/Reg ponny och hästhoppning 30-31 juli.


Dagen och kvällen

Har jobbat fram till 14.00 idag, sedan slocknade jag direkt när jag kom hem. Jobbigt att jobba och då behövs det powernaps ibland :) Kvällen spenderas med kompisar tillsammans med volley boll och film. Ska försöka ladda upp så mycket jag bara kan av bilderna från Hästivalen på Equipe också! Det är vad jag ska göra, roligt inlägg.

Horseinspiration sprids

Jag blir lite rörd att det faktiskt är folk där ute som tar åt sig och blir berörda av mina inlägg. Helt ärligt har jag ingen aning om vem denna tjej men tummen upp för att du sprider mina ord! :)

Vilka är ni?

Då det har kommit in en hel del nya läsare på slutet så är jag nyfiken på vilka alla är! :)
Kan inte ni skriva en kommentar med ert namn och bloggadress (om ni har någon) eller beskriv dig själv kortfattat? Ska bli kul att se bredden av läsare!

Fler svar

ulrika vestin om Ni är så bra!:
aha tack... trodde att lucifer och hunter skulle åka samtidigt med de som åkte i söndags... varför åkte de hästarna redan i söndags ????
Svar: För att dom skulle slippa åka så många vändor på måndagen. Då de hästarna hade gjort sitt på Hästivalen fick dom åka redan då.

Ni är så bra!

Ser ni hur bra ni är? Jag blir jätteglad av att se detta när jag loggar in! :)

ulrika vestin om Äntligen riktigt bete!:
när åkte ohio och de övriga på betet då???

Svar: Dom andra hästarna åkte i mitten på juni. Ohio, Sune, Mimmi och Kiamba åkte i söndags :) Eftersom de sistnämnda hästarna + Lucifer och Hunter har gått ponnyridning under Hästivalen åkte dom senare.


Så bra att det blir oslagbart

Har följt detta ekipage sen första gången dom överhuvudtaget tittade på varandra och det är en enorm utveckling dom har gjort tillsammans! Redan under deras första år var dom bra tillsammans men nu är det ett sammansvetsat ekipage som litar på varandra till 110%. För varje gång jag ser dom utvecklas dom mer och mer och det beundrar jag. Att ett sådant förbaskat ekipage blir bättre och bättre är bannemej svårt att slå. Rundorna dom gjorde på hästivalen var så klockrena att man inte kan bli annat än stolt över att ha dessa i klubben.

Nej, detta är ingen smörning.

Ridskoleponny till salu

ÖOR säljer nu D-ponnyn Jeandark. Superfin ponny med rätt ryttare :)
Klicka på bilden för att komma till annonsen!

Hemlängtan

Är det bara jag som tycker att juli månad är den värsta på året? I alla fall när det gäller ridskolan. Jag saknar allt så otroligt mycket; hästarna, kompisarna, eleverna, personalen, lektionerna, stämningen, gemenskapen och allt annat som hör till. Det har bara gått 3 dagar sedan sista personerna ur personalstyrkan gick på semester och sista hästarna åkte iväg på bete i Ullånger; men jag blir lite smått deprimerad och kan inte vänta till slutet av juli då alla kommer tillbaka. Att man kan bli så beroende av något och att man inte förstår hur mycket det betyder när det är "borta"? Men så är det väl med ens andra hem, och nu har jag hemlängtan så det sjunger om det!


Fraktfritt hos Hööks!

Någon som är sugen på att beställa? :) Av någon anledning är det alltid roligare att beställa om man är flera, haha!

Jag + vem?

Sitter och funderar lite över framtiden m.m. Någon gång kommer jag att köpa egen häst. När, var, hur och vem har jag inte svaret på. Det spelar ingen roll om det blir nästa år eller om 10 år. Jag ska ha en egen häst någon gång. Självklart sitter jag och drömmer mig bort bland alla annonser och hästar så jag blir tokig! Men det är svårt att låta bli; ni som varit i samma sits själva vet vad jag pratar om.
Och för att inte stirra mig blind så ställer jag nu dessa frågor till er läsare: Vad ser ni mig med för häst i framtiden?
  • Unghäst eller äldre läromästare?
  • Liten eller stor häst?
  • Topstammad tävlingshäst eller häst för lägre klasser?
  • Tävlingshäst rent generellt eller tränings/skogsmulle häst?
  • Fullblodstyp, halvblodstyp eller kallblodstyp?
  • Någon speciell ras? Halvblod, arab, tinker etc.
  • Fler kriterier som ni känner att hästen bör ha för att vara en Pernilla-häst?
Länka gärna till annons, sida eller liknande om ni ser någon så att jag får en riktigt bra helhet över det hela! :) Det ska bli intressant att se vad ni svarar!
Här är hästar som har fallit mig väldigt bra i typen hittills:
Tinker/Welsh cob mot dressyr, maxad D-ponny, lättare klasser hoppning.
Grövre halvblod, 1.68m, med kapacitet för både hoppning och dressyr.


Piggt halvblod, 1.65m, med kapacitet för hoppning och lättare klasser dressyr (mot LA).

Nu är vi anmälda!


Undangömd nyhet från Hööks

Hittade en till nyhet från Hööks som dom hade gömt undan. Måste säga att jag verkligen gillar ponnytränset! Äntligen ett snyggt och stilrent träns för ponnyer! Tidigare har jag tyckt att det varit lite för.. barnsliga träns. Bara för att man rider B- eller C-ponny kan man väl få se stilren ut? :)

Höstnyheter från Hööks

Helt ärligt så tycker jag att höstkollektionen från Hööks är skittråkig. Grått, svart, lila och fler dystra färger som inte alls känns roligt. Visst så är svart och grå bra basfärger men kom igen! Lite färg kan det väl ändå få vara? Själv är jag lite sugen på denna tröja (trots att den är tråkigt svart..)!
Hade jag haft egen häst hade denna utrustningen varit beställd redan...

Äntligen riktigt bete!

Nu är även Lucifer (och Hunter) ute på bete i Ullånger med de andra hästarna! :) Duktiga ponnysar som har gått ponnyridning under Hästivalen! Dom var rätt så nöjda; Lusen gick runt och var kaxig medan Hunter lekte hingst och gnäggade regelbundet. Behöver jag nämna två till som lekte hingstar?

Årets hopptävlingar är över

Snark. Så känner jag nu. Riktigt sådär ZzZzZzZz.... Är trött i både knopp och kropp och kommer lägga mig direkt efter jag skrivit klart detta inlägg. Årets hopptävlingar på ÖOR är över för detta år och vilka tävlingar! Världens bästa flyt, världens bästa funktionärer, världens bästa banbyggare, världens bästa väder, världens värsta solbränna, världens bästa människor och ja, jag kan fortsätta i all oändlighet. Alla som har hjälpt mig och Annie i helgen att få tävlingarna att rulla på banan; ni är guld värda och så äckligt bra så jag vet inte hur jag ska uttrycka mig. Jag hoppas att ni alla vet att ni är värdefulla!
Dags att borsta tänderna och sova. Väckarklockan ringer 04.00 imorgon och ska jag överleva borde jag sova. Helst för några timmar sedan.

Lime / Svart outfit

Blev lite inspirerad i helgen av ett tävlingsekipage som hade just detta Scapa-schabrak. Känner att det är en lockande outfit som jag skulle trivas med! Skulle det passa på någon av hästarna? :)

Bilder från Hästivalen 7/7


Nyheter från Hööks!

Måste säga att jag gillar dessa nyheter! Superfräcka! Skulle inte tacka nej till schabraket!

Hästivalen i ÖA

I dagens ÖA är det hela 4 sidor om Hästival! Superbra, hoppas att många läser och besöker oss i helgen! Ni som är uppmärksamma kanske har sett att jag har 3 bilder med också? :)
Riktigt bra! Eller vad säger ni?

Fotodag 1 - Seljalandsfoss och Skogafoss

Sista inlägget om dag 1 kommer här! Vi hade två mindre vattenfall och en glaciär att besöka innan det var dags att hitta hotellet. Första vattenfallet som syns på de 3 första bilderna är Seljalandsfoss. Om ni tittar riktigt noga så ser ni människor bakom vattenfallet! Det gick alltså en väg bakom det och det var fritt fram att gå där. Dock stannade vi på "rätt" sida om det då vi var rädda om kamerorna.
Andra vattenfallet heter Skogafoss och syns på fjärde bilden. Det var lite Jurassic Park över det hela, awesome! Därefter skulle vi köra till en glaciär vilket vi tyckte lät skitcoolt! 30min på en hemsk grusväg där vi max kunde köra 30km/h då vi inte hade en fyrhjulsdriven bil. När vi kom fram blev vi rätt besvikna, tog några bilder och körde hela vägen tillbaka, haha!
Älskar att dom kallar det för litet vattenfall, jämför man med Emilie så tycker jag det är rätt så stort..

Hard work work

Ursäkta för den dåliga uppdateringen en har jobbat 05.00-14.30 idag, tankat, handlat för att sedan dra på möte och nu sitter jag här. Har knappt hunnit andas känner jag! Hoppas att det blir lugnare imorgon, slutar runt 13.30. Dock blir jag inte hemma länge utan drar iväg och bygger bana inför hopptävlingarna som är på Hästivalen! Så 16.00 ska jag vara på stallet (jag och Annie tjuvstartar lite för att hämta småsaker), när banbygget är klart drar vi och käkar! Så jag hoppas och håller tummarna att jag KANSKE lyckas få till ett Islandsinlägg :)

Summering gårdagen

Har haft en kompis här hela dagen så har inte kunnat blogga förrän nu. Gårdagen var i alla fall riktigt bra! Det började med att vi hamnade i öltältet där Eilert Pilarm sjöng. Vi blev less så vi hamnade på förfest hos en föredetta klasskompis från Komvux där det var lite mer drag, mycket trevliga människor! Det slutade med att vi hamnade i öltältet igen och nu stod Pink Hink för musiken vilket var suveränt! Tack för gårdagen alla som var med och som jag träffade! :)
Om lite mer än en timme far jag iväg och inhandlar pizza för att därefter åka ut till Linn där jag sover inatt. :)

Var nöjd med den kropp du har

Jag är nöjd med min kropp, jag vill inte byta ut den mot någon annan.

Hur många har läst det på någon blogg? Och framför allt, hur många har läst det på någon större blogg där skribenten blir en förebild varesig den vill eller inte? Jag har då inte gjort det.
Under senaste tiden har jag läst en hel del bloggar där skribenten anser sig vara tjock, ful och har självförtroendet nere i botten. Jag tycker det är jättesynd för de här tjejerna är varken tjock eller något annat som skulle kunna anses som "ej fin". När jag läser vad dom skriver om sig själva blir jag upprörd för deras skull, att dom inte ser det vi andra ser. Därför tänkte jag skriva ett inlägg om sin egna kropp och självförtroende.

De översta orden i det här inlägget är jag stolt över. Jag är stolt att jag kan säga de orden och verkligen mena det. Det är inte för att få kommentarer ang. min kropp utan för att visa er läsare att det finns personer som ni kan ta efter, för jag är inte ensam om det. Tråkigt nog så är det få ggr man får läsa det.
Tidningar, media och personer i vår omgivning skapar en bild av hur ideal kroppen ska se ut. Själv tycker jag att den är fel, för hur många är det som ser ut så om man går ut i verkligheten bland människor? Inte särskilt många. Var vi än går så ser vi bilder av modeller som vi blir påverkade av, än om vi vill det eller inte. I bakhuvudet ligger de här bilderna och trycker och kommer fram då och då för att elakt dra ner självförtroendet en smula. Inte blir det bättre av att man får höra att man är tjock, ful och allt annat som människor kan komma på att säga om en. Då har jag en liten fundering; ska dessa människor få styra över hur vi ska se ut? Har dom rätten att säga till oss att vi måste börja förändra för att vi ska bli mer värda? Jag tvekar inte en sekund när jag svarar nej. INGEN människa ska kunna säga till någon annan att "sådär kan du inte se ut!" eller liknande.

Nu vet jag av erfarenhet att det inte är så lätt att slå bort orden och gå vidare. När jag var yngre (tonåren, usch så gammal jag känner mig) hade jag inget självförtroende alls i princip. Majoriteten av mina kompisar var säkerligen 2-3 storlekar mindre än mig och jag ville knappt fara på stranden med dom för att se tjock ut. Inte heller ville jag byta om framför andra utan gömde mig bakom en handduk eller gick in på toaletten. Vid shopping hade jag ångest inför att gå in i provrummet och ställa mig framför spegeln. Jag fick ofta höra att jag var tjock, mullig, knubbig och andra synonymer och det gjorde ju inte saken bättre. När jag blev dissad av en kille jag tyckte om och fick någon kommentar tillbaka "du är inte min typ" så tog jag alltid det som att "du är för tjock för mig". Någon som känner igen sig?

Frågan ni ställer er nu är väl hur jag lyckades få ett så pass bra självförtroende som jag har idag? Inte var det via dieter, hårda träningspass eller något annat som man kanske kan tro. Självklart så slog det mig först och jag testade en hel del men inte blev jag lyckligare för det. Nej, jag bestämde mig helt enkelt en dag för att börja lära mig tycka om min kropp. Jag ställde mig framför spegeln och bestämde mig för att jag skulle hitta 1 kroppsdel som jag tyckte om. Jättesvårt är det för en som tycker att man inte är det finaste men jag lyckades. Tror att det kan ha varit.. tån kanske? Skämt åsido, något helt random var det i alla fall. Så varje dag efter tittade jag på den kroppsdelen och sa t.ex. "jämarns vad snygga ben jag har!". Eftersom dagarna gick hittade jag fler och fler kroppsdelar som jag tyckte om och till slut kunde jag stå framför spegeln utan att vilja springa därifrån. Plötsligt tyckte jag att jag inte var så tokig ändå och började tycka om min kropp.

Nu kan jag utan problem byta om framför andra, prova kläder i affärer, gå på stranden i bikini m.m. Jag skäms inte, jag är stolt. Stolt över mitt självförtroende och över att jag har lyckats bli så stark som människa. När jag blir dissad av killar som kläcker ur sig kommentaren "du är inte min typ" skrattar jag åt det och går vidare. Jag menar, det är väl inte mitt problem att dom killarna inte kan hantera en tjej med kurvor och med kött på bena'? Jag hoppas att några av er läsare förstår vad jag vill komma fram till. Det är inget fel med eran kropp, än hur ni ser ut. Jag kan lova att alla är vackra precis som ni är. Så länge man inte mår fysiskt dåligt av sin kropp så lev livet! Vem vill slösa bort det enda liv man har med att hårdträna, banta och räkna kalorier när man kan äta choklad och njuta?


Här står jag med mina lår som går ihop och ej platta mage och tycker att jag är ganska snygg ändå!

Sommarfesten Örnsköldsvik

Just nu har jag antagligen jobbat klart och är på väg ner till sommarfesten som hålls i Öviks hamn hela helgen. Förhoppningsvis lyser solen och humöret är på topp! Ska träffa några av världens bästa människor och en grym kväll, som jag har planerat och jag tänker hålla mig till den planen. Ses vi där?
Jag lovar, det var kameran som förstörde bilden. Var systemen är? På verkstaden...

Fotodag 1 - Två häststopp till

Innan vi kom fram till de 2 sista stoppen för dagen blev det 2 häststopp till. Det jag blev så förundrad över (och är fortfarande) är att alla islandshästar är så otroligt vackra! Det spelar ingen roll om dom har lång eller kort man, brun eller skäck, liten eller stor; alla hästar var otroligt vackra och hade utstrålning som man sällan ser. På korten nedanför har jag samlat kort från båda stoppen, kändes lättast så. Jag föll extra för hästarna på dessa bilder och det tror jag att ni också kommer att göra.




3 av 3 ggr har det funnits minst 1 skäck vid varje häststopp, heaven!

Det är någon det går bra för


Fotodag 1 - Gullfoss

Efter besöket vid Strokkur styrde vi bilen mot Gullfoss, det gyllene vattenfallet. Det är förmodligen Islands mest kända vattenfall och det ingår i "Gyllene cirkeln" där även Strokkur (se tidigare inlägg) och Thingvellirs Nationalpark ingår. Otroligt mäktigt var det att få uppleva!
Det här är kort nr. 30 som jag tog vid den här platsen. Vilket är kanske 10s efter att jag tog upp kameran. Förstår ni hur långt bort vi stod och hur långt vattnet och vattenångan far?! Helt sjukt!




Denna bild (den stående) är bannemej favoriten! Har inte ens minne av att jag lyckades med kompositionen, haha!

Studentfotografering Julia och Ninor

Här kommer några av mina favoriter från årets studentfotografering med Julia och Ninor! :) Lite sent men det blir så när man försvinner från Sverige sisådär 9 dagar.
Gillar ni dom? :)

Men hallå!

God morgon världen!

Med en vild gissning gissar jag på att många precis stigit upp eller sover fortfarande. Själv har jag jobbat 5,5 timme idag, startade 07.00 imorse. Precis när man stiger upp känns det en aningen drygt men när man väl är på plats går det faktiskt lättare än man tror.
Dagens ska spenderas som en död sill, typ. Vilket betyder att jag i bästa fall orkar ta mig en dusch och orkar fixa lunch, haha. En powernap är på sin plats innan kvällens jobb och festligheter. Ikväll drar jag in till Sommarfesten som är nere i hamnen, håller tummarna för att solen kan titta fram då.

Är turen på er sida orkar jag fixa ett till Islands inlägg idag med. Om ni har tur.

Storlek på boots?

Är det någon som vet hur storlekarna är på dessa boots? Är ju smått sugen på att införskaffa mig ett par och jag gissar att Donna och Lusen har samma storlek. Vad tror ni att dom kan behöva? Läste på en blogg att en D-ponny har large, ska jag då satsa på x-large eller vad säger ni? Någon som har erfarenhet av dessa?
Bootsen finns på chevalridsport.se

Nytt utseende

Nytt utseende igen på bloggen, haha! Det kändes som att det var dags med lite nya bilder i headern och nytt färgtema för att lysa upp bloggen lite. Vad tycker ni? Bättre eller sämre? :)

Fotodag 1 - Hästar och Strokkur

Efter Eldhestar styrde vi bilen in i landet där målet var Geysir; ett stort område som är känt för sina varma källor och gejsern Strokkur. På vägen dit hittade vi en hästfarm där vi stannade och fotade. Låt mig tillägga att medan vi fotade hästarna hörde vi ett mycket konstigt ljud som vi inte hade en aningen om vad det kom ifrån. Till slut lyckades vi lokalisera ljudet till en fågel. Den fågeln (eller ja, den fågelarten) förföljde oss under hela resan. De dagarna som den inte var med oss hade vi OTUR med stora bokstäver precis som jag skrivit. Det skriver jag om under rätt dag och plats. Men de dagarna fågeln var med oss hade vi riktigt bra flyt hela dagarna; regn när vi körde och uppehåll (ibland sol) när vi fotade. Den ni!
Denna häst blev min kompis, stod vid staketet och tryckte ett bra tag.
Hästen till vänster blev jag kär i och fölet till höger sprang runt och gnäggade hela tiden, haha!
Bilden till vänster är "lugnet före stormen" och bilden till höger är Strokkur under ett utbrott.




Bilderna ovan är en bildserie när Strokkur får ett utbrott. Ingen bild är redigerad med effekter eller något utan vattnet såg verkligen ut sådär! Klart, blått vatten som lyser upp när det kommer upp från marken och sedan exploderar totalt. Bland de häftigaste jag har varit med om!

Fotodag 1 - Eldhestar

Då hade jag tänkt dra igång bildvisningen av Islandsresan som jag gjorde med Emilie. Första dagen landade vi i Island på eftermiddagen så vi had fullt upp med att hitta i Reykjavik och hitta till hotellet. Otroligt nog körde vi rätt direkt, haha! Att dock hitta restaurangen som var runt hörnet var däremot svårare. Speciellt då man läser kartan fel och går åt motsatt håll. Bra jobbat.

Första stoppet på första resdagen så att säga blev gården Eldhestar. Som jag har förstått det så är det ett av Islands största turridningscentrar och det var riktigt mysigt där! En hel del hästar hittade vi, här är bevisen:

RSS 2.0