Nu har ni inte ont längre

 
Galoppera på friska hovar över Trappalandas stora ängar, tappra prinsar <3

Tack, tack, tack för er respons!

 
Vilken fantastisk respons jag fått för inlägget om självförtroende. Att ni läsare tar er tid att kommentera här, på fb och komma fram i stallgången och berätta vad inlägget betyder för er. Jag är mållös! Tänk att man kan beröra så många människor...
 
Har gjort massagen av ryggen till en daglig rutin nu, gör det före och efter motionspassen. Märks att han tycker det är skönt, skönt att få till ryggen och bli starkare. Red en grundläggande dressyrpass, inget avancerat. Han kändes riktigt fin vissa stunder, de andra tappade ryttaren lite men äsch då. Alla dagar kan man inte vara på topp! :)

Söndagsmotion

 
Dagens motion bestod av tömkörning, det kommer att ligga på schemat 3 dagar i veckan nu i vinter för att verkligen ge muskulaturen i ryggen en chans att bygga upp sig. När ryggen äntligen är 100% redo för att bygga så ska det göras på rätt sätt från början. Och idag, han var så fin. Dansade fram hur enkelt som helst med egen framåtbjudning, kraft i stegen och styrka att bära sig. Fantastiska ponny. Släppte han sedan lös och bara lekte med min häst. Vi umgicks. Vilken glädjesprudlande känsla! Det gör vi om många ggr till framöver!

Jag och relationen till livets svåra frågor del 2, självförtroende

Varje söndag kommer jag att publicera ett åsiktsinlägg helt enligt mina egna upplevelser och erfarenheter som förhoppningsvis kan hjälpa, peppa och stötta ungdomar i några av de svåraste frågorna i livet. Jag kommer vara så öppen och ärlig jag kan, just för att berätta rakt från hjärtat. Läs, ta in och bli påverkade.
 
Jag vill börja med att säga att jag respekterar alla människors val, vare sig jag gillar det eller inte. Om jag sedan respekterar människan, det är en helt annan femma.

 
Det är inte bara en gång man har hört framförallt yngre tjejer sagt "jag är dålig", "usch vad tjock jag är" eller "jag duger inte till något". Jag blir så ledsen när jag hör det, framförallt tycker jag att det är tragiskt. Varför är det så svårt att ställa sig framför spegeln och säga till sig själv "jag är bra och jag får tycka det!". Tyvärr så är dagens samhälle inte uppbyggt på det sättet. Skriver man ut det någonstans eller säger det så är det genast att man tycker man är bättre än alla andra och folk börjar tycka att man är en bitch och snackar skit bakom ryggen. Sa jag precis att jag är bättre än alla andra? Jag sa bara att jag är bra, inget annat. Varför väljer folk att läsa mellan raderna när det bara finns en mening, inget annat? Kan det vara så att folk som själva inte har något självförtroende missunnar andras styrka och tro på sig själv att dom måste trycka ner andra? 
 
Jag har inte alltid haft det fantastiska och starka självförtroende jag har idag. Inte var det lätt att ta sig hit heller. I mellanstadiet och högstadiet kände jag mig alltid som mina vänners "fula kompis" som alltid bara blev kompis med killarna. En efter en av vännerna skaffade pojkvän och jag tvivlade mer och mer på mig själv att jag aldrig skulle hitta någon. Att jag alltid skulle bli ensam. Jag fick min första pojkvän som gjorde slut för att hans kompis gjorde slut med min bästa vän då. Haha, vilka tider ;) Sedan vet jag inte vad som hände men jag hamnade i en väldigt djup svacka i övergången mellan högstadiet och gymnasiet. Det kändes som att jag gled ifrån alla mina vänner, mina bästa vänner. Ingen såg hur dåligt jag mådde, trots att hela min personlighet förändrades. Kärlek till de vänner jag har idag som ser minsta lilla förändring <3 Jag träffade killar som vände upp och ner på hela min värld och jag hade den jobbigaste tiden någonsin i mitt liv. Att jag dessutom blev mobbad och utfryst första året på gymnasiet gjorde ju inte livet bättre direkt. Det var 2005-2006 och än när jag tänker på det året så blir jag tårögd och får en klump i magen. Det är 8 år sedan, 8 ÅR och det påverkar mig fortfarande. Därför vill jag inte gå in på detaljer, det är för känsligt och personligt.
 
Jag tror att alla människor har en tid i livet som alltid kommer att påverka dom, OM dom låter det hända. Jag har lärt mig att vara stark, att stå emot och fortsätta stå stadigt på jorden och le. Allt som händer har en mening och jag tror att det var meningen att jag behövde bli stark, säker i mig själv för att bli den person jag är idag. Jag vet att människan som gjorde mig illa psykiskt då hur enkelt som helst kan linda mig runt lillfingret och dra ner mig i skiten igen, få mig att älska igen, få mig att falla dit igen; om jag tillåter det. Trots all skit under den tiden är det den enda människa som jag alltid kommer att ha känslor för, det är sånt otroligt stort ärr som sitter kvar som är så enkelt att slita upp. Men jag skäms inte för det, jag står stark och stolt över att jag tog mig igenom och är starkare än någonsin. Nu tvivlar jag inte på mig själv längre. Jag mår bättre än någonsin och är stolt över allt jag gör. Jag älskar mig själv, jag älskar den person jag är idag. 
 
Men det som blev fel då var att jag inte hade någon att prata med, och dom jag försökte prata med såg inte hur dåligt jag faktiskt mådde. Alla ni som läser detta och mår dåligt; vänd er till en person som kan se er och som bryr sig om er till 110%. Våga be om hjälp, våga be om att få prata. Vågra vägra må dåligt. Vänd er till en vuxen som har mer kött på benen och mer erfarenhet, någon som vet vad ni pratar om. Jag förstår att ni vänder er till er bästa vän, men det är alltid skönt att vända sig till något utanför. Någon som inte är mitt i det hela.
 
Våga vägra känna er dåliga. Våga ställa er framför spegeln och säga att ni är vackra. Våga tänka att ni är bra efter en träning. Våga känna en positiv känsla med er själva. Våga stå upp starka och fantastiska. Våga vara självständiga. Våga stå emot känslan av att bli lindad kring ett lillfinger. Våga vägra dåligt självförtroende. Än hur långt ner ni än är kan ni ta er upp. Och när ni väl gör det, då kommer ni känna er starkare än någonsin.

Sist av alla

 
Ni hittar mig nu även på instagram, larssonpernillaa.

Mot föreläsning

Foto: Teresé Nordenmark
 
Klär på mig och åker iväg till Solänget för att lyssna på kiropraktor Monica Nilssons föreläsning på Solänget.

Rakning av ponny och kiropraktor

 
Min fina ponnyskrutt! Jag har hunnit med mycket idag; åkte ut till stallet strax efter 9 och rakade av den tjocka och massiva vinterpäls han satt sedan jag klippte han sist. Vilket var i början på september... Känner att det blir en hel del umgänge med rakapparaten i vinter... Någon timme senare kom kiropraktorn för att kolla igenom honom. Har tänkt göra det så länge men ekonomin har inte riktigt hållit. Hon berömde han väldigt mycket! Superfin i alla leder, senor och all muskulatur. Dock var ryggen inte vad den borde då hoppsadeln jag lånat legat skit (som jag slutat använda för längesedan) har ryggen dragit på sig en hel del låsningar. Det är hjärtskärande att se när ens kärlek har så ont. Kiropraktor behandlade ryggen med händerna och med laser. Efteråt var det en helt annan rygg; plötsligt ser ryggen ut som den borde och Lucifer njuter av massagen istället för att försöka fly från att det gör ont. Nu har jag fått massage jag ska göra varje dag för att ryggen ska fortsätta hållas fin. Det här var verkligen värt det! I vinter är det stor satsning på att få ryggen så bra som det bara kan bli, får vi till det vet jag att vi kommer att ta en massa kliv framåt i rätt riktning!

Igångsättningen igång

 
Äntligen dags för igångsättning efter en veckas skrittpromenader! Igår kände jag att det var bäst var alla inblandade att vi longerade där han fick springa och busa av sig. Bocksprång, pip, ökad trav i mängder och bus i ögonen var vad som hände, hahaha! Han är så söt min lilla ponny! :)
 
Idag satt jag upp för första gången på 8 dagar, planerade in ett lätt dressyrpass i ridhuset med lättridning hela tiden. Fokuserade mycket på att jag skulle behålla positionen och på så sätt bli stark i sitsen och kunna inverka med mindre hjälper. Mycket jobb i skritten; öppna, sluta på volt, sidvärts, halter och volter. Det fungerade sååå bra! I traven samma tänk fast mer sidvärst, öppna, volter och tempoväxlingar. Han var en dröm att rida idag, bar sig själv utan problem, jobbade fantastiskt med ryggen och njöt av att arbete. Lösgjord, avslappnad fast med väldigt mycket myror i benen ;)

En vanlig måndag

 
Vill först bara passa på att tacka för alla fantastiska reaktioner, åsikter och kommentarer om gårdagens inlägg. Tänk att man kan påverka så pass mycket genom en blogg. Ni är fantastiska! Att man till och med blir länkad i en blogg är stort för mig!
 
Dagen har flytit på, fått jobba med Filidutten idag och det är alltid lika spännande konversationer och diskussioner som kommer upp ;) Gjorde några små ärenden efter jobbet för att sedan ta en promenad med min fina ponny och en hel del socialt snack i stallarna. Gjorde fullkornspannkakor till middag och nu sitter jag och ser dessertmästarna, beroende som man är ;)

Jag och relationen till livets svåra frågor del 1, alkoholen

Varje söndag kommer jag att publicera ett åsiktsinlägg helt enligt mina egna upplevelser och erfarenheter som förhoppningsvis kan hjälpa, peppa och stötta ungdomar i några av de svåraste frågorna i livet. Jag kommer vara så öppen och ärlig jag kan, just för att berätta rakt från hjärtat. Läs, ta in och bli påverkade.
 
Jag vill börja med att säga att jag respekterar alla människors val, vare sig jag gillar det eller inte. Om jag sedan respekterar människan, det är en helt annan femma.
 
Något av de svåraste valen ungdomar gör idag är om de ska falla för grupptrycket att dricka alkohol eller våga stå på sig själva och våga vägra. Ofta kommer första kontakten med alkoholen precis när ungdomar försöker hitta sig själva; man är osäker på sig själva, vill passa in överallt och bli accepterad. Säger man nej tror man att man tappar vänner och blir utstött. Därför är det så enkelt att falla dit och testa när man inte alls är redo. Man har inte självbevarelsedriften att sluta dricka när det räcker, utan man fortsätter för att kompisarna hejar på. Men hur roligt är det egentligen när man vaknar upp morgonen efter och mår skit och minns knappt vad som hände? Självklart är alla människor inte såhär; många vågar säga nej och många vet när det räcker.
 
Men varför vågar inte fler ungdomar stå rakryggade och våga vägra?
Varför vågar man inte hålla fast vid sin åsikt mot sin kompisar? Varför vågar man inte vara anorlunda och göra precis tvärtemot vad de andra gör? Det var inte förrän i gymnasiet mina jämnåriga klasskamrater började med alkohol och dom var inte sena med att erbjuda mig. För mig var valet enkelt; efter att slutit ett avtal med pappa (om jag lät bli alkohol och cigaretter tills jag fyllde 18år skulle jag få körkortet) kunde jag enkelt säga nej en självklart var jag nyfiken. Jag fyllde 18år, sommaren mellan andra och sista året på gymnasiet och jag drack den första alkoholen. Det var en läskig känsla när alla muskler plötsligt slappnade av och man började tappa kontrollen. Det var precis det som hände och alla spärrar försvann. Det var nytt, det var en ny känsla och plötsligt blev jag spännande för alla kompisar. Med studentåret kom studentfesterna och plötsligt var jag en i gänget. Festerna och alkoholen fortsatte till midsommar 2010. Då drack jag min sista droppe alkohol och har sedan dess varit nykterist.
 
Varför jag valde att bli nykterist? För det första smakade det egentligen inte alls gott så jag såg ingen anledning att fortsätta dricka. Att jag tappade kontrollen över min egna kropp var skrämmande, vilket blev den andra anledningen. Den tredje anledningen och kanske den största var att jag ville inte vara en del av något som förstör människor. Eller om man vill se det ur annan synvinkel; visar människors rätta jag. Det är inte bara en gång jag har sett fulla människor slåss på krogen. Det är inte bara en gång jag har sett tjejer totalt borta enkelt falla för ett fyllos värdelösa flörtande. Det är inte bara en gång jag sett vänskap och förhållande gå i kras. Det är inte bara en gång jag har förlorat vänner på grund av alkoholen. Historierna tänker jag inte gå detaljerat in på, men jag ryser då jag tänker på dom.
 
Var det enkelt att "komma ut ur garderoben som nykterist"? Nej, det var det inte. Men jag vågade. Från att ha gått till att blivit onykter varje fest till att vara den som var nykter och förväntades vara den som förstörde festen. Ett flertal ggr försökte människor övertala mig att dricka, jag sa nej gång på gång och stod på mig. Folk blev arga, irriterade och ville inte festa med mig fler ggr. För mig var det ingen förlust, snarare en vinst. Folk som inte respekterar mina val respekterar inte mig. Såna människor vill jag inte omge mig av. Mina närmsta vänner? Dom gjorde precis som dom andra, men skillnaden var att jag inte ville förlora dom så jag fick ett utbrott. Efter det har jag fått en helt annan respekt av dom jag bryr mig om och jag blev försvarad om någon ifrågasättate.
Ska jag jämföra nu och då så är det enklare att vara nykterist när man omges av äldre, mer mogna människor. När jag berättar varför jag inte dricker blir folk imponerade och tycker att jag är stark som står på mig. Ingen tjatar, ingen blir ur eller irriterad. Folk accepterar och jag accepterar dom.
 
Nu vill jag inte att ni ska tro att jag är emot folk som väljer att dricka alkohol. Av de vänner jag festar med är jag den enda nykteristen men har lika roligt för det. Jag respekterar att folk väljer att dricka; än om det är några öl på festen eller om det är ett glas vin till maten. Men fortsätter folk att dricka trots att det är bra, det är där min respekt försvinner och jag blir äcklad. För mig är det självklart att ha självinsikt och veta när det är bra så att man kan bete sig och inte skämma ut sig totalt. När den gränsen överskrids så vill jag inte ha med folket att göra. Då tar jag avstånd. Jag tappar även respekten när folk dricker och dom vet mycket väl att dom blir totalt förändrade av minsta lilla droppen. Jag har träffat människor som är jättetrevliga i nyktert tillstånd, men när alkohol kommer in i bilden blir dom totalt förändrade. Varför har man inte mer respekt för andra människor när det är dom som blir drabbade? Varför tar man risken att skada andra människor och har inte mer förstånd än så? Nej, såna människor finns inte i mitt liv och kommer aldrig att finnas heller.
 

 
Alla ungdomar som befinner sig i sitsen att alkohol börja komma in i bilden eller redan är med i den. VÅGA VÄGRA. Våga lite på att era vänner respekterar ert beslut, om inte så vad är det för vänner egentligen? Och om ni provar, gör det med måtta. Ta inte mer än ni klarar av, se alltid till innan ni åker till festen att ni tar er hem. Prata med era föräldrar om att hämta, det är INTE pinsamt. Det kallas för att ta ansvar. Behöver ni någon att prata med så gör det, ta kontakt med någon vuxen ni litar på. Vuxna vill hjälpa. Att vara stark är inte att dricka och dricka tills man nästan inte kan gå, att vara stark är att våga göra det man själv vill och tro på. Att våga fatta egna beslut och göra det man tycker känns rätt. Man kan ha roligt utan alkohol. Man kan slappna av utan alkohol. Bara man omges av rätt människor.

Och vad händer med prinsen då?

 
Prinsen lever loppan och tycker livet är härligt. Han blev lätt longerad i onsdags och på kvällen vaccinerad. Passade på att ställa av honom och nu blir det aktiv vila i 1-1,5 vecka framöver (han ska skrittas för hand och från ryggen för att inte tappa alltför mycket). Känns oerhört stabilt när jag möttes av två vildhästar som galopperade runt som idioter i hagen med lite läckra luftsprång som följd i onsdags... Tror att det blir en hel del longering första dagarna när han ska igång igen... Vore väldigt jobbigt om man åker i backen nu när det börjar bli lite väl hårt och isigt ute..

Instruktörsträff med mig på marken

Jag håller i lektion, bild lånad från caprilli.se med tillstånd.
 
Idag hade vi instruktörsträff på ridskolan vilket alltid är lika kul! Vi åt lunch tillsammans, diskuterade lektionerna, hästarna, lektions-PM och lite annat. Man får så mycket nya idéer och inspiration med nya övningar och tankesätt.
 
Sedan till det roliga, ridningen! Dock så satt jag inte i sadeln idag utan stod på marken som instruktör! Kändes en aningen skumt att jag plötsligt skulle stå och instruera mina egna tränare och kollegor. Har velat lite under veckan vad jag ska hålla för lektion men kände att man behöver inte göra det så avancerat utan körde på en basic övning med en röd tråd igenom hela. Kände mig faktiskt inte nervös alls när jag gick in i ridhuset med mina nya elever utan snarare tvärtom. Efter utbildningen i somras där vi hade lektioner för varandra känner jag mig mer trygg i att ha mer rutinerade ryttare på lektion. Men lite nervös var man, gjorde någon miss här och där med min egna position och en förklaring av en av övningarna. Sluddrade över orden ibland mitt i det aktiva men inga större missar kan jag tycka. Fick bra feedback efteråt och det kändes som att jag gjorde ett bra jobb!
 
Det jag oroat mig mest för att jag skulle göra blev det som gjorde mig starkare och växte som instruktör.

Några svar sådär

Vem är din allra bästa vän? ;D
Svar: Har många men den som jag haft längst och som betyder väldigt mycket vet du nog!
 
Om du inte hade valt den gymnasieutbildning som du valde, vad hade du valt då? och varför ändrat?
Svar: Idag ångrar jag inget, med tanke på vilken kunskap jag har med mig idag om fotograferingen, media m.m. och med de vänner som jag lärde känna och har kvar. Jag ångrar ingenting av alla val jag gjort men OM jag fick välja om och tänka mer på framtiden så hade jag nog snurrat om prioriteringen och satt bygg först eller natur/samhäll för att kunna plugga vidare.

Gangsterponnyn

Gangstern!
 
Ponnyn har både varit billig och väldigt dyr i helgen. Drog på repgrimman igår och tänkte ta en lång promenad för att röra på både honom och mig. I en timme bråkade vi om vem som skulle gå först, om vi skulle skritta eller trava, om han skulle gå över mig, om han skulle vara i diket eller inte m.m. Till slut kom vi hem och avslutade med några grundläggande övningar för att skiljas åt med en positiv känsla. 
Idag for vi ut på galoppjobb och han skötte sig som en prins. Mjuk och fin, lyssnade bra på hjälperna och gjorde allt jag bad om. Avslutade med att ta de lägsta stockarna på terrängbanan, vilket en viss ponny tyckte var väldigt roligt efter 2,5 veckas uppehåll. Det vara bara hålla i sig och låta ponnyn hoppa av sig värsta lyckoruset! Inte så lätt med dressyrsadel kan jag säga ;)

Två utekvällar och en mysfrukost

Fredagen och lördagens outfit!
 
Helgen har varit riktigt härlig måste jag säga! I fredags blev det O'learys med en mängd dressyrmänniskor; middag och en hel del hästsnack! Gillar att vi var i princip de enda kvinnorna på hela Olles och resten var karlar som såg fotbolls-kvalmatchen ;) Jättetrevligt var det! Igår kväll drog jag och bästa vännen och några fler till Brux för att lyssna på Takida och röja! Kvällen blev väl sisådär, sällskapet toppen, kan inte ha roligare än med henne! Men folket var lite blandat och vissa andra saker gjorde att kvällen inte blev så bra som man hade förväntat sig. Söndagsmorgonen blev i alla fall awesome! Klev upp tidigt för att göra scones och fick en annan bästa vän på frukostbesök. Tänk vad bra livet blev <3

Egen bärighet

Foto: Josefine Gidlund
 
Idag la jag fokus på att Lucifer skulle hitta bärighet i sig själv och jag skulle bara sitta och stötta upp honom. I skritten och traven fungerade det faktiskt riktigt bra! Han varierade mellan låg och mellan form där han hade bra takt och frustade nöjt. Kunde enkelt svänga, lägga volter och övergångar till och från skritt. Galoppen tyckte han var mer förvirrande, han hittade inte riktigt 3-takten från början men till slut lossnade det och han hittade en trevlig rund galopp där han bar sig själv. Duktig ponny! Det här ska vi fortsätta jobba med!

Mycket senaste dagarna

Foto: Teresé Nordenmark, jag och min fina på gårdagens promenad
 
Det har varit väldigt mycket senaste dagarna, men roliga dagar! Gunilla-träning i söndags (som gick såååå bra!), uteritt i måndags med älgsafari (en tjur, en ko och en kalv rör sig i området för tillfället), barbackadressyren (som också gick kanonbra!) och styrelsemöte & slutligen igår en promenad och lektioner 17.00-20.00 (som gick fantastiskt bra!). Hahaha, känns som att jag är väldigt positiv med allt just nu men det är precis så som det känns. Livet rullar på och allt är så vackert utomhus nu. Älskar hösten och alla dess färger, tror att jag måste ta med mig kameran ut i helgen och visa mina guldställen! <3

En helg med 26h jobb

 
Hur kan man vara såhär trött?! Helt sjukt att man ens kan utsätta sig för såhär mycket jobb på en helg! Stalltjänsterna har flytit på jättebra, haft bästa Annie vid min sida och det hela blir så mycket lättare och roligare om man har en bra kollega! Jobbade kväll/natt på Brux igår också så det har blivit jättelite sömn den här helgen, sisådär 6-7 timmar för lite. Gah! Toppade helgen med en fantastisk rolig dressyrträningen med Lusen! 

Snabb update

 
Stalltjänsten drog ut på tiden, var inte hemma förrän 16.40.. Trots att man blir less och känner att man helst av allt vill åka hem så är det människorna omkring en som håller humöret uppe. Muppen på bilden är min humörhöjare denna helg. Ridningen gick inte bra heller, jag vill ha en fungerande hoppsadel nu! Inte alls kul att försöka göra markarbete i dressyrsadel... Hoppas på att sadelprovare kommer tillbaka snart.
 
På 45min åker jag till jobbet och lär antagligen jobba till 02.30 typ. Sedan upp 06.30 för stalltjänst. Kul helg ;)

Vackraste låten jag hört på väldigt, väldigt länge

 
Musiken, texten, rösten... Perfektion <3

Personlig frågestund

Jag och en av mina bästa vänner, gammbilden! <3
 
Nu kör vi, en frågestund om mitt liv utanför stallet. Fråga på om utbildning, jobb, vänner, kärleken eller vad som helst. Jag väljer ut 5 frågor som jag kommer svara 110% ärligt på. Så länge dom inte är FÖR personliga så väljer jag ut de mest intressanta frågorna ;) Svaren kommer söndagkväll!

FREDAG FREDAG FREDAG

 
God förmiddag fredag!
Jobbar till 14.00 idag, troligtvis blir det lite övertid då det är mycket att göra då vi har fått en sjukskriven denna vecka. Bit ihop och jobba på ;) Eftermiddagen bjuder på myspys i stallet, ponnyn får stå idag. Vid 15.30 håller jag i en privatlektion och därefter hjälper jag till med tävllingsgruppen. Kvällen kommer att gå åt till att springa mellan köket och TV-soffan; baka fika till helgens stalltjänster, frukostbröd och Idol på tv. Kan bli bra det här! :)

En kväll på stan

Lite ovant att vara normalt klädd, men ska man till stan så ska man!
 
För första gången på väldigt länge blev det en kväll på UH med vännerna, middag och fika. Varför gör man inte det oftare och varför gör man det inte när man inte är jättetrött? Hahaha, en mysig stund med mycket skratt fick vi i alla fall. Det måste snart göras om. Just bara att inte vara i stallet när man träffar vännerna är otroligt avslappnande och det finns inga måsten runt omkring som måste göras. 
 
Vildhästen fick en tur i skogen med grallan också. Skötte sig exemplariskt, ibland vet jag inte vad som tar åt honom. Ena dagen lugn som en filbunke, nästa vildare än vildast och dagen efter hur lugn som helst. Ååh, knasponny!
 

 
Roligt att mitt inlägg blev så uppskattat och tänkvärt! Det är det åsiktsinläggen är till för, att påverka och få människor att tänka till. Puss på er!

Vi människor har blivit fega och rädda genom åren

Vi våger inte i rädsla att göra bort oss. Eller är det så att vi lever i drömvärlden som vi blev presenterade som liten av Disneys filmer och sagorna som våra föräldrar läste för oss? Är det så att många av oss fortfarande sitter och väntar på att drömprinsen ska dyka upp på sin vita springare och ta oss med storm? Är det även så att det andra könet inte anstränger sig lika mycket som tidigare med att förtrolla oss med choklad, blommor och komplimanger utöver det vanliga? Var tog gentlemännen vägen?
 
Varför vågar vi inte presentera och tro på oss själva?
 
Under min uppväxt och mina vuxna år (eller får jag säga ungdom 20+?) har jag följt med både min egen och mina vänners jakt på kärleken. Vi kan sitta i timmar och diskutera drömmannen i våra liv, vem som är högst upp på önskelistan och hur drömdejten ser ut. Dagarna och veckorna går och vi fortsätter i samma spår utan något som helst framsteg. "Ååh, om han bara kunde fråga ut mig på date..." är en kommentar som man hör alltför ofta. Vi går omkring och försöker med det ena och det andra; spela svårflörtad eller så väljer vi att blunda för de signaler vi får och blir totalt förblindade. Varför är det så? Varför måste vi gå runt och leva i en låtsasvärld som inte finns? 
 
- Men gå fram till honom och fråga ut han då!
- Nej, gud vad pinsamt... Jag kommer göra bort mig totalt!
 
Eeh... Okej. Då kommer man med förslaget ta kontakt med honom på fb eller liknande socialt nätverk men pirret och oron är minst lika stort då. Vad är vi rädda för? Det värsta som kan hända är att du får ett nej, och då slipper du fundera mer. Varför gå runt och undra om han/hon är intresserad när du kan få svaret på 2 röda. Jag tycker det är tråkigt att vår sociala utveckling börjar gå åt fel håll och vi hamnar alltoftare bakom dataskärmarna. Nätdejtingsidorna har tagit vara på det och sprider sig som en löpeld bland singlarna. Nu säger jag inte att det är fel att dom finns, jag tycker det är jättebra att det finns andra alternativ till dom som har jättesvårt att träffa någon eller kanske är av den blygare sorten. Men även där tar det stopp, människor tycker det är jobbigt/pinsamt/onödigt att bli medlem där. Buhu. Åter till vår sociala utveckling. Att våga ta kontakt med nya människor öga mot öga blir allt svårare, speciellt om det handlar om att hitta kärleken. Att lära känna nya människor och få fler vänner är fortfarande enkelt, men varför ska det vara någon skillnad? Det är människor allihopa, man behöver bara samla mod till sig.
 
För något år sedan blev jag själv less på min låtsasvärld och tog saken i egna händer istället. De killar jag fått intresse för och som jag kände att jag ville lära känna tog jag kontakt med. Från början kunde jag skicka sms med hundratals fjärilar i magen men idag kan jag utan problem gå fram till personen i fråga och säga "Hej, jag vill lära känna dig bättre, ska vi ses någon dag?" Visst får man vara beredd på att få det svar man inte vill ha men hellre det och kunna gå vidare än att man går runt och undrar och förstorar upp det hela. För det är precis vad man gör, gör en höna av en fjäder. I våras resulterade det hela att jag dejtade en kille, dock inget som klickade så inget mer. Andra har haft förhållanden men något som dom har gemensamt är att alla har uppskattat det och blivit väldigt glada. Tro nu inte att jag har frågat ut hur många killar som helst, det handlar om kanske 5st under loppet av ett år. Förvånade har alla blivit också över att det finns modiga människor kvar som vågar fråga ut en annan på det sättet. Så sluta tveka och våga fråga en enkel fråga, det kan resultera att du en kväll sitter där på en dejt och lär känna en helt underbar människa!
 
Någon gång så kommer drömprinsen att komma, vi måste bara ta chansen när vi ser den.

Konditionsträning

 
Konditionsträning idag på schemat; 3 varv runt travstigen varav 2st i galopp. Teresé och Ribban hängde på de första två varven också, roligt med sällskap! :) Pigg som en mört var vildhästen och fort gick det också om Ribban kom för nära. Jobbade mycket med att vara noga med att han skulle ha en lugn, taktmässiga galopp med lång och låg form. Ribban fick ligga bakom så dom inte skulle tagga upp varandra för mycket. Han jobbade på jättebra hela tiden och kändes riktigt fräsch! Han var inte ens trött efteråt så det blir till att öka på med ett varv till i galopp nästa gång vi far ut! :)

En helt vanlig tisdag

 
Äntligen tisdag!
Ja, man får försöka tänka positivt även om man har en skitdag på jobbet. Då brukar det lösa sig i slutändan ;) Slutar jobbet 13.30, därefter åker jag vidare till mitt extrajobb och landar till slut på stallet strax efter 15.00. Lucifer ska få fara ut på ett konditionspass runt travstigen och jag har även en fotografering att göra. Rundar av dagen lite lätt sådär med möte inför hopp KM som är i slutet av månaden. Ska lära upp 3 nya tävlingsledare för klubbtävling! En helt vanlig dag i mitt liv med andra ord... Sköt om er och stressa inte ihjäl er på jobbet/skolan. Det ska jag försöka att låta bli.

RSS 2.0