Stiftelsen för andra gången

 
Ikväll kommer jag vara en av de lyckligaste människorna. Ikväll får jag höra den vackraste låten live och det skulle inte förvåna mig ett dugg om det kom en tår. Detta är kärlek!

Då kör vi!

http://www.ryttarklubben.se/hfa.htm/
http://www.ryttarklubben.se/hfa.htm/
http://www.ryttarklubben.se/hfa.htm/
http://www.ryttarklubben.se/hfa.htm/
http://www.ryttarklubben.se/hfa.htm/
 

MOTIVERAD!

Foto: Sara Bylund
 
Just nu känner jag mig så otroligt motiverad att kicka igång 2014! Vilket jag redan gjort på sätt och vis ;) Snart har jag första projektet i land (alla kontrakt är påskrivna), nu är det bara lite grejer som ska hem så kan jag berätta för hela världen vad jag kommer göra :D
Är otroligt motiverad för att utvecklas med min häst detta år också; tävlingar börjar planeras in, jag är nu inbokad på hoppträningar varannan vecka och likaså dressyr- och körträningar. Jobbigt när man har tre grenar att hålla igång i! Sedan ska jag även börja rida så ofta jag kan och har möjlighet på ridskolans drop in ridning på ridskolehästarna för att få rida andra hästar också! Mycket för att rida de ponnyer jag inte har suttit på för att kunna lära ut till eleverna på bästa sätt och för att utveckla min egen ridning. Rider första gången nästa fredag, hmm.. Vilken häst/ponny kommer jag rida? ;)

Myskväll

 
Varm hemmagjord choklad med grädde och filip och fredriks nyårskarameller, kan söndagskvällen bli mysigare?

Dressyrkurs med annan ryttare

 
Lilleman har fått gått dressyrkurs för mig idag! Josefine som har fotat de flesta av bilderna från förra året och hjälpt mig på tävlingar fick det i julklapp som tack för allt hon gjort :) Viktigt att säga och visa sina medhjälpare uppskattning så att dom vet att dom är värdefulla! Dessutom nyttigt för mig att se en annan ryttare på honom för att se hur han rör sig och ser ut. Roligt när Josefine är så duktig också så man får se ponnyn glänsa!
 
 
Idag fick dom gå igenom en vanlig uppvärmning som jag rider inför varje ridpass. Rider självklart olika övningar varje gång men checkar av samma saker. Börja uppe i vänstra hörnet, 10m volt i trav (grön), gå sedan in i en skänkelvikning till hörnlinjen, rakställ och öka steglängden (lila). Samla därefter ihop traven på kortsidan och gå in på en 10m volt i hörnet. Innan fyrkanten fatta galopp (röd), lägg en 15m volt på långsidan. Tänk början på en volt i hörnet för att förenkla övergången till trav. Samla traven på kortsidan och börja om.
 
En nyttig övning där det händer mycket och man får en lösgjord häst som är kvick för hjälperna! Och självklart är det endast nedsittning som gäller ;) Imorgon fortsätter vi jobba lite mer avancerade rörelser, tror vi kör på skolorna och förvänd galopp!
 

Tre räcken med 13,5m

Några språng från dagens hoppning!
 
Kändes faktiskt riktigt bra idag måste jag säga! Trots en ponny som var stark, pigg och fladdrade åt alla håll och kanter fick vi till slut ihop allt och kunde enkelt hoppa en serie med 13,5m mellan räckena. Känner att vi måste hoppa fler såna serier så jag kan bli kvickare på att komma tillbaka mellan hindrena så att han snabbare kommer tillbaka på bakdel och orkar trycka ifrån. Mycket styrka kommer fokusen ligga på nu första månaderna detta år för att sedan fokusera på ridningen mellan hindrena i banhoppning. Höjden är egentligen inga problem för honom, utan det är att han måste få tillbaka styrkan han hade innan vintern för att orka mer. Känns som en väldigt bra start för 2014! :D

Hur var 2013 och vad har 2014 att erbjuda?

Vad var höjdpunkterna under 2013?
  • Det största är enkelt; när jag 15/1 blev ägare till världens finaste häst! Bästa beslutet jag någonsin tagit! 
  • Ridledarkursen (som jag klarade utan problem med fina betyg).
  • Utbildningen gav mig inte bara nya kunskaper inom ridledaryrket; utan jag hittade mig vem jag egentligen är och är tryggare i mig själv än jag någonsin varit.
  • Att jag gick från att vara livrädd till att hoppa 1m-bana på finaste Wazoo.
  • Hästar före alkohol.
  • Att få se alla artister live som jag alltid velat; Bon Jovi, Stiftelsen, Takida och... Eric Saade <3
Någon romantik under året som gått?
Skulle jag inte vilja påstå, någon crush här och där men inte mer än så. Hoppas på ändring under 2014!
 
2013s outfits; nyårsafton och julafton
 
Vad har du för nyårslöften?
Nyårslöften har jag aldrig lyckats hålla, man ger alltid löften som är omotiverande och svåra att genomföra. Därför säger jag helt enkelt att jag istället ger det största livslöftet jag kan ge mig själv; ta hand om min egen kropp och knopp. Våga ta en helg ledigt, åk iväg på en spa-weekend, gå till kiropraktor, göra saker som gör mig lycklig, våga säga nej till jobb, träffa de människor som får mig att må bra oftare, lära känna nya personer, träna när jag har lust, äta god mat och helt enkelt fortsätta tro på mig själv, vara mig själv och fortsätta vara stolt över den jag är.
 
Beskriv 2013 med tre ord!
Power, glädje, livsvilja!
 
Foto: Josefine Gidlund
 
Mål med ridningen och hästarna 2014?
Att fortsätta utvecklas med min fantastiska häst! Vill ta oss till en nivå där vi ligger på stadiga 60-65% i LA-klasserna och sedan debutera Msv. Fara ut på hopptävlingar och bara ha roligt, rida stadiga 0.80-0.90m klasser och om det känns bra; debutera 1m. Innan sommaren siktar jag på att han ska vara inkörd och förhoppningsvis ska vi kunna debutera på tävlingsbanan på våra hemmatävlingar under hösten. Ponnypower som visar sig i 3st tävlingsgrenar ;)
Lite mer allmänt så ska ryggmusklerna byggas på mycket, mycket mer. Varierad träning som frambringar framåtbjudning, vilja att arbeta och muskler/kondition. 
 
Vad ser du fram emot under 2014 karriäsmässigt?
Att få genomföra mina projekt med HFA, det kommer rocka ridsport-Sverige! ;)
 
Hur kommer ditt 2014 att börja?
Stiftelsen 10/1 med fantastiska människor! Massor av träningar med hästen och planering av tävlingssäsongen. Myskvällar med vänner, planering av lektioner/HFA vårterminen och choklad i soffan under en mysig filt till filmer som berör. Helt okej början! 

RSS 2.0