Middag med vännerna

Gör mig klar för att äta middag med de bästa vännerna! :) Känner jag som rätt kommer det bli en asnajs kväll! Dock rullar jag hemåt tidigt då jag ska upp till Umeå och fotografera imorgon på deras nationella dressyrtävlingar. Har längtat efter att få åka till just dom tävlingarna i 4 år och imorgon blir det av! Awesome!
 
Ha en asnajs lördagkväll alla där ute! :D

Jag kommer aldrig kunna se mig mätt på din perfektion

 

Nu är det sommarlov på riktigt för våra underbaringar


Utbildning och fotografering

Betessläpp i ridskolans sommarhage :)
 
Har precis diskat undan andra omgången disk men ändå är diskbänken full... Dessa hushållssysslor är inte roliga när dom aldrig tar slut! Morgondagen bjuder på utbildning för jobbet för min del, jag hoppas att det blir så för då åker jag och fotar betessläppet för ridskolehästarna imorgon! :D Valackerna ska ut til Arnäsvall i sommar och jag vill verkligen åka ut! Missade förra årets betessläpp och jag ser inget annat val än att vara med i år. Att fota överlyckliga hästar under sommaren är bland det roligaste jag vet!

Vinn en exklusiv fotosession från Equipe!

 
Missa inte chansen att vinna en exklusiv fotosession med en av Equipes fotografer! Allt du behöver göra är att skicka in ditt namn, epost och mobilnummer till equipe via denna länk. Ta chansen att få bilder för livet! :D

Jag lovar, det var inte meningen

 
Ops, någon råkade klickade iväg 2 beställningar! Någon som kan gissa vad paketen innehåller? ;)

Istället för mjöl?

Är det någon av mina läsare där ute som kan hjälpa mig med mitt problem? Då jag inte äter mjöl längre behöver jag en massa tips och råd hur jag ska äta som. Vad äter man som tillbehör till grillat istället för potatisgratäng och kroketter? Vad finns mjöl i som man inte tänker på? Är det något jag bör tänka på rent allmänt? :O

Crap.

Känslan när man bestämt sig för att sluta med mjöl och inser att favoritglassen innehåller det. Fuck.

Mumsfilibabba

 
Eric, Eric, Eric... Hur många ggr har jag inte sagt att du kan få mitt nummer bara du frågar? Jag menar, vi hade varit perfekta i din nya video tillsammans!

Ibland är saknaden större

 
Jag förstod aldrig riktigt
Vad som hände den där gången
Förrutom att allt blev fel
Det fanns så mycket kvar att ge
Det fanns kärlek mellan oss
Varför packa du din väska istället för att slåss?

Du ska veta att jag saknar dig
Det finns känslor som aldrig tar slut
Du ska veta att jag inte glömt
Det finns bilder som aldrig suddas ut

En del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig

Dressyrkurs dag 2, förvänd galopp

Huvudövning: Vid A/C (t.ex. krysset till höger i bild) fatta galopp. Gå in på en volt i hörnet och vänd därefter in på en mjuk båge i förvänd galopp. Vid hörnet, sakta av till skritt. Påbörja samma sak vid A/C igen. När det fungerar bra ta bort volterna och gå på bågen direkt.
 
Idag kändes han mycket, mycket bättre i framridningen! Han lyssnade jättebra, väntade ut mina signaler, flyttade enkelt undan för hjälperna och lyssnade på både framåtdrivande och förhållande hjälper. Galoppen satt bättre idag än igår så det var positivt! :)
 
Innan huvudövningen jobbade vi på stora mittvolten i alla gångarter; mycket övergångar gångarterna emellan samt öka och minska volterna. Camilla poängterade att det var viktigt att grundarbetet satt innan vi gick in på den förvända galoppen. Vi jobbade även på fyrkantspåret med att lägga 10m volter i varje hörn och därefter rida in på den mjuka bågen. Han var så grymt fin här i traven så det finns inte; trampet, energin, powern, viljan att göra rätt,hans positiva inställning.. Ja, allt fanns där! 
 
Sedan las den förvända galoppen in. I höger varv fungerade det riktigt bra, dock tyckte han att det var lite jobbigt med de små galoppvolterna men den förvända galoppen gjorde han jättebra! I vänster varv fungerade det inte riktigt lika bra. I fattningarna föll han ur formen totalt och tappade bakdelen = slarvig fattning. I bågarna fanns ingen form överhuvudtaget men han höll galoppen och försökte. Mycket beror på att jag låser mig så otroligt mycket i vänstersidan i just vänster varv så jag kan inte riktigt ge han de hjälper och det stöd som han behöver för att klara av arbetet. Något att jobba på!
 
Vi har tagit 3 steg framåt i travarbete och 1 steg bakåt i galoppen. Gången, takten och formen är så mycket bättre i traven nu! Galoppen har vi som sagt tappat i vänster varv men snart har vi tagit 2 steg framåt igen! :D

Dressyrkurs dag 1

Huvudövning: Börja i vänster varv (uppe i högra hörnet på bilden) och lägg en 10m volt i hörnet. Flytta därefter hästen undan för höger skänkel in mot mitten, rakställ och lägg en volt ut åt höger, rakställ och flytta undan för vänster skänkel ut mot spåret igen. Volt i hörnet. Vänd rakt upp och var noga med raktriktningen av hästen. Vänd ut till höger och rid på samma sätt där. Vänd varannan höger och varannan vänster.
 
I framridningen kändes han för mycket av och på. Ibland stretade han emot både hand och skänkel och ibland tog han tag i bettet och bara sprang iväg. I galoppen var han riktigt fin i höger men till vänster fungerade det inte alls. Vi hade en diskussion hur vi skulle arbeta i vänster varv överhuvudtaget där ett tag men till slut fungerade samarbetet igen. Huvudövningen började vi rida i skritt och ddet behövdes verkligen! Han slappnade av, började arbeta bakifrån och accepterade hjälperna. I traven tog jag det lugnt, lät han känna på övningen och hitta vägarna. När det kändes bra började jag kräva mer; mer power, mer känslighet och mer kraft bakifrån. Oj, där bjöd han allt på något! Han tog verkligen ut steget, höjde upp ryggen och nacken och blev svår att sitta på. Dock så under hela tiden vi red övningen så blev han ormig i höger varv så där fick jag rida han något utåtställd i volterna för att bogen skulle hållas på plats och så att han inte skulle falla inåt. I vänster var det övertydlig ställning som gällde tills han släppte efter.
 
På slutet jobbade vi med att flytta undan hästarna för innerskänkel på volterna i både skritt och trav. Det fungerade jättebra! Här krävde jag ytterligare ett snäpp av honom och helt plötsligt hade han en helt annan gång. Lätt i steget, kraft bakifrån, lätt i framdelen och vilade på steget. Helen höll med och det är så kul att känslan jag har syns även på marken! :D
Lite galoppfattningar blev det också ur sidförande och i höger varv gjorde han sitt livs bästa fattningar! I vänster var det tydligare och det på grund av att jag låser min vänsterhand på något knepigt sätt så han kan inte ta för sig och faller då ur form och har svårare att fatta galoppen. Dock fick jag till det någorlunda på slutet men kurigt är det allt!
 
Foto: Viktoria Westin, från tidigare träning
Vi fortsätter jobba med denna övning idag men vi kommer lägga in förvänd galopp. Kommer bli awesome! :D

Min midsommar i bilder


Ett ögonblick så betydelsefullt

 
Tillslut kommer man till ett ögonblick då allt plötligst går upp för en. Det är över, det är dags att gå vidare. Ärret som sitter kvar slits upp gång på gång och hoppet lever vidare. Tillslut så börjar hoppet svalna och gräver sig ner djupare till i princip obefintlighet. Hjärnan tar över tankebanan och struntar fullkomligt i vad hjärtat säger. Dags att placera minnena och bilder långt bak och bevara dom väl. Det är dags att ta steget in på ny stig och vidga synfältet och se något mer bortom horisonten. För det finns något mer, det måste det göra. Men mitt i allt så slår hjärtat fortfarande för dig. Tusen ggr om. Med passion och kärlek så det räcker och blir över. Som en sångare sjöng; en del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig. Du betyder helt enkelt för mycket för att kunna ta steget fullt ut. Men för min egen skull ska jag försöka.

Åter till vardagen

Då var årets midsommar över och som alltid är den lika awesome som vanligt! :D Otroligt bra väder, underbara vänner och en fantastisk födelsedag som gjorde helgen totally awesome! Ni som var med, jag älskar er så otroligt mycket. Ni är de bästa jag har i livet!

Hemma i vardagen igen och hela eftermiddagen och kvällen går till att tvätta, baka tårta inför morgondagen, åka och äta middag hos föräldrarna och bli firad och städa lägenheten. Shit, jag har samlat ihop fler vuxenpoäng än vad jag räknat med. Inga fler nu tack, ungdom forever ;)

9 år kastar man inte bort bara sådär

2003-2009
Foto bilderna till höger: Viktoria Westin

Midsommar och långhelg

Äntligen står midsommarhelgen bakom krönet och som jag har längtat! Imorgon drar jag och de bästa vännerna ut till Bergön och har en awesome helg! :D Ska se om jag kan hålla er någorlunda uppdaterade, lär ju få uppleva en hel del roliga och pinsamma ögonblick ;) Kameran ska med, ett glatt humör, en hel del choklad och självklart blir det tårta á la pernilla på lördag då jag fyller år! :D

Nej, dags att börja packa kanske och sedan sova så man orkar med helgen... ;)

HFA levererar

Ååh, vilken underbart rolig kväll jag har haft! Som säkert många vet är HFA inblandat i träningslägret som är på ÖOR denna vecka. Ikväll hade jag föreläsning/teori med deltagarna och det blev så lyckat! Jag kände att jag nådde fram till varenda en och jag tror att alla fick en tankeställare hur verkligheten ser ut. Ååh, lyckorus är det jag känner just nu! Det är få saker i livet som känns så rätt som HFA gör för mig. Jag brinner för det till 110% och jag älskar att stå och föreläsa för barn och ungdomar. En storsatsning i höst ska bannemej göras, och jag måste lova mig själv att göra det också! För min skull, för att jag älskar det.
 
 
Ni som var på plats, vad tyckte ni om föreläsningen? :D

Dagens inköp

Gick in en sväng på bokhandeln idag, skulle bara titta. Det slutade med att jag gick ut med 3st nya bakböcker. Damn it.

Massor av bilder på prinsen från dressyren

Foto: Viktoria Westin
Finaste prinsen, han gör mig stolt varje gång! :D

Film från dressyren!



Tack till bästa Julia som filmade!
Är sjukt nöjd med honom, finaste prinsen! :)

Gårdagens tävling

Foto: Viktoria Westin

Dressyr med Lucifer: Beräknade tiden lite fel inför första klassen som var en LB:1, så jag skrittade på i lugn och ro och värmde upp han ordentligt. Travade sedan igång honom med mycket böjda och raka spår och varvbyten. Helt plötsligt skulle jag till collecting ring så jag galopperade honom i båda varven och sedan in på banan. För ovanlighetens skull reagerade han mer på att jag blev stressad = han blev spänd. Haha, INTE bra planering ;) Inne på banan kändes han lite loj, berodde nog på den fuktiga värmen som dök upp från ingenstans. Känslan var bra trots det, var väldigt nöjd med ritten. En bra känsla genom hela programmet och vi gjorde vårt bästa. Det slutade med 60,0%!

Inför andra programmet var jag ute i bättre tid och kunde värma upp i lugn och ro. Mycket skritt och trav under lättridning i början med många olika krumelurer, skänkelvikningar och halvhalter. Han var mycket mer avslappnad denna gång och lyssnade bättre på hjälperna. Gick sedan över till galopp och kollade så att den förvända satt utan problem. Inne i collecting ring blev det mycket sidförande för att få honom uppmärksam på de hjälperna. I programmet var han jättefin! Han gjorde verkligen sitt bästa och känslan var bättre och power + energin! :D Vi red ihop 55,81%! Det är några poäng bättre än sist så jag är grymt nöjd!



Hoppning med Durum: Haha, sötbollen. Han var otroligt spänd och förstod inte alls vad som skulle hända från början. Så det blev mycket dressyrridning för att få han att fokusera på mig och inte titta på allt annat. Inne på framhoppningen travade jag runt för att han skulle få titta, sedan galopp i båda varven för att sedan hoppa fram. Han skötte sig exemplariskt! Hoppa av rätt och koncentrerade sig på det vi gjorde. Inne på banan fick vi sällskap av Rebecka och Putte, kände att kan man underlätta så mycket som möjligt så gör jag det :) Första försöket på 50cm nitade han på ett hinder men hoppade sedan felfritt. Andra försöket kändes han jättefin, bjöd framåt och... gjorde en tvärnit, tappade balansen, blev rädd, gick ner på knä på sidan, lämnade mig på marken och tog sig upp själv. Hahahaha, vad ska man göra? Kunde bara skratta och satsa på nästa klass.
I andra klassen (2 starter emellan) så nitade han på ett hinder i första försöket. I andra försöket tog han sig runt hela banan med ett litet pet bara. Fullt godkänt för honom! :)

När du är som lyckligast pirrar det i hela kroppen


Laddad för tävlingsstart på busponnyerna

Foto: Viktoria Westin, från hoppträningen igår! :)

Taggar för tävlingsdags imorgon med bästaste ponnyerna! :) Det blir LB:1 och LA:3 med finaste lusbus och sedan ska jag även studsa runt 50cm med Drumdrum! Haha, en spännande dag som sagt! Känns faktiskt grymt roligt att du ger mig det förtroendet att tävla Drumdrum för att få en försäljningsfilm. Ska bli kul att se ritterna sedan ;)

Han som gör mig lyckligast i världen

Foto: Viktoria Westin

Lyckligaste dagen på året

I måndags släpptes ridskolehästarna i sommarhagen och jag var helt enkelt tvungen att ta ut min lunch 7 på morgonen bara för att åka ut och fota! Aldrig att jag tänker missa ett betessläpp, det är hästarnas lyckligaste dag på året! :D


Drumdrum aka. Durum med caprillibana

Eftersom Durum ska säljas så fick jag rida han idag då jag hade med mig Julia som skulle fota :) Så lite annonsbilder blev tagna + att jag fick en till att filma! Kommer bli nyttigt att se filmen sedan då känslan var en sak men ibland tyckte inte Camilla samma sak, haha!

I uppvärmningen var han lite stel, sköt ut bogarna och hade ingen ärlig framåtbjudning. Jag känner själv att jag inte riktigt kommer åt honom under lättridningen så efter 10min satte jag mig ner och det blev stor skillnad! Han tog i med bakdelen, jobbade på framåt och var mjuk och lätt i handen. Tog galoppfattningarna bra, svarade fint på alla hjälper och var jättepositiv till allt arbete! Galoppen har blivit så mycket bättre på honom; fortfarande något svag i vänster varv men stor skillnad! Högergaloppen, ojojoj! Mums på den!

Sedan blev det en caprillibana som innehöll upphöjda bommar på rakt spår, skänkelvikningar, volter, volter med bommar, galoppfattningar, övergångar, halvhalter. Mycket att tänka på med andra ord! Jättebra övning för både mig och Durum då båda behöver bli lite kvickare i hjälperna ;) Jag tycker att vi fick till ett bra flyt genom hela! Vissa ggr glömde jag ytterhjälperna i volterna och var inte nog kvick i början av skänkelvikningarna. Annars fullt godkänt!

Någon kommer verkligen att få en bästa vän för livet som man kan ha roligt med i alla kategorier! Världens mysigaste ponny som älskar gos, positiv till allt arbete, älskar att hoppa och har sådan livsglädje så smittar av sig!



Foto: Julia Lundberg

Vila i frid du vackra vän

Fina, trogna, snälla och underbara ridskolehäst. Nu galopperar du på de evigt gröna ängarna. Tack för allt du gav ridskolan. Nu lever du vidare genom din vackre son. Kan inte finnas ett öga som är torrt efter detta besked.

Bilder på finaste prinsen

Här kommer en rejäl bildbomb från fredagens dressyrträning! Han var så grymt fin hela passet; power, energi, känsla, gång och annat man kan önska från en häst. Okej då, ett tag fick han något fnatt och ville inte alls vara med men det räknar jag inte med ;)

Viktoria, tack tack tack tack TACK för att du fotade. Det betyder så mycket att ha bilder på prinsen! :D

Galoppombyte a la Lucifer! Lite jobbigt och knepigt var det allt!


Foto: Viktoria Westin

Galoppombyten och tugga grus

HAHAHAHAHAHA! Så går det när "Molly och Mulle" ska träna galoppombyten!

Foto: Viktoria Westin

Jag lever!

Jag lever. Jag är inne på andra natten i lägenheten och trivs så äckligt bra! Bilder kommer när den är helt klar, nu är det lite mycket lådor och annat överallt så helt inflyttad är jag inte än... Dock är stallkläderna på plats i garderoben precis där dom ska vara ;) Hahaha!

Har studentfotografering imorgon och på lördag drar jag till Kramfors för fotojobb. Blir lite tunnt uppdaterat tills på söndag men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;)

-13cm på 4 veckor



Jag är så stolt över mig själv. Resan jag pratade om för en månad sedan? Jag har tagit mig förbi tuffaste delen. 4 veckor med tanke bakom varje måltid, nyttigare mat och regelbundna powerwalks har resulterat i -13cm runt midjan och en byxstorlek mindre. Resan är inte slut än; jag kommer fortsätta att försöka äta så nyttigt jag bara kan (dock inte samma strikthet som jag har gjort), fortsätta med powerwalks och börja styrketräna nu de närmsta dagarna (måste flytta klart först bara, all tid går till det). Världens bästa filidutt ska hjälpa mig så jag kommer bli biff! :D

Jag mår så mycket bättre med regelbunden träning och nyttigare mat. Hela kroppen fungerar på ett bättre sätt och jag känner mig lyckligare. Jag orkar mer och det visar sig främst i ridningen där utvecklingskurvan går rakt upp. Självförtroendet växer och jag trivs så mycket bättre med att känna mig tränad! Jag vill poängtera att jag inte uppmuntrar till någon som helst form av bantning eller liknande. Jag valde att göra detta för min egen skull då kläderna började sitta tajtare. Jag valde att göra det för att utmana mig själv och hitta en sundare och bättre livsstil som gör hela mig lyckligare. Nu ska jag fortsätta jobba för att göra min kropp starkare så att jag orkar mer i alla situationer och framförallt ridning = bli en bättre, starkare och smidigare ryttare. Vill man göra en förändring så ät nyttigare och träna mer, det ger resultat! Precis som jag har gjort :D

Dags att hämta möbler

I eftermiddag drar jag och hämtar ut alla möbler till lägenheten! :D Sedan ska vi tapetsera klart det lilla som är kvar för att därefter bära in alla möbler! På onsdag smäller det, då kör vi över sängen!

Sneakpeak på lägenheten!

Tapetseringen är igång för fullt! :D

Hemma tidigare än planerat



Tråkigt nog är jag hemma från Umeå tidigare än planerat. Åkte som sagt upp på fredagkväll, kom till vandrarhemmet och pågrund av vissa anledningar så slutade det med att vi sov på Scandic istället. Man ska då vara med om allt! Och självklart händer det ALLTID mig när jag reser! Scandic fick oss på bättre humör; underbara sängar och underbar frukost! Drog till hippo, hann fota de 3 första klasserna innan regnet verkligen öste ner och stormen var på ingång. Där var jag tvugnen att inse att kamerautrustningen skulle dö om jag ens försökte fota så vi bytte om, drog och käkade på Eurasia och sedan bio The hungers games. Efter filmen var det bara att packa oss in i bilen och åka hem. Tyvärr gick det för mycket pengar med boendeproblemet så jag åker inte upp idag. Skittråkigt då jag verkligen älskar att fota Umeås hopptävlingar! Men det kommer fler ggr :D

The hunger games solklar top-3 bland de bästa filmer jag sett senaste åren. Jag satt på helspänd hela filmen igenom och kom på mig själv med att sitta och skaka av spänning och nervositet. Se den! Den är värd varje öre som ni lägger ut! Kan knappt vänta tills tvåan kommer ut!

Drar till Umeå på jobb

Tar mitt pick och pack och åker till umeå för fotojobb! Hörs på söndag!

Uteritt Candela

Igår blev det uteritt med torsdagsgruppen :) Jag har alltid varit halvt osäker på att rida ut med en häst jag inte känner och igår blev jag tilldelad Candela. Hon har alltid sett ut att vara en lugn och trygg häst så jag tog mig i kragen och hoppade upp. Jag ångrar mig inte en sekund! Lyssnade på allt jag sa, gick i ett bra tempo där jag kände att jag hade kontrollen och gjorde aldrig några försök till bocksprång eller sticka om dom andra. Sista galopp kunde jag sitta med halvlånga tyglar och kom på mig själv med att sitta och le och njuta för fullt av galoppen!

Alla behöver vi rida hästar som stärker upp vårt självförtroende, oavsett om det handlar om uteritter, dressyr eller hoppning! :D

RSS 2.0