Dressyrkurs dag 2, förvänd galopp

Huvudövning: Vid A/C (t.ex. krysset till höger i bild) fatta galopp. Gå in på en volt i hörnet och vänd därefter in på en mjuk båge i förvänd galopp. Vid hörnet, sakta av till skritt. Påbörja samma sak vid A/C igen. När det fungerar bra ta bort volterna och gå på bågen direkt.
 
Idag kändes han mycket, mycket bättre i framridningen! Han lyssnade jättebra, väntade ut mina signaler, flyttade enkelt undan för hjälperna och lyssnade på både framåtdrivande och förhållande hjälper. Galoppen satt bättre idag än igår så det var positivt! :)
 
Innan huvudövningen jobbade vi på stora mittvolten i alla gångarter; mycket övergångar gångarterna emellan samt öka och minska volterna. Camilla poängterade att det var viktigt att grundarbetet satt innan vi gick in på den förvända galoppen. Vi jobbade även på fyrkantspåret med att lägga 10m volter i varje hörn och därefter rida in på den mjuka bågen. Han var så grymt fin här i traven så det finns inte; trampet, energin, powern, viljan att göra rätt,hans positiva inställning.. Ja, allt fanns där! 
 
Sedan las den förvända galoppen in. I höger varv fungerade det riktigt bra, dock tyckte han att det var lite jobbigt med de små galoppvolterna men den förvända galoppen gjorde han jättebra! I vänster varv fungerade det inte riktigt lika bra. I fattningarna föll han ur formen totalt och tappade bakdelen = slarvig fattning. I bågarna fanns ingen form överhuvudtaget men han höll galoppen och försökte. Mycket beror på att jag låser mig så otroligt mycket i vänstersidan i just vänster varv så jag kan inte riktigt ge han de hjälper och det stöd som han behöver för att klara av arbetet. Något att jobba på!
 
Vi har tagit 3 steg framåt i travarbete och 1 steg bakåt i galoppen. Gången, takten och formen är så mycket bättre i traven nu! Galoppen har vi som sagt tappat i vänster varv men snart har vi tagit 2 steg framåt igen! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback