Äventyr på ångvälten



Som sagt, jag och Helen tog ångvälten och Chester och begav oss upp till Hamptjärn. Vårt mål var att hitta nya ridvägar till och från för att göra ridturerna dit lite roligare. Vi hittade två nya ridvägar som kommer att fungera ypperligt! Vi slipper rida genom bostadsområdet precis nedanför och mycket genom skogen! Dock var vägen dit inte lätt kan jag lova... Haha!

Efter ett härligt galopprace bakom banvallen blev det en härlig skrittur inklusiv pratstund efter grusvägen innan vi kom till skogspartiet. Vi hittade hur enkelt som helst upp till Hamptjärn trots att vi tog en väg som ingen av oss ridit tidigare, haha! Chester var rädd för alla diken som vi skulle över, Lusen däremot hoppade glatt över och var skitnöjd över sig själv. Vi testade fler ridvägar och på alla fick vi vända om. Lusen ångade på som bara den och brydde sig inte alls om all sten, alla stockar, grenar, rötter m.m. som kom i hans väg. Som Helen sa; Han är rätt lik dig, stort självförtroende och kör på och tror han ska klara det men till slut så snubblar han för han har inte alltid koll på kroppen! Tack för den du...

På väg hem blev det mycket diken som kom i vår väg; Lusen hoppade glatt över och travade iväg jättenöjd medan Chester stod och var livrädd för det skräckinjagande diket. Till slut så kom han över och vi var på väg hem. Dunderponnyn nummer ett förstår inte trav utan sätter av i galopp. Vi bestämmer oss för att trava en sista sträcka, hästarna fattar galopp och innan jag fattar vad som händer så sticker ångvälten iväg i världens fart och tycker han är coolast i stan. Helen frågade varför jag skulle tävla sista biten och jag säger att jag satt och bromsade... ;)

Härlig ridtur som görs om imorgon! Dock utan upptäcksfärder, haha!

Äventyr över stock och sten

Sitter just nu på världens finastes rygg och på väg ut på äventyr! :D

Lite av varje

Vi fortsatte arbetet med skänkelvikningar i skritt blandat med övergångar skritt-trav-galopp-skritt. Enkel uppvärmning med tempoväxlingar, serpentinbågar och volter. Det går bättre och bättre för allihopa trots att dom sitter på nya hästar och det var 3 veckor sedan vi gjorde skänkelvikningar sist :)

Kvar är endast 2 onsdagar innan sommarlovet tar vid. Jag gillar verkligen inte dessa långa uppehåll, kommer sakna min grupp. Dom är ju dom som lyser upp mitten på veckan för mig!

Snart ny adress

weheartit.com

Imorgon är det besiktning på lägenheten och går den igenom åker jag troligen och hämtar nyckeln. I helgen kommer föräldrarna att tapetsera och köra dit några flyttkartonger. Jag är i Umeå och jobbar så jag kan tyvärr inte hjälpa till. På måndag hämtar vi möblerna och börjar ställa in i lägenheten. Om allt går enligt planerna så kör vi över sängen dit på onsdag och då bor jag på ny adress. Jag längtar så sjukt mycket! :D

Och det bästa av allt så kommer jag att inleda ett projekt i sommar, mest för min egen skull och snudd på kreativ utveckling. Det har något med det underbara kollaget här ovanför att göra ;)

You are the fire baby

You are the reason why, I can't let this fire die in my heart
I'll keep it burning close forever, keep the life we have together

Kaosvecka

Så sjukt mycket att göra nu.. Bilderna från Kraftur ska upp, helst innan fredag då jag åker iväg på nytt fotojobb. Vill inte ha två tävlingarna liggandes på mig.. Alla mina saker ska ner i flyttkartongar, helst innan fredag det också så att föräldrarna kan börja köra ut allt till lägenheten. En hel del ska göra till ridskolan, jag jobbar hur mycket som helst denna vecka känns det som. + lite till..

Får jag ihop denna vecka gör jag det bra. Så otroligt bra.

Juliaresan

Se filmen, bli berörd och gör som jag och skänk pengar till Barncancerfonden. Jag vill inte att fler ska behöva vara med om cancer. Jag har själv närstående i min omgivning som dött av cancer. Jag vill inte vara med om det igen.

Dressyrträning med skänkelvikning och tempoväxling

Bild från dressyrtävlingen 20/5, foto: Rebecka Borg. Min nya favoritbild på oss två!

Redan från start kändes han klockren! Lyssnade enkelt för alla hjälper; förhållande, sidförande, framåtdrivande och väntade på nästa signal i varje steg. Vi började med att jobba skänkelvikning på hörnlinjerna, en volt vid E/B och sedan öppna resterande delen av långsidan. Det gick så bra! Bara jag kommer in i tänket att bara släppa iväg bogen ut så flyter det på så otroligt bra! Just det att få in i ryggmägen att det bara ska flyta på, oavsett vad vi gör. Det ska vara så enkelt men ändå i fullt samspel. Det var precis det vi fick till :D

Övningen med skänkelvikning, volt och sedan öppna.

Därefter en skrittpaus innan vi övergick till mer travarbete. Mellan varje bokstav skulle jag antingen korta upp tempot för att vid nästa bokstav öka tempot (för att få han kvickare för hjälperna och få honom att tänka till och lyssna). Shit, vilken känsla! Genom att bara sitta till med sätet samlar han upp sig så otroligt mycket så att han i princip travar på stället = piaffkänsla. Det är bland det häftigaste jag varit med om i ridningen! Vi har varit nära förut men nu, ojojoj. Att sitta på sådan kraft och power i en sådan samlad rörelse måste man bara vara med om någon gång i livet! Att han sedan utan problem längde ut steget sedan var ännu mer wow-faktor. Vi körde även samma stil men samlad trav på kortsidorna och ökad trav på diagonalerna.

Galopparbetet körde vi i början på volterna. Mycket galopp-halt-rygga-galopp och sedan galopp-skritt. Även här behövde jag bara sitta till lite så tvärnitade han direkt. Som sagt så förvånar han mig mer och mer för varje pass jag sitter på honom! Därefter jobbade vi som i traven; arbetsgalopp på kortsidorna och ökad galopp på diagonalerna med fokus på rakriktning och avbrotten. Det gick jättebra! Bara lite finslip så sitter det där det ska!

Under hela lektionen så satt jag precis som på bilden ovan; med ett stort leende på läpparna. Han är verkligen ren och skär lycka för mig.

Fotar du i Kramfors?

anna om Bilderna från Härnösand äntligen ute!:
kommer du fota i kramfors 9-10/6? :)

Svar: Ja, det kommer jag att göra :) I alla fall under lördagen, har inte riktigt bestämt om jag ska åka ner båda dagarna än. Men lördag är definitivt bestämt om vädret är på vår sida! Du kan kika in på http://webshop.equipe.com/photographers/63-pernilla-larsson, där står alla tävlingar som jag ska och har varit och fotat :)

Bilderna från Härnösand äntligen ute!

Nu ligger äntligen alla bilder ute från Härnösands hästdressyr 19/5 ute! Gå in på equipe.com vettja! :D

Bilder Kraftur nationella

Lite bilder från Krafturs nationella igår :D Känns så otroligt bra att jag bara kan gå på känsla trots att det var över 2 år sedan jag fotograferade islandshästar sist! Är grymt nöjd med bilderna och fler kommer kan jag lova!

Morsdag

Firar morsdag och pappas födelsedag genom att sitta inne och jobba... Känns otroligt roligt med tanke på det fina vädret ute! Dock så vägde den grillade oxfilén upp det hela, vi kanske borde fira detta fler ggr med tanke på den goda maten och vädret som tog sig hit?

Eurovision

Kvällen spenderas med saknade Filidutten (säg det inte till henne bara...), var hur längesen som helst sist vi sågs känns det som! Hon ska berätta en massa hemligheter för mig också, vare sig hon vill eller inte. Kommer bli lovely!

Ha en mysig kväll allihopa! Glöm inte att det är final i Eurovision song contest ikväll! HEJA SVERIGE!

Hemma från Timrå

Har nu kommit hem från en underbar dag nere i Timrå! :D Stämningen, hästarna, vädret och allt gjorde att dagen har varit toppen! Kameran levererar som vanligt, fler bilder dyker upp imorgon! Shit, abstinensen efter att rida Islandshäst väcktes så fort jag kom dit. Linn, du vet var jag kommer befinna mig i sommar! ;)

Äntligen islandshästar igen!

Island 2011

Väckarklockan står på 05.00. Imorgon kör jag bilen återigen söderut men denna gång inte lika fullt långt. Jag ska ner till Timrå ridstadion för att fotografera Kraftur's nationella Islandshästtävlingar. Sist jag fotade en tävling var 2009 och det är alldeles för längesen! Dessa tävlingar är bland de häftigaste man kan vara på och fota så det kommer att bli awesome att få vara med om det igen! :D Så imorgonkväll ska jag nog kunna bjuda på ett par häftiga bilder på dessa fantastiska hästar!

Hoppträning med klurigheter

Finaste killen <3

Idag blev det banhoppning på uteplan med lite klurigheter att lösa; tre-kombination, trippelbarr och hoppning på 8-volt. Under uppvärmningen öste regnet ner och jag tror bannemej Lusen taggade till ännu mer på grund av det. Jättefint tryck bakifrån i alla gångarter, stadig fin form, enkel att vända och lyssnade på minsta vink. Jättekul!

Sedan började vi hoppa fram. Travhoppning över hinder nr. 3 2ggr och sedan i galopp över hinder nr. 4. Han hoppade såå fint! Tog i för kung och fosterland och tyckte att det var jättkul! Därefter tog vi 3-kombinationen, lite lång första gången så det blev kaos på slutet men när vi drog ihop den lite så flöt det på riktigt bra! Trippeln tog han som ingenting!
Inga konstigheter med banan, ni ser ju vad som är vad som sagt :) Det flöt på riktigt bra hela banan, dock stod han emot mot kombinationen så den fick vi ta om sedan med lite lägre och då blev det bättre.

Det kändes mycket bättre idag än sist vi hoppade, nu bjöd han bättre och sög tag i hindrena. Han orkade galoppera hela vägen och hoppade mycket, mycket bättre än sist. Det är så kul när man märker stor skillnad mellan ggr man rider! :)

Roadtripen till Linköping

Äntligen hemma i Norrland igen! :D Det har varit en grym roadtrip måste jag säga! En massa nya kunskaper och erfarenheter från kursen som kommer att vara nyttigt att ha i jobbet, rolig kurs dessutom! Man bjöd på skratt också, inte varje dag skurmaskinen skenar iväg med en rakt in i väggen...

I onsdagskväll tog vi en shoppingtur i Linköping stad och jag föll verkligen för den! Underbar stämning, lagomt stort, enkelt att hitta och folkvimmel som sällan uppkommer i Övik. Shopping till lägenheten blev det också + en sväng in på Hööks på vägen hem ;)

Trots resan ca 73 mil enkelväg så hade jag inte tråkigt en sekund! Lite drygt sista biten ner men annars har vi skrattat, sjungit allsång, haft intressanta konversationer och bara umgåtts som två härliga kompisar! :D Jag har verkligen världens bästa arbetskollega, helt klart!

Underbart gröna Uppsala!


Bilkö i Stockholm.. Orsakad av ett värdetransportrån vi hamnade mitt i, haha!


Hemfärd, underbart gröna och vackra natur och härliga sol! Någonstans söder om Stockholm om jag inte är helt borta..


Höga kusten bron sisådär 23.00 på kvällen, lovely!

Acne?

Petra om Bildbomb från dressyrlektionen:
Jag heter Petra och går i klass 7 i en skola i Stockholm. Jag hittade din blogg via en kompis som läste den och direkt när jag kom hit kände jag verkligen att; denna ska jag följa dagligen! :D
Jag har acne, som jag verkligen skäms för, mest i pannan och därför går jag visad i lugg. Jag passar verkligen inte i det och vill gå så för att jag inte vill visa mina finnar. Vad tycker du om folk som har acne, om jag nu skulle ta bort luggen också börja alla reta mig osv, vad tycker du och vad tycker du jag ska göra? Svara gärna i ett inlägg då jag inte har blogg.

Svar: Oj! Vilken svår fråga! Kul att du hittade hit kan jag börja och säga :)
Det är absolut inget fel med folk som har acne! Det jag kommer på just nu är att du kan testa en massa krämer och sånt som tar bort acne, gå till apoteket så kan dom säkert hjälpa dig! Foundation eller något annat smink kanske kan hjälpa dig att dölja det tills det är borta? Kan som sagt inget om smink, haha!

Och sedan till att alla kommer börja reta dig, är det verkligen dina kompisar? Låter inte som det! Kompisar ska stötta en när man stöter på problem som man tycker är jobbiga och verkligen inte göra situationen värre! Människor om retar andra för sitt utseende har bara själv ett otroligt ointressant och tråkigt liv så dom vill dra ner andra i sin skit. Man ska acceptera och respektera andra människor! Det spelar ingen roll om mina kompisar gillar rosa, ser på hockey, sminkar sig, älskar kläder, shopping, har agility som intresse eller vad som helst! Bara för att dom inte är som jag så är dom inte mindre värda för det! :D Börjar dom säga något så ignorera dom bara, får folk inget gensvar tillbaka som dom hoppats på så lägger dom ner ganska fort.

Jag hoppas att det blev en hyffsat vettigt svar på din fråga, är som sagt inte så insatt i ämnet men det är vad jag skulle göra! :)

Bildbomb från dressyrlektionen

Här kommer fler bilder från fredagens dressyrlektion! Är totalt förälskad i första bilden och den när vi gör en halt. Det är så värt det att be folk att fotografera, för mig är det guld värt! Tack, tack, tack, tack, TACK Rebecka för att du ställer upp och fotar! Självklart är det Rebecka Borg som fotat dessa :)

Tips till alla dressyrryttare där ute som vill variera träningen

Bildkälla, adlibris

Äntligen! Jag har länge velat få inspiration, tips och råd hur man stärker upp dressyrhästen med bom- och hopparbete. Självklart finns det vanliga hoppövningar där även dressyrhästen kan stärka upp sig men nu kanske man kan hitta lite variation och göra er än de gamla vanliga (studs, upphöjda bommar etc.). Har önskat mig boken av föräldrarna när jag fyller år så jag håller tummarna! :D

Bildbomb 2, LA:3

Foto: Rebecka Borg

Svar från frågestunden

Petra om Frågestund:
Hur gör man så att en häst går i form?

Svar: Denna fråga är så otroligt svår att svara på men jag gör så gott jag kan. Gå i form = arbete mellan hand och skänkel med bra framåtbjudning. När jag sätter mig upp på en häst brukar jag alltid börja med att hitta hästens egna framåtbjudning. Är hästen trög av naturen är jag väldigt bestämd i mina skänklar från start så att den verkligen går på framåt och inte släpar benen efter sig (ex. Donna). Drivningen ska mötas upp med en mjuk och stöttande hand som ska fånga upp all den där energin som man skapar. Är hästen väldigt pigg vill jag ha en ärlig framåtbjudning där hästen slappnar av och tar ut steget istället för att krypa ihop och få väldigt korta steg = hästen går mer uppåt än framåt (ex. Camelia). När framåtbjudningen är där jag vill ha den börjar jag arbete med att forma hästen i båda varven för att mjuka upp sidorna och hitta lite knappar. I hästens svagare varv (är hästen svag i höger varv har den kortare halsmuskler på vänster sida och behöver då stretchas ut) jobbare jag med överställande hjälper i början för att sedan gå tillbaka till normal ställning. I det mjukare varvet svag ställning så hästen inte blir överböjd, skjuter ut bogen och kommer undan arbetet på det sättet. Hästen ska även svara enkelt på både framåtdrivande och förhållande hjälper lika bra. När allt detta fungerar i skritt går jag över till de andra gångarterna. Hittar man samspelet mellan skänklarna i detta arbetet brukar hästen börja söka sig till en behaglig arbetsform.

Som en ridlärare sa till mig en gång; jag kan ge dig verktygen men känslan måste du hitta själv. Då förstod jag inte vad hon menade men nu förstår jag det solklart. Känslan är så otroligt viktig i ridningen! Fråga din ridlärare om hjälp så kan hon/han säkert ge dig lite fler verktyg ;)



Hans om Frågestund:
Hej. Jag har ett väldigt stort problem som jag hoppas du kan svara på.

- NÄR ÄR INFLYTTNINGSFESTEN?!!!! =D

Svar: Eftersom du inte är bjuden så rör det väl inte dig? Haha, skämt åsido. Låt mig flytta in i lägenheten först kanske? Inbjudan kommer ;)

Vi syns lite överallt

Jag och Lusen syns numera på Kyro Riding Gears blogg! :D Jättekul! Pannbanden är värd sitt pris, så otroligt snygga och bra kvalité! Ta er en titt vettja!

Roadtrip söderut

Idag strax efter 14.00 kommer Emma och plockar upp mig med raketen (Brux-bilen) och vi styr vidare mot Linköping. ca 73mil. Vi kommer vara framme inatt typ? Kommer bli en awesome roadtrip! Imorgon och på torsdag går vi en utbildning som kommer att göra att vi kan kalla oss proffesionella golvvårdare. Lite status är det allt! Kommer hem mitt i natten torsdag/fredag då vi åker hem vid 16.00 på torsdag.

Jag kommer inte kunna blogga under tiden men bra som jag är så har jag fixat några tidsinställda inlägg! Bl.a. så bjuds det på en bildbomb tis-tors varje dag! Ska se om jag hinner med något mer, har lite att fixa inför resan och måste fortsätta jobba med bilderna sedan helgen :)

Bilderna från ponnydressyren HRK ute

La upp sista bildern från ponnydressyren i Härnösand för någon timme sedan och det finns redan ryttare som har köpt bilder! :D Känns som att det kommer att bli en riktigt bra säsong i år!

Bildbomb 1, LA:3

Han var så grymt fin i denna klass, det roliga är att det syns på bilderna också! Finfina killen!
Foto: Rebecka Borg

Film från tävling

Här kommer filmerna från gårdagens tävling! Shit, han är så fin så jag ryser... Tack till Sofia som filmade! :D



Bildbomb 2, LB:2

Foto: Rebecka Borg

Bildbomb 1, LB:2

Foto: Rebecka Borg

Shit, blir nyförälskad vid varje bild. He's amazing.

Dressyrtävling och debut

Foto: Rebecka Borg

Jag är så stolt över honom så det finns inte. Vi har inte tävlat sedan nov-dec 2005 och idag levererade han mer än någonsin tidigare. Positiv hela programmen igenom, bra tryck i bakkärran, stadig och fin i formen. Gjorde precis allt han skulle, mycket bättre än mina förväntningar. Mitt mål idag var att komma runt med en bra känsla och ha roligt, och om jag hade! Jag satt och log och skrattade omvartannat i båda programmen och känslan var så bra! Shit vad fin han är. Det är sjukt att han är en ridskoleponny som mest går barnlektioner och kommer upp i så pass höga procent.

I LB:2 hamnade vi på 62,33% och i LA:3 på 54,19%, i debuten går han så bra! He's simply the best.

Och jag gissar att ni ser vad jag menade tidigare? ;)

Lååååång dag

Foto: Rebecka Borg

Kom hem från en lång och halvkall dag nere i Härnösand runt 19.20, åt middag snabbt och drog vidare till stallet. Lusen är duschad och snygg, imorgon ska Borg fixa snyggaste knopparna och allt är packat. Det kommer bli så kul imorgon, ser verkligen fram emot det! :)

Nu ska jag njuta av lördagskvällen och bara ta det lugnt. Imorgon smäller det!

Mot Härnösand

Dags att byta om och påbörja resan ner till Härnösand! :D Idag rider som sagt storhästarna och jag håller tummarna för ÖORs lag! Ska även bli kul att se både nya och gamla ekipage som man följt genom åren. Kul att det är några Msv som går av stapeln också, blir lite roligare att fota så att säga ;)

Ikväll blir det stallet hela kvällen, prinsen ska duschas, knoppas och göras fin inför morgondagen!

Laddad för tävling!

Foto: Rebecka Borg

Iiih, är så grymt taggad inför söndag! Testade som sagt att rida igenom LA:3an idag utan spö och med sporrar för att få en inblick i hur det kommer kännas på söndag. Det fungerade över förväntan och det känns kanonbra! Ladda, ladda, laaadda!

Det blir lite speciellt på söndag också. Jag kommer att göra något som jag inte har sett någon annan göra inom dressyren och det kommer bli awesome! Är det någon som ska dit så ta gärna med kameran och ta ett par bilder! Det är värt att ha bildbevis på ;)

Bildbom från dressyrträningen!

Foto: Rebecka Borg

Power for the win

Shit, vilken power han lägger in ibland! Laddade för söndagens tävling!
Foto: Rebecka Borg

Grattis ÖOR!

Stort grattis till ÖORs div 3 dressyrlag ponny! Idag tog dom sin andra seger i lagserien nere i Härnösand och jag hade turen som fick vara på plats! Superfina ritter, duktiga ekipage och peppande lagledare gjorde susen! Nu håller vi tummarna för hästlaget på lördag som även dom startar i Härnösand! :D


Trött efter hård dag

Kom hem för ca 45min sen från Härnösand, kunde tyvärr inte stanna hela dagen ut då dimman gjorde det alldeles för svårt att fota på slutet. Har tagit mig tid att andas och äta middag, nu byta om och åka och rida dressyr på Camelia. Ska bli intressant att se hur jag tycker det känns idag! :)

Evighetsbana med bommar

Idag blev det en klurig evighetsbana för gruppen min, känner att jag kan sätta mer och mer press på dom nu när dom börjar bli riktigt duktiga och då kan man ta in såna här övningar där det händer mycket.

Som uppvärmning hade jag mycket tempoväxlingar, volter, halter för att få igång de kvicka hjälperna och hästarnas framåtbjudning. Förklarade sedan att det är så man ska tänka vid hopptävling; hästen ska lyssna på framåtdrivande och förhållande hjälper, vända enkelt för hjälperna och få igång framåtbjudningen för att lättare kunna rida mot hinder. Redan där var ryttarna trötta ;)

Dagens övning (trav och galopp): Börja på volten till höger i bild. Rid över de upphöjda bommarna (lägsta på sockerbitarna) och var noga att fortsätta rida på en volt och inte rakt fram. Följ sedan fyrkantspåret mot bomserierna på långsidan. Första bomserien med korta avstånd där det gäller att få tillbaka hästen ordentligt för att sedan efteråt rida på framåt i ett friskt tempo i traven mot nästa bomserie där avståndet är längre. Ta tillbaka hästen snabbt och vänd in på den kluriga delen med bågar och bommar på böjt spår. Här gäller det att inte ha ett för högt tempo! Efter sista gula konan, fatta galopp och hoppa studsserien. Sakta av till trav innan kortsidan.

En nyttig övning där det händer mycket där både häst och ryttare måste vara kvicka. Ryttaren måste planera varje steg i sin ridning och planera ut nästa del i förväg.

Det gick jättebra! Alla kom runt banan utan missöden och var väldigt nöjda efteråt. Här var dom tvugna att verkligen rida varje steg och inte slappna av en sekund; då fungerar det inte. Kan inte säga att jag blir mer än stolt över dom! Skulle själv vilja rida den här övning faktiskt, kan själv behöva aktivera båda knopp och kropp såhär mycket ;) Hahahaha!

Första fotojobbet för året

Bild från sommaren 2011 på våra hemma tävlingar! Mums på ponnyn!

Kameran är framme, batterierna på laddning, lunch + fika fixat och regnkläderna är framme. Allt är klart inför morgondagens fotojobb, ska bara packa ihop allt och ställa fram så är det bara att åka imorgon. Håller tummarna för att det blir endast duggregn eller inget regn alls. Vill inte riskera kameran direkt... Drar med mig provisoriskt regnskydd för säkerhets skull!

Fota mig och en häst?

Therese Bjuhr om These beautiful horses:
Hej, jag undrar om du kanske kunde knäppa några kort på Cookie åt mig någon gång då du fotograferar?
Jag har sett dina bilder och WOW du är verkligen sjukt duktig!
Självklart så skriver jag att det är du som ha knäppt den nu där jag lägger upp den :)

Svar: Snart kommer det att komma upp ett sådant erbjudande på ÖORs hemsida, så håll utkik där! :)

Te amo


These beautiful horses

HAHAHA, jag dör så ful Lusen är!

Tårarna rinner än av saknad, min vackra ängel


Frågestund

Då jag inte har direkt jättemycket att skriva om för stunden så passar en frågestund väldigt bra in! :) Fråga vad som helst; ang. hästarna, lägenheten, jobbet, framtidsplaner etc. Försöker svara så ärligt jag kan!

I adore every step you take


Beautiful sunday


I juni flyttar jag!

Om ca 1 månad är jag inte Själevadsbo längre. Då tar jag mitt pick och pack och flyttar till egen lägenhet nere i Hörnett! :D AAAH! Känns så sjukt kul och overkligt så jag vet inte var jag ska he' mig! I veckan blir det shoppingrunda på jysk och rusta för att inhandla möbler och tapeter och massa annat som kan tänkas behövas! Det kommer bli så awesome och så jag som det bara kan bli! Ni kan ju själv fundera över hur inredningen kommer att bli som ;)

Motionsrunda, foto och äventyr

Bilder från tidigare fotosession på stallet.

Har precis ätit frukost efter en lååång motionsrunda ute i det underbara vädret! :D Ska bara fixa lite så drar jag vidare till stallet med kameran, man måste ju passa på när vädret är på ens sida. Ska nog in i stohagen en sväng, det känns som att jag ofta drar mig mot valackerna ;) Haha!
Efter det blir det äventyr med filidutten, är så spänd, glad, exalterad och allt annat man kan komma på! :D Skriver mer sedan om allt går som jag tror att det gör!

Two and a half men hela dagen

Soft dag; har suttit under filten mest hela dagen och myst framför Two and a half men. Ska nog ta en powernap strax då jag vaknade 6 imorse och kunde inte somna om... Sista arbetskvällen/natten på Brux innan sommarens uppehåll och ikväll är det rockabilly! :D Kommer bli en awesome kväll som kommer höja humöret rejält!

Snart börjar fotosäsongen!

Såhär ser min planering ut! Härnösand och första Umeå är spikat och klart. De andra är 95% klart att jag åker på. Så länge vädret håller i sig så ska inget vara ivägen för fotojobben!

Är det någon jag kommer att träffa på när jag åker ut? Skriv gärna och kom fram och säg hej! :D

Det blir bäst såhär



Anmälan är återtagen. Det fungerar inte längre. Testade Donna idag i tävlingsgruppen, knappt halvvägs in i lektionen brast det. Det är inte såhär det ska kännas när man rider i en tävlingsgrupp. Man ska inte behöva se de mål man satt upp och de ambitioner man har flyga iväg. Väljer att behålla anledningen till beslutet för mig själv.

Foto: Malin Nordin

Det blir bäst såhär. Jag ser det inte som ett misslyckande. Jag ser det som att vi har inte mer kvar att ge varandra just nu. Inte denna termin, kanske inte nästa och kanske inte överhuvudtaget kommer vi tillbaka. Jag vet inte vad framtiden visar men i nuläget finns inte "vi = jag och stora bulldosern". Fina, underbara, vackra Donna. Oj vad denna häst har lärt mig mycket. Och så mycket vi har gått igenom. Det tar som tusan i hjärtat att erkänna att det inte går längre. Det skär, svider och bultar. Tårögd är jag också. Men som sagt, det blir bäst såhär. Med i hjärtat och i tankarna ska jag ha känslan som var på bilden. Då var jag lycklig, hade ambitioner och såg en ljus framtid med henne. Vi var ett team som ville åt samma håll. Jag skrattade mig igenom passen på hennes rygg och njöt av varje sekund. Det ska jag ta med mig.

Dressyr med Camelia

Kom till stallet och till min förvåning hade Camilla bytt häst på mig till Camelia. Jag trodde att det var ett stort skämt, helt ärligt. Jag gillar inte såna hästar för fem öre; alldeles för känsliga, tunna och lite tjejhäst över det hela. Men jag bestämde mig för att ge det en chans, det kan ju inte gå lika dåligt som det gjorde för 5-6 år sedan...

I uppvärmningen gick det inte alls; Camelia accepterade inte handen eller skänkeln utan gjorde det hon kände var lämpligast. Så jag klämde ännu mer med skänkeln, drev på som tusan mot en stadig hand. Efter 30min så började det lossna något i alla fall. Shit, hahaha. Vilken galopp! Fick kämpa som en idiot för att sitta ner i sadeln och inte studsa ur den!

Andra delen av passet red vi med tagen bakdel och överböjd häst på volterna för att stretcha ut hästarna. Här började det släppa mer då jag kom åt henne på ett helt annat sätt. Nacken blv längre och lägre och hon började ta ut steget mer. Helt annan känsla en lilla ballerinan som hon tyckte hon var från början. Tror att hon tyckte det var skönt att slappna av lite ;)

Igår var jag inte alls nöjd, kände mig totalt värdelös. Men idag när jag tänker efter så gick det faktiskt bra. När jag red henne sist (05-06-07 någon gång?) så skenade hon runt med mig helt okontrollerat. Så en stor förbättring och att hon faktiskt gick i hyfsad form i galoppen och i bra form i skritt och trav känns som en vinst för min del. Haha, helt otroligt att jag skulle skriva det, eller hur? ;)

UPDATE! Camelia kom tydligen 2009 till ridskolan så det var väl inte såå länge sen då... Haha

Fortsatt arbete med skänkelvikning

Igår fortsatte vi arbetet med skänkelvikning. Själva sidvärtsrörelsen var på samma sätt som sist; på hörnlinjen. I början när man instroducerar en ny rörelse är det lättast för eleverna om det upprepas gång på gång på samma sätt så att det blir lättare att komma ihåg hur man ska ge hjälperna. Dock gjorde jag annorlunda på resterande del av övningen än sist, bara för att dom ska få fundera mer och verkligen få arbete med kvicka hjälper :)

Dagens övning; Vänd in från mitten på långsidan och flytta undan för innerskänkel ut mot B/E. Vid nästa bokstav kom fram i trav, trava kortsidan och på långsidan lägg in en 10m volt vid varje bokstav. Nyttigt för att se att hästarna fortfarande lyssnar/får dom att lyssna, se om hästen är tillräckligt framme, ryttarens planering av vägen etc.

Det gick väldigt bra igår måste jag säga! Det går bättre och bättre för varje gång! :D När till och med de stela och sega ponnyerna/hästarna börjar flytta några steg är det en vinst för min del som ridlärare! Nästa gång blir det cavaletti, då får ryttarna vila från den nya rörelsen, ta in den i lugn och ro och sedan plocka fram den igen om 3 veckor :)

I'm in love

En bild säger mer än tusen ord.

Välkomstkomitén

Här ser ni min välkomstkomité när jag kommer hem på dagarna; två katter och en kanin. Den vita katten och kaninen är bästa kompisar och bor i samma hus. Jag ser aldrig den ena utan den andra. Den gråa lilla krabaten är dock väldigt rädd för kanin. Katterna är bästa kompisar. Situationen är så komisk så jag skrattar varje gång jag ser dom!

Äntligen är gräset här!

Äntligen har första grässtråna kommit till norrland! Självklart firades det med att gå ut och beta en stund efter träningen. :)

Finaste prinsen

Foto: Alva Öberg

Är så otroligt glad, tacksam, lycklig, euforisk, hedrad och alla andra fina ord man kan komma på, för att jag får träna med denna fantastiska häst. Han tar mig till nya nivåer varje gång, helt sinnessjukt. Film kommer! :D

Klubbdressyr 20/5

Glöm inte klubbdressyren som är den 20/5! LB:1, LB:2 och LA:3 är klasserna som rids, var med om årets första utetävling på klubben! :D Anmälan sker via tdb, länk i propositionen som finns på www.ryttarklubben.se

Vi gör comeback på denna tävling! Blir mer och mer taggad för start!

Soffkväll framför tvn

Sitter och njuter av en mysig kväll i soffan framför tvn. Ibland förtjänar man det och jag tar vara på de chanser som kommer. Just nu är det The big bang theory på kanal5, underbara serie! Lär inte lyfta röven härifrån förrän jag ska sova.

Imorgon däremot blir det dressyrträning för fulla muggar och film utlovas! :D

En ny resa påbörjad!

Idag påbörjar jag en resa som jag är grymt taggad för! Har målet solklart framför mig och det finns inget som säger att jag inte kommer att nå dit. Det kommer bli tufft, jobbigt, kämpigt, blod, svett och tårar men i slutändan så kommer jag vara grymt stolt över mig själv. När jag är i mål kommer ni få veta vad jag sysslat med! :D

Lusen har bytt till box

Pluppen bor nu ute i karantänstallet tillsammans med Candela. Bästa lösningen då Kiamba behöver stå i box då hon inte trivdes i sin spilta, Candela trivdes inte där hon stod och Lusen trivs så mycket bättre i box. Känns bra att han får stå där ute och slippa allt oväsen när det kommer till fodring t.ex. Det här blir toppen det! :)

Instruktörskurs för Ingrid Nyström

Övning 1: Något utåtställd mellan konerna. Vid konerna vänd för ytterhjälperna, vänd bogarna runt och led tydligt med innertygel. Syftet med denna övning är att få koll på bogarna och ytterhjälperna/yttersidan. Rid övning i alla gångarter. I galoppen red vi med rakställda hästar och mindre krav på vändningarna.

Det här var riktigt svårt, både för mig och Lusen. Bara att vara utåtställd tyckte han var jobbigt, och då han verkligen var tvungen att vända runt hela kroppen utan att kunna skjuta ut ytterbog var ännu mer jobbigt. Men till slut så fick vi till några riktigt bra vändningar och raka linjer.

Övning 2: Samma 5-hörning som i övning 1. Rid innanför konerna. Vid konerna, vänd hästen för ytterhjälperna (som i övning 1), vid rakt spår flytta undan några steg för innerskänkel, rakställ innan nästa kon och vänd igen för ytterhjälperna. Övningen gjordes i skritt och trav.

Här kunde vi glänsa en hel del. Lusen flyttade enkelt undan för innerskänkel, nästan för enkelt. Vände lätt för ytterhjälperna och var väldigt positiv och ambitiös i denna övning. Jättetrevlig känsla!

Grundövning: Vi red på en vanlig volt runt konerna där jag fick koncentrera mig på min egna sits/position, Lusens takt och rytm = få en stadig form.

Foto: Malin Nordin, gammal bild

Jag är jättenöjd över både ridpasset och hela kursen i sig! Lusen blev så otroligt mjuk, smidig, enkel, taktmässig och allt annat man kan kräva på ett dressyrpasset den sista halvtimmen. Riktigt härlig känsla! Dock kan jag känna att det saknades lite mer tryck och power men det kommer mer och mer med tiden :)

Var lite extra noga med att se Lusens reaktioner när jag tog av tränset efter passet och kunde pusta ut rejält. Inga tecken på obehag, spänningar eller liknande så det tyder ju på att han trivs med aachennosgrimman! :)



Förutom att vi själva fick rida ett pass för Ingrid så fick vi även sitta nere i ridhuset och följa de andra passen på nära håll. Tyvärr hörde man lite dåligt när hon stod långt bort men var hon i närheten fungerade det bra. Mycket nyttigt att se andra instruera så man kan jämföra med sin egen upplevelse av ekipagen och situationerna. När varje pass var klart samlades ekipagen och Ingrid vid oss åhörare så vi fick höra hur hon tänkt med de olika övningarna och hur ryttarna upplevt dom. Riktigt bra!

Sedan blev det lunch och efter det ett teoripass med mycket nyttiga tips och råd som vi instruktörer bör tänka på i stallet, i vår undervisning och rent allmänt. Mycket lyckad helg som man fick ut mycket av! :D

Hotell awesome än en gång

Sitter och myser på "hotell awesome", sista natten nu. Väntar på att Two and a half men ska köra igång vid 21.00, sedan blir det nog sängen för min del. Imorgon är det nämligen instruktörskurs på ÖOR; vi instruktörer ska få rida för Ingrid Nyström :D Ska bli spännande att se vad en ny tränare säger om mig och bus :) Ha en awesome kväll alla där ute!

Banhoppning med Lucifer

Då vädret var som det var igår så red vi fram och hoppade fram inne. Han kändes pigg och enkel för hjälperna. Flyttade enkelt undan för skänkeln, svarade både på framåtdrivande och förhållande och kändes allmänt positiv. Han bjöd sååå fint på framhoppningshindren! :D Taggade gärnet och tog tag i hindren precis som han ska göra.
Dagens övning: banhoppning. Mycket linjer, kombinationer där det gäller att hitta ett bra grundtempo, rida bra vägar, hålla igång galoppen och vara noga med att byta galopp över hindren.

När vi kommit upp på plan taggade ponnyn igång som vanligt. Först ut med att hoppa, precis som vanligt ;) Taggade som tusan mot första hindret (i pullmangraven), hoppade jättefint! In på serpentinbågen med 4 och sedan 5 galoppsprång. Han hoppade riktigt fint, bjöd fint emellan och bytte galopp trevligt över. Mot kombinationen tvekade han något, hoppade av fint, fick in 2 små galoppsprång och tog ett kråkhopp över sista räcket. Genom studsen bjöd han jättefint och tog sig igenom på ett bra sätt. Dock missade jag att vi skulle ta om kombinationen igen första rundan.. Haha! :D Fick ta om kombinationen och försökte hjälpa han så gott jag kunde genom att trycka av honom i den. Inte världens bästa känsla men vi kom över (avstånd 7m där).

Inför andra rundan kortades kombinationen ihop till ca 6,5m och det flöt på bra igenom då avståndet passade honom bättre där. Dock tycker jag inte att andra rundan flöt på lika bra som första.. Han bjöd jättefint emellan hindren men stannade upp i galoppsprången mot. Men jag är jättenöjd över vår insats, vi kom trots allt igenom med en hyfsad känsla :)

Gammal bild, foto Rebecka Borg

Efter att ha läst ett väldigt intressant och tänkvärt inlägg om nosgrimmor, läs här , så granskade jag Lusen efter att ha tagit av tränset. Jag brukar alltid se hur han reagerar men inte tänka så mycket på det men igår kändes det inte alls bra. Han fick gå med Donnas hoppträns (pullarnosgrimma, ville bara testa och se hur han gillade det) men det gillade han inte alls. Stod och gapade och lixom släppte lös de spänningar som antagligen kommit från nosgrimman. Känns lite konstigt då han inte har reagerat alls på samma sätt med det andra (det på bilden). Så i fortsättningen blir det ingen sån nosgrimma för honom, vill ju inte att han ska springa runt med spänningar under passen!

Banhoppning med Rambo

Hoppning som sagt i torsdags på Rambo :) Tycker om ponnyn jättemycket, riktigt trevlig att rida och får man han bara motiverad hänger han på på det mesta! Dock var det helt annat under uppvärmningen... Han slängde med huvudet, studsade på stället, försökte dra iväg, lyssnade bara halvt för mina hjälper och var allmänt dryg. Från början gjorde det inte mycket då jag trodde han skulle ge sig men nej då, då var jag tvungen att ryta till och då blev han lite bättre. Ny erfarenhet för min del! När vi började hoppa fram var han precis som vanligt, tror att han bara väntade på att få ladda mot ett hinder...

Dagens hoppövning: banhoppning. En bana som bestod av ensamstående hinder, kombination och linjer. Jätte nyttig övning där det svåra är att hålla ett bra tempo hela banan igenom, planera vägarna och bara hänga på.

Av någon dum anledning tvekade jag mot hinder 1 och 2, jag backade av för mycket och det blev konstiga språng. Efter oxern i kombinationen vaknade jag upp, drev på i ett bättre tempo och då flöt det på mycket bättre. Jättebra träning för mitt psyke att lösa min tveksamhet under pågående banhoppning!

Får ni chansen, hoppa denna ponny. Så otroligt ärlig mot hinder och får upp självförtroendet på ryttaren. Han stiger bara mer och mer i mina ögon!

SLUTA TA MINA BILDER!!!

Jag är arg, irriterad, frustrerad och besviken. SLUTA TA MINA PRIVATA BILDER! Det spelar ingen roll om det är på ridskolehästarna eller inte, LÄGG NER! Jag har gett ridskolan lov att använda dom på hemsidan och i ridskolebloggen, men ingen mer! Jag vet vilka det är som använder mina bilder så ta bort dom fortare än kvickt, jag vill inte behöva bli argare än vad jag är..

Hoppträning på G


Åker iväg till stallet för att hoppträna med lilla ångvälten, som jag längtat! Om jag hinner skriver jag ikväll hur det gick och hur det gick igår när jag hoppade Rambo! :D Annars, ha en mysig fredagskväll!

Solhästen

Hittade myshästen solandes i hagen för någon dag sedan, kärlek på henne :)

Resultatet av manfriseringen

Före

Efter (Nej, pannluggen är inte kapad. Det ser bara ut så. Den dagen, den sorgen.)

Lusens val av bästa pose för dagen...

Introduktion av skänkelvikning

Då framstegen bara kommer ett efter ett så bestämde jag mig för att ta undervisningen till en ny nivå igår (dock bestämt sedan länge, man har ju planerat undervisningen ;)) för min barngrupp (borde börja skriva ungdomsgrupp snart också...).

Dagens huvudövning; Arbete på volterna i alla gångarter, fortsatt arbete med framdelsvändning och introduktion av skänkelvikning.

Värmde upp genom att trava på serpentinbågarna, sedan in på volterna där travarbetet fortsatte. La in galopp i båda varven. Inga problem där inte! :D Skrittpaus. Bad sedan eleverna gå 1-2m innanför spåret och arbetade med framsdelsvändningarna där. Alla vet nu precis hur dom ska kordinera hjälperna för att få till det riktigt bra! :D

Övning: Vänd in från mitten på kortsidan vid C och flytta undan hästen för innerskänkel. Vid K kom fram i trav, vid A lägg en ca 10-15m volt runt en kon och fortsätt till F = galoppfattning. Galoppera långsidan ner och sakta av till skritt vid M. Om det behövs lägg en volt för att hinna få ordning på gångart och tempo innan sidvärtsrörelsen.

Då det var första gången eleverna prövar på skänkelvikning så tog vi det i skritt hela lektionen. Trots att det i princip är samma hjälper som vi framdelsvädning så blev det svårare då hästen ska röra sig framåt och åt sidled samtidigt. Men alla elever fick in känslan och klarade av att flytta hästen några steg vilket var dagens mål!

Vi fortsätter jobba med detta nästa vecka för att nöta in det ordentligt! :)

Stallet hela dagen lång igen

Dags att byta om och åka ut till ridskolan. På dagens schema står rycka manen på ponnyn, prata hästskit med Johanna (haha, vad rolig jag var där) och ha lektioner 17.00-20.00. Idag väntar något nytt och spännande för min grupp, ser fram emot det!

Nytt världsrekord i dressyren

Nytt världsrekord i Grand Prix Special! Aldrig hört talas om ekipaget tidigare, men nu kommer jag nog hålla ögonen på dom! Riktigt fin häst!

Uteritt och jobb

Stallet hela dagen lång, precis som det ska vara! Åkte ut vid 13.00, hjälpte till att ta in hästarna och sedan påbörjade arbetet med att få bort lerinpackningen från lilla ångvälten. Lättare sagt än gjort, bara att stå och gno med piggborste, rotborste, ryktborste och alla andra borstar som man kan tänkas använda. In i duschspiltan och spola av HELA benen. Svart av lera och det var bara att stå och gno ännu mer... Uteritt vid 15.00, upp mot Vittsjöstugan och tillbaka. Alla andra skrittade hästarna på långa tyglar, jag och Alva satt och bromsade hela ridturen då mupphästarna (Lusen och Ninor) tyckte livet var extra roligt idag och hade ett eget shownummer längst bak. Kastade med huvudet, taktade, trippade åt sidan, halvt exploderade m.m. Haha, vad ska man göra än att skratta? :D

Därefter var det bara att kasta i sig middagen lite snabbt och ha lektionerna mellan 17.00-20.00 :) Såna här dagar ska man ha oftare, stallet till 100%!

Världens sämsta idé

Världens sämsta idé dök upp förra veckan på jobbet. Jag och Emma ska skippa allt som räknas in i kategorin onyttigt; såsom fika, godis och... choklad. Kommer jag överleva? Kommer humörsvängningarna bli ett faktum? Hur länge det kommer hålla på vet jag inte än men jag gruvar mig. Dag 2 är inne och jag saknar redan min underbara choklad. Fuck this shit.

RSS 2.0