Instruktörskurs för Ingrid Nyström

Övning 1: Något utåtställd mellan konerna. Vid konerna vänd för ytterhjälperna, vänd bogarna runt och led tydligt med innertygel. Syftet med denna övning är att få koll på bogarna och ytterhjälperna/yttersidan. Rid övning i alla gångarter. I galoppen red vi med rakställda hästar och mindre krav på vändningarna.

Det här var riktigt svårt, både för mig och Lusen. Bara att vara utåtställd tyckte han var jobbigt, och då han verkligen var tvungen att vända runt hela kroppen utan att kunna skjuta ut ytterbog var ännu mer jobbigt. Men till slut så fick vi till några riktigt bra vändningar och raka linjer.

Övning 2: Samma 5-hörning som i övning 1. Rid innanför konerna. Vid konerna, vänd hästen för ytterhjälperna (som i övning 1), vid rakt spår flytta undan några steg för innerskänkel, rakställ innan nästa kon och vänd igen för ytterhjälperna. Övningen gjordes i skritt och trav.

Här kunde vi glänsa en hel del. Lusen flyttade enkelt undan för innerskänkel, nästan för enkelt. Vände lätt för ytterhjälperna och var väldigt positiv och ambitiös i denna övning. Jättetrevlig känsla!

Grundövning: Vi red på en vanlig volt runt konerna där jag fick koncentrera mig på min egna sits/position, Lusens takt och rytm = få en stadig form.

Foto: Malin Nordin, gammal bild

Jag är jättenöjd över både ridpasset och hela kursen i sig! Lusen blev så otroligt mjuk, smidig, enkel, taktmässig och allt annat man kan kräva på ett dressyrpasset den sista halvtimmen. Riktigt härlig känsla! Dock kan jag känna att det saknades lite mer tryck och power men det kommer mer och mer med tiden :)

Var lite extra noga med att se Lusens reaktioner när jag tog av tränset efter passet och kunde pusta ut rejält. Inga tecken på obehag, spänningar eller liknande så det tyder ju på att han trivs med aachennosgrimman! :)



Förutom att vi själva fick rida ett pass för Ingrid så fick vi även sitta nere i ridhuset och följa de andra passen på nära håll. Tyvärr hörde man lite dåligt när hon stod långt bort men var hon i närheten fungerade det bra. Mycket nyttigt att se andra instruera så man kan jämföra med sin egen upplevelse av ekipagen och situationerna. När varje pass var klart samlades ekipagen och Ingrid vid oss åhörare så vi fick höra hur hon tänkt med de olika övningarna och hur ryttarna upplevt dom. Riktigt bra!

Sedan blev det lunch och efter det ett teoripass med mycket nyttiga tips och råd som vi instruktörer bör tänka på i stallet, i vår undervisning och rent allmänt. Mycket lyckad helg som man fick ut mycket av! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback