Ny vecka, nya möjligheter

God morgon!
Måndag och ny vecka med nya möjligheter och utmaningar! Känns fantastiskt måste jag säga! Efter jobbet blir det en löprunda med en träningskompis (känns bra att man har någon med sig på löprundorna, blir lite roligare så!) ute i skogen och därefter ska jag hälsa på en kompis ikväll. Var längesen vi sågs bara vi två så det blir kul att ta igen lite tid och snacka som bara vi två kan. Där emellan någonstans ska jag ut och kolla till ponnyerna på betet också. Det här blir en bra dag!

God morgon söndag!

 
God morgon söndag!
Känns underbart att verkligen fått sovit ut ordentligt och har ingenting inplanerat idag efter några speciella tider. Ska in till stan och göra några små ärenden, åka ut till ridskolan och tömma boxen på spån och sedan så får jag se om det blir någon träning eller inte. Jag hatar att åka till gymmet med mensvärk; man kan inte ta i till 110% och inte känns det kul att gå runt som en uppsvullen flodhäst heller. Jag hoppas att det går över, annars så blir det helt enkelt en vilodag idag och nya tag imorgon!
 
Träningen i veckan har gått fantastiskt bra! Utvecklingen på benen börjar gå åt rätt håll igen efter en dryg svacka och alla andra muskelgrupper har jag börjat åka 2,5-5kg på. Löpningen går framåt, 5km på under 30min och jag sänker tiden för varje gång. Tjurskallen i mig som kommer fram, både positivt och negativt. Som sagt; allt går bara uppåt just nu och jag har hittat en sträcka utomhus jag ska börja springa för att vara ute mer också. Däremot har man tryckt i sig en massa skit på midsommar och att jag fyllde år i veckan. Nya tag imorgon med det också. 

Det vackraste jag sett


Nu har jag ridabstinens till tusen

Foto: Josefine Gidlund, från betet 2013
 
Ponnyn har nu stått på bete i strax över 2 veckor. Han börjar bli rund och fin om magen vilket också gör sitt för ryggen hans. Han trivs otroligt bra och mår som den kung han är. För stunden står han med ett sto i samma hage och två bredvid, han stortrivs och vet att han äger stället. Men oj vad jag saknar att rida nu! Att få börja rida igång ponnyn, lägga upp ett schema för muskeluppbyggnad och därefter planera in träningar och tävlingar. Men främst saknar jag att sitta på min bästa väns rygg och känna hur vi svävar fram över marken och allt känns helt fantastiskt enkelt. 

Denna härliga tid

 

Midsommarveckans träningsschema

 
Trots jobbet som banchef och teknikansvarig under helgens hopptävlingar på klubben hann jag med två träningspass; fredagkväll blev det styrka för armar + axlar + rygg och i söndags styrka för mage + ben + löpbandet. Kände mig hyfsat jättebra som tog tag i saken trots att det tog emot då tröttheten var obeskrivlig! Idag tänkte jag egentligen vila men tog en PW runt hörnsjön för att få komma ut och aktivera kroppen. Den rundan kommer jag absolut göra fler ggr! Blev två varv idag, underbart!
 
Midsommarveckan, kan bli svårt att få till träningen men tänkte försöka med detta schema:
  • Tisdag = styrka för armar + axlar + rygg + löpbandet
  • Onsdag = enbart löpning, beroende på väder om jag är på gymmet eller utomhus
  • Torsdag = Toughest-passet med Emma
  • Söndag = styrka för mage + ben + löpbandet
Känns som en bra plan, då slipper jag tänka på träningen under midsommardagarna! Man måste kunna koppla bort allt annat och bara umgås med vännerna också. Men känner jag mig själv rätt så blir det nog en PW någon av dagarna, har inte längre ro i kroppen att inte göra någonting. Hahaha!
 

 
Tycker att bilden ovan är så fantastisk! Varför göra det mer komplicerat än vad det är? Köp ett par bra skor, plocka fram träningskläderna och kör! Ät fantastisk god mat (husmanskosten är bannemej underskattad) och njut av livet. Sov ordentligt och skratta mycket. Det är receptet jag kör på och jag får nya resultat vecka för vecka. 

Mitt liv just nu

 
Jag måste bara få säga att jag älskar mitt liv just nu. Allting flyter på så fantastiskt bra och jag känner mig lyckligt lottad. Min fantastiska ponny har levererat hela våren så imorgon får han välförtjänst åka iväg på bete och sommarlov. För mig själv så kommer jag gå in ännu hårdare med träningen för att nå de resultat jag vill ha och jag tror att det kommer inte bli annat än bra! Utvecklingen går spikrakt uppåt och jag älskar det. Avslutning idag med mina fantastiska ridelever också, tråkigt men det känns som en nytändning att få ett uppehåll, samla mer kraft och inspiration och ge 110% till hösten igen. Jag älskar mitt liv.

Nu är vi redo att ta sommarlov

 
Idag har sommarhagen byggts och nu börjar sommarkänslorna verkligen komma fram! Lite saker som måste kollas upp imorgon bara och sedan hoppas jag på att min älskade ponny får åka iväg på sommarlov innan veckan är slut. Vi båda behöver få njuta av sommaren, total ledighet med bara en massa mys, kanske en barbacka tur någon dag men inga träningar, inga måsten, bara vara. Åååh, älskar den tiden!

Löpning trots jobbig dag

 
Drog in till gymmet efter jobbet idag, var sjuk less, irriterad och allmänt trött så kände att detta blir dagens utmaning. Efter passet igår blev jag bara sugen på att springa, så det var det jag gjorde. 5km; första 9km/h, nästa tre 9,5km/h och sista km 10km/h. Bara huvudet vill så hänger kroppen på. Utvecklingen går rakt uppåt och jag känner att jag har mycket kvar att ge på löpfronten. Heja, heja, heja!!

Tävling hos Södra Umeå RF

 
Åkte som sagt iväg upp till Södra Umeå RF i fredags för att starta en LB:0. Han skötte sig som vanligt examplariskt på tävlingsplatsen, är så nöjd att jag har en sån snäll häst att åka iväg med! Framridningen för vår bana hölls i ridhuset; där ponnyn sprätte runt totalt. Överskottsenergi till max med benen åt alla håll och kanter och alldeles för högt tempo, hahaha! Till slut lyckades hn lugna ner sig något... Tills vi kom in på collecting ring vid banan. Där gnäggade han högt och tydligt några ggr så att ingen skulle missa oss, för att sedan sprätta runt återigen i något som kan liknas vid trav. Kändes ju väldigt bra då starten vad 4min bort... Precis innan vi ska in på banan lyckades jag få tillbaka fokuset och sedan gjorde vi en dunderritt! Underbara ponny, stadig och fin hela programmet och jag är jättenöjd med vår insats! Efter vår ritt låg vi i ledningen men slutade precis utanför placering på 61,25%. Är så nöjd! :D

Gymmet på söndagseftermiddagen

 
Efter två dagars vila från träning så blev det gymmet idag. Jag och Emma körde igenom träningsprogrammet som vi fått av vår PT (en genomkörare för hela kroppen med både styrka och kondition) och det kändes tungt men bra! Nu börjar man komma in i det, börjar bli starkare och känna att man klarar av det! Inte att man vill dö efter 5min utan nu kan vi utan problem köra två varv men totalt slutkörda efteråt. Jag säger då bara; fy tusan så vältränade vi kommer vara efter detta! Hahaha, fantastiskt!

Första bakslaget

Jag börjar själv se resultaten över träningen; vissa muskelgrupper syns tydligare medan vissa tar längre tid. Det måste vara den största motivationen som finns! 
 
För första gången på den här tiden då jag tränat regelbundet kom ett rejält bakslag igår. Benen orkar inget, absolut inget. Började som vanligt på de vikter jag alltid kör på men det gick inte, jag var tvungen att avbryta. Åååh, jag blir så otroligt irriterad då jag är en riktig tjurskalle på gymmet och ger mig alltid tusan på att jag ska klara alla set. Men jag valde att lyssna på kroppen och tog inga fler benövningar. Magen däremot fick ett rejält pass och det gick riktigt bra! När pulsen är riktigt hög efter styrkeövningar känner jag mig extra nöjd. Struntade i löpbandet efteråt, ville inte pressa kroppen till att vika sig ytterliggare. Nu blir det vila från gymmet tills på söndag; då ska jag och arbetskollegan köra igenom det program vi fått av vår PT!

Imorgon tävlar vi på Södra Umeå RF

Foto: Josefine Gidlund
 
Imorgon är det dags igen! Vi åker till Södra Umeå RF för att starta en LB:0. Jättekonstigt då jag är van att rida långbana och LA och nu kort bana och LB. Men all rutin är bra rutin och det är ju så fantastiskt roligt att åka iväg och tävla! Prinsen sover borta på Alne inatt så hästarna står på ställe så det blir enkelt att åka imorgon. Bästa hästskötaren är med och jag är otroligt taggad! :D

Träningar i dagarna två

 
Dressyrträning igår för Camilla, målet var att rida igenom Msv C:1 programmet för att förbereda oss för debuten. Under uppvärmningen kändes det bra, han var känslig och lyssnade bra på hjälperna. Efter lite lösgörande blev han ännu finare, ååh, den känslan. Men sedan när jag skulle rida programmet kom den f*rbannade spärren. Jag blir spänd, rider inte som jag ska, blir irriterad och överför det på min stackars ponny som kämpar och sliter för att vara till lags. Det gick bra, HAN gick bra, JAG red bra. Men ändå var inte känslan där, inte den jag vill ha. Det bästa (och värsta) är att Camilla ser det direkt, när jag inte är nöjd. Vi hade ett snack efteråt och förhoppningsvis kommer inte spärren tillbaka. Ibland måste bara allt som är inuti ut för att man ska kunna gå vidare.
 
Hur kan jag inte se våra framsteg? Vi har gått från ridskoleekipage som knappt kan hålla en lugn galopp eller ens hitta en stadig form till att rida mer samlade gångarter och träna på Msv C-nivå. PÅ ETT ÅR. Vilken resa vi gjort, jag och min fantastiska ponny.


 
Hoppträning idag för Camilla, kände redan från början att jag gick in med en helt annan attityd; att vi skulle ha roligt tillsammans. Värmde upp med travbommar, travhoppning och kände på en linje i galopp. Min fantastiska ponny, det hjärtat han har när han hänger med på allt jag ber om, när han hoppar som en katt och när han laddar och bara väntar på galoppskänkeln. Idag hade vi kul; jag skrattade, han frustade nöjt, Camilla skrattade. Jag kan inte sluta berömma min ponny, han är bara för bra för att vara sann! Film kommer! :D

Maskiner eller fria vikter?

 Kul att inläggen blir uppmärksammade och kul med nyfikna läsare!
 
LisaNar du skriver vikter blir jag nyfiken, ar det maskiner eller fria vikter och basovningar (som typ marklyft och knaboj) du kor nar du tranar? :)
 
Malin: Och maskiner eller fria vikter? :) Vad kör du för övningar? :)
 
Svar: Jag varvar maskiner och fria vikter; anpassar mig efter vad de olika muskelgrupperna passar bäst med för stunden. Exempel så kör jag bara fria vikter för biceps + armhävningar, både och för tricepts, både och för ben, kroppen + boll för mage och för ryggen blir det maskin + kroppen. Jag kör på det jag tycker tar bäst på musklerna och där jag kan arbeta bäst med resultat!
Oj, vilka övningar jag kör... Det är så många olika men det blir 3-5st/muskelgrupp när jag väl kör i alla fall. Jag vet inte riktigt vad alla övningar heter heller men gör som jag; be om hjälp av någon som kan för nya övningar! Jag visste inte alls hur man jobbade med ryggmusklerna i maskin förrän jag bad om hjälp och nu älskar jag det! Väldigt viktigt att man gör rätt från början så det gör nytta och inte skada. Fel teknik kan ge mer skador än bygga muskler. Men varför inte följa mig på gymmet någon gång? Mycket lättare att visa och berätta så ;)

Allt på samma dag

Min vackra, foto: Josefine Gidlund
 
Har fullt upp idag! Jobbade som sagt över i fredags för att kunna sluta tidigare idag. Jobbar 05.00-12.00, sedan ut direkt till ridskolan för att fixa allt och sedan Camilla-träning 14.00. Efter det åker jag till gymmet och kör ett rejält pass för att sedan åka tillbaka ut till ridskolan för att hålla i en hoppträning kl. 17.30. Vem har sagt att livet ska vara lugnt? ;)

Toughest 2015

Bild från toughest.se
 
Idag gick officiella startskottet. Det har varit bestämt ett tag men inte förrän idag fick vi träff med vår PT för att lägga upp ett träningsprogram för att göra oss redo för nästa års stora utmaning. Jag och chefen (+ troligen fler från Brux) ska ställa upp i toughest 2015. Det kommer vara det jobbigaste jag gjort, jag kommer vilja slå tränaren, jag kommer vara otroligt frustrerad men framförallt kommer jag att vara otroligt vältränad, lycklig, må bra och må helt förbannat fantastiskt när jag går i mål. Följ min resa, i båda mot och medgångar! NU KÖR VI!

Han är min inspiration

Alla bilder är fotograferade av Josefine Gidlund.
 
 

RSS 2.0