Introduktion av skänkelvikning

Då framstegen bara kommer ett efter ett så bestämde jag mig för att ta undervisningen till en ny nivå igår (dock bestämt sedan länge, man har ju planerat undervisningen ;)) för min barngrupp (borde börja skriva ungdomsgrupp snart också...).

Dagens huvudövning; Arbete på volterna i alla gångarter, fortsatt arbete med framdelsvändning och introduktion av skänkelvikning.

Värmde upp genom att trava på serpentinbågarna, sedan in på volterna där travarbetet fortsatte. La in galopp i båda varven. Inga problem där inte! :D Skrittpaus. Bad sedan eleverna gå 1-2m innanför spåret och arbetade med framsdelsvändningarna där. Alla vet nu precis hur dom ska kordinera hjälperna för att få till det riktigt bra! :D

Övning: Vänd in från mitten på kortsidan vid C och flytta undan hästen för innerskänkel. Vid K kom fram i trav, vid A lägg en ca 10-15m volt runt en kon och fortsätt till F = galoppfattning. Galoppera långsidan ner och sakta av till skritt vid M. Om det behövs lägg en volt för att hinna få ordning på gångart och tempo innan sidvärtsrörelsen.

Då det var första gången eleverna prövar på skänkelvikning så tog vi det i skritt hela lektionen. Trots att det i princip är samma hjälper som vi framdelsvädning så blev det svårare då hästen ska röra sig framåt och åt sidled samtidigt. Men alla elever fick in känslan och klarade av att flytta hästen några steg vilket var dagens mål!

Vi fortsätter jobba med detta nästa vecka för att nöta in det ordentligt! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback