Evighetsbana med bommar

Idag blev det en klurig evighetsbana för gruppen min, känner att jag kan sätta mer och mer press på dom nu när dom börjar bli riktigt duktiga och då kan man ta in såna här övningar där det händer mycket.

Som uppvärmning hade jag mycket tempoväxlingar, volter, halter för att få igång de kvicka hjälperna och hästarnas framåtbjudning. Förklarade sedan att det är så man ska tänka vid hopptävling; hästen ska lyssna på framåtdrivande och förhållande hjälper, vända enkelt för hjälperna och få igång framåtbjudningen för att lättare kunna rida mot hinder. Redan där var ryttarna trötta ;)

Dagens övning (trav och galopp): Börja på volten till höger i bild. Rid över de upphöjda bommarna (lägsta på sockerbitarna) och var noga att fortsätta rida på en volt och inte rakt fram. Följ sedan fyrkantspåret mot bomserierna på långsidan. Första bomserien med korta avstånd där det gäller att få tillbaka hästen ordentligt för att sedan efteråt rida på framåt i ett friskt tempo i traven mot nästa bomserie där avståndet är längre. Ta tillbaka hästen snabbt och vänd in på den kluriga delen med bågar och bommar på böjt spår. Här gäller det att inte ha ett för högt tempo! Efter sista gula konan, fatta galopp och hoppa studsserien. Sakta av till trav innan kortsidan.

En nyttig övning där det händer mycket där både häst och ryttare måste vara kvicka. Ryttaren måste planera varje steg i sin ridning och planera ut nästa del i förväg.

Det gick jättebra! Alla kom runt banan utan missöden och var väldigt nöjda efteråt. Här var dom tvugna att verkligen rida varje steg och inte slappna av en sekund; då fungerar det inte. Kan inte säga att jag blir mer än stolt över dom! Skulle själv vilja rida den här övning faktiskt, kan själv behöva aktivera båda knopp och kropp såhär mycket ;) Hahahaha!

Kommentarer
Postat av: Sara

den där övningen gjorde vi också :) superrolig!

2012-05-16 @ 22:13:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback