Banhoppning med Lucifer

Då vädret var som det var igår så red vi fram och hoppade fram inne. Han kändes pigg och enkel för hjälperna. Flyttade enkelt undan för skänkeln, svarade både på framåtdrivande och förhållande och kändes allmänt positiv. Han bjöd sååå fint på framhoppningshindren! :D Taggade gärnet och tog tag i hindren precis som han ska göra.
Dagens övning: banhoppning. Mycket linjer, kombinationer där det gäller att hitta ett bra grundtempo, rida bra vägar, hålla igång galoppen och vara noga med att byta galopp över hindren.

När vi kommit upp på plan taggade ponnyn igång som vanligt. Först ut med att hoppa, precis som vanligt ;) Taggade som tusan mot första hindret (i pullmangraven), hoppade jättefint! In på serpentinbågen med 4 och sedan 5 galoppsprång. Han hoppade riktigt fint, bjöd fint emellan och bytte galopp trevligt över. Mot kombinationen tvekade han något, hoppade av fint, fick in 2 små galoppsprång och tog ett kråkhopp över sista räcket. Genom studsen bjöd han jättefint och tog sig igenom på ett bra sätt. Dock missade jag att vi skulle ta om kombinationen igen första rundan.. Haha! :D Fick ta om kombinationen och försökte hjälpa han så gott jag kunde genom att trycka av honom i den. Inte världens bästa känsla men vi kom över (avstånd 7m där).

Inför andra rundan kortades kombinationen ihop till ca 6,5m och det flöt på bra igenom då avståndet passade honom bättre där. Dock tycker jag inte att andra rundan flöt på lika bra som första.. Han bjöd jättefint emellan hindren men stannade upp i galoppsprången mot. Men jag är jättenöjd över vår insats, vi kom trots allt igenom med en hyfsad känsla :)

Gammal bild, foto Rebecka Borg

Efter att ha läst ett väldigt intressant och tänkvärt inlägg om nosgrimmor, läs här , så granskade jag Lusen efter att ha tagit av tränset. Jag brukar alltid se hur han reagerar men inte tänka så mycket på det men igår kändes det inte alls bra. Han fick gå med Donnas hoppträns (pullarnosgrimma, ville bara testa och se hur han gillade det) men det gillade han inte alls. Stod och gapade och lixom släppte lös de spänningar som antagligen kommit från nosgrimman. Känns lite konstigt då han inte har reagerat alls på samma sätt med det andra (det på bilden). Så i fortsättningen blir det ingen sån nosgrimma för honom, vill ju inte att han ska springa runt med spänningar under passen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback