Fortsatt arbete med skänkelvikning

Igår fortsatte vi arbetet med skänkelvikning. Själva sidvärtsrörelsen var på samma sätt som sist; på hörnlinjen. I början när man instroducerar en ny rörelse är det lättast för eleverna om det upprepas gång på gång på samma sätt så att det blir lättare att komma ihåg hur man ska ge hjälperna. Dock gjorde jag annorlunda på resterande del av övningen än sist, bara för att dom ska få fundera mer och verkligen få arbete med kvicka hjälper :)

Dagens övning; Vänd in från mitten på långsidan och flytta undan för innerskänkel ut mot B/E. Vid nästa bokstav kom fram i trav, trava kortsidan och på långsidan lägg in en 10m volt vid varje bokstav. Nyttigt för att se att hästarna fortfarande lyssnar/får dom att lyssna, se om hästen är tillräckligt framme, ryttarens planering av vägen etc.

Det gick väldigt bra igår måste jag säga! Det går bättre och bättre för varje gång! :D När till och med de stela och sega ponnyerna/hästarna börjar flytta några steg är det en vinst för min del som ridlärare! Nästa gång blir det cavaletti, då får ryttarna vila från den nya rörelsen, ta in den i lugn och ro och sedan plocka fram den igen om 3 veckor :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback