Dressyr på uteplan

Första gången hästarna gick utomhus för i år! Något spända och några få som busade runt och tyckte det var skönt att komma ut. Självklart körde Donna på båda; spänd, busade och var allmänt skvättig. Under uppvärmningen var hon spänd men började ändå slappna av och jobbade på riktigt trevligt. Jag som ryttare behövde mest bara underhålla gångarterna för att bakdelen skulle fortsätta jobba under henne med bra tryck. Fin och stadig i formen, dock tog hon inte ut steget riktigt på grund av spändheten. Dagens huvudmål var att träna förvänd galopp med hjälp av olika övningar;
Första övningen; Rättvänd galopp på de mindre volterna. Vid bra balans i galoppen och stadig form gå in på stora mittvolten i förvänd galopp ett halvt varv. Gå därefter över till nästa lilla volt i rättvänd galopp. Fortsätt att byta små volter genom att rida förvänd galopp på mittvolten.

Andra övningen; Fatta förvänd galopp mitt på långsidan från skritt, galoppera kortsidan och sakta av till skritt vid mitten på nästa kortsida. Skritta till galoppfattningen.

Tredje övningen; Galoppera serpentinbågar 3st. Mittenbågen blir med förvänd galopp. Bli mer noggran med vägarna på bågarna allteftersom och kräv mer av hästen.

Donna var faktiskt riktigt riktigt trevlig i alla övningar. Lite mindre bra på andra övningen men sista fattningarna flöt det på riktigt bra. Dock började jag spänna mig efter Donnas första bocksprång i galoppen och därefter var den där avslappnade känslan inte riktigt där. Hon fortsatte bocka några ggr och därefter försök till bockning/sticka iväg. Inte alls bra magkänsla, trots att hon skötte sig riktigt bra vissa ggr.



Tankarna snurrar och beslut måste fattas. Personer måste pratas och diskuteras med. Mycket händer just nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback