Lektion 2 juni - Lucifer

Fick rida Lucifer idag på ridlektionen, superkul! :) Känns som att det verkligen blev pricket över i:et så att säga nu när skolan har slutat och allt.

Uppvärmning
Vi fick rida fram mycket självständigt från början. Jag började med att arbeta mycket i skritten med att få han koncentrerad, hitta framåtbjudningen och lösgjordheten med volter, serpentiner, bakdelsvändningar etc. Han var så fin och mjuk att rida! Traven var över förväntan! Han jobbade på riktigt bra bakifrån och hittade en stadig form att arbeta i. Otroligt nog kändes han avslappnad i traven vilket han inte brukar göra på uteplan. Fick till en riktigt fin känsla!
Därefter gick vi in på volterna och Johanna (Camilla var ledig) började överta kommandot (kan man säga så?). Vi jobbade med galopp-skritt-galopp-skritt i båda varven. Idag var galoppen inte vår starka sida, jag fick inte till den där känslan som vi brukar ha utan det var lite stret, han kändes inte stark och vi fick inget riktigt flyt i det hela. Sista galoppen i vänstervarv kändes dock riktigt bra!
Övningen - cavalettibana i trav
Börja på högra kortsidan i vänster varv. Rid runt konan, sedan in i en svag båge över de 7 bommarna på långsidan och sedan runda nästa kona. Volt på kortsidan, valfri storlek. Runda nästa kon, över de upphöjda bommarna, igenom konerna, volt ut mot långsidan (valfri storlek), igenom konerna, över de upphöjda bommarna och runda konan. Därefter volt på kortsidan (valfri storlek) och sedan börja om igen.

Hur gick det att rida?
Lucifer vaknade till liv när han fick trava över bommar. Fullt ös medvetslös körde han på i princip hela tiden! Lyssnade inte så bra på vändningarna på kortsidan men resterande lyssnade han rätt så bra. Jag koncentrerade mig på att hitta ett bra tempo genom hela banan, stadig form och behålla energin. Ju mer lektionen gick desto bättre gick han! Från början sprang han bara och nuddade bommarna mest hela tiden men på slutet lyfte han fint på hovarna och skötte sig super!
Mycket nöjd med denna lektion! :)
Foto: Rebecka Borg | Sommaren 2010
Nog håller ni med om att den röd/svarta outfiten passar oss bäst? ;)

Kommentarer
Postat av: Linnea

Har suttit och läst igenom hela din blogg. Blir så jäkla rörd när du skriver om Pocahontas. Super fin blogg, kärleken lyser verkligen.

2011-06-03 @ 17:36:19
URL: http://www.elles.devote.se
Postat av: Rebecka

MEN ROSA SKA DET VARA!!

tänk hur otroligt snygg han skulle vara.

nån dag kanske allegros grimma har råkat hamna på honom;)

2011-06-03 @ 22:00:04
URL: http://rebeckawiklund.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback