Torsdag 9 juni - Markarbete Lucifer

Uppvärmning
Vi fick värma upp självständigt i skritt och trav. Då det gick sådär i tisdags så fokuserade jag väldigt mycket på att hitta en harmonisk ridning och koncentrera mig på att själv vara stadig i ridningen med en balanserad sits. Ofta när Lusen blir vinglig och stressad är för att jag är i obalans och det blir bara värre om han dessutom är stel... Mycket skritt jobbade jag med, dels för att båda hinner tänka och dels för att fungerar det inte i skritten fungerar det inte i de övriga gångarterna heller. STOR skillnad sedan i tisdags; han var mer stadig, det låg mer fokus hos honom att lyssna på mig istället för att springa runt och titta på annat och båda var i balans.


Övning 1
Första hörnet på långsidan en volt över 3 bommar, skänkelvikning in till X, volt ut till spåret över 3 bommar, tillbaka till X, skänkelvikning ut till spåret, volt i hörnet över 3 bommar och därefter valfritt arbete på kortsidorna och resterande långsida.
För varje gång vi red långsidan med bommarna blev han finare och finare. Började lyssna mer på ytterhjälperna, slappnade av och arbetade av sig själv. Han "släppte ner mig i sadeln" och det blev mest att sitta och le för min del. Tidigare har vi haft problem med att han slagit sig fri ur formen över bommar men inte denna gång! Stadig och fin hela övningen igenom.


Övning 2
Höger galopp, hopp över sockerbitshinder, vänd vänster in på en volt med 2 bommar som hjälp för storleken på volten, hopp över sockerbitshinder. Tvärtom med vänster galopp.
Då vi inte hade galopperat tidigare på lektionen så blev detta alltså första galoppen. Då det var äckligt varmt ute och vi hade kört rätt så hårt på övning 1 trodde jag att Lusen skulle vara seg och trött. Tji fick jag, Lusen snarare exploderade i galoppfattningarna och flög iväg i en rasande fart och hoppade hindren lekande lätt. Lite okontrollerat första gången i både varven, men när båda två koncentrerade oss blev det perfekt!



Foto: Malin Nordin 110607 | Duktig buslus!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilken underbar blogg!

2011-06-19 @ 12:44:49
URL: http://hobbyryttaren.ning.com
Postat av: Emilia

Gaah, om man ändå kunde få Lusen att gå så bra :D Ni passar så himla bra:)

2011-07-01 @ 16:31:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback