Sista dressyrjobbet innan tävling

Foto: Josefine Gidlund, Msv C debuten augusti -14
 
Dressyrjobb i tisdags, lite förberedande för tävlingen på söndag. Red fram som att jag skulle rida Msv programmet på tävling och det fungerade faktiskt bra. Inte det lilla extra men bra. Camilla kollade när jag red igenom programmet; lite hastigt, lite slarvigt stundtals. Travdelen tyckte hon var bättre än galoppdelen men hemläxa att rida skolorna någon gång till innan tävlingen. Galoppdelen fick jag ta om igen och det blev stor skillnad! Då föll alla bitarna på plats och jag gav mig där.
 
Red dressyr idag igen för att få igenom skolorna riktigt; något stretig i början men till slut lossnade det. Under hela passet gav han det lilla extra och tyckte verkligen att allt vi gjorde var jättekul. Så bra känsla inför helgen så det finns inte! Det blev ett kortare pass, tyckte inte jag behövde ta igenom något mer utan avslutade när det kändes som bäst. Imorgon får han vila och på lördag ett lättare longeringspass bara för att röra på sig. Dags att ladda energi för att prestera på topp!
 
Bara jag fokuserar på att rida varje steg, varje rörelse, varje övergång och varje moment; inte slappna av för en sekund så kommer det att bli toppen. Jag kommer tänka igenom programmen gång på gång inför tävlingen för att även ladda mentalt. Mentala träningen är minst lika viktig som den fysiska!

Kommentarer
Postat av: lovisa

sv; sportamore :)

2015-05-15 @ 11:31:05
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback