Fråga ang. tömkörning

 
Alla ni som är kunniga inom ämnet; vad för utrustning ska man ha vid tömkörning? Vilken tömkörningsgjord är bäst? Vilka tömmar är enklast att jobba med?
 
Då Lucifer svarar så bra på den typen av träning vill jag fortsätta med det som alternativ träningsform 2-4ggr/månad. :D

Kommentarer
Postat av: Marianne

Satsa på läder, både i däckel å tömmar, syntetiska material ligger som skit och håller sämre. Läder är dyrare men du kommer inte ångra dig! En däckel med många ringar ger bra variationsmöjligheter, du kan spänna in honom både lågt och högt och byta efter hur han känns. Lädertömmar ligger stadigt i handen och man får ett bra grepp, de är lite tyngre än syntetiska men det är ingen nackdel alls. Köp inga sanna där rep som ska ligga ovanför haserna och kopplas till bettet för att hästen ska "trampa under mer och samla sig bättre" - bara dumheter.
Hästarna vi tränat med har älskat att tömköras, den segaste ridskolehästen som aldrig jobbar blir full med energi och går finare än någonsin, bara på röstkommandon blir det galoppombyten i vart annat/vart tredje steg :)

Svar: Tack för tipset! Ska absolut ha med det i tankarna :)
Pernilla Larsson

2013-01-05 @ 11:38:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback