Konstig känsla på dagens ridpass

Bild från film VT-12, filmat av Malin Nordin.
 
Äntligen tillbaka i torsdagsgruppen! Trots att jag bara varit borta en gång så känns det som evigheter sedan sist. Dressyr på schemat och för ovanlighetens skull fick jag Lusbus ;)
 
Värmde upp enkelt med skänkelvikning in och ut till/från spåret i skritt, arbetade hästarna i trav på volterna med att öka och minska dom, galopparbete på volterna och längs fyrkantspåret. Efter känslan som infann sig i måndags hade jag lite för höga krav tror jag för den var som bortblåst. Han var stretig, inte alls lika mjuk och stark som sist utan blev framtung, hängde sig i handen och smådrog i bettet hela tiden. Känslan av att inte har koll på ett enda steg hästen tog infann sig redan från start.. Dock blev några steg i galoppen rikitgt trevliga!
 
Huvudövningen var att rida in från hörnet på diagonalen undan för ytterskänkel, vid medellinjen rida rakt fram och ställa om hästen till en öppna (ex. diagonalen undan för höger skänkel - vänster öppna) och på andra sidan en mjuk båge. Här kommer det roliga; i skänkelvikningarna och öppnorna går han klockrent; orkar bara sig själv och är hur mjuk och fin som helst i sidorna. I bågen däremot faller han isär, blir framtung, springer iväg eller har noll energi. Hur är detta möjligt?! Kikade i spegeln på den långsidan och det ser bra ut men inte känns det direkt som det ser ut... 
Red sedan på volterna i en sluta och minska/öka volterna. Hästen går klockrent, t.o.m. i vänster varv efter en stund, där vi båda har svårt att få allt att stämma. Avslutade med att jogga runt dom i låg form och samma sak där; ser bra ut men känslan är inte alls bra.
 
Att det kan vara så stor skillnad på grundridningen och de mer avancerade övningarna? Och ska det då inte vara tvärtom? Att grundridningen fungerar utmärkt men att det blir problem i sidvärts och skolorna? Jag förstår då ingenting av dagens pass men förhoppningsvis var det bra för båda två så att allt blir toppen imorgon! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback