Hoppträning på laddad ponny

Hoppträning som sagt idag och det var såå roligt! :D Värmde upp lite lätt själv; checkade av förhållande och framåtdrivande hjälper, lite sitvärts och tempoväxlingar. Använde hindren som vändningspunkter och jobbade stenhårt med att vända bogarna på honom och behålla samma energi. Det fungerade jättebra och han kändes mjuk och smidig i sidorna. Fortsatte på ungefär samma sätt när Johanna körde igång; seprentinbågar runt hindren på långsidan, galoppfattning på kortsidan, stor volt runt de två hindrena, trav igen på mitten av kortsidan och börja om. Något jag måste tänka på är att vara lika noga med galoppfattningarna i hoppningen som i dressyren. Han måste vara på plats och sätta sig lite på rumpan i fattning för bästa resultat. Bara jag koncentrerade mig så gick det ;)
 
Hoppade fram genom att hoppa som på en 8-volt över de två hindrena. Han var totalt oengagerad och lyfte knappt på fötterna. Johanna höjde och då blev det mer tryck i honom! Haha! Jobbade mycket med att byta galopp över hindrena och det fungerade faktiskt riktigt bra tillslut! 
 
Banan för dagen: Starta på långsidan. Räcke - 1 galoppsprång - räcke - 4 galoppsprång - oxer. Därefter vänd upp mot hinder nr 4 för att sedan vända tillbaka där man kom ifrån. (här går röda strecket över till det gröna). Vänd upp på långsidan igen och därefter sikta på nr 8. Efter sista hindret vänd tillbaka där man kom ifrån.
 
Han var så grymt fin på banan! Bjöd på riktigt bra framåt och sög tag i hindrena! Ibland gick det lite väl fort så det blev lite trångt på de relaterade avstånden men det rättade vi till så vi avslutade med en bra känsla! Känns så roligt att han får mer och mer självförtroende i hoppningen och har hittat glädjen i det hela. Sista ggr låg hindrena på ca 80 och vi fick till några riktigt fina språng. I alla fall som det kändes, han tog i för kung och fosterland och sköt upp mig ur sadeln ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback