Cavaletti med travserier

Har under någon veckas tid nu utarbetat terminsplanering med övningar som går ihop och kommer att ge ett bra resultat. En plan helt enkelt för att utveckla eleverna till de mål som är uppsatta för terminen. Denna veckas cavaletti och nästa veckas hoppning kommer att ha som grundmål svåra och knepiga vägar. Valde att lägga in det för att eleverna ska planera sina vägar noggrant och få som resultat ponnyer som hoppar med en positiv känsla och enkelt tar sig runt banan. Förra gången vi hade cavaletti och hoppning hade lektionerna fokus på ryttarens sits :)
 
Börja vid stjärnan till vänster. Trav över bomserien i hörnet, knepig båge till nästa serie och samma båge ut till sista serien. Galoppfattning vid stjärnan och enkelt hoppa linjen på långsidan. Valde att lägga in något enkelt för att båda häst och ryttare ska få en kortare paus från klurigheterna. Det blir ca 4-5 galoppsprång på långsidan beroende på storlek på ponny och hur långa galoppsprång dom tar.
 
Övningen fungerade riktigt bra måste jag säga! Det gäller att ha elever som kan tänka lite själva, se avståndet till hästen framför och kunna korrigera om dom rider för nära. Allt flöt på riktigt bra, eleverna var väldigt noga med sin egna ridning och vägarna. Jätte roligt att se att dom antar utmaningarna jag ger dom och innan lektionen är slut så rider dom övningen som dom aldrig gjort något annat. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback