Banhoppning med relaterade avstånd

Gårdagens bana som vi hoppade. 5-6 galoppsprång mellan 1-2 och 3-4 och 2 galoppsprång mellan 5a - b. Enkel bana med relaterade avstånd rakt igenom. Har man en bra galopp från start får man ett bra flyt genom hela och höjer självförtroendet för både häst och ryttare! :)
 
Hopplektion igår med torsdagsgruppen. Värmde upp självständigt i alla gångarter i hela ridhuset då andra gruppen var utomhus. Han kändes lite stel, hängde i handen och inte riktigt lika fin som dagen innan. Jobbade mycket med böjda spår, tempoväxlingar, flytta bogarna, framdelsvändningar och massa variation för att få han mjuk i båda sidorna och handen och få han att hitta en fin framåtbjudning. I galoppen hittade han en rund fin gång med en mjuk stadig form där jag enkelt kunde reglera tempo och rytm. Bra start!
 
Hoppade fram på hinder 1 och 2 som uppvärmning och därefter hoppade vi banan. La upp en bra galopp från start och då rullade allt på hur fint som helst :) 5 rytmiska galoppsprång mellan 1 och 2, 6 galoppsprång mellan 3 och 4 och avslutade fint på kombinationen. Bra lydnadshoppning där han bjöd fint framåt och lyssnade på alla mina hjälper. Dock så sög han inte riktigt tag i hindrena som dagen innan men jag är nöjd ändå! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback