Banhoppning med kluriga vägar

Fortsättning idag med samma syfte som förra veckan; kluriga vägar. Dock blev det banhoppning idag!
Uppvärmning i skritt och trav självständigt. Tycker det är viktigt att mer och mer lägga in lite självständigt arbete för att eleverna ska bli mer självsäkra i sin ridning, börja tänka till, känna av sin häst på ett bättre sätt och börja "rida på riktigt". Jag ger dom tips på vad dom kan göra för att få en bra känsla, sedan får dom själva avgöra vad just dom behöver få igenom på sin häst :) Därefter galopp i lätt sits längs fyrkantspåret.
 
Dagens övning; banhoppning. 1-2, en mjuk båge med relaterat avstånd. Ta ut vägen för att komma rätt på hinder nr 3. Mjuk sväng till hinder nr 4 och därefter en enkel långsida för att avsluta enkelt. Låga höjder då fokusen ligger på vägarnas ridande.
 
Vilken väg fick flest problem med? 1-2? 2-3? Fel. Den svåraste vägen som flest hade problem med var vägen 4-5. Då det känns väldigt enkelt att bara följa fyrkantspåret kan man lätt glömma att trycka ut hästen med innerskänkeln så att den inte välter i svängen och kommer alldeles fel på hindret. Hästarna har även lätt att välta i just såna här svängar så det var väldigt nyttigt för eleverna att rida denna bana! Eleverna märkte själva när det blev fel, då var det bara att rida om och dom korrigerade felet som uppstod och tog sig igenom långsidan utan problem.
 
Känns så otroligt roligt att många av mina elever utvecklas i rasande fart! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback