5 september - dressyrträning Lucifer

Uppvärmningen gick till som vanligt. Vi började med att jobba mycket med skritten på en volt. Ställa, böja och göra honom mjuk i sidorna. Något som fungerar otroligt bra på Lusen är att jobba mycket med sluta på volt; några få varv och han släpper till och blir mjuk. Övergick sedan till att jobba traven på samma sätt, därefter gick vi över till att trava runt fyrkantsspåret. Stora volter på kortsidorna och undan för ytterskänkel längs diagonalerna. Märks så tydligt vilket varv han har svårt för! Jobbade även lite serpentinbågar.

Sedan blev det en hel del galopparbete. Började med vänster galopp (hans svåra varv). Det gick ok, inte mer än det. Mycket övergång trav-galopp men det satt inte som det skulle. Gick över till höger varv och den galoppfattning, oj så han lyfte och tog fram sin kapacitet! Galopperade några få varv, övergick till vänster och ny galoppfattning och den satt! Det kändes så otroligt bra och flöt på!

Skrittpaus.

Vi fortsatte jobba med vänster galoppen, och det blev bättre än tidigare. När Camilla var nöjd övergick vi till traven igen. Jobbade med att få honom att gå i en kort trav med lugn takt och med energi. Han var sååå fin! Ojojoj, jag svävar på moln än. Därefter skänkelvikningar, ökningar, volter, serpentinbågar och allt kändes klockrent. Avslutade med att trava honom i låg form.

Jag kommer leva på det här ridpasset ett bra tag framöver!

En bild från i vintras men oj så mycket jag gillar den!
Foto: Rebecka Borg

Kommentarer
Postat av: vicky ♥

Det såg riktigt fint ut! :)

2011-09-05 @ 20:52:56
URL: http://vwestin.blogg.se/
Postat av: Alva♥

älskar bilden !!! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

2011-09-07 @ 22:28:39
URL: http://alvaaoberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback