Gårdagens dressyrpass

Rid på ett mindre fyrkantspår, ca 3-4m innanför spåret. I varje hörn lägg en volt ut i hörnet (rider man i vänster varv lägger man volterna ut till höger). På kortsidorna sluta i motsats varv (rider man i vänster varv rider man höger sluta) och på långsiorna öppna i motsats varv (rider man i vänster varv rider man höger öppna). Första ggr ökade vi tempot något både på kortsidorna och långsidorna och bytte därefter ut mot skolorna.

Foto: Rebecka Borg, januari 2011

Igår fick vi rida en otroligt nyttig övning både för häst och ryttare! Ni ser den beskriven ovan. Som ni säkert redan förstått hade jag Buslus och det var så nyttigt och stärkande för hans del! Precis som tidigare i veckan var han något stel i vänster sida så det blev extra jobbigt för honom med skolorna åt vänster. Men på slutet började det lossna och han var så duktig som höll samma tempo, låg kvar i ställningen och utförde skolan så bra han kunde efter förutsättningarna. Åt höger gjorde han dom klockrent utan att tappa tempo, form eller ställning. Duktig ponny!

Jag däremot hade svårt att få till hjälpgivningen första varvet då man måste ändra om totalt och verkligen förbereda hästarna, men till slut så hängde både knopp och kropp med! :)

Första ggr när vi skulle öka på de raka spåren for han iväg som en kanonkula och tyckte livet var lajbans, haha! Så roligt att hans energi och glädje kommer fram på riktigt då och då!
På volterna testade jag att ta upp honom något mer i formen och få till mer kraft i bakkärran; helt enkelt ställa högre krav. Vissa stunder, wow... Han slutar aldrig överraska mig!

Ikväll laddar vi om för cavaletti med tävlingsgruppen! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback