Barbacka premiär

Dressyr på schemat med barngruppen idag och det blev barbacka dessutom! Från början tror jag att alla tyckte det var väldigt ovant, läskigt och vingligt men på slutet travade alla barbacka!

Jag lät dom skritta första delen av lektionen för att dom skulle få vänja sig och få in balansen. Började med en väldigt enkel bana med halt på mitten av båda kortsidorna och sedan stora volter på långsidorna. Det fungerade riktigt bra och det var nästan så att dom red bättre nu än vad dom gör med sadel!
Eftersom jag inte visste hur det skulle gå för dom att trava fick dom börja med att trava en långsida en och en för säkerhetsskull. Det var inga som helst problem så dom fick trava runt på fyrkantsspåret allihopa kortare stunder och det fungerade jättebra! Sedan tog vi en paus och lekte "Följa John" runt i ridhuset och fortsatte sedan med att trava. Som avslut gjorde vi lite balansövningar som var nyttiga för dom.

3 avfallningar hann vi med också. En tappade balansen och gled av i traven och en hade en ponny som tyckte att balansövningarna var för konstiga så ponnyn bockade av tjejen två ggr. Duktiga elever som skrattade åt det hela och hoppade upp igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback