Istället för mjöl?
Till grillat brukar jag i alla fall använda ungsrostade grönsaker så som morötter mm. Blir supergott!
det är alltså gluten du vill komma ifrån ???
nu förtiden finns det mycket glutenfritt det är bara att kolla på affärn så ska det stå om det är glutenfritt.
Ät en sallad till maten ist :)
Kokosmjöl och mandelmjöl är bra substitut men finns sällan i vanliga butiker, däremot finns de på många ställen på internet. Kolla LCHF-recept för bra tips! http://mariannslchf.se/ skriver mycket om både brödbak och fikabak! Går ju såklart fortfarande att använda socker om man nu skulle vilja göra det osv. Fibrex, fiberhusk osv brukar finnas på de flesta mataffärer på glutenfritt.
Mandelmjöl och kokosmjöl är bra substitut, däremot finns de sällan i vanliga mataffärer utan måste oftast köpa på internet. Bra tips för hur de ska användas finns i massor av LCHF-recept, speciellt http://mariannslchf.se/ skriver mycket om bakning av både vanligt bröd och fikabröd! Fiberhusk och fibrex och dyl. brukar finnas på glutenfritt i de flesta mataffärer :) Hoppas det hjälpte!
Tänk såhär: Om det är ett djur, kommer från ett djur eller är en grönsak/frukt så innehåller det inget mjöl (gluten). Allt som är "sammansatt" som färdigmat osv får man vara uppmärksam på.